Rondreis door Ierland (16 dagen) Uitgestippelde route langs dé highlights + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Rondreis door Ierland (16 dagen) Uitgestippelde route langs dé highlights + kaartje

9 februari 2024 in Ierland17 reacties

Op rondreis door Ierland met de wagen of de camper? Gebruik onze uitgestippelde route + verblijftips

Tijdens deze rondreis door Ierland brengen we je langs tal van bezienswaardigheden en activiteiten op het groene eiland. Het land heeft een lange geschiedenis waarvan overal nog sporen te vinden zijn, van neolitische graven van 5000 jaar oud, tot kloosters uit de vroege middeleeuwen en ontelbaar veel kastelen. En dan zwijgen we nog van de prachtige ongerepte natuur en bijzondere natuurfenomenen als de Giant's Causeway.

Er valt natuurlijk nog meer te ontdekken: van het bruisende stadsleven in Dublin, Cork en Belfast, tot de ruwe schoonheid van Dingle en Kerry, tot de kliffen van Moher.. er is voor iedereen wel iets te vinden in Ierland. Ben je van plan om Ierland te bezoeken? Gebruik dan zeker onze uitgestippelde route, de perfecte start voor jouw rondreis door Ierland.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Ierland

Reisgids
Vliegtickets1u45 vliegen naar Dublin (DUB), vliegtickets vergelijken bij Cheaptickets
FerryMet de boot naar Ierland?
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan Ierland:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
HuurautoIn Ierland is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

Kaart met route 16-daagse Ierland rondreis

Onze rondreis door Ierland is ongeveer 1697 km lang, je kan deze uiteraard zelf verlengen en aanpassen naar eigen wensen, download hier je reisgids Ierland met alle detailinformatie.

Route van deze 16-daagse rondreis door Ierland op de kaart

Dag 1: Dublin

Laten we deze mooie rondreis meteen beginnen in de Ierse hoofdstad: Dublin! Dublin is het centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Maar waar beginnen? We hebben twee wandelingen door Dublin uitgestippeld die je leiden langs het beste van wat de stad te bieden heeft.

Tijdens onze stadswandeling door Dublin kan je genieten van de klassieke bezienswaardigheden, terwijl de andere wandeling wat dieper graaft in de literaire geschiedenis van de stad en haar pubcultuur. Bezoek je Dublin voor het eerst, volg dan onze stadswandeling zodat je langs dé belangrijkste plekjes komt. Je kan er ook voor kiezen om meerdere dagen door te brengen in Dublin.

BESPAAR TIP: Ontdek zoveel mogelijk van de stad, bespaar tijd en geld met de Go City Dublin Pass. Hiermee heb je gratis toegang tot meer dan 35 van Dublins populairste bezienswaardigheden.

Enkele must-see bezienswaardigheden tijdens je bezoek aan Dublin

  • Trinity College, de oudste universiteit van Ierland met Book of Kells, een knap bewaard manuscript uit 800 na Christus met prachtige kalligrafie.
  • Proef Guinness in het Guinness Storehouse, tickets kan je hier bestellen!
  • Verken de grootste crypte van Ierland in de Christ Church Cathedral. Bestel hier je toegangsticket.
  • Snuif de lokale sfeer op in de bruisende wijk Temple Bar met leuke Ierse pubs.
  • Bewonder iconische gebouwen zoals het stadhuis van Dublin, General Post Office en het Dublin Castle.
  • Of bekijk de gebouwen tijdens een ontspannende rondvaart over de Liffey Rivier.

VERBLIJF: Overnacht in The Dean Hotel in het hart van Dublin. Je hoeft je niet ver te verplaatsen om de stad te verkennen. Het Dean hotel bevindt zich nabij St. Stephen's Green en op wandelafstand van het historische centrum. Meer info en boeken.

Dag 2: Wicklow Mountains

Na het verkennen van de Ierse hoofdstad is het tijd om Ierland zelf te verkennen. We starten de rondreis door Ierland zuidwaarts, diep de Wicklow Mountains in. Het Wicklow Mountains National Park omvat de grootste oppervlakte hoogtegebied in heel Ierland en staat garant voor fantastische uitzichten.

Je kan er onder andere een bezoekje kan brengen aan het statige Powerscourt Estate, de hoogste waterval van Ierland en de eeuwenoude kloostersite van Glendalough, die erg pittoresk gelegen is en vanwaaruit je prachtige wandelingen kan maken. De toegang tot het bezoekerscentrum is betalend, maar de site zelf is gratis.

Wie wil, kan ook altijd meegaan met een tour vanuit Dublin naar Wicklow Mountains, Glendalough & Kilkenny, zo hoef je zelf niets te regelen want een gids brengt je langs de mooiste plekjes.

VERBLIJF: Overnacht in Kilkenny Inn in Kilkenny. De eigen Kernel Bar & Kitchen serveert ontbijt, lunch en diner en biedt een uitgebreid menu voor zowel lokale inwoners als hotelgasten. Meer info en boeken.

Dag 3: Kilkenny naar Cork

Dag 3 van de rondreis door Ierland brengt ons van Kilkenny naar Cork. De dag start aan Kilkenny Castle, in het hart van Kilkenny. Dit is een 12de-eeuws kasteel dat in zijn oude Victoriaanse glorie hersteld is. Het is gesitueerd in een omvangrijk park naast de rivier Nore. Zowel het domein als het kasteel zelf zijn open voor het publiek, en een bezoek waard.

Na je bezoek aan het Kilkenny Castle, is het tijd voor een pauze. Hiervoor rijd je naar de Kyteler’s Inn, één van de oudste herbergen in Ierland en een perfect voorbeeld van de bruisende cultuur van Kilkenny. Geniet van de livemuziek en enkele hapjes.

Onderweg naar Cork maken we onder meer nog een stop bij de majestueuze kasteel- en kathedraalruïne van de Rock of Cashel, en bij Dunmore Cave, een grot met bijzondere calcietformaties.

VERBLIJF: Overnacht in The River Lee hotel in Corck. The River Lee Hotel ligt aan de oever van de rivier de Lee, op 5 minuten wandelen van het centrum van Cork. Daar kan je de Saint Fin Barre's kathedraal bezoeken en ook de Beamish-brouwerij vind je in de buurt. Meer info en boeken.

Dag 4: Cork naar Skibbereen

Cork is een interessante universiteitsstad bij de rivier Lee. De stad is verbonden met de zee door haar haven en kent een lange geschiedenis. We maken de tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van Cork te bezoeken, alvorens de rondreis verder te zetten langs de zuidkust van Ierland richting Skibbereen.

Enkele hoogtepunten tijdens je bezoek aan Cork

  • Begin je dag met een bezoek aan de English Market, een historische overdekte markt waar je lokale delicatessen kan proeven en je laatste souvenirs kan inslaan.
  • Maak vervolgens een wandeling langs de rivier de Lee en bewonder de architectuur van de stad.
  • Een van de meest iconische is Blarney Castle, beroemd om de Blarney Stone die bezoekers kussen in de hoop op het 'geschenk van welsprekendheid'. Het kasteel en de uitgestrekte tuinen zijn op zichzelf al een bezoek waard.
  • Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kan je ook nog het Cork City Gaol Museum bezoeken, een voormalige gevangenis die nu is omgebouwd tot een museum.

VERBLIJF: In Skibbereen verbleven wij in het uitstekende West Cork Hotel.

Dag 5: Skibbereen naar Killarney

Op dag 5 van de rondreis ontdek je de ruige landschappen van Zuidwest-Ierland. De weg baant zich over kronkelige wegen met geregeld adembenemende vergezichten. Zo moet je onderweg zeker stoppen aan Moll's Gap, een schilderachtige bergpas. Je kan er een uitkijkpunt vinden over de panoramische Macgillycuddy’s Reeks-bergketen (bekijk ligging).

Enkele andere bijzondere plekjes die je vandaag tegenkomt is de Torc Waterfall, het Muckross House, de Muckross Abbey en de St Mary's Cathedral. Heb je nog tijd over en ben je nog niet te moe? Dan raden we ook de Gap of Dunloe aan, een smalle weg dat tussen Macgillycuddy Reeks en de Purple Mountain ligt (bekijk ligging). Het kronkelige pad is ongeveer 11 km lang van noord naar zuid en brengt je langs de meest adembenemende uitzichten. Deze dag eindigt in Killarney, een stukje van de Ring of Kerry, dat we morgen verder verkennen.

VERBLIJF: De komende twee nachten kan je verblijven in Killarney. Onze aanrader is het majestueuze Dromhall Hotel, op wandelafstand van het stadscentrum.

Dag 6: Ring of Kerry en Skellig Michael

Vandaag bezoek je één van de meest afgelegen plaatsen in Ierland: Skellig Michael, een bijzonder eiland voor de kust dat enkel per boot te bereiken is. Opgelet: boek op voorhand je plek voor de afvaart, want het aantal plaatsen is zeer beperkt.

  • Houd er ook rekening mee dat de trip afhankelijk is van de zee- en weersomstandigheden. Is het te gevaarlijk op zee, dan wordt er niet uitgevaren.
  • Maar wees gerust, ook dan is er nog genoeg te zien langs de Ring of Kerry om je dag te vullen.
  • De ferry naar Skellig Rock vertrekt dagelijks om 9u15 vanuit Portmagee. Boek hier je ferry naar Skellig Islands.

Na je bezoek aan Skellig Islands, keer je met de ferry terug naar Portmagee en vervolg je de route naar de Ring of Kerry. De eerste stop is het Derrynane House en het Staigue Stone Fort. Nadien bezoek je het dorpje Sneem dat wordt beschreven als de knoop van de Ring of Kerry. Het woord Sneem zelf betekent overigens ‘de knoop’.

Het mooie dorp heeft twee dorpspleintjes. Er zijn winkeltjes, pubs en kunstgalerijen. De ideale plek dus om even te stoppen, rond te kijken en te genieten van de traditionele Ierse gastvrijheid!

Vanuit Sneem heb je een paar opties om naar het laatste stadje van vandaag te rijden: Kenmare, vaak beschouwd als één van de meest pittoreske stadjes van Ierland. Na een wandeling door het centrum, een lekker dinertje met typisch Ierse specialiteiten, kan je overnachten in het gezellige pension Rookery Lane Food and Lodging.(of keer terug naar het Dromhall Hotel in Killarney). Morgen laten we Kerry achter ons, maar er wachten ons nog tal van andere mooie streken op tijdens deze rondreis.

Dag 7: Dingle Peninsula

Tijdens dit deel van de rondreis ontdek je het mooie Dingle Peninsula, dat uitsteekt in de Atlantische Oceaan. De kustlijn is een bijzondere mix van ruige bergen tot glooiende heuvels en prachtige stranden, het gebied biedt een adembenemend uitzicht. Zoals je zal merken bij je bezoek, barst deze streek van de Ierse geschiedenis, taal en cultuur. Het is één van de weinig plekken in Ierland waar ook nog actief Gaelic of Iers gesproken wordt.

De mooiste plekjes op schiereiland Dingle

  • Wandel door het kleurrijke charmante stadje Dingle met een artistieke en lichtjes alternatieve vibe.
  • Proef de lokale whiskey bij de Dingle Distillery en leer alles over het proces achter het maken van deze bekroonde drankjes.
  • Spot de eeuwenoude 'beehive'-hutten (of clohans) die waarschijnlijk gebouwd werden door monniken/kluizenaars.
  • Coumeenoole Beach en Inch Beach zijn prachtige stranden.
  • Zie de mooiste plekjes van het eiland door de Slea Head Drive te rijden, een schilderachtige autoroute die langs enkele van de mooiste plekjes van het westelijke deel van het schiereiland loopt.

VERBLIJF: Tralee Benners Hotel is een gezellig hotel met een prachtig ingericht in het centrum van Tralee.

Dag 8: Tralee naar Ennis

Onze eerste stop brengt ons bij de leuke stad Limerick, waar je de belangrijkste bezienswaardigheden kan ontdekken zoals het King John's Castle, één van de best bewaarde Normandische kastelen in heel Europa en de Limerick kathedraal. Musealiefhebbers kunnen de stadsgeschiedenis in duiken in het Limerick City Museum of een hele reeks hedendaagse kunst bewonderen in het Limerick City Gallery of Art.

Na je bezoek aan Limerick, rijd je door naar het charmante stadje Ennis, aan de Fergus rivier waar we de dag eindigen. Maar eerst kom je nog langs Bunratty Castle and Folk Park, een hoogtepunt van je bezoek aan deze streek van Ierland. Het kasteel zelf werd gebouwd in 1425 en in de jaren ’50 van de vorige eeuw hersteld in zijn vroegere, middeleeuwse pracht. In het kasteel vind je meubilair, wandtapijten en kunstwerken daterend uit de 15de en 16de eeuw.

VERBLIJF: Na een rondleiding aan het kasteel, rijd je door naar Ennis waar je kan overnachten in het sfeervolle Queens Hotel.

Dag 9: Ennis naar Galway

Dag 9 van de Ierland rondreis brengt ons naar de prachtige Cliffs of Moher, en het vreemde, barre landschap van de The Burren. Een bezoek aan de kliffen mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je een rondreis maakt door Ierland. Deze kustkliffen vallen aan Hag’s Head 120 meter naar beneden, recht de Atlantische Oceaan in, en hebben een maximale hoogte van 214 meter, iets ten noorden van O’Brien’s Tower. Naast de magnifieke uitzichten is er ook een interessant bezoekerscentrum, dat je meer vertelt over de unieke biosfeer van deze streek. Boek hier je daguitstap naar de Kliffen van Moher.

Enkele hoogtepunten in de Burren regio

  • Vervolgens rijd je naar de Doolin Cave, je eerste tussenstop in de streek die bekend staat als de Burren. In deze kalkstenen grotten vind je onder andere de Great Stalactite, met zijn 7,3 m de langste vrij hangende stalactiet op het Noordelijk halfrond.
  • Het Burren National Park met verschillende bijzondere geologische kenmerken en de daarbij horende fauna en flora. Er zijn de voetpaden uit kalksteen om de kalkhoudende weilanden, turloughs (meren die aan het verdwijnen zijn) en gewone loughs (meren), bossen en veel meer te verkennen.
  • Eén van de gekendste en meest iconische dolmens in Ierland, de Poulnabrone Dolmen.

Eindigen doen we in Galway, een charmante en levendige plek. In de straten weergalmen muziek en gebabbel, vaak in Gaelic. Het stadje wordt veelvuldig beschreven als één van de meest Ierse steden. Maar Galway is ook een culturele en kosmopotische stad, waar zowel studenten van de lokale universiteit als toeristen hun gading vinden. Op deze historische, moderne en kleurrijke plek is er altijd wel iets te beleven.

VERBLIJF: Op zoek naar een aangenaam? The Nest Boutique Hostel bevindt zich in Salthill, op 10 minuten rijden van Galway..

Dag 10: Galway naar Westport

Haal die servetten maar boven want vandaag staat het Connemara National Park op de planning! De Connemara is vereeuwigd in traditie en (foute trouwfeest-)liedjes. De regio van Connemara staat gekend voor haar bergen, moerassen, heide, weides en bossen. Ohja, en er zijn ook veel meren, zoals je misschien wel weet uit het beroemde liedje van Michael Sardou.

In 1980 werd er een nationaal park gecreëerd waar een groot deel van de regio deel van uitmaakt. Je kan er genieten van de prachtige natuur en bijzondere turfgeschiedenis van de streek verkennen via diverse wandelingen van verschillende lengte.

In de regio kan je ook Kylemore Abbey bezoeken

Kylemore Abbey en haar Victoriaans ommuurde tuinen zijn iconische trekpleisters. De abdij, een Benedictijns Klooster dat opgericht werd op het domein van Kylemore Castle, werd speciaal in het leven geroepen om Belgische nonnen uit Ieper op te vangen, die op de vlucht waren tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het klooster was erg lang een meisjesschool. Je kan nu de gerestaureerde kamers van het klooster bezoeken en door de tuinen kuieren, of wandelingen maken op het meer dan 400 hectare grote landgoed.

EXCURSIE: Dompel jezelf onder in de wilde, natuurlijke schoonheid van het westen van Ierland en boek hier je dagexcursie naar Connemara en Kylemore Abbey.

Dag 11: Westport naar Sligo

Op dag 11 van de rondreis, rijden we van Westport naar Sligo. Onderweg kom je zowel historische als culturele plekken tegen. Zo stoppen we onderweg bij de twee megalithische graftombes van Carrowkeel en Carrowmore tegen, elk duizenden jaar oud.

Nood om onderweg even te ontspannen?

Dat kan je doen aan het uitgestrekte en winderige strand van Strandhill. Dit ongerepte stukje kustlijn is vooral in trek bij surfers omdat er bij de juiste weersomstandigheden perfecte surfgolven gevormd worden. Uiteraard is het ook de uitgelezen plek een mooie strandwandeling. Vooraleer je naar Sligo stad gaat, passeer je eerst nog langs de geruïneerde Sligo Abbey.

VERBLIJF: We overnachten in het moderne Glasshouse Hotel centraal gelegen, aan de rivier de Garravogue in het centrum van Sligo met een prachtige inrichting en ruime kamers.

Dag 12: Sligo naar (London)Derry

Op dag 12 rijden we van Sligo naar (London)Derry en steken de we grens over, van Ierland naar Noord-Ierland. Onderweg komen we verschillende kastelen tegen waarbij het kasteel van Donegal zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Als je een extra ommetje doet kan je ook via de Donegal Bay rijden. Een aanrader om zeker op te nemen in je rondreis omdat het uitzicht langs deze weg fantastisch is. Zo passeer je onder andere langs de kliffen van Slieve League die tot meer dan 600 meter hoog zijn en daarmee de hoogste van Ierland zijn.

In (London)Derry maken we tijd voor een korte wandeling over de stadsmuren, langs de katholieke en protestantse wijken. De Noord-Ierse Burgeroorlog heeft hier heel wat wonden geslagen, die nog niet allemaal genezen zijn. Wil je graag meer te weten komen? Ga mee met een local en doe een stadswandeling door Derry.

VERBLIJF: Overnacht tijdens je bezoek in Derry bij de sfeervolle B&B The Lawrence.

Dag 13: (London)Derry naar Belfast

In de rit van vandaag ligt de nadruk op enkele natuurlijke en historische hoogtepunten van Noord-Ierland. Vandaag bezoeken we namelijk The Giant's Causeway, een bijzonder natuurfenomeen langs de noordelijke kust van Noord-Ierland.

In de buurt van de Giant's Causeway vind je ook de Carrick-A-Rede Rope Bridge en de sfeervolle boomengang van beuken, beter bekend als de Dark Hedges (deze zullen wellicht niet onbekend zijn bij de GoT-liefhebbers). Daarnaast proeven we ook van de typische Ierse (oer)whiskey in de Old Bushmill's Distillery en we eindigen in Belfast.

Dag 14: Belfast

Belfast heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Hoewel de stad harde tijden heeft gekend, is er hoop voor de toekomst. Sinds de gouden dagen van de scheepsbouw en de succesvolle linnenindustrie heeft Belfast heel wat zwarte sneeuw gekend, maar de stad is zich vandaag de dag traag maar gestaag weer aan het opwerken.

Toch kan Belfast beroep doen op een grote toeristische attractie: haar banden met de Titanic. Het schip werd hier gebouwd en te water gelaten. Heel wat plaatsen in Belfast verwijzen ernaar, en herdenken zowel haar technische hoogstand, als alle opvarenden die het leven lieten bij de ramp. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens onze stadswandeling door Belfast.

Wat zijn de hoogtepunten van je bezoek aan Belfast?

  • Kom alles te weten over de Titanic in Titanic Belfast, boek hier je tickets makkelijk online en vermijd wachtrijen.
  • Bezoek ook zeker andere Titanic-gerelateerde locaties in Belfast zoals Titanic's Dock, de Titanic Studios en de S.S. Nomadic.
  • Spot de mooiste muurschilderingen in Belfast met als thema de geschiedenis van Belfast en de Troubles. Boek hier je Belfast Black Cab Tour.
  • Breng een bezoekje aan de Saint Anne’s Cathedral in de Cathedral Quarter.

VERBLIJF: Verblijf tijdens je bezoek aan Belfast bij Beautiful B&B On The Park, een charmante B&B gevestigd in een Victoriaans herenhuis in een rustige straat.

Dag 15: Belfast naar Drogheda

Op deze voorlaatste dag van je rondreis in Ierland, zeggen we Noord-Ierland vaarwel en keren we terug naar de Ierse Republiek. We zullen een aantal plaatsen bezoeken waar waarheid en mythe zo verstrengeld zijn, dat ze de streek maken tot wat ze vandaag de dag is, zoals Old Mellifont Abbey, de High Crosses van Monasterboice en het slagveld van de erg belangrijke Battle of the Boyne. De eindbestemming van vandaag is Drogheda.

VERBLIJF: Overnacht in Rock Farm Slane - Glamping. Dit is een geweldige locatie met een prachtig uitzicht op de rivier en het kasteel in Slane. Ga er overnachten in een pipowagen of yurt tent. Meer info en prijzen. Meer info en boeken.

Dag 16: Drogheda naar Dublin

We zijn aangekomen op de laatste dag van onze rondreis door Ierland, maar niet getreurd! Ook vandaag valt er nog heel wat te bezoeken op onze terugweg naar Dublin. Alvorens we de rondreis afsluiten in de Ierse hoofdstad, ontdek je eerst nog volgende plekjes:

  • De Hill of Slane die zo'n 158 meter boven de rest van het landschap uitsteekt. Hierdoor geniet je hier van een weids uitzicht over de volledige omgeving, vooral op een heldere dag.
  • We brengen ook nog bezoek aan de belangrijke site van Newgrange en Knowth, ganggraven die zo'n 5000 jaar geleden gebouwd werden, en uniek zijn in Europa. Beide zijn te bezoeken vanuit het Bru Na Boinne-bezoekerscentrum, dat ook op zich al erg de moeite waard is!
  • Als je echter nog een megalithische site wilt bezoeken, ga dan zeker eens naar het iets onbekendere Loughcrew Cairns. Dit is het oudste ganggravencomplex van heel Ierland, zelfs ouder dan het veel bekendere Newgrange.

Waar overnachten in Ierland?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Ierland? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Dublin, Belfast en Galway. In deze steden is het aanbod verschillende accommodaties het grootst. Hieronder alvast enkele van onze favoriete adresjes of bekijk het volledige aanbod hotels in Ierland.

  • Dublin: Gardiner Lodge is een gezellige bed & breakfast met een terras en gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Dublin.
  • Dublin: Liever lowbudget overnachten? Het moderne, speciaal ontworpen Jacobs Inn hostel ligt op slechts 5 minuten wandelen van het bruisende uitgaansgebied Temple Bar in Dublin.
  • Belfast: Beautiful B&B On The Park gevestigd in een Victoriaans herenhuis in een rustige straat op een toplocatie in Belfast. Iedere ochtend een heerlijk, vers ontbijtje.
  • Kilkenny: Het sprookjesachtige Kilkenny Inn Hotel biedt uitzonderlijke kwaliteit op een geweldige locatie. De grote bars, het nachtleven, het theater, de restaurants, winkels en toeristische bezienswaardigheden vind je allemaal op 2 tot 3 minuten lopen van het hotel.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Mis niets tijdens je vakantie in Ierland met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ierland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ierland met 187 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ierland met een stadswandeling van Dublin.

Ierland

Gratis reisgids Ierland downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

- 27 december 2023 - Christiane Thielens

Prima gidsen. Praktisch en overzichtelijk. Maak er vaker gebruik van

- 18 augustus 2023 - Bert Hofsink

Aangenaam verrast.

- 16 augustus 2023 - Maria

Duidelijke en overzichtelijke gids

- 20 februari 2022 - Charles Lemmers arts

Prachtige gids, die zeer veel nuttige en mooie informatie geeft. Werkt inspirerend en uitnodigend om Ierland met zijn fantastische natuur en mystieke omgeving te gaan verkennen. De gids lezend is alsof je er al rondloopt. Nu al zin in een glas Ierse whisky of een boek van james joyce! Aanrader!!!

- 8 juni 2021 - Jaap Kolenberg

Prima info. Als UK en Ierland open gaan zal ik de route zeker kopen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?