27 x mooiste bezienswaardigheden in Belfast bezoeken + hidden spots

Volledige reisgids kopen voor € 10

27 x mooiste bezienswaardigheden in Belfast bezoeken + hidden spots

5 februari 2024 in Ierland1 reactie

Wat te zien en doen in Belfast? De mooiste bezienswaardigheden in Belfast + verblijftips

Belfast heeft een lange en fascinerende geschiedenis. De stad heeft harde tijden gekend heeft en stond lange tijd synoniem met de Noord-Ierse burgeroorlog. Nu is ze echter aan een volledige kentering bezig, en zet ze meer en meer haar gloriedagen in de verf. Wist je bijvoorbeeld dat de Titanic hier gebouwd werd? Of dat de stad een erg rijke linnenindustrie kende?

In deze blogpost ontdek je dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Belfast.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Belfast

Duur1 - 3 dagen ()
Vliegtickets3u05 vliegen naar Belfast (BFS) zonder overstappen, vliegtickets vergelijken bij Cheaptickets
FerryMet de boot vanuit België of Nederland naar Ierland?
VerblijvenOvernachtingen voor je bezoek aan Belfast:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony of vergelijk bij WorldWidecampers
HuurautoIn Ierland is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij SunnyCars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

 1. Kaartje met bezienswaardigheden in Belfast

Belfast is de hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Het ligt aan de oostkust van Ierland, aan de monding van de rivier de Lagan. Wil je graag Belfast en omgeving ontdekken? Gebruik dan zeker onze rondreis door Ierland als leidraad.

Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Belfast

 1. Een stedentrip naar Belfast

Belfast bevindt zich in Noord-Ierland en is absoluut de moeite voor een stedentrip! Belfast een lange en fascinerende geschiedenis. Hoewel de stad harde tijden heeft gekend, is er nog heel wat hoop voor de toekomst.

Sinds de gouden dagen van de scheepsbouw en de succesvolle linnenindustrie heeft Belfast heel wat zwarte sneeuw gekend, maar de stad is zich vandaag de dag traag maar gestaag weer aan het opwerken. De hitserie Game of Thrones, die deels hier gefilmd wordt, heeft de stad terug op de toeristische kaart gezet.

Belfast en de Titanic

Toch kan Belfast beroep doen op een nog veel grotere toeristische attractie: haar banden met de Titanic. Het schip werd hier gebouwd en te water gelaten. Heel wat plaatsen in Belfast verwijzen ernaar, en herdenken zowel haar technische hoogstand, als alle opvarenden die het leven lieten bij de bootramp.

Om Belfast te begrijpen, is het niet alleen essentieel de achtergrond van de Titanic te kennen, maar ook de schepenbouwindustrie en de bijzondere band tussen de stad en de zee. Onze stadswandeling door Belfast geeft je een overzicht van een aantal iconische plekken in de stad, alsook een aantal sites in en rond de Titanic Quarter.

WANDELING: Wil je je graag verdiepen in het verhaal van de Titanic en Belfast? Dan raden we een georganiseerde wandeltour langs de Titanic locaties aan in Belfast.

 1. Belfast City Hall

De statige Belfast City Hall, te vinden op Donegal Square, scheidt het commerciële stadsdeel van het zakelijke. De bouw van het stadhuis startte in 1898, toen Belfast officieel een 'stad' werd, en werd voltooid in 1906. Tijdens deze periode was Belfast, weliswaar tijdelijk, de dichtstbevolkte stad in Ierland.

Vooraleer City Hall op deze plek gebouwd werd, stond hier White Linen Hall, een belangrijke, internationale linnenhandelsplaats. De oude linnenwijk van de stad is er nog steeds, net achter City Hall.

Binnenin het stadhuis vind je een aantal architecturale hoogstandjes, waaronder de Grand Staircase, de Reception Room en de Great Hall. De Great Hall werd vernield tijdens de Belfast Blitz, maar later volledig heropgebouwd. In 2009 werd het hele gebouw gerenoveerd.

 1. Kom alles te weten over de Titanic in Titanic Belfast

Het indrukwekkende gebouw van het Titanic Belfast museum is moeilijk te missen: het is een groot, modern gebouw met hoekige onderdelen die op de boeg van een schip lijken. Voor anderen heeft het dan weer wat weg van een ijsberg, wat ook een mogelijkheid is, maar misschien niet de beste connotatie voor een museum over de Titanic.

Titanic Belfast is ‘s wereld grootste museum over de Titanic en verkent het schip en haar verhaal in alle details en op een erg vernieuwende manier. Er zijn onder meer een darkride langs de dokken, een onderwatertheater en een nagemaakt dek en kajuiten.

Je kan een premiumticket nemen en de Discovery Tour volgen. Deze wandeling bedraagt ongeveer één uur en verkent de geschiedenis van de Harland and Wolff Drawing Offices, waar de Titanic ooit ontworpen werd. Meer info op de website.

TICKETS: Boek hier je tickets voor de Titanic Belfast.

 1. Titanic's Dock en Edwardian Pump House

Nergens kom je zo dicht bij de Titanic als in het Titanic's Dock, het droogdok dat destijds speciaal voor het schip gebouwd werd. Pas als je er beneden in staat of naast het dok wandelt, merk je hoe groot het schip in werkelijkheid geweest moest zijn.

In het oorspronkelijke Edwardian Pump House dat gebruikt werd om het dok in een uur helemaal leeg te pompen, vind je een café en bezoekerscentrum.

Er zijn hier nooit veel bezoekers - de meeste toeristen beperken zich tot het Titanic Belfast-museum - wat deze plek des te bijzonder maakt. Warm aangeraden!
 1. Titanic Studios

Titanic Studios bevinden zich nu waar vroeger ‘The Paint Hall’ was, de plek op de werf waar scheepsonderdelen geverfd werden. Vandaag de dag is het een van Europa’s grootste filmstudio’s en wordt het verhuurd aan Northern Ireland Screen. Onder meer Game of Thrones, dat Belfast en Noord-Ierland veel internationale belangstelling heeft gegeven, wordt hier opgenomen.

Er zijn helaas geen rondleidingen in de studio’s, maar je komt er sowieso langs met de Wee Tram, of tijdens onze stadswandeling door Belfast.

Boek hier je wandeltour door Belfast in teken van de Titanic

 1. Ritje met de Wee tram door Belfast

De dokwerkers namen vroeger de tram naar het werk en bezoekers kunnen vandaag de dag deze trip herbeleven. De Wee Tram is gebaseerd op de rood- en crèmekleurige trammen die door de scheepswerven reden ten tijde van onder meer de bouw van de Titanic. De Wee Tram neemt je mee op rondleiding langs de historische dokken en een moderne scheepswerf.

 • Je kan op en af de tram stappen zoveel je wilt.
 • De rondleiding start en eindigt aan het Titanic Belfast-museum.
 • Met de tram kom je onder meer langs de Titanic’s Slipways, de HMS Carolina, de Titanic Studios, het Titanic’s Dock en Pump House, de gigantische hijskranen Samson en Goliath, de Harland and Woolf Drawing Offices en SS Nomadic.

Als je wilt, kan je tijdens je rit ook een duncher (een authentieke platte pet die dokwerkers droegen) dragen. Meer info op de website.

OVERNACHTINGSTIP: Overnachten op een boot, net zoals de passagiers op de Titanic? Dan is het Barge At Titanic, een gerenoveerd schip gelegen in de jachthaven van Belfast een aanrader. Dit schip is stijlvol ingericht en biedt accommodatie voor 4 personen.

 1. Historische luxe op de S.S. Nomadic

De S.S. Nomadic werd gebouwd als tender (boot die passagiers naar een grotere boot vaart) van de RMS Titanic en de RMS Olympic. Het is de enige boot van de White Star Line die nu nog bestaat. De stoomboot werd te water gelaten op 25 april 1911 en werd, na oefentijd op zee, een maand later opgeleverd.

De S.S. Nomadic werd in haar oorspronkelijke staat hersteld. Ga aan boord en snuif de luxueuze sfeer op die de passagiers van Titanic destijds verwelkomde. Je leert er ook meer over de verdere geschiedenis van het schip, waaronder ook haar dienst tijdens de oorlog.

 1. Spot de mooiste muurschilderingen in Belfast

Belfast is onlosmakelijk verbonden met de Noord-Ierse burgeroorlog

Hoewel deze officieel beëindigd werd met het Goede Vrijdagakkoord in 1998 zijn sommige wijken van de stad nog steeds overduidelijk "republikeins/nationalistisch" (katholiek - Falls Road) of "loyalistisch/unionistisch" (protestants - Shankhill Road). Dit merk je onder meer aan de vele 'murals' of muurschilderingen die je hier vindt.

Naar schatting zijn er op dit moment zo’n 300 'murals' doorheen de stad te vinden. De thema’s van de muurschilderingen weerspiegelen vaak een probleem dat belangrijk is voor de respectievelijke gemeenschap, en beschrijven zowel de periode van “the Troubles”, als huidige issues.

Boek de Belfast Black Cab Tour en spot de mooiste werken

 • Een Belfast Black Cab Tour neemt je 90 minuten lang (of langer) mee langs deze politiek getinte schilderingen, boek je zitje online.
 • De lokale gids zal je in detail de specifieke geschiedenis achter de muurschilderingen vertellen.
 • Je kan achteraf ook een bezoek brengen aan de Peace Walls, ook wel de Peace Lines genoemd. Deze muren houden de gemeenschappen tijdens onrust uit elkaar, en doen dit nog steeds.
 • De regering heeft onlangs aangekondigd dat ze tegen 2023 alle peace walls wil verwijderen, als alle partijen hiermee instemmen.
 1. Big Fish of Salmon of Knowledge

De fotogenieke Big Fish, die geplaatst werd op de samenvloeiing van de rivieren Farset en Lagan, werd ontworpen door John Kindness. Het is een keramisch mozaïeksculptuur van 10 meter lang.

De schubben van de vis zijn keramische tegels die versierd zijn met tekst en afbeeldingen die allemaal iets te maken hebben met de geschiedenis van Belfast. Je vindt er zowel materiaal uit de Tudor-periode, als hedendaagse krantenkoppen en bijdragen van de schoolkinderen uit Belfast. Binnenin Big Fish werd een tijdscapsule met meer informatie over de stad gestopt.

 1. Spirit of Belfast

De Spirit of Belfast is een beeldhouwwerk, gemaakt door Dan George, dat op zo’n manier ontworpen werd dat zowel de kracht van de scheepsbouw (de metalen ringen) als de textuur van linnen (de gekleurde belichting) worden weerspiegeld, allebei belangrijke elementen in de geschiedenis van Belfast.

Het beeldhouwwerk maakt deel uit van Streets Ahead, een project van £16 miljoen, waarbij overal sculpturen in de stad geplaatst werden om het straatbeeld te verbeteren. Zoals wel vaker het geval is met beeldhouwwerken in Belfast, heeft ook dit werk een bijnaam gekregen: de Onion Rings, of ‘uiringen’. Het is niet moeilijk te zien waarom..

 1. Herbeleef WO I aan boord van HMS Caroline

De HMS Caroline is een gevechtschip van de Royal Navy uit Wereldoorlog I. Ze is het enige resterende schip van de Zeeslag bij Jutland in 1916, en onderging zware restauratiewerken.

Stap aan boord van de HMS Caroline en wandel door de kajuit van Captain Crookes, de machinekamer, de ziekenboeg en de kombuis. Je komt er alles te weten over de Zeeslag bij Jutland en over het leven van de 300 mannen aan boord.

LEESTIP: Wil jij ook Ierland gaan verkennen? Download alvast onze gratis reisgids Ierland met een compleet uitgewerkte rondreis en tal van praktische info voor je bezoek.

 1. The Titanic Memorial Garden

De Titanic Memorial werd opgericht ter nagedachtenis van de slachtoffers die omkwamen bij het zinken van de Titanic. Het monument, dat in 1920 gebouwd werd, werd bekostigd door het volk, de havenarbeiders en door de families van sommige slachtoffers. Het gedenkteken staat nu in de Titanic Memorial Gardens, geopend in 2012, ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de ramp.

De Memorial Garden werd in twee niveaus aangelegd, rond en boven de Titanic Memorial. Op het bovenste niveau vind je vijf bronzen platen met de namen van alle 1512 slachtoffers van de ramp, zowel passagiers als bemanningsleden. In het grootste deel van de tuin zijn de bloemen zo aangeplant dat ze water en ijs weerspiegelen.

 1. Albert Memorial Clock

De Albert Memorial Clock werd ontworpen door W. J. Barre in 1865 voor een wedstrijd ter nagedachtenis van wijlen Prince Albert, de prins-gemaal van Queen Victoria. Hoewel hij als eerste eindigde, kreeg hij aanvankelijk het contract niet, omdat het in het geheim al was aangeboden aan de kandidaat die uiteindelijk tweede was geworden. Er was echter zoveel publieke ophef, dat uiteindelijk toch Barres ontwerp werd geplaatst.

De zandstenen torenklok, die wat wegheeft van Big Ben van Londen, werd gebouwd tussen 1865 - 1869. Hij is bijna 35 m hoog en geïnspireerd door de Franse en Italiaanse gotiek. Aan de westelijke kant van de toren staat een standbeeld van Prince Albert.

 1. Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol is de enige gevangenis uit de Victoriaanse periode die je nog in Noord-Ierland kan vinden, en het is een populaire toeristische trekpleister. De gevangenis werd gebouwd tussen 1843 en 1845 en was tot in 1996 in gebruik. Vandaag de dag kan je de site bezoeken (of inhuren als venue voor conferenties, voorstellingen en zelfs trouwfeesten..). Meer info op de website.

TICKETS: Boek hier je tickets voor de Crumlin Road Gaol.

 1. Saint Anne’s Cathedral in de Cathedral Quarter

De meest bruisende wijk van Belfast is de Cathedral Quarter (bekijk ligging). De Cathedral Quarter is de place to be voor livemuziek en het bruisende nachtleven in te duiken. Verspreid over het oude centrum, verborgen in smalle geplaveide straatjes met kleurrijke muurschilderingen liggen tal van hippe tentjes en gezellige bars. 's Avonds komt deze plek helemaal tot leven.

Naast de verschillende pubs, kan je er ook enkele topbezienswaardigheden vinden. Eentje daarvan is de Saint Anne's Cathedral. Dit prachtige romaanse gebouw dateert uit 1899 en is al meer dan 100 jaar een plaats van christelijke eredienst in het hart van Belfast. Verder kan je er ook stadhuis van Belfast bezoeken en het moderne Metropolitan Arts Centre (MAC).

OVERNACHTINGSTIP: Mag het iets meer luxe zijn? Verblijf dan zeker in het vijfsterren Merchant Hotel, gevestigd in een monumentaal pand uit 1860 dat beschikt over stijlvolle kamers. Dit hotel werd uitgeroepen tot het Beste Britse Hotel van 2011!

 1. Grand Opera House

Het Grand Opera House ligt in het bruisende stadscentrum aan de Great Victoria Street (bekijk ligging). Dit is het belangrijkste theater van Noord-Ierland met een uitstekend programma vol drama, opera, comedyshows, dansvoorstellingen, musicals, familieshows en nog veel meer. Het Grand Opera House werd oorspronkelijk gebouwd in 1895 en heeft een prachtige architectuur.

Het theater werd ontworpen door de beroemde architect Frank Matcham (een gevierde ontwerper van theaters en muziekzalen). Wat dit gebouw onderscheidt van de Britse theaters is de invloed van de laat-Victoriaanse en oosterse stijl, dat je onder andere ziet aan de koepels op de gevel. Meer info op de website.

 1. Shoppen bij St Georges Market

St George's Market, werd gebouwd tussen 1890 en 1896 en is daarmee een van de oudste bezienswaardigheden van Belfast. Deze levendige markt wordt erkend als een van de beste markten in Groot-Brittannië en Ierland, dat lijkt ons toch wel een bezoekje waard! Gevestigd in een charmant Victoriaans gebouw, vind je kleurrijke marktkraampjes waar je onder andere verse (streek)producten tot handgemaakte ambachten kan vinden. De markt is enkel geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

 1. Game of Thrones tour door Belfast

Liefhebbers van de alombekende serie Game of Thrones? Dan zal het je vast wel weten dat heel wat scènes uit Game of Thrones gefilmd werden in Noord-Ierland, ook in en rondom Belfast! De schilderachtige landschappen, kastelen en historische locaties in de regio dienden als decor voor de fictieve wereld van Westeros. Hieronder enkele herkenbare plekken uit de Game of Thrones afleveringen.

 • Dark Hedges (bekijk ligging), deze indrukwekkende laan van beukenbomen werd gebruikt als de Kingsroad in de serie.
 • In de Titanic Studios (die we eerder bespraken) werden veel van de binnenscènes opgenomen, waaronder die in de beroemde Iron Throne Room.
 • De schilderachtige Ballintoy Harbour aan de noordkust van Noord-Ierland (bekijk ligging) als locatie voor de Iron Islands.
 • Castle Ward, een prachtig landgoed (bekijk ligging) dat gebruikt werd als de setting voor Winterfell en House Stark.

GAME OF THRONES TOUR: Ontdek de historische filmlocaties van Game of Thrones, en boek je een Game of Thrones dagtour inclusief de Giant's Causeway en bezoek bijvoorbeeld de Dark Hedges, Caves of Cushendun en Carrrickfergus Castle.

 1. Parish Church of St. George

De Parish Church of St George, beter bekend als de St George’s Church, is de oudste Church of Ireland-kerk in Belfast. Het huidige gebouw opende zijn deuren in 1816, en werd gebouwd op de plek waar vroeger een andere kerk stond.

De 'Troubles' in Belfast waren een moeilijke periode voor de kerk. De congregatie verminderde drastisch, en de kerk zelf raakte hevig beschadigd door bommen van het IRA. Hou je van liturgische muziek? St George’s Church is de uitvalsbasis van één van de weinige jongens- en mannenkoren in Ierland.

 1. Belfast Castle

Belfast Castle, een van de mooiste kastelen in Ierland, is opgetrokken op de hellingen van het Cavehill Country Park en biedt een prachtig uitzicht over de stad en Belfast Lough. Het kasteel werd gebouwd tussen 1811 en 1870 door de derde Markies van Donegall. Je vindt er ook een antiekwinkel, restaurant en bezoekerscentrum.

Van Cave Hill wordt gezegd dat hij lijkt op een slapende reus die de stad bewaakt. In het Country Park kan je heel wat mooie wandelingen maken. Op de heuvel zelf staan drie grotten en op de top vind je McArt’s Fort, een oud Iers ringfort.

 1. Belfasts Customs House

Belfasts Customs House heeft nu nog steeds dezelfde functie als toen het gebouwd werd in de 19de eeuw. Het werd opgetrokken tussen 1854 en 1857, naar een ontwerp van architect Charles Lanyon. Het gebouw werd noodzakelijk tijdens de bloeiperiode van Belfast, toen de stad de derde grootste haven van de Britse eilanden werd.

In de 19de en 20ste eeuw werden de trappen van het Customs House langzaam maar zeker een plaats voor retoriek, zoals de Speaker’s Corner in Londen. Onder de sprekers bevond zich onder meer Jim Larkin, een belangrijke vakbondmilitant, die hier soms tot wel 20.000 mensen toesprak in de vroege 20ste eeuw.

Vandaag de dag kan je aan Customs House Square niet meer de levendige retoriek en debatten horen zoals vroeger. Het is echter wel, in een poging tot verjonging van de stad, een levendige, culturele plek geworden waar jaarlijks veel evenementen plaatsvinden.

Voor literatuurfans is het misschien wel leuk te weten dat schrijver Anthony Trollope nog heeft gewerkt in het General Post Office, dat zich in het Customs House bevond. Wist je overigens dat hij ook de uitvinder van de brievenbus is?
 1. Samson and Goliath hijskranen

De twee gigantische scheepsbouwkundige hijskranen, ook wel Samson and Goliath genoemd, zijn twee prominente figuren in de skyline van Belfast. Ze werden pas afgewerkt in 1969 en 1974, maar in de relatief korte tijd dat ze nu actief zijn, zijn ze een belangrijk symbool geworden van de stad, de bevolking en haar cultuur.

Goliath is 96 meter hoog en Samson gaat zelfs tot 106 meter. Ze hebben beiden een bereik van 140 meter en kunnen tot 840 ton 70 meter de lucht in tillen. Hun gecombineerde hijscapaciteit van 1600 ton is één van de grootste ter wereld en ook het droogdok waarop ze staan, behoort tot de wereldtop qua grootte.

 1. Harland & Wolff HQ & Drawing Offices

De Harland & Wolff HQ & Drawing Offices waren ooit de locatie waar onder andere de Titanic en haar 2 zusterschepen ontworpen werden. Het kantoorgebouw van drie verdiepingen werd gebouwd tussen 1900 en 1919, en deed dienst als het administratief centrum en de tekenkamer van de beroemde Harland and Wolff scheepswerf. Het bedrijf gebruikte de kantoren tot in 1989.

Er is nu een boetiekhotel en een stukje museum, waar bezoekers de twee tekenkamers aan de achterkant van de benedenverdieping kunnen bezichtigen. Meer info op de website.

OVERNACHTINGSTIP: Boek hier je verblijf in het Titanic Hotel, gevestigd in het voormalige hoofdkantoor en tekenkamer van het bedrijf Harland & Wolff. Het hotel beschikt over ruime kamers met een artistiek thema, een bar en een restaurant.

 1. Botanische tuin en het Ulster Museum

Oorspronkelijk begonnen als een privépark in 1828, inmiddels de publieke botanische tuin van (officieel Belfast Botanic and Horticultural Society) Belfast. Het Palm House en Tropical Ravine zijn beide een bezoek waard en zijn beide gratis toegankelijk.

 • Palm House is een Victoriaanse kas die in 1839 werd gebouwd en het oudste nog bestaande gebouw met ijzeren frame in Ierland is.
 • De Tropical Ravine, die in 1908 aan de tuinen werd toegevoegd, is een spectaculaire kas vol exotische planten van over de hele wereld.

Bezoek ook het Ulster Museum

Het Ulster Museum is een interessant museum te midden van de botanische tuin van Belfast. Je vindt er een ruim aanbod aan exposities, van dinosaurussen tot Egyptische mummies, van antieke artefacten tot moderne meesterwerken. Neem zeker ook de tijd om wat rond te wandelen in de tuin. Meer info op de website.

 1. Wandel een Irish pub binnen

Ierland en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en dat is in Belfast niet anders. Wanneer je in Belfast bent, is een bezoekje aan een Irish Pub absoluut een aanrader, een culturele ervaring die niet mag ontbreken. Veel van de lokale pubs hebben traditionele livemuziek, lekker eten en uiteraard ook een scala aan Ierse biertjes en whisky's.

Een van de populairste wijken in Belfast is het Cathedral Quarter waar je de ene pub na de andere vindt. Ga zeker eens een kijkje nemen bij The Dirty Onion een gezellige traditionele pub. Maar ook The Duke of York (ooit een drukkerij), The Garrick Bar, The Bittles Bar en The John Hewitt Bar zijn aanraders.

 1. Hop-on Hop-off bussen in Belfast

Je kan ook gebruik maken van de handige hop-on-hop-off bus

 • Zie je eruit als een echte toerist? Ja! Zijn dat soort bussen erg handig wanneer je veel wil bezoeken? Ook ja!
 • Maak een ritje met de hop-on hop-off bus en ontdek alvast het beste van Belfast.
 • Geniet van een panoramisch uitzicht op Belfast vanuit de bus met open dak.
 • Tijdens deze busrit kom je langs topbezienswaardigheden als het stadhuis van Belfast, de beroemde Titanic locaties en de prachtige muurschilderingen.
 • Onderweg kom je langs 19 haltes waar je kan op- en afstappen.
 • De kaartjes zijn de hele dag geldig, zodat je ruim de tijd hebt om de rondleiding door de stad te voltooien.

TICKETS: Boek je tickets voor een hop-on-hop-off bus in Belfast online en vertrek zorgeloos op reis. Een ticket is 24 uur geldig.

 1. Maak een daguitstap naar de Giant's Causeway

Er zijn verschillende prachtige daguitstappen vanuit Belfast die je kan overwegen, maar de populairste is ongetwijfeld een dagtour naar de Giant's Causeway. De Giant's Causeway is met stip de bekendste bezienswaardigheid aan de noordkust van Noord-Ierland. Het bestaat uit bijzondere basaltzuilen die uit de zee oprijzen en ontstaan zijn door een oude vulkaanuitbarsting.

Wandel over de basaltzuilen, geniet van het adembenemende uitzicht op de kust en ontdek de legende van de reus Finn McCool. Het bezoekerscentrum biedt ook interessante informatie over de geologie en geschiedenis van het gebied. Ontdek nog meer leuke uitstappen vanuit Belfast.

EXCURSIE: Boek hier je dagtour naar de Giant's Causeway vanuit Belfast.

 1. Waar overnachten in Belfast?

Belfast is de grootste stad van Noord-Ierland en beschikt over een groot aanbod aan hotels die bijna allemaal op wandelafstand zijn van alle bezienswaardigheden. Enkele interessante buurten om te overnachten zijn:

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Ierland met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ierland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ierland met 187 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ierland met een stadswandeling van Dublin.

Ierland

Gratis reisgids Ierland downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove
Wouter Coppens

- 16 september 2019 - Sandy Braem

Zeer overzichtelijke gids om Belfast te leren kennen. Heerlijk om zelf niet uitgebreid info te moeten zoeken maar gewoon de wandeling te kunnen doen. Belfast is echt een aanrader oa Titanic museum en de Black Cap tour.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?