Premium

Rondreis Andalusië met huurauto: Mijn route voor 8 dagen + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Een compleet roadbook bij reservatie van deze rondreis

Rondreis Andalusië met huurauto: Mijn route voor 8 dagen + kaart

  • Startpunt: Malaga Airport, Spanje
  • Eindpunt: Malaga Airport, Spanje
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 1200 km
  • Duur: 8 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreizen Andalusië 8 dagen fly & drive va. € 845

Rondreizen Andalusië 8 tot 15 dagen fly & drive

We brengen je opnieuw naar de mooiste plekjes van Andalusië, inclusief een uitgebreid roadbook. Telkens verblijf je op meerdere locaties. Rondreizen met verschillende thema's en ook beschikbaar als fly & drive.

va.845
Ontdek ze nu

Fly & Drive autoroute 8-dagen Andalusië met Granada en Ronda

Met deze rondreis Andalusië verblijf je in de 2 uithoeken van deze populaire vakantieregio. Er is voor elk wat wils: natuur, cultuur, de witte dorpjes, de kust, wandelen tussen natuurwonderen of op een pad langs een bergwand en nog veel meer.

Het eerste verblijf ligt in Montefrio, ideaal voor een uitstap naar Granada, of een rondrit met Andalusische barok in Priego do Córdoba, Rute (stad van anijsdrank) of een wat ontspanning en rust vinden aan een immens meer bij het witte dorpje Iznájar. De transfer naar je volgende verblijf kan je via de snelste route of je doet dit via bijzondere plaatsjes Archidona en Antequera met het natuurwonder El Torcal.

Je tweede verblijf ligt in Ojén, op goed 70 km van Ronda. Ter plaatse kan je genieten van de fraaie natuur en een ruim aanbod aan wandelingen. Wie dat wil kan een uitstap maken naar Málaga en eventueel naar de kust met Marbella. Wie zin heeft in een goed beveiligde bergflankwandeling met adembenemende uitzichten kiest misschien voor de avontuurlijke wandeling van de Caminito del Rey. Deze rondreis biedt een mix van hoogtepunten en bijzondere plekjes.

Inspiratiegids Andalusië bij Nederlandstalige uitbaters

Gratis inspiratiegids rondreis Andalusië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Andalusië

Ontdek Andalusië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 3 autoroutes, waaronder de mooiste route van Andalusië maken deze reisgids compleet. Uiteraard veel praktische info voor een bezoek aan het Alhambra en de wandelroute Caminito del Rey. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Andalusië: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Inspiratie voor een reisprogramma rondreis Andalusië

Het Alhambra is de topattractie van Gránada. Het is een Moorse vesting met tal van afzonderlijke paleizen en andere mooie optrekjes gelegen op een heuvel. Je valt er van de ene verbazing in de andere. Vooral de ragfijne afwerking van het interieur en de muren doet je met verstomming slaan. In de binnentuinen kan je wat op adem komen. De ganse site geldt als een meesterwerk van de Moorse kunst. Een Gouden tip: boek zeker je tickets op voorhand want het Alhambra is de meest bezochte attractie van gans Spanje. 

De stad zelf heeft veel mooie pleinen. Je kan er wandelen in historische wijken zoals het Albacin, een Moorse wijk met smalle steegjes, witte huisjes en schilderachtige plekjes. Aan kerkelijke pracht geen gebrek in Granada. Mis de kathedraal en de koninklijke kapel zeker niet. Nog een tip? Bezoek het klooster San Jerónimo. Weinig toeristen hier, volledig ten onrechte want wat je hier ziet is gewoonweg schitterend. Met een stadswandeling die we ter plekke gingen uittesten, kom je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden van Granada.

Ronda is een stad die je moet gezien hebben tijdens een verblijf in Andalusië. De stad werd gebouwd op een hoge rots door de Moren. Vanop enkele bruggen krijg je een fantastisch uitzicht. De bekendste brug is de Puente Nuevo. We hebben in Ronda een stadswandeling uitgetekend door de smalle straatjes. Je komt langs de witte huizen, enkele paleisjes, de mooiste kerken, de stemmige pleintjes. Via een uitgehouwen trap kan je helemaal naar beneden tot naar de Guadalevin rivier. Ronda is een echte niet te missen parel van Andalusië.

De Caminito del Rey, het koninklijk wandelpad, is een uitgezet pad langs een bergflank door de Desfiladero de los Gaitanes met naast je de El Chorro rivier. Het is een kloof met waanzinnig mooie uitzichten op kliffen, de bergen, meren. Het is bijna 8 kilometer lang en loopt via een spectaculair maar beveiligd wandelpad van houten planken. Soms stap je over een glasplaat, een steil trappenpad. Als je het wil afstappen, koop je tickets online vooraf. De toegang is beperkt en tickets zijn snel uitverkocht. Lees ook onze tips waaraan je best denkt op voorhand en maak gebruik van de praktische tips die we zelf gingen uittesten. Soms kan je nog het oude pad zien liggen en dan ook de belabberde toestand waarin zich het bevond toen het afgesloten werd in 1992. Na een jarenlange restauratie ging het opnieuw open in maart 2015. 

Weet je wat Antequera de moeite waard maakt voor een verkenning? In de stad wemelt het van de kerken, historische gebouwen, leuke plekjes, mooie uitzichten. Een stadswandeling ter plaatste volledig uitgedacht en getest laat je al dezen bezienswaardigheden van de stad zien. Als je de stad nadert kan je op een heuvel een liggend ... indianenhoofd zien liggen. Geen echt natuurlijk, maar de rotsformatie dáár lijkt er sprekend op en is een attractie vanop afstand dus. 

Iets buiten de stad kan je het natuurpark El Torcal bezoeken. Uniek in zijn soort omdat er massa steenformaties op een bizarre manier er gestapeld liggen, niet door mensenhanden zo gekunsteld maar door de natuur wel degelijk zo gevormd. Ooit lagen deze stenen op de zeebodem te rusten, maar gebergtevorming zorgde ervoor dat ze naar omhoog gestuwd werden met als gevolg: liggende en rechtopstaande stenen, kloven en grotten. Ze bestaan uit karst, hetgeen een soort kalksteen is aangetast door erosie.   

Málaga ligt aan de Middellandse Zee en kan genieten van 300 dagen zon in het jaar. Dát is al een belangrijke troef om de stad eens te gaan bezoeken. Wist je dat Picasso er geboren is? De wereldberoemde kunstenaar kreeg er een eigen Picasso museum. De historische binnenstad ontdek je met een stadswandeling.  De mooiste pleinen, kerken, musea van Málaga liggen op deze route. Een klimmend wandelpad leidt naar een voormalig Moors fort, het Castillo de Gibralfaro. Het uitzicht over de stad en de zee is er fantastisch. Maar je kan ook een taxi nemen naar boven wat het iets minder vermoeiend maakt. 

Ontdek ook de leuke tips van onze partner: maak een fietstour met een Nederlandstalige gids, eventueel in combinatie met tapas. Krijg korting bij de Hop on Hop off bus. Lees er alles over op Ticketbar

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

15 ervaringen

- 21 september 2023 - Ad

Veel nuttige en duidelijke informatie welke wij hebben gebruikt op onze rondreis.

- 5 december 2018 - Edwin Melotte

Gids ziet er praktisch en bruikbaar uit Zullen hem zeker verder beoordelen bij de planning van onze vakantie in mei of juni

- 5 december 2018 - Greet Willems

We zijn van plan om deze route met onze mobilhome te rijden volgend voorjaar, we verheugen er ons al op, want de reisbrochures die jullie ons verstrekken zitten altijd vol mooie, en interessante tips, waarvoor dank.

- 5 december 2018 - Pb

Ik deed enkel de stadswandeling in Malaga. Goede wandeling. Als je ook de verschillende onderdelen wil bezoeken, kan je beter 2 dagen voorzien. In december is een avondwandeling de moeite omwille van de verlichting

- 5 december 2018 - Georges ANTHOON

fanatatisch mooi uitgewerkt zoals altijd!

Gratis inspiratiegids rondreis Andalusië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Een compleet roadbook bij reservatie van deze rondreis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?