5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Athene doen? Alle info + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x leukste activiteiten, excursies en tours in Athene doen? Alle info + tickets

7 december 2022 in Athene0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten en tours in Athene + waar tickets boeken?

Athene is een fantastische stad die barst van de bezienswaardigheden. Er zijn geprezen musea, beroemde bouwwerken en geweldige restaurants. Er valt met andere woorden ontzettend veel te beleven.

Weet je niet goed waar te beginnen en wat de absolute must-see's en must-do's zijn in Athene? We hebben de leukste activiteiten en tours in Athene op een rijtje gezet.

Tours & tickets voor je stedentrip Athene online boeken

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken in Athene? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Er worden bovendien ook verschillende tours en excursies georganiseerd in en vanuit de stad.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van Athene

De Akropolis en het Akropolismuseum

Natuurlijk kan je Athene niet bezoeken zonder naar de Akropolis te gaan. Bovenop de heuvel prijkt een van de bekendste tempels ter wereld: het Parthenon. De Akropolis is de bakermat van onze Westerse beschaving. De 21 bouwwerken die er vandaag nog overeind staan, getuigen van de macht en roem van de oude Grieken. Boek hier online voorrangstickets voor de Akropolis.

Eenmaal je naar de Akropolis bent geweest, raden we je aan om ook het Akropolismuseum te bezoeken. Daar worden de oorspronkelijke beelden en andere archeologische vondsten vanop de Akropolis tentoongesteld. Boek hier tickets voor het Akropolismuseum en sla de wachtrij over.

Struinen door de levendige wijken Plaka en Anafiotika

Geen wijk zo gezellig als Plaka. Hier komt Athene helemaal tot leven. De mooie gebouwen en smalle straatjes dompelen je meteen onder in een vakantiestemming. Plaka is vandaag de toeristische wijk van Athene. Je vindt er heel wat restaurants, bars en souvenirwinkels.

Het mooiste stukje van Plaka heet Anafiotika, een miniwijk gebouwd door de arbeiders die het Griekse paleis op het Syntagmaplein moesten bouwen. Zij waren afkomstig van het eiland Anafi en namen de typische bouwstijl van hun eiland mee naar Athene.

Geschiedenisliefhebbers mogen ook het Nationaal Archeologisch Museum niet overslaan

In het Nationaal Archeologisch Museum kan je makkelijk een hele dag doorbrengen. Dit museum staat vol archeologische schatten die de Griekse oudheid terug tot leven wekken. Dit is dé plek om meer te leren over de oude Grieken. Een must voor wie Athene bezoekt. Koop hier online tickets voor het Nationaal Archeologisch Museum en sla de wachtrij over.

Het mooiste uitzicht over Athene vanop de Philopapou

De heuvel Philopapou is wat ons betreft het beste uitkijkpunt van de stad. De heuvel Lykavittos is de hoogste van Athene, maar vanop de Philopapou sta je op ooghoogte met de Akropolis. Bovenop deze heuvel staat een grafmonument ter ere van een Romeinse politicus waaraan de heuvel haar naam te danken heeft. Het is een fantastische plek om originele foto’s te maken en van de zonsondergang te genieten.

BESPAARTIP: Ben je van plan om veel te bezoeken in Athene? Dan doe je er goed aan om de stadspas Athene aan te kopen. Je krijgt dan toegang (met voorrang!) tot de Akropolis, het Akropolismuseum en nog zes andere archeologische sites in Athene. Zo bespaar je tijd én geld.

  1. Verken de Griekse hoofdstad met een lokale gids

Maak een fietstocht met een gids door Athene. In een kleine groep trek je met een elektrische fiets langs de mooiste plekjes van de Griekse hoofdstad. Je geniet van een fantastisch uitzicht vanaf Pnyka en de Filopappos-heuvel en je fietst door de pittoreske straatjes van Plaka. Natuurlijk passeer je ook de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Boek hier online tickets voor een begeleide fietstocht door Athene.

LEESTIP: Ontdek de mooiste fietstours door Athene en verken de stad vanop de fiets.

Ben je een fan van street art?

Dan moet je deze straatkunsttour door Athene maken! Met een deskundige gids leer je meer over de kunst zelf, maar ook over de stad Athene. Je komt te weten wat er leeft in de stad en welke thema’s de Grieken wakker houden. Interessant én ontspannend! Boek je tickets voor een street art tour door Athene hier.

  1. Een top activiteit in Athene: ontdek de Griekse keuken

Eten en reizen gaan hand in hand. En de Griekse keuken is wat ons betreft een van de lekkerste ter wereld. Wie naar Athene trekt, moet dus ook de tijd nemen om goed te eten. Dat doe je in een van de vele uitstekende restaurants, of je kan een foodtour door Athene maken met een gids.

Culinaire tour in Athene

Op deze tour verken je de gastronomie van Athene. Je proeft heerlijke lekkernijen en lokale specialiteiten. Beginnen doe je met een traditioneel Grieks ontbijt in een eeuwenoud café. Daarna volgen nog een banketbakkerij, een kaaswinkel en een authentieke Griekse bakkerij. Vervolgens trek je naar de Atheense markt, proef je koffie, wijn, olijfolie en nog meer Griekse delicatessen.

Streetfood tour in Athene

Benieuwd naar wat de Atheners écht eten? Dan is deze streetfood tour precies wat je zoekt. Je proeft het lokale eten en passeert onder andere een taartenwinkel, een Griekse pitazaak, een traditionele banketbakkerij en nog veel meer. Kom vooral met een lege maag. Boek hier tickets voor de streetfood tour in Athene.

Volg een kookcursus in Athene

Wil je al die lekkernijen ook thuis kunnen bereiden? Dat is nogal een souvenir! We raden je deze kookcursus in Athene aan. Samen met een Griekse chef trek je eerst naar de lokale markt om alle ingrediënten te kopen. Daarna leer je een typisch Griekse maaltijd bereiden. En natuurlijk krijg je ook Griekse wijn voorgeschoteld.

Reserveer hier je plaats voor de kookcursus in Athene

  1. De mooiste excursies vanuit Athene

In Athene zal je je niet snel vervelen, maar ook in de omgeving van Athene liggen enkele prachtige plekjes. Er worden ook tours en excursies naar die trekpleisters georganiseerd. Met een tour bespaar je tijd en hoef je zelf niets te regelen.

Mycene en Epidaurus vanuit Athene

Deze tour neemt je mee naar Mycene en Epidaurus. Het oude Mycene is waar de Griekse beschaving echt begonnen is. In de stad staan nog beroemde ruïnes overeind die de tand des tijds uitstekend doorstaan hebben. Het graf van koning Agamemnon is het pronkstuk, uit omstreeks 1250 v.Chr. Vervolgens trek je naar Epidaurus, vandaag vooral beroemd om het best bewaarde Griekse theater.

TIP: Reserveer je plaatsje voor deze tour naar Mycene en Epidaurus vanuit Athene vooraf online.

Tempel van Poseidon en Kaap Sounion vanuit Athene

Nog een bijzondere plek is de tempel van Poseidon op de Kaap Sounion. Deze tempel, gewijd aan de god van de oceanen, prijkt bovenop een klif die uitkijkt over de azuurblauwe zee. Het is een van de mooiste ruïnes in Griekenland en misschien wel van heel Europa.

Ook naar de tempel van Poseidon worden excursies georganiseerd vanuit Athene. Een gids vertelt je onderweg leuke anekdotes. Boek hier tickets voor een excursie naar de tempel van Poseidon.

Bezoek Delphi vanuit Athene

Ook het oude Delphi is een archeologische schat. Dit stadje was in de oudheid bekend voor het orakel van Delphi, een waarzegster die zelfs koningen adviseerde. In Delphi kan je ook de tempel van Apollo en een indrukwekkend amfitheater bezoeken.

Je voelt de geschiedenis hier in de lucht hangen. Bezoek Delphi met een gids vanuit Athene om goed te begrijpen wat je allemaal precies ziet. Reserveer hier je plaatsje voor een daguitstap naar Delphi vanuit Athene.

Maak een dagtrip met de trein naar Meteora vanuit Athene

Zin in natuur en cultuur? Dan moet je met de trein naar Meteora. Niet alleen voor de bestemming, maar ook voor de prachtige treinrit zelf. Eenmaal aangekomen, bezoek je de beroemde kloosters van Meteora, gebouwd hoog bovenop steile rotspieken. Een indrukwekkende plek, zoveel is zeker. Boek hier je tickets voor een dagtrip met de trein naar Meteora.

  1. Of ga eilandhoppen vanuit Athene

Wie Griekenland zegt, zegt natuurlijk ook eilanden. En er zijn er heel wat. Je hoeft echter geen vliegtuig te nemen om vanuit Athene naar de Griekse eilanden te reizen. Er liggen ook prachtige eilanden vlak voor de Atheense kustlijn.

Eilandhoppen naar Aegina met een gids

Ga bijvoorbeeld eilandhoppen naar Aegina. Op deze tour verken je het kunstenaarseiland Aegina, je bezoekt de tempel van Apollo en het bijhorende museum en je krijgt zelfs een traditionele kookles van een echte Griekse chef. Dit eiland is ook bekend voor de pistachenoten. Zon, zee, strand en lekker eten. Wat wil je nog meer? Boek je tickets voor een begeleide dagtocht naar Aegina hier online.

Zeil naar Aegina, Agistri en Moni

Wil je meer zien dan Aegina alleen? Dan kan je zeilen naar Agistri, Aegina en een zwempauze voor de rotsachtige kust van het eiland Moni houden. Je leert zo drie Saronische eilanden kennen op één dag. Een echte aanrader voor wie een leuke daguitstap zoekt! Boek hier tickets voor een zeiltocht naar de Saronische eilanden.

Maak een eendagscruise door de Saronische eilanden

Wist je dat je vanuit Athene een eendagscruise kan maken naar de Saronische eilanden? Op deze cruise (met entertainment en bars!) bezoek je de eilanden Hydra, Poros en Aegina. Het is een uitstekende kennismaking met deze bijzondere eilanden. Zin in een minicruise? Boek je tickets voor een dagcruise vanuit Athene hier online.

LEESTIP: Hoe eilandhoppen vanuit Athene? Onze tips om de eilanden in de Atheense Riviera te verkennen.

Snorkelen in Athene

Wil je vooral van de zee genieten? Dan is deze snorkeltrip voor de Atheense kust misschien wel iets voor jou. Je vaart met een zeilboot langs indrukwekkende kapen en kustlijnen. Je krijgt een snorkel en er is ook tijd om even te zonnen op het strand. Een snorkeltrip vanuit Athene boek je hier makkelijk online.

  1. Filmpje: Bekijk alvast de highlights van Athene

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je stedentrip Athene? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle highlights van de stad te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde Akropolis en de rest van de topbezienswaardigheden zelf bewonderen? Reis dan zeker eens af naar de Griekse hoofdstad Athene!

  1. Waar overnachten in Athene?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Athene? Ontdek onze favoriete verblijven in Athene. We hebben een speciale blogpagina met een overzicht van favoriete hotels en appartementen in Athene, per wijk.

Overnachten in Plaka

Onze tips om te verblijven in Monastiraki

  • Mythos Luxury Suites heeft een eersteklas locatie in het hart van Athene en op een steenworp van de bekende winkelstraat Ermou. Het hotel is hypermodern en biedt bovendien uitzicht op de Akropolis.
  • In Let me Athens you!, vlakbij het Monastiraki-plein, kom je niets te kort. Je hebt een slaapkamer, woonkamer, uitgeruste keuken en badkamer. Alles is netjes en modern.
  • Ook het Athens Center Square hotel heeft een strategische ligging op slechts 300 meter van de pleinen Plaka en Monastiraki en vlakbij alle belangrijke archeologische vindplaatsen.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Monastiraki.

Onze tips om te verblijven in Koukaki

  • Divani Palace Acropolis heeft als troef een prachtig dakterras met uitzicht op de Akropolis. De ligging is uitstekend en het hotel zelf is heel mooi en modern ingericht. Pure luxe in dit vijfsterrenhotel.
  • Nog zo'n pareltje is het Athenaeum Intercontinental. Hier kan je ontspannen in het zwembad, hot tub, sauna en spa. Daarnaast is dit hotel gunstig gelegen: op 3km van de Akropolis, dichtbij metrostations en de zakenwijk.
  • Heb je liever je eigen appartementje, dan is Urban Stripes Athens iets voor jou. Deze accommodatie ligt in het hartje van Athene, is mooi ingericht en voorziet je van alles wat je nodig hebt!
  • Overzicht: bekijk hier je alle accommodaties in Koukaki.

Onze tips om te verblijven in Syntagma

  • De beste 5-sterrenhotels van Athene, Grande Bretagne en King George, zijn gelegen aan het Syntagmaplein en heel zeker een aanrader, maar hier is wel een prijskaartje aan verbonden.
  • Een uitstekend appartementencomplex in het centrum van Athene, vlakbij de metro, is Voulis Attico Rooms & Apartments. De inrichting is mooi en minimalistisch en je hebt een eigen klein keukentje.
  • Het moderne Electra Metropolis is een echte aanrader gelegen in het hart van Athene, op slechts 200 meter van het Syntagmaplein, met een klein zwembad op het dak en een zonneterras met uitzicht over de stad.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Syntagma.

Onze tips om te verblijven in Kolonaki

  • Het Coco-Mat Hotel is een elegant, urban ingericht en chique hotel, gelegen dichtbij de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. In de omgeving vind je tal van moderne bars, restaurants en luxe boetiek.
  • Het ultramoderne Periscope Hotel is een boetiekhotel met een centrale ligging in het hart van Kolonaki. Het is minimalistisch ingericht en op wandelafstand vind je heel wat exclusieve boetieks, juweliers en kunstgalerijen.
  • Het prachtige vijfsterrenhotel St George Lycabettus biedt een ontbijtruimte met uitzicht op de Akropolis, de Lycabettus-heuvel en de Saronische Golf. Er is ook een zwembad en fitnessruimte.

Onze tips om te verblijven in Psirri

  • Het Perianth Hotel is centraal gelegen in Athene op korte wandelafstand van het levendige plein Monastiráki, het interieur is volledig in retrostijl met moderne accenten.
  • Andronis Athens biedt suites in eclectische stijl heeft een uitstekende locatie: dichtbij het centrale plein Monastiráki, de winkelstraat Ermou, bars en restaurants.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Psirri.

Onze tips om te verblijven in Piraeus

  • Het is vanaf Athene slechts 30 minuten met de metro naar Piraeus, dus eigenlijk zouden we aanraden om gewoon in Athene te verblijven.
  • Wil je toch een overnachting in Piraeus, dan is het mooie en moderne Maryflower Premium Apartments Piraeus een aanrader. Gelegen in het centrum van Piraeus, op 10 minuten wandelen van de haven van Piraeus en het metrostation.
  • Het Phidias Piraeus Hotel is ook een aanrader. Gunstig gelegen in het centrum van Piraeus, naast de haven, vind je dit mooie en moderne hotel.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Piraeus.
  1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?