FB

Stadswandeling Malaga centrum in één dag (reisgids, route + kaart)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Malaga centrum in één dag (reisgids, route + kaart)

3 573 x gedownload21 ervaringen
  • Startpunt: Centre Pompidou Malaga
  • Eindpunt: Centre Pompidou Malaga
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,4 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Malaga 4 dagen hotel 4* incl. vlucht

Malaga 4 dagen hotel 4* incl. vlucht

4-daagse Malaga in het 4* designhotel Mariposa, op 10 min. wandelen van het centrum. Inclusief vlucht h/t Brussel-Malaga en ontbijtbuffet.

Op citytrip naar Malaga? Download de gratis wandeling en zie alle bezienswaardigheden

Málaga is absoluut méér dan een havenstad aan de Middellandse Zee waar er ca. 300 dagen in het jaar gevuld zijn met zon. Dat maakt dat je een citytrip Málaga bijna het ganse jaar door kan doen. Bij een verblijf aan de Costa del Sol moet je zeker naar Málaga zijn geweest. Met deze stadswandeling verken je niet alleen de historische binnenstad maar ontdek je ook de moderne boulevard dicht bij zee.

Het Alcazaba en Castillo de Gibralfaro

Door vernielingen tijdens de Burgeroorlog (1936-1939) zijn niet zo heel veel historische gebouwen overgebleven, maar van deze die er nog staan, bevelen we aan de kathedraal te bezoeken. Het Alcazaba mag je ook niet missen. Dit is een voormalig Moors fort dat tegen een helling ligt. Bóven het Alcazaba kan je via een steil maar heerlijk mooi wandelpad klimmen naar het Castillo de Gibralfaro. Onderweg is het genieten van een prachtig uitzicht over de haven en de stad. En ben je terug beneden kan je nog naar de ruïnes van een Romeins theater vooraleer dan de stad in te trekken.

Naar de geboorteplek van Pablo Picasso

Er zijn in Málaga ook talrijke musea, kerken en pleinen die je culturele bezoek beslist met waarde kunnen aanvullen. Wist je dat Pablo Picasso in Málaga geboren is (1881) en er 10 jaar verbleef? Daar zijn ze in Málaga best fier op. Zijn geboortehuis kan je bezoeken evenals het Museo Picasso.

Maak tijdens de wandeling ook kennis met wat écht typisch Spaans is: stap binnen in één van de vele tapasbars. We brengen je ook naar een bodega, niet alleen de beste maar ook de meest authentieke waar je naar hartenlust kan proeven van de zoete Málaga wijnen. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Malaga in onze aparte blogpost.

Vanuit Malaga kan je ook eenvoudig naar het bekende koningspad, Caminito del Rey.

Andalusië

Gratis stadswandeling Malaga downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Andalusië

Ontdek Andalusië via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. 3 autoroutes, waaronder de mooiste route van Andalusië maken deze reisgids compleet. Uiteraard veel praktische info voor een bezoek aan het Alhambra en de wandelroute Caminito del Rey. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Malaga: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

21 ervaringen

- 28 januari 2019 - Smeets Diane

Geweldig goed deze routes !! Heel overzichtelijk en je komt op plaatsen waar je anders nooit komt. Als we op city trip gaan kijk ik altijd of er zo een route van reisroutes te vinden is

- 19 december 2018 - liliane Bettens

De stadswandeling kan ik pas in april uitproberen, maar het lijkt mij een duidelijk plan en goed omschreven qua tijdsduur, aantal km, bezienswaardigheden. Leuk

- 5 december 2018 - Brigitte

Beste, Ik heb eerder al gebruik gemaakt van jullie diensten (Sevilla, Berlijn en ook plekjes dichtbij), dit met een groot succes. Voor de commentaren van de stadswandeling Malaga zullen jullie nog even moeten wachten. We zijn net terug van Cordoba en ook hier heb ik door jullie toedoen mooie plekjes bezocht. Ik probeer mijn vakanties altijd mooi uit te stippelen vandaar dat ik altijd op tijd begin met mijn voorbereiding. Ik laat jullie zeker weten hoe de wandeling was. Met vriendelijke groeten, Brigitte

- 16 november 2018 - Sara Davidson

Een handige gids met duidelijke routebeschrijving bij. Hij brengt je langs alle leuke plaatsjes van Malaga en geeft je net genoeg info om er een interessante en leuke dag van te maken!

- 7 november 2018 - Vandenabeele Els

Reisgids was zeer nuttig, maar op een bepaald moment vonden we de weg niet naar het volgende punt. Het zou nuttiger zijn moesten er meer straatnamen vermeld worden op het plan.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?