Dé 24 x mooiste bezienswaardigheden van Bordeaux: wat zien en doen? + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 24 x mooiste bezienswaardigheden van Bordeaux: wat zien en doen? + foto's

5 april 2024 in Bordeaux7 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Bordeaux + verblijftips

Bordeaux is een prachtige stad in het zuiden van Frankrijk waar je zeker een keer geweest moet zijn. De stad ligt aan de rivier de Garonne en is al eeuwenlang een belangrijke haven- en handelsstad. Verder is het ook zeker de stad van de kunst en geschiedenis, en wordt ze door velen als de mooiste Franse stad na Parijs gezien.

Naast de prachtige 18e-eeuwse bouwwerken en de vele musea die je er kan bezoeken staat Bordeaux natuurlijk ook bekend om de wijnen. Op een terrasje een heerlijke wijn drinken mag dan ook zeker niet ontbreken bij je bezoek Bordeaux! Ontdek de mooiste daguitstappen en bezienswaardigheden in Bordeaux.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Bordeaux

Duur3 dagen ()
Met de autoVanaf Brussel is het 890 km tot Bordeaux, vanaf Utrecht is het 1050 km, reken op 9 à 11 uur rijden
Openbaar vervoerMet de trein naar Bordeaux? Boek hier je treintickets
VliegticketsOf kies voor comfort en boek je vliegtickets naar Bordeaux: vergelijk bij Cheaptickets of Transavia
VerblijvenAan te raden verblijven in Bordeaux zijn:
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

 1. Kaartje met de mooiste bezienswaardigheden in Bordeaux

 1. Historisch Centrum van Bordeaux

Het historisch centrum van Bordeaux is gelegen in de bocht aan de westzijde van de Garonne. In 2007 werd het centrum van de stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO onder de naam ‘Port de la Lune’. Dat is een verwijzing naar de ronding van de Garonne waar het centrum aan ligt, die lijkt namelijk op de vorm van een nieuwe maan.

In het centrum zijn ruim 5000 huizen uit de 18de eeuw terug te vinden, waarvan er maar liefst 362 binnen een gebied van 1731 hectare op de Werelderfgoedlijst staan. Hiermee is Bordeaux -op Parijs na- het grootste stedencomplex op de Werelderfgoedlijst van Frankrijk, en daarom wordt het ook wel de ‘stad van kunst en geschiedenis’ genoemd.

In de decennia van 1980 en 1990 werden veel gebouwen in de stad opgeknapt in het licht van groots restoratieprogramma, maar ook recent werden er nog heel wat gebouwen gerenoveerd. De gebouwen kregen zo terug hun originele goudgele kleur, en fleuren het straatbeeld van Bordeaux helemaal op!

TIP: Het historisch centrum op een speelse manier ontdekken? Met een City Discovery Game €26 los je raadsels op terwijl je rondwandelt in de stad.

 1. Place des Quinconces

Het Place des Quinconces is het grootste plein van Frankrijk en één van de grootste van Europa, met een afmeting van ongeveer 25 hectare. Het plein werd in 1820 opgericht op de locatie van de voormalige Château Trompette, die een aantal jaar daarvoor werd verwijderd. Het plein werd eigenlijk aangelegd om een volksopstand tegen de stad te voorkomen. De vorm van het plein was in 1816 al ontstaan, en in 1818 werden al de eerste bomen geplant in quincunx-patroon, waar het plein vervolgens naar is vernoemd.

 • Het plein is gelegen aan de kade van de Garonne.
 • Aan de oostkant van het plein, langs de kade, zijn 2 grote zuilen van 21 m hoogte te vinden. Deze zuilen werden in 1829 door Henri-Louis Duhamel du Monceau opgericht en staan symbool voor de handel en navigatie.
 • Langs het plein zijn verschillende standbeelden te vinden van Montesquieu en Montaigne, die in 1858 werden toegevoegd.
 • Aan de westkant van het plein staat het monument aux Girondins, ter nagedachtenis van de girondijnen die slachtoffer werden van de Franse Revolutie. Dit monument werd tussen 1894 en 1902 gebouwd en bestaat uit een zuil van 43 m op een hoge sokkel.
 • Op de zuil staat een bronzen beeld van Liberté, de vrijheid. Aan de voet van de zuil liggen 2 fonteinen met bronzen beeldenpartijen van paarden en troepen, en beelden die de republiek, de eendracht en de broederlijkheid uitbeelden.

STADSWANDELING: Wil je graag Bordeaux ontdekken door een stadswandeling te maken? Download onze stadswandeling door het historische centrum van Bordeaux.

 1. Cathédrale Saint-André de Bordeaux

Al in 814 stond er een religieus complex op de plaats van de huidige Saint-André kathedraal, bestaande uit de twee kerken Saint-Sauveur en Notre-Dame de la Place. Het complex werd hoogstwaarschijnlijk deels verwoest in 848 door Vikingen, waarna een nieuw bouwwerk geplaatst werd op dezelfde locatie.

In de 11de eeuw ontving deze kerk de relieken van Sint Macarius, een bisschop van Bordeaux en evangelist van Aquitaine, en in 1096 werd de kathedraal officieel ingewijd door Paus Urbanus II. Van het originele Romaanse ontwerp zijn nog maar enkele onderdelen over, het grootste deel van de Gotische kerk dateert uit de 14de en 15de eeuw.

 1. Tour Pey-Berland

Los van de kathedraal staat de toren Pey-Berland. Pey Berland was van 1430 tot aan zijn dood in 1458 de aartsbisschop van bordeaux, en hij liet in 1440 de toren bouwen. De bouw duurde tot 1500 en bleef geïsoleerd van de kathedraal om zo de kathedraal te beschermen tegen de vibraties van de klokken.

Na de bouw was er echter in eerste instantie geen geld meer om nog klokken te kopen voor de toren, waardoor hij tot 1790 gebruikt werd als woning, en vervolgens zelfs als een loodfabriek. Pas in 1851 werden klokken geïnstalleerd in de toren, waarna het beeld van de Notre Dame d’Aquitaine in 1863 boven op de toren werd geplaatst. Het is tegenwoordig mogelijk om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

 1. Grand Théâtre

Het Grand Théâtre wordt gezien als 1 van de mooiste 18de eeuwse bouwwerken van Europa. Dit imposante neoclassicistische gebouw werd tussen 1773 en 1780 gebouwd in opdracht van de gouverneur van Guyenne, Louis Armand Duplessis. Het moest een tempel van kunst en licht worden gelegen aan het kloppende hart van Bordeaux, de Place de la Comédie.

Het Grand Théâtre is opgebouwd als een klassieke tempel, op de façade zijn ook 12 beelden te vinden van de 9 Muzes en de 3 Romeinse godinnen Juno, Minerva en Venus. Het interieur van het theater werd in 1991 gerenoveerd en is sindsdien gekleurd in blauw en goud. Het theater is de thuisbasis van de Opéra National de Bordeaux en de Ballet National de Bordeaux en je kan er regelmatig prachtige voorstellingen bijwonen. Meer info en boeken.

 1. Cours de l’Intendance

De Cours de l’Intendance is de straat die loopt vanaf het Grand Théâtre aan de Place de la Comédie naar de Place Gambetta. In de 18de eeuw werd aan deze straat een villa gebouwd door de intendant van Bordeaux, en het is nog steeds een van de luxueuzere straten van Bordeaux.

Samen met de Cours George Clemenceau en de Allées de Tourney vormt de Cours de l’Intendance de ‘Triangle d’Or’, de gouden driehoek. Je vindt hier veel grote winkels zoals Lancel en Louis Vuitton. In het midden van deze driehoek ligt het winkelcentrum Marche des Grands Hommes, waar elke woensdag een boekenmarkt wordt gehouden.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van het zuiden van Frankrijk? Bekijk dan ook zeker onze rondreis Zuidwest-Frankrijk.

 1. Rue Sainte-Cathérine

Aan de Cours de l’Intendance, tussen de Place de la Comédie en de Place de la Victoire, ligt de Rue Sainte-Cathérine. Dit is de drukste straat van Bordeaux, en bovendien een van de oudste straten. Ze werd namelijk al in het Romeinse Rijk gebruikt werd. Deze straat is de grootste winkelstraat van Bordeaux, en met een lengte van ruim 1 km de langste autovrije straat van Europa. In deze straat vind je winkels zoals de Zara, H&M en Hema, evenals het winkelcentrum Galerie Bordelaise.

 1. Place de la Victoire

Aan het zuideinde van de Rue Sainte-Cathérine ligt de Place de la Victoire. Op dit plein staat de Porte d’Aquitaine, aan het einde van de Rue Sainte-Cathérine. Deze triomfboog dateert uit 1752 en werd ontworpen door architect Nicolas Portier. De boog deed dienst als een symbolische toegang tot de stad.

Verderop op het plein staat een obelisk van 16 m hoog, die in 2005 onthuld werd. De obelisk is opgetrokken uit brons en rood marmer uit de Languedoc en is een eerbetoon aan de wijnbouw en de wijnen van de regio. Naast de obelisk staan 2 bronzen schildpadden met een druiventros in de mond, nog een verwijzing naar de wijncultuur van Bordeaux.

WIJNTOUR: Kom meer te weten over de wijncultuur van Bordeaux tijdens een wijnproeverij! Bekijk hier alle mogelijkheden vanaf €21!

 1. Basilique de Saint-Michel en Flêche Saint-Michel

Onderaan de bocht van de Garonne ligt de Basiliek van Saint-Michel, een gotische basiliek die tussen het einde van de 14de eeuw en de 16de eeuw werd gebouwd. De losstaande klokkentoren van de basiliek, de Flêche Saint-Michel, is met een hoogte van 114 m de op-een-na hoogste stenen toren van Frankrijk. Je kan de toren dan ook al van ver zien.

Gallo-Romeinse catacomben

De originele toren werd samen met de kerk in de 15de eeuw gebouwd, maar door beschadigingen van onder andere bliksem en aardbevingen moest de toren in de 19de eeuw opnieuw gebouwd worden. Er werd toen een Gallo-Romeinse begraafplaats met catacomben gevonden onder de toren, waar verschillende gemummificeerde lichamen lagen. Deze werden voor lange tijd in de crypte van de basiliek tentoongesteld, maar liggen tegenwoordig op het Cimetière de la Chartreuse.

 1. Porte Cailhau

De Porte Cailhau was ooit een van de belangrijkste bouwwerken van de stad. De poort werd in 1495 gebouwd als onderdeel van de stadsmuur, en deed toen dienst als de hoofdtoegang tot de stad. Tegelijkertijd was het ook een triomfboog ter ere van de overwinning van koning Karel VIII in Fornovo, Italië. In de toren boven de poort kan je een tentoonstelling bezoeken over de geschiedenis van Bordeaux.

 1. Pont de Pierre

De Pont de Pierre wordt gezien als één van de mooiste bruggen van Frankrijk. Het bouwwerk overbrugt de Garonne tussen de Avenue Thiers (op de oostelijke kade) en de Cours Victor Hugo (op de westelijke kade). De brug werd tussen 1812 en 1822 gebouwd in opdracht van Napoleon, en het was de eerste brug over de Garonne. In totaal is de brug 486 meter lang en bevat ze 17 bogen. Het was tot 1965 de enige brug van Bordeaux over de rivier!

BOOTTOCHT: Of ontdek de Garonne van aan de andere kant en ga mee met een riviercruise €15!

 1. Place de la Bourse

De Place de la Bourse is één van de meest herkenbare punten van Bordeaux. Dit koninklijke plein werd tussen 1730 en 1775 gebouwd aan de Garonne in opdracht van koning Lodewijk XV. Met het plein wilde hij zichzelf als symbool van Frankrijk vieren.

Franse Revolutie

Het plein met de omringende gebouwen werden ontworpen door de koninklijke architect Jacques Ange Gabriel als landschap voor een ruiterbeeld van de koning. Tijdens de Franse Revolutie werd het beeld omgetrokken en verwoest, waarna er in 1869 uiteindelijk het beeld van de Drie Gratiën op het plein werd geplaatst. De barokke paleizen rond het plein worden nog steeds gebruikt door de beurs, de douane en de kamer van koophandel.

 1. Le Miroir d’Eau

Aan het beursplein ligt ook de indrukwekkende Miroir d’Eau. Dit waterbassin is met een oppervlakte van 3450 m2 de grootste waterspiegel ter wereld. Het bassin werd in 2006 ontworpen door landschapsarchitect Michel Corajoud, in samenwerking met fonteinenmaken Jean-Max Llorca en architect Pierre Gangnet.

De oppervlakte is bekleed met granieten tegels waar constant een laagje water van 2 cm op ligt. Om het kwartier creëert het systeem een mist over het bassin. Het oppervlak reflecteert de gebouwen van de Place de la Bourse, en in de zomer is het de ideale plek om even af te koelen.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Bordeaux

 1. Grosse Cloche

De Grosse Cloche is de tweede overgebleven stadspoort van de Middeleeuwse stadsmuur van Bordeaux. Dit bouwwerk was in de 15de eeuw onderdeel van het stadhuis en deed dienst als de klokkentoren, maar tegenwoordig ligt de toren aan de Église Saint-Éloi de Bordeaux.

De klokkentoren werd in de 17de en 18de eeuw omgebouwd en bestaat tegenwoordig uit 2 ronde torens aan een centraal gebouw, met tussen de torens de grote klok van 7800 kg. De klok is altijd al het symbool geweest van de stad, maar is meerdere keren vervangen. De huidige klok dateert uit 1755.

 1. Palais Rohan

Het Palais Rohan werd in 1704 gebouwd in opdracht van de kardinaal Armand de Rohan-Soubise achter de kathedraal van Saint-André. Het gebouw werd in de neoclassicistische stijl opgebouwd met een sterke symmetrie, hoge openingen, en Korinthische zuilen.

Het bouwwerk doet nog steeds dienst als het Hôtel de Ville de Bordeaux, het stadhuis, maar daarnaast vind je hier ook prachtige tuinen en het Musée des Beaux-Arts de Bordeaux.

VERBLIJFTIP: Overnacht in Pension La Course! Een uniek hotel in het hart van Bordeaux. Elke kamer is ingericht naar zijn eigen charme en 's morgens kan je de dag niet beter beginnen met de ultieme verwennerij van het heerlijke ontbijt! Graag even tot rust komen? Dat kan ook altijd op het gezellige terras en zwembad! Meer info en boeken.

 1. Musée d’Aquitaine

Het Musée d’Aquitaine is een interessant, groot museum over de geschiedenis van de stad Bordeaux en de omgeving van Aquitaine. De collectie, bestaande uit ruim 70.000 stukken, neemt je mee vanaf de prehistorie tot de hedendaagse tijd. Er zijn onder andere tentoonstellingen over de Keltische nederzetting, Bordeaux in de Gallo-Romeinse Tijd, en de handel van Bordeaux in de 18de eeuw.

Verdiep je nog meer in deze prachtige regio en ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Occitanië.
 1. Musée du Vin et du Négoce de Bordeaux

Bordeaux is al eeuwenlang een belangrijke wijnstad, en in het Musée du Vin et du Négoce duik je in de 2000 jaar lange geschiedenis van de wijnhandel van de stad. In het museum laten oude materialen en hedendaagse technologieën het wijnproces zien vanaf de wijngaard tot het proeven en bestuderen van de wijn.

Heb je interesse in de lokale wijn en ben je benieuwd hoe deze juist tot stand komt? Bezoek dan zeker eens het museum en geniet van een boeiende rondleiding van ongeveer anderhalf uur waarbij je alles te weten komt over de geschiedenis van de wijn, waarna het natuurlijk ook mogelijk is om een wijntje te proeven.

 1. Musée des Beaux-Arts

Het Museum van de Schone Kunsten is gelegen in de 2 zijgebouwen van het Palais Rohan, aan de noord- en zuidzijde van de tuinen van het stadhuis. Het museum wordt gezien als 1 van de grootste kunstgalerijen van Frankrijk buiten Parijs. De collectie bestaat dan ook uit een groot aantal schilderijen van belangrijke kunstenaars uit de 14de tot 19de eeuw.

Je vindt er veel werken van Franse, Vlaamse en Nederlandse schilders, zoals Rubens, Brueghel, Van Dyck, Boudin en Delacroix. In een gebouw vlak bij het Palais Rohan worden ook tijdelijke tentoonstellingen van het museum gehouden.

Onze tip: met een Bordeaux Metropole Citypass €39 heb je toegang tot verschillende musea en kan je bovendien gratis gebruik maken van het openbaar vervoer!
 1. CAPC Musée d’Art Contemporain de Bordeaux

Het CAPC is een van de populairste musea van de stad. Het museum ligt iets ten noorden van het centrum in een 19de eeuws fabriekspand van de voormalige haven. Het Museum ontstond in 1973 als het Centre d’Arts Plastiques Contemporains, met tentoonstellingen van Andy Warhol, Gina Pane en Christian Boltanski.

In 1983 opende het museum officieel als het Museum van Hedendaagse Kunst. Er worden veel tijdelijke tentoonstellingen gehouden in het museum, onder andere van lokale kunstenaars.

Nog op zoek naar een overnachting tijdens je bezoek aan Bordeaux? Bekijk alvast onze favoriete verblijven in Bordeaux!

 1. Cité du Vin

Een moderner museum gewijd aan de wijn is het Cité du Vin. Dit museum is gelegen in een modern en hip gebouw dat door zijn opvallende vorm ook wel het ‘Guggenheim van de wijn’ wordt genoemd. In het museum vind je een interactieve tentoonstelling over wijnen en de productie van de drank, waarbij je via 20 themaspots je helemaal kan verdiepen in de wijncultuur.

Onder het gebouw is een wijnkelder te vinden met zo’n 14.000 flessen wijn uit maar liefst 80 verschillende landen. Op de 8ste verdieping kan je bij de megabar genieten van een glas wijn, die inbegrepen zit in je toegangsticket tot het museum. Je hebt er ook een mooi uitzicht over Bordeaux en de Garonne. Meer info op de website.

 1. Cimetière de la Chartreuse

Aan de rand van het centrum van Bordeaux ligt de Cimetière de la Chartreuse. Dit is één van de mooiste begraafplaatsen van Frankrijk en wordt vaak vergeleken met de Père Lachaise begraafplaats in Parijs. Op de Cimetière de la Chartreuse zijn heel wat prachtige graven te vinden van rijkere families en bekende personen.

Zo liggen onder andere de Spaanse kunstenaar Goya en de Franse schrijfster Flora Tristan hier begraven. In de zomermaanden kan je de begraafplaats met een rondleiding bezoeken, waarbij een ervaren gids je meer verteld wordt over de geschiedenis van het terrein en de families die er begraven liggen.

 1. Jardin Public

In het hart van Bordeaux ligt de Jardin Public. Dit prachtige stadspark werd in 1746 aangelegd met de hulp van de landschapsarchitect van Versailles, André le Nôtre. Het park is 10 hectare groot en is aangelegd als een typische Franse tuin. In het park kan je heerlijk wandelen, picknicken langs het meer, een bezoek brengen aan de botanische tuinen of de bibliotheek en het natuurhistorisch museum.

VERBLIJFTIP: In een prachtig voormalig herenhuis uit de 18e eeuw, vind je het Hotel Konti van HappyCulture Collection. In 1912 was deze dit de ontmoetingsplaats voor het volk na de theaters. De volumes en de neoklassieke gevel getuigen van deze gouden eeuw, in wiens voetsporen de decorateur Oscar Lucien wandelt. Meer info en boeken.

 1. Darwin, de hotspot van Bordeaux

Aan de oostzijde van de Garonne vind je Darwin, een hippe plek die gelegen is in een oude kazerne. Die werd in 2012 helemaal omgebouwd tot een gezellig centrum met verschillende restaurants, een biologische supermarkt, een moestuin, een brouwerij, een skatebaan en een hang- en werkplek.

Er zijn meerdere stichtingen te vinden die maatschappelijk verantwoord bezig zijn, zowel als het gaat over duurzaamheid als om kunst en cultuur. In het centrum kan je ook veel street-art bewonderen, en er worden ook regelmatig evenementen worden gehouden. Je kan hier perfect terecht voor een kopje koffie of een lekkere lunch of diner.

Een van de leukste brouwerijen die je kan bezoeken, ligt op de rechteroever van de Garonne: Les Chantiers de la Garonne. Deze kleine brouwerij is gevestigd in een loods en beschikt over een hippe bar en een klein zandstrandje. Heel gezellig om op het terras te genieten van ene lokaal biertje met zicht op de kade van Bordeaux.
 1. Doe een fietstour door Bordeaux!

Bordeaux is vlak en overzichtelijk, en wordt mede daardoor als een van de 10 meest fietsvriendelijke steden ter wereld gezien. Daarnaast is het centrum redelijk compact en kan je de stad dan ook perfect met de fiets verkennen. Er is een groot openbaar fietsenplan beschikbaar en je kan op bijna 200 verschillende plekken fietsen op straat huren.

FIETSTOUR: Daarna kan je Bordeaux dus al fietsend ontdekken en een prachtige impressie van de verschillende wijken en vele bezienswaardigheden van de stad kan opdoen. Bekijk hier de begeleide fietstours door de stad bij GetYourGuide, vanaf €29!

 1. Ontdek de prachtige omgeving van Bordeaux

Bassin d'Archachon

Ben jij een echte oesterliefhebber? Dan is het Bekken d'Arcachon de ideale bestemming. De oesters uit het Bekken van Arcachon werden al door de Romeinen gegeten, maar de oesterproductie kwam pas echt opgang vanaf de 19de eeuw. Tegenwoordig vind je er zo'n 26 oesterkwekerijen, en ongeveer 700 hectares aan kweekpercelen. Er bestaan veel verschillende soorten oesters, ga ze zeker proeven in oesterdorpjes als Cap-Ferret en Gujan-Mestras.

Waar oesters proeven in Bassin d'Arcachon? Lees het in ons uitgebreid blogartikel!

Wandelen langs de wijngaarden van Saint-Émilion

Wil je graag een wandeling maken door de wijngaarden? Groot gelijk heb je! Op een klein uurtje rijden van Bordeaux, ligt het prachtige Saint-Émilion. Wandel even de toeristische dienst binnen waar je terecht kan voor wandelkaarten die je doorheen de wijngaarden leiden. Ga dus niet zomaar in het wilde weg tussen de wijngaarden wandelen want dat is alleen toegelaten via uitgestippelde wandelpaden! De afstanden liggen ongeveer tussen de 6 en 10 km.

Tijdens je wandelingen kom je uiteraard ook langs indrukwekkende wijnkastelen waarvan je sommigen ook kan bezoeken. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige kastelen een reservering moet maken. Dus best al bij de toeristische dienst een kijken hoe een bezoekje geregeld kan worden.

 1. Waar overnachten in Bordeaux?

Voor je bezoek aan het prachtige Bordeaux in het zuidwest-Frankrijk, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels in Bordeaux online bekijken.

 • Overnacht in Pension La Course! Een uniek hotel in het hart van Bordeaux. Elke kamer is ingericht naar zijn eigen charme en 's morgens kan je de dag niet beter beginnen met de ultieme verwennerij van het heerlijke ontbijt! Graag even tot rust komen? Dat kan ook altijd op het gezellige terras en zwembad! Meer info en boeken.
 • Het Au Coeur de Bordeaux - Chambres d'hôtes is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw en biedt stijlvolle kamers en zijn ingericht met antiek meubilair. Sommige kamers van deze B&B hebben ook een balkon waar je even kan genieten van de omgeving. s' Ochtends kan je genieten van een uitgebreid, huisgemaakt ontbijt en 's avonds kan je de heerlijke beroemde wijnen uit Bordeaux proeven met bijpassende hapjes. Meer info en boeken.
 • In een prachtig voormalig herenhuis uit de 18e eeuw, vind je het Hotel Konti van HappyCulture Collection. In 1912 was deze dit de ontmoetingsplaats voor het volk na de theaters. De volumes en de neoklassieke gevel getuigen van deze gouden eeuw, in wiens voetsporen de decorateur Oscar Lucien wandelt. Meer info en boeken.
 1. Filmpje: Ontdek het bijzondere Cité du Vin!

Benieuwd hoe het spectaculaire Cité du Vin eruit ziet? In dit filmpje nemen we je mee naar dit museum dat pas in 2015 haar deuren opende! Als je zelf wil te weten komen wat het museum allemaal te bieden heeft, zal je natuurlijk zelf naar Bordeaux moeten afreizen.

 1. Ontdek Bordeaux met onze stadswandeling

Download onze gratis wandeling door Bordeaux die je langs de mooiste plekjes van de stad Bordeaux brengt. Kom alles te weten over de Bordeaux wijnen, en zie de meest merkwaardige bezienswaardigheden van de stad. Nog meer zien van Zuidwest-Frankrijk? Koop onze volledige reisgids Zuidwest-Frankrijk en mis niets van deze bijzondere regio.

Gironde en Zuidwest-Frankrijk

Gratis wandeling Bordeaux downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 3 oktober 2023 - Nicole Van Ryckeghem

Nuttig en verrijkend

- 1 september 2023 - Joost Timperman

goed gedocumenteerde wandeling. ik heb deze wandeling in omgekeerde richting gevolgd tijdens de namiddag in broeierige warmte. voor een tachtigplusser iets van het goede teveel. door de afstand is deze wandeling best te doen in de koelte.

- 3 augustus 2023 - Roger

Het was een prachtige reis en uitstap in Bordeaux. Bedankt

- 27 juni 2023 - Daniëlle van der Weel

Geweldige charmante Franse stad. En…..de wandelroute was uitstekend, niet te lang en alle uitleg en route omschrijving klopte uitstekend. Chapeau!

- 27 mei 2023 - Cisca Troost

Het is de moeite waard om deze stad te bezoeken met zijn schitterende fontein en gebouwen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?