Premium

Belfast stadswandeling door de geschiedenis

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Belfast stadswandeling door de geschiedenis

  • Startpunt: Belfast City Hall
  • Eindpunt: S.S. Nomadic (Titanic Quarter)
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Belfast heeft een lange en bewogen geschiedenis. Hoewel de stad harde tijden heeft gekend, is er hoop voor de toekomst. Sinds de gouden dagen van de scheepsbouw en de succesvolle linnenindustrie heeft Belfast heel wat zwarte sneeuw gekend, maar de stad is zich vandaag de dag traag maar gestaag weer aan het opwerken. De hitserie Game of Thrones, die deels hier gefilmd wordt, heeft de stad terug op de toeristische kaart gezet.

Toch kan Belfast beroep doen op een nog veel grotere toeristische attractie: haar banden met de Titanic. Het schip werd hier gebouwd en te water gelaten. Heel wat plaatsen in Belfast verwijzen ernaar, en herdenken zowel haar technische hoogstand, als alle opvarenden die het leven lieten bij de bootramp.

Om Belfast te begrijpen, is het niet alleen essentieel de achtergrond van de Titanic te kennen, maar ook de schepenbouwindustrie en de bijzondere band tussen de stad en de zee.

Onze stadswandeling geeft je een overzicht van een aantal iconische plekken in de stad, alsook een aantal sites in en rond de Titanic Quarter.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze stadswandeling kom je langs alle highlights van Belfast

De wandeling begint in het hart van het stadcentrum, bij het stadhuis, de Belfast City Hall. De route is ongeveer 5-7 km lang (als je de dokken te voet verkent in de plaats van de tram te nemen) en neemt ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag, zonder rekening te houden met eventuele bezoeken. Als je een paar dagen in Belfast blijft, kan je de bezienswaardigheden verspreiden over meerdere dagen.

We raden aan ’s ochtends aan de wandeling te beginnen, en dan voor de tram te kiezen. Zo kan je zoveel mogelijk tijd doorbrengen in de Titanic Quarter, aangezien er enorm veel te zien is.

Ierland

Gratis reisgids preview Ierland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ierland

Ontdek Ierland via een uitgewerkte 16-daagse rondreis. Met 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

11 ervaringen

- 19 februari 2024 - vandenbussche Herman

Prachtige folder en uitgebreide stadswandeling voor Dublin, wij zien uit naar andere steden

- 18 februari 2024 - M. Scheepers

Heb staan veel interessante dingen in. Heb er veel aan gehad en ga zeker een keer naar Ierland.

- 16 februari 2024 - Michelline Loones

een zeer nuttige gids met tal van tips voor een super reis naar een zeer mooi land;

- 15 februari 2024 - Jeannette Receveur

Duidelijke route door Dublin gewandeld. We hebben de highlights nu gezien en kunnen zelf verder. Het is makkelijk te lopen. Er staat wel iets in over een kerkhof, maar niet dat het er niet meer is, dus wij maar zoeken en de st. Patrick’s church, één belangrijk monument in Dublin ontbreekt op de route.

- 30 november 2023 - Willy Devalkeneer

Prachtig opgebouwde reisgids die doet verlangen naar een bezoek aan dit nog grotendeels ongerept stuk natuur. Hoewel de gids logischerwijze onvolledig blijft wegens het zeer grote aantal bezienswaardigheden, geeft hij toch een goed overzicht van de voornaamste must-do's.

Gratis reisgids preview Ierland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?