Inspiratie nodig voor een vakantie naar Frankrijk? 5x inspiratie

Inspiratie nodig voor een vakantie naar Frankrijk? 5x inspiratie

20 oktober 2021 in Reisinfo0 reacties

Ben je op zoek naar een leuke bestemming in Frankrijk? Dit populaire vakantieland is geschikt voor allerlei soorten vakanties: of je nu lekker actief bezig wilt zijn, natuur wilt ontdekken of helemaal wilt ontspannen. Maar waar kun je allemaal naartoe gaan? Een villa Frankrijk huren kan op talloze locaties en hier vind je 5x inspiratie voor een leuke vakantie naar Frankrijk.

Inhoud artikel

  1. Geniet van de adembenemende Provence

De Provence is misschien wel een van de mooiste streken in Frankrijk en dat betekent dat je hier zeker volop kunt gaan genieten van een veelzijdige vakantie. Mooie lavendelvelden, schilderachtige dorpjes en heerlijke wijngaarden: je vind het hier allemaal. Ontdek mooie wandel- en fietsroutes of kies voor een vakantie vol luxe aan de Côte d’Azur.

  1. Ontdek de magie van Frankrijks mooiste steden

Als er iets is dat Frankrijk te bieden heeft, dan zijn het mooie steden. Waar in Frankrijk je ook verblijft, over vind je bijzonder steden. In het noorden van Frankrijk vind je steden als Lille en Straatsburg en verder naar het zuiden vind je natuurlijk Parijs. Ook steden als Lyon, Toulouse, Bordeaux en Marseille zijn echte aanraders.

  1. De mooiste natuurgebieden in Auvergne

Een groot vakantiehuis huren in de natuur? Kijk dan eens naar de mogelijkheden in Auvergne, een van de groenste regio’s in Frankrijk. Hier vind je heel veel natuurreservaten en kun je tal van schitterende natuurverschijnselen van dichtbij bewonderen. Wist je dat hier meer dan 80 uitgedoofde vulkanen liggen? Daarnaast vind je hier twee grote regionale natuurparken waar je bijzondere flora en fauna tegenkomt. Ontdek duizenden kilometers aan wandelroutes en geniet van bossen, bergen, valleien en vulkanen.

  1. Een onvergetelijk verblijf in de Pyreneeën

Genieten van de bergen? De Franse Pyreneeën zijn een echte aanrader voor een onvergetelijke vakantie. Je kunt mooie grotten bezoeken, bergen beklimmen en leuke dorpjes bezoeken. Of je nu op zoek bent naar een actieve of ontspannen vakantie: er is voor ieder wat wils. Je kunt ook kiezen voor een verblijf in leuke steden als Lourdes of Bayonne.

  1. Een duik in de geschiedenis in noordwest Frankrijk

Altijd al willen zien waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog aankwamen op Frans grondgebied? In het noordwesten van Frankrijk vind je Normandië, waar er nog tal van oude bunkers staan die je kunt bezichtigen. Verder richting het noorden ligt ook Duinkerke, een plaats met een belangrijk verleden dat dateert uit de Eerste Wereldoorlog. Voor liefhebbers van geschiedenis is dit zeker een mooie bestemming.

Reisgids Dwars door Frankrijk

Gratis reisgids Frankrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?