Hoe met de Thalys trein naar Parijs + waar goedkoop tickets boeken?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe met de Thalys trein naar Parijs + waar goedkoop tickets boeken?

30 augustus 2023 in Parijs1 reactie

Praktische info voor je reis met de trein naar Parijs: alle info + voordelig treintickets kopen

Weekendje Parijs met de trein? Gelijk heb je! Na enkele uurtjes reizen met de Thalys, zit je gezellig aan de wijn op een terrasje aan de Eiffeltoren. Vermijd files en oncomfortabele autoritten, de Thalys brengt je in een mum van tijd naar de romantische Lichtstad.

Met de Thalys naar Parijs is niet alleen de makkelijkste manier om te reizen, maar vaak ook de goedkoopste. Hoe goedkoop je reist hangt af van wanneer je je tickets voor de Thalys boekt. Ben je van plan om met de trein naar Parijs te reizen? Lees dan gerust verder voor enkele tips & tricks.

Praktische info & tickets met de Thalys trein naar Parijs

Duur1 - 7 dagen ()
Vanuit AmsterdamThalys trein rijdt dagelijks, vertrek vanaf 6u11 vanuit Amsterdam-Centraal (boek je trein tickets hier), deze rit duurt 3u20
Vanuit BrusselVertrek elke dag om 6u43 vanuit Brussel-Zuid (boek je trein tickets hier), de rit duurt 1u22
VerblijvenOnze favoriete overnachtingen in Parijs:
PakketreizenEen stedentrip Parijs als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 102), Euroreizen (va.€ 53)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Met de Thalys naar Parijs

De Thalys is de bekendste manier om te reizen naar Parijs. Met deze hogesnelheidstrein naar Parijs reis je in twee tot drie uur naar het centrum van de romantische lichtstad. Je kan zowel opstappen in Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal of Brussel-Zuid. Vanaf deze treinstations rijd je rechtstreeks naar Paris Gare du Nord. Bestel je tickets hier online.

Met de Thalys van Amsterdam naar Parijs

  • De eerste trein van Amsterdam-Centraal naar Parijs vertrekt om 06u11.
  • De laatste trein van Amsterdam-Centraal naar Parijs vertrekt om 19u15.
  • In het weekeinde en op feestdagen kunnen de tijden en treinverbindingen variëren.
  • De Thalys legt een totale afstand af van 428 km.
  • Reistijd is ongeveer 3 uur en 20 minuten, zonder vertraging.

Met de Thalys van Brussel naar Parijs

  • De eerste trein van Brussel-Zuid naar Parijs vertrekt om 06u43.
  • De laatste trein van Brussel-Zuid naar Parijs vertrekt om 21u16.
  • In het weekeinde en op feestdagen kunnen de tijden en treinverbindingen variëren.
  • De Thalys legt een totale afstand af van 246 km.
  • Reistijd is ongeveer 1 uur en 22 minuten, zonder vertraging.

Bestel je tickets met de Thalys hier

  1. Waarom kiezen voor de trein naar Parijs?

Sommigen onder ons zijn het gewoon om met de trein te reizen, voor anderen is het dan weer iets ongewoons. Is treinreizen iets compleet nieuws voor jou? Geen probleem, wij sommen hieronder alvast enkele voordelen voor je op, om alle twijfels bij je weg te halen.

Voordelen van de trein naar Parijs

  • De reistijd bedraagt vanuit Brussel slechts 1u30 minuten. Met de auto doe je er ongeveer 4 uur over.
  • Je komt niet in de file terecht en hebt geen last van parkeerproblemen.
  • Je hoeft ook geen uren op voorhand op de luchthaven te zijn. Het is echter wel aan te raden om zo’n 15 minuten vroeger aanwezig te zijn. Zo ben je tijdig op de hoogte voor eventuele vertragingen of spoorveranderingen.
  • Je hoeft niet van te voren in te checken, maar stapt zo met je treintickets naar Parijs en geldige legitimatie op de trein.
  • Reizen met de trein naar Parijs kan voordeliger zijn dan met de auto of het vliegtuig. Zeker wanneer je op voorhand boekt of als je een zitplaats kiest (al raden we je dat niet aan).
  • Een ander voordeel is dat je tijdens je reis lekker kan ontspannen en bijpraten met je medereizigers.
  • Breng je lieveling snacks en drankjes mee zodat je een gezellige picknick kan houden op de trein.
  • Je betaalt niet extra voor bagage (over het algemeen). Je hebt recht op twee stuks bagage.
  • Last but not least! Reizen met de trein heeft niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor het milieu. Je spaart een vliegreis uit en op die manier houd je je ecologische voetafdruk kleiner. Wie zegt dat reizen vervuilend moet zijn?
  1. Op welke routes rijdt de Thalys?

  1. Eindbestemming: Paris Gare du Nord

De Thalys brengt je naar het eindstation in Parijs: Paris Gare du Nord. Gare du Nord is een groot treinstation in het 10e arrondissement van Parijs. Vanaf hier kan je makkelijk met de metro of RER verder reizen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs zoals het Louvre en de Eiffeltoren. Metrotickets kan je makkelijk aankopen in het station of in de Welcome Bar aan boord van de Thalys.

VERBLIJFTIP: Heb je een treinrit in de avond geboekt en kom je laat aan in Parijs? Dan kan je altijd overwegen om te overnachten vlakbij het station. Het designvolle Generator Paris is een budgetvriendelijk hostel met eigentijdse kamers en een sfeervolle bar. Meer info en boeken.

  1. Met de Thalys naar Disneyland Parijs

Nog leuker is dat je met de Thalys ook naar Disneyland Parijs kan reizen. De trein vertrekt in Brussel-Zuid en brengt je rechtstreeks naar Marne-la-Vallée - Chessy, het station dat het dichtst bij Disneyland Parijs ligt. Een bezoek aan Disneyland Parijs bezorgt je een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin.

Niet alleen de grootste Disneyfans zullen hier de tijd van hun leven hebben, want echt iedere bezoeker die voet zet in het Disneypark voelt meteen de magie! Het pretpark bestaat uit twee attractieparken: Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Daartussen heb je ook nog Disney Village waar je prachtige souvenirs kan shoppen.

Wandel door het Sprookjeskasteel van Doornroosje, maak een ritje op de Crush Coaster achtbaan waarbij je wordt meegenomen door verschillende scenes van Finding Nemo en sluit de dag af met een prachtige parade van de Disneyfiguren! Kan je niet langer wachten? Bestel je tickets voor Disneyland Parijs dan online op voorhand!

LEESTIP: Op zoek naar een aangename verblijfplaats in de buurt van het pretpark? Bekijk dan zeker onze selectie goedkope hotels rond Disneyland Parijs.
  1. Hoe boek ik tickets voor de trein naar Parijs?

Het kopen van tickets voor de Thalys kan eenvoudig en gemakkelijk online, maar is ook mogeljk aan de balie in het station. Als je je treinkaartje dezelfde dag boekt is het meestal duurder en kunnen de kosten variëren op basis van de tijd van de dag, de route of de klasse. Een treinticket van Brussel naar Parijs heb je al vanaf €29 voor een enkele reis standaard klasse en als je van tevoren boekt. Een retourticketje kost, op zijn goedkoopst, €49.

Boek hier je treintickets naar Parijs met de Thalys

Tips om zo goedkoop mogelijk met de trein naar Parijs te reizen

Reis je met een kleiner budget en wil je graag zo weinig mogelijk geld uitgeven? Dan zijn er enkele tips & tricks waarmee je rekening kan houden om zo goedkoop mogelijk te reizen met de trein.

  • Boek je treintickets voor de Thalys best 3 tot 4 maanden van tevoren, dan zijn ze het goedkoopst.
  • Reis indien mogelijk, in de avond naar Parijs. Tijdens de avondspits zijn de ticketprijzen het laagste.
  • Plan je stedentrip buiten het hoogseizoen en de (school)vakanties. Ook feestdagen kunnen duurder uitvallen.
  • Zin in een weekendje Parijs? Vertrek dan op zaterdag en keer terug naar huis op maandag.
  • Soms heeft de Thalys ook speciale aanbiedingen, waardoor een treinkaartje nog goedkoper is. Wilt je graag op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Bekijk aanbiedingen voor Thalys.
  1. Een stedentrip naar Parijs: onze budgettips

Is Parijs een dure stad voor een stedentrip? Met al die indrukwekkende paleizen, imposante gebouwen en chique winkelstraten zou je denken van wel maar een stedentrip naar Parijs hoeft helemaal niet duur te zijn.

Wij hebben alvast enkele tips verzameld om je verblijf zo goedkoop mogelijk te maken

  • Bezoek de gratis musea. Op de eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis te bezichtigen. Niet alleen musea zijn gratis maar ook enkele bezienswaardigheden zoals Père-Lachaise, het prachtige uitzicht vanaf het dakterras van Galeries Lafayette en de botanische tuin van Parijs, Jardin des Plantes.
  • Boek een lowbudget hotel of hostel binnen het centrum van Parijs. Hier vind je alvast onze selectie van de mooiste verblijfplaatsen in Parijs. Soms komt het voordeliger uit een hotel te boeken net buiten het centrum.
  • Koop een stadspas bij je bezoek aan Parijs. Hiermee kan je heel wat geld en tijd uitsparen. Je kan de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs bezichtigen zonder aan te schuiven in de ellenlange wachtrijen. Bekijk de stadspassen Parijs hier.
  • Je hoeft niet te lunchen of dineren in een van de fancy restaurants van Parijs. Je kan ook lekker gaan picknicken in één van de gezellige mooie parken in de stad.
  • Boek je tickets voor populaire bezienswaardigheden in Parijs online op voorhand, zo bespaar je niet alleen geld maar ook nog eens kostbare tijd.
  1. Waar overnachten in Parijs?

Op zoek naar een leuke hotel op de juiste plek in Parijs? We hebben een volledig artikel geschreven met de leukste hotels per wijk in Parijs. Zo weet je in welke wijk wat te zien is en waar te overnachten.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 9 april 2024 - Huub

Ben met auto geweest uiteindelijk. Veel metro gedaan. Als veel gidsen was ook deze van hoog niveau.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?