Waar eet je de lekkerste pizza's in Napels? De 10 beste pizzeria's in Napels

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar eet je de lekkerste pizza's in Napels? De 10 beste pizzeria's in Napels

Overzicht met de pizzeria's in Napels waar je de beste pizza's kan eten?

Wanneer je een ware liefhebber van de Italiaanse keuken bent, dan is Napels een onmisbare bestemming op je culinaire reisroute. Napels is niet alleen een stad van kunst, geschiedenis en adembenemende uitzichten, maar staat vooral bekend als de geboorteplaats van de pizza.

In deze bruisende stad zijn dan ook 's werelds meest geprezen pizzeria’s gevestigd waar ze de kunst van het pizzabakken tot in perfectie beheersen. Het bakken van pizza’s is in Napels een uiterst serieuze zaak, reden dat een Napolitaanse pizzabakker een petitie opstelde om deze specialiteit op de Werelderfgoedlijst van Unesco te krijgen. Met succes want sinds 2017 prijkt de pizza op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco.

We nemen je mee op een smakelijk ontdekkingsreis door Napels waar je kennis maakt met de meest voortreffelijke pizzeria's die de stad kent. Van traditionele familiebedrijven die generaties lang heerlijke pizza's serveren, tot moderne culinaire hotspots die de grenzen van smaak en creativiteit verleggen – we hebben ze allemaal voor je verzameld.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. L’Antica Pizzeria Da Michele

We trappen af met misschien wel de bekendste pizzeria van Napels: L’Antica Pizzeria Da Michele. Julia Roberts schoof hier aan voor opnames van de film Eat, Pray, Love (zie film op youtube), waardoor de pizzeria in één klap razend populair werd onder toeristen.

De zaak, gelegen in de wijk Forcella, is zeer eenvoudig ingericht en zal zeker niet de meest sfeervolle eetgelegenheid zijn waar je tijdens een verblijf in Napels aanschuift. Gelukkig vergeet je dat snel wanneer je een van de beste pizza’s in je leven geserveerd krijgt. Bij Da Michele hebben ze traditie en kwaliteit hoog in het vaandel staan en dat proef je.

  • Het waarborgen van de hoge kwaliteit is ook de reden dat er maar 2 soorten pizza op het menu staan: de marinara (met tomatensaus, knoflook, oregano en olijfolie) en de margherita (belegd met tomatensaus, mozzarella, basilicum en olijfolie).
  • De eenvoud, het gebruik van hoogwaardige lokale ingrediënten én de liefde voor traditie zorgen ervoor dat er bij Da Michele al sinds 1870 meesterlijke pizza’s uit de houtoven worden getoverd.
  • Adres: Via Cesare Sersale, 1 (zie ligging op de kaart)
  1. Pizzeria Brandi

Pizzeria Brandi is een van de beroemdste pizzeria’s van Napels. Brandi staat namelijk bekend als de pizzeria waar de eerste pizza margherita werd gebakken, een gegeven waar zij bijzonder trots op zijn. Pizzabakker Raffaele Esposito was werkzaam bij Brandi en mocht in 1889 op uitnodiging van koning Umberto I een aantal pizza’s bakken voor het koninklijk gezelschap. Koningin Margherita bleek geen genoeg te kunnen krijgen van de pizza die was belegd met mozzarella, tomaat, basilicum en olijfolie, reden om deze variant om te dopen tot de inmiddels wereldberoemde pizza margherita.

  • Bij Pizzeria Brandi kun je genieten van een breed scala aan traditionele Napolitaanse pizza's, maar de margherita blijft het vlaggenschipgerecht.
  • Ben je een echte pizza-liefhebber, dan mag een bezoekje aan Pizzeria Brandi tijdens een stedentrip Napels zeker niet ontbreken.
  • Adres: Salita S.Anna di Palazzo, 1-2 (zie ligging op de kaart)

TIP: Zin om zelf een echte Italiaanse pizza te maken? Boek dan zeker ook deze leuke pizzaworkshop in Napels en leer hoe je een authentieke Napolitaanse pizza maakt met een ervaren Italiaanse chef-kok.

  1. Pizzeria La Taverna di Totò

In het hart van de volkswijk Rione Sanità kun je je bij La Taverna di Totò onderdompelen in lokale sferen. Het is een plek waar je een kijkje in het échte Napels krijgt en waar eeuwenoude tradities en smaken bewaard zijn gebleven. De pizzeria is vernoemd naar de Napolitaanse acteur en komiek Totò die in deze wijk het levenslicht zag. Op de gevel tegenover de zaak kijk je tegen een gigantische muurschildering van Totò aan, vergezeld van medekomiek Peppino. Nog meer leuke street-art ni Napels vind je hier.

De pizza’s worden belegd met producten van hoogstaande kwaliteit en wordt ook aan het deeg de nodige aandacht besteed.

  • Naast de traditionele pizza’s staan er creatief bedachte combinaties op de kaart. De pizza met als basis een courgettecrème en belegd met gefrituurde stukjes courgette en gerookte provola is om je vingers bij af te likken.
  • Wanneer je liever de klassieke margherita hebt maar toch nét even iets extra’s toe wilt voegen, vraag dan naar de variant waar de korst wordt gevuld met ricotta.
  • Smullen van een uitstekende pizza op het terras van La Taverna di Totò midden in deze historische wijk, is een op en top bijzondere Napolitaanse beleving die je nog lang bij zal blijven.
  • Adres: Via Sanità, 33 (zie ligging op de kaart)
  1. Isabella De Cham Pizza Fritta

Bij Isabella De Cham in Rione Sanità kun je niet alleen terecht voor (misschien wel) de beste gefrituurde pizza’s in Napels, ze bakken hier ook de klassieke variant.

Door liefhebbers en critici wordt Isabella op handen gedragen door haar unieke en smakelijke creaties, waar dan ook geen woord van gelogen is. Al op jonge leeftijd wist zij indruk te maken op de juryleden van 50 Top Pizza en kreeg zij van hen in 2017 de titel ‘Pizzaiola van het jaar’ toegekend. In datzelfde jaar eindigde ze als tweede in de race voor het Wereldkampioenschap pizza bakken in de categorie pizza fritta.

  • In 2018 opende ze de deuren van haar eigen zaak, midden in de bruisende volkswijk. Met een team dat voornamelijk uit vrouwen bestaat, heeft ze een waar imperium opgebouwd.
  • Ze heeft in de afgelopen jaren nieuwe zaken geopend op andere locaties en is de menukaart inmiddels uitgebreid.
  • Een breed scala aan zowel gefrituurde als klassieke pizza’s, eet je hier je buikje gegarandeerd rond.
  • Adres: Via Arena della Sanità, 27 (zie ligging op de kaart)
ONZE TIP: Meerdere bezienswaardigheden of monumenten bezoeken? Koop een Napels Stadskaart, zo bespaar op je museumtickets uit en kan je ook gratis gebruik maken van het openbaar vervoer + gratis toegang tot Pompei en luchthavenshuttle inbegrepen.

Wil je graag een stadstour boeken in Napels? Dat kan voor € 10 per persoon. Boek je tour in Napels online.
  1. Pizzeria Starita

Starita is een historische pizzeria in de wijk Materdei die tot een van de oudste pizzeria’s in Napels wordt gerekend. In 1901 besloot Alfonso Starita de zaak te openen, inmiddels staat de vierde generatie aan het roer staat.

Starita is uitgegroeid tot een iconische plek in Napels en heeft een grote reputatie opgebouwd. De pizzeria staat bekend om het handhaven van de traditionele Napolitaanse pizzabereidingstechnieken, waarbij alleen de beste ingrediënten worden gebruikt.

  • Je proeft hier dan ook van pizza’s van hoogstaande kwaliteit die worden bereid met enkel verse ingrediënten die met zorg zijn geselecteerd.
  • Naast de pizza’s staan er ook gefrituurde lekkernijen op de kaart die het proberen waard zijn.
  • Wanneer je besluit om bij Starita aan te schuiven voor een pizza, kun je een authentieke en heerlijke Napolitaanse pizzabeleving verwachten.
  • Adres: Via Materdei, 27/28 (zie locatie op de kaart)

Zelf op stedentrip naar Napels? Download onze reisgids Napels met een compleet uitgewerkt stadswandeling door Napels, zo zie je de mooiste plekjes van de stad.

  1. Pizzeria Pellone

Pellone is in Napels een begrip en in de wijde omgeving geliefd. Gedreven door de liefde voor pizzabakken, opende Vincenzo Pellone in 1960 de deuren van de pizzeria. Het begon als een kleine pizzeria maar met de hulp van wat familieleden wist Pellone al snel uit te groeien tot een gevestigde naam in de pizzawereld. Door de hoogstaande kwaliteit van de pizza’s en de producten heeft de pizzeria door de jaren heen ook nog eens talloze prijzen binnen weten te slepen.

  • Inmiddels schuift een volgende generatie de pizza’s hier met net zoveel toewijding en liefde in de houtoven.
  • Met als motto ‘De beste pizza is degene die ik morgen maak’ weet Pizzeria Pellone het hart van Napolitanen en toeristen dagelijks te veroveren.
  • De uitmuntende pizza’s die je hier gepresenteerd krijgt zijn een absoluut feestje voor de smaakpapillen en het proberen waard.
  • Adres: Via Nazionale, 93 (zie locatie op de kaart)
Lees meer over het openbaar vervoer in Napels: hoe je verplaatsen tijdens je bezoek?
  1. Concettina ai Tre Santi

Concettina ai Tre Santi is een razend populaire pizzeria in de volkswijk Rione Sanità. Deze eetgelegenheid is bij locals erg geliefd, zo komt ook Dries Mertens hier geregeld een vorkje prikken wanneer hij in de stad is.

Het verhaal van Concettina ai Tre Santi gaat terug naar 1951 toen nonna Concettina Oliva een kraampje installeerde om gefrituurde pizza te verkopen. De naam van de huidige pizzeria is een verwijzing naar de locatie waar Concettina haar eerste kraampje had opgezet, namelijk direct naast drie votiefstenen van de heiligen San Vincenzo Ferrari, Sant’Alfonso Maria de’Liguori en Sant’Anna.

  • De pizzeria staat bekend om het handhaven van de traditionele Napolitaanse pizzastijl, met perfect dunne bodem en hoge rand. Het bereidingsproces van het deeg nemen ze hier uiterst serieus wat ervoor zorgt dat de pizzabodem van uitstekende kwaliteit is.
  • Met de toevoeging van uitsluitend verse en regionale ingrediënten ontstaat de perfecte pizza die een lust voor het oog en de smaakpapillen is.
  • Op de kaart vind je naast de traditionele pizza’s nog vele andere heerlijke creaties waarvan de combinatie van de ingrediënten met zorg en kennis is bepaald.
  • Hoewel het kan zijn dat je even moet wachten eer je een plekje in de sfeervolle zaak krijgt toegewezen, is deze pizzeria een absolute aanrader.
  • Adres: Via Arena della Sanità, 7 Bis (zie locatie op de kaart)
  1. La Notizia

La Notizia is opgericht door de bekende pizzaiolo Enzo Coccia, een meester in het maken van traditionele Napolitaanse pizza's. Deze pizzeria heeft een welverdiende reputatie opgebouwd als een van de beste plekken om pizza te eten in Napels en heeft door zijn populariteit inmiddels meerdere vestigingen in de stad. Coccia heeft een diep begrip van de kunst van het pizzabakken en streeft ernaar om de eenvoud en puurheid van de Napolitaanse pizza te behouden.

  • Bij La Notizia wordt er vastgehouden aan eeuwenoude tradities, maar zijn ze tegelijkertijd innovatief.
  • Op de menukaart vind je bijvoorbeeld de klassieke pizza margherita maar ontbreken ook zeker de inventieve creaties met lokale seizoensproducten niet.
  • Elke hap is een feestje en belooft een ware smaakexplosie.
  • Adres: La Notizia 53 - Via Michelangelo da Caravaggio, 53 (zie ligging op de kaart)
  • Adres: La Notizia 94 – Via Michelangelo da Caravaggio, 94 (zie ligging op de kaart)
  1. Sorbillo

Sorbillo is in Napels zeker geen onbekende naam. De familie Sorbillo zette 21 kinderen op de wereld die vervolgens allemaal besloten om pizzabakkers te worden. Gino is een nakomeling van pizzaiolo nummer 19 en leerde al op jonge leeftijd de geheimen van de échte Napolitaanse pizza kennen. Deze fijne kneepjes van het vak heeft hij zich eigen weten te maken en er een persoonlijke artistieke draai aan weten te geven. Uiteraard met respect voor de eeuwenoude traditie.

  • De naam Sorbillo kom je op verschillende plekken in de stad tegen en is een garantie dat je hier je tanden in een verrukkelijke Napolitaanse pizza zet.
  • Ook buiten de stads- en landgrenzen heeft Gino inmiddels zaken geopend. Zo kun je in onder andere Amalfi, Milaan, Rome, Miami en Tokio smullen van een pizza zoals alleen de Napolitanen die kunnen maken.
  • Adres: Via dei Tribunali, 32 (zie locatie op de kaart), deze ligt bij de Cappella di Sansevero
  • Adres: Via Partenope, 1 (zie locatie op de kaart)
  1. Pizzeria 50 Kalò

Pizzaiolo Ciro Salvo opende in 2014 de deuren van 50 Kalò. Hij groeide op in een familie van pizzabakkers waardoor hij als kind vaker met deeg speelde dan met speelgoed. Op latere leeftijd verrichtte hij uitgebreid onderzoek met als doel om deeg van de allerhoogste kwaliteit te kunnen produceren. Zijn inzet voor dit onderwerp en het resultaat wat hij wist te bereiken, leverde hem lovende kritieken en een aantal onderscheidingen op.

Het deeg is super licht en goed verteerbaar, wat een gouden combinatie blijkt te zijn. Ciro’s pizza’s zijn traditioneel maar met een moderne twist. Hij laat bij het creëren van de creaties zijn fantasie de vrije loop en dat levert verrassende combinaties op.

De pizza met fior di latte, capocollo en geroosterde artisjokken is goddelijk en brengt hij met de Pizza e patate twee traditionele gerechten op uitzonderlijke wijze samen, namelijk de pizza en pasta e patate (pata met aardappelen). De pizza heeft de smaak van pasta e patate en wordt bereid met romige aardappelen die volgens een authentiek recept worden gekookt. Deze creatie is een voorbeeld van hoe innovatief Ciro te werk gaat bij het bedenken van zalige creaties maar wel vasthoudt aan eeuwenoude tradities.

  • Er wordt gebruik gemaakt van seizoensgebonden producten wat ervoor zorgt dat er om de paar maanden weer nieuwe pizza’s op de menukaart verschijnen.
  • Om iedereen tevreden te stellen, heeft Ciro ook een heel menu gecreëerd met pizza’s die met plantaardige producten worden belegd.
  • Hij stelt strenge eisen aan de producten die worden gebruikt om het deeg te beleggen.
  • Van de enige echte buffelmozzarella tot ambachtelijke vleeswaren, alles wordt door Ciro persoonlijk bestudeerd en geselecteerd. En dat is te proeven in het eindresultaat dat je op je bord gepresenteerd krijgt wanneer je in zijn prachtige zaak aanschuift.
  • Adres: Piazza Sannazaro, 201c (zie locatie hier)
  1. Kaartje met de beste pizzeria's in Napels

  1. Extra tip: Koop de ArteCard Napels

  • Ben je van plan om niet één maar verschillende musea te bezoeken?
  • Dan kan je geld besparen met de Artecard van de stad Napels.
  • Met de kaart krijg je gratis toegang tot 2 musea naar keuze en korting op alle andere bezienswaardigheden.
  • Bovendien mag je ook 3 dagen lang gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Zo reis je snel van het ene naar het andere museum. Kortom: alleen maar voordelen.

TIP: Koop hier je Artecard van de stad Napels online en bespaar flink wat geld uit.

  1. Waar overnachten in Napels?

Pompeï en de Vesuvius bezoeken? Je kan dit perfect doen met Napels als uitvalsbasis. Het aantal hotels en accommodaties is er groot, en daardoor ook betere prijzen. Bekijk het volledige aanbod hotels in Napels hier.

Wijzelf verbleven in het NapoliMia Hotel, gelegen in het centrum van Napels in de gezellige Plebiscito-wijk. Of bekijk onze eigen selectie aan favoriete hotels en verblijven in Napels.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels & Amalfikust downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?