Stadswandeling Sevilla, ontdek het mooiste van de stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Sevilla, ontdek het mooiste van de stad

  • Startpunt: Plaza Puerta de Jerez, Sevilla
  • Eindpunt: Calle Temprado, Sevilla
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 10,3 km
  • Duur: 2 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Sevilla

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Met deze route (10,3 km) kom je langs Real Alcazar, Santa Cruz en alle andere bezienswaardigheden

Met deze wandelroute van Sevilla kom je voorbij alle belangrijke bezienswaardigheden van deze Andalusische stad. We wandelen in Sevilla door parken en tuinen. Komen op de Spaanse Plaats, langs talrijke musea en uiteraard vergeten we het Real Alcazar niet, de kathedraal met zijn Giralda die je een mooi uitzicht biedt over Sevilla. Misschien heb je wel zin in een tochtje met de paardenkoets? Dat kan op het plein aan de Giralda en het Aartsbisschopelijk paleis.

Andalusië op z'n mooist in de wijk Santa Cruz

We geven je de gelegenheid om door de mooiste Andalusische wijk te wandelen: Santa Cruz en een paar unieke gebouwen te bewonderen. Kortom er staat je heel wat te wachten en je zal deze wandeling wellicht moeten verdelen over meerdere dagen, maar dat kan je niet erg vinden.

Onze tip: Het kan er aardig druk zijn bij de kathedraal, boek je tickets online om zo de wachtrijen over te slaan. Wil je meerdere bezienswaardigheden in Sevilla bezoeken? Boek je Sevilla City Pass en bespaar veel geld.
Sevilla stadswandeling

Gratis stadswandeling Sevilla downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Sevilla: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

238 ervaringen

- 25 februari 2024 - Diana de Bruijn

Ik ben erg blij met de stadswandeling van Sevilla, het ziet er erg mooi uit. We gaan deze zeker gebruiken als we in Sevilla zijn binnenkort. 😊

- 18 december 2023 - Martin

Prima verzorging. Al meerdere malen gebruik van gemaakt. Goede beschrijvingen voor een redelijke prijs en zelfs gratis producten.

- 17 december 2023 - helon marcel

uitstekende gids met enkele goede stadsplannetjes, alleen jammer dat er geen schaal opstaat en geen stratenlegende; nummers van bezienswaardigheden overlappen mekaar soms; het zou ook nuttig zijn voor (bijna) alle bezienswaardigheden de openingsuren, de inkomprijs (of gratis en wanneer? te geven)

- 12 december 2023 - Erna

Was niet voor het eerst in Sevilla, maar wel voor het eerst de stad verkent met deze wandeling. Het was super, een mooie afwisselende route door verschillende wijken van de stad. Met overal mogelijkheden genoeg om een terrasje te pakken. Voelde alsof ik weer voor de eerste keer deze stad bezocht. Echt een aanrader.

- 12 december 2023 - Miranda Vogelzangs

Het jaarlijkse festival ter ere van het aanmaken van de kerstverlichting. Rond 1 december is zeker de moeite waard om te vermelden. De 287 straten.pleinen bruggen en gebouwen zijn op spectaculaire wijze verlicht. 3 pleinen en straten vol met mensen die aftellen. Het was een unieke ervaring.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?