Tour Montparnasse in Parijs bezoeken? Alle info + tickets boeken, sla de wachtrij over

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Tour Montparnasse in Parijs bezoeken? Alle info + tickets boeken, sla de wachtrij over

14 juli 2022 in Parijs0 reacties

Natuurlijk is het beklimmen van de Eiffeltoren bijna verplicht tijdens je bezoek aan Parijs, maar de Tour Montparnasse heeft ook veel plusplunten. En - jawel, dit zeggen we echt, zelfs misschien wel meer dan de IJzeren Dame. Laten we eens kijken naar deze ultramoderne wolkenkrabber en wat zij haar bezoekers te bieden heeft.

Voor wat ontegensprekelijk het mooiste panoramische uitzicht over de hele stad Parijs is, kan je hier je tickets kopen voor € 18. De tickets zijn 6 maanden geldig vanaf de dag dat je ze koopt. Ontvang de tickets op uw telefoon of print de voucher - geen wachtrijen, geen vertragingen, geen zorgen!

Skip the line tickets voor je bezoek aan Tour Montparnasse

Onze tip: Wil je graag de Tour Montparnasse beklimmen en genieten van het mooiste zicht op de Eiffeltoren en Parijs dan is het sterk aan te raden een skip-the-line ticket te kopen. Zo kan je naar boven zonder te aan te schuiven in de wachtrij. Koop je tickets via GetYourGuide (€ 18), je kan je ticket annuleren tot 24u voor aankomst.

Bespaar tip: Tijdens je bezoek aan Parijs veel zien en bezoeken? Koop je een Paris Pass®, hiermee kan je meer dan 60 attracties bezoeken + gratis openbaar vervoer, waardoor je maar € 2 per entree betaalt.

Inhoud artikel

 1. Tour Montparnasse: facts & figures

Kijk naar de skyline van Parijs, en je kunt de Tour Montparnasse niet missen, deze toren die 210 meter boven het hart van de Rive Gauche uittorent. Vanaf de bovenste 59 verdiepingen kan je op een heldere dag meer dan 40 km ver zien. De toren is voornamelijk een kantoorgebouw, maar de 56ste en 59ste verdieping zijn toegankelijk voor bezoekers. Het is het op één na hoogste gebouw van Parijs. (De Eiffeltoren, met 324 meter, is hoger, maar wordt beschouwd als een bouwwerk, niet als een gebouw). Het hoogste gebouw is de Tour First, ook een wolkenkrabber.

Restaurant Ciel de Paris en observatiedek

Door de ramen die lopen van vloer tot plafond kunnen gasten op de 56ste verdieping genieten van een onbelemmerd panoramisch 360-graden uitzicht. Ook op de 56ste verdieping is het restaurant Ciel de Paris (Plafond van Parijs), waar je kan genieten van ontbijt, lunch, diner of een glas champagne.

Vervolgens ga je de trap op naar het buitenterras om te genieten van de frisse lucht (naast de vogels!) terwijl je de mooiste denkbare foto's van Parijs maakt. Het observatiedek is stevig in elkaar gezet met een glazen wand, maar door de openingen in het dek kunt u onbelemmerd foto's maken.

De lelijkste toren van Parijs

Deze wolkenkrabber werd geopend in 1973 en staat op de plaats van het historische Gare Montparnasse, dat sindsdien is vervangen door een modern (en minder charmant, om eerlijk te zijn) treinstation in de buurt. Het valt niet onder de mat te vegen: de Tour Montparnasse is het meest gehate gebouw in Parijs, veel bewoners zijn van mening dat het "de stad haar middelvinger" geeft.

Architectuurcriticus Nicolai Ouroussoff vertelde in de New York Times: "Er gaat geen dag voorbij dat een Parijzenaar die door de Luxemburgse tuinen wandelt, niet naar het levenloze silhouet van de Tour Montparnasse kijkt en het weg wenst.

De eindeloos herhaalde grap is dat de toren het beste uitzicht in de stad biedt omdat het de enige plek is van waaruit je hem niet kunt zien". Hij staat deprimerend vaak op lijsten van de lelijkste gebouwen ter wereld.

Toen de toren gebouwd werd, was de publieke verontwaardiging zo dramatisch en verhit dat de Parijse overheden elke bouw boven 7 verdiepingen verboden, een grens die pas recentelijk en alleen in de buitenwijken van de stad is versoepeld.

Renovatie van de Tour Montparnasse

De toren wordt momenteel spectaculair ecologisch gerenoveerd, waardoor er een serre met meerdere verdiepingen op het dak aan het gebouw zal worden toegevoegd. De hoogste tientallen verdiepingen zullen naar buiten toe uitwaaieren en worden bedekt met vegetatie, waardoor het oorspronkelijke blokkerige profiel van het gebouw minder zal opvallen. Na de renovatie zal de toren grotendeels zelfvoorzienend zijn op het vlak van energie.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Waarom de Tour Montparnasse bezoeken?

Als je weet hoe fel de Parijzenaars de toren verafschuwen, aarzel je misschien om hem te bezoeken, maar dat zou een vergissing zijn. Hier zijn een paar redenen om je tickets vandaag te kopen:

 • De wijk Montparnasse is een bruisende en niet al te toeristische wijk met een groot aanbod aan restaurants, theaters en bars.
 • Er zijn verschillende andere bezienswaardigheden in hetzelfde gebied om van te genieten voor of nadat je het waanzinnige uitzicht vanaf de top van de toren hebt gezien.
 • De Eiffeltoren staat daarentegen in een veel toeristischer en duurder gebied, met weinig anders in de buurt.

Een prachtig uitzicht op de bezienswaardigheden van Parijs

Zoals de architectuurcriticus terecht opmerkte, zie je op foto's genomen vanop de Tour Montparnasse, de toren zelf niet. Zou je niet liever genieten van een geweldige foto van de Eiffeltoren, die pal voor je staat? Kijk naar rechts, geleidelijk aan de Arc de Triomphe, het Grand Palais, de Dome des Invalides, de Sacré-Coeur, het Louvre en de Notre-Dame kathedraal. Draai naar links en de wolkenkrabbers van la Défense steken majestueus uit boven het grote park: het Bois de Boulogne. De prachtige uitzichten zijn zowel 's middags, 's avonds en 's nachts de moeite waard.

Onze tip: Als de zon ondergaat, licht de Eiffeltoren op en ook elk uur op het uur wordt er een korte lichtshow gegeven. De Tour Montparnasse is het belangrijkste uitkijkpunt om deze lichtshows te bekijken.

Romantisch dineren in het restaurant op de 56ste verdieping

Le Ciel de Paris, het restaurant op de 56ste verdieping, serveert gerechten van chef-kok Christophe Marchais in een gezellig en toch dramatisch decor van architect Noé Duchaufour-Lawrance. Het restaurant ligt bijna 50 meter boven zijn tegenhanger van de Eiffeltoren, Le Jules Verne, en is doorgaans minder druk bezocht en intiemer. Houd het in gedachten voor een bijzonder romantische maaltijd of drankje (alhoewel je wel moet oppassen voor fameuze prijsstijgingen op Valentijnsdag). Kies de bubbels van je keuze uit de prachtig gevulde champagnebar.

Hoeveel kost een ticket (vs de Eiffeltoren)?

 • Een bezoek aan de Tour Montparnasse is budgetvriendelijker; het ticket kost 18 € voor volwassenen, terwijl een kaartje voor volwassenen naar de top van de Eiffeltoren je 50-60 € kost.

Er is natuurlijk ook beveiliging bij de Tour Montparnasse, maar omdat het gebouw minder populair is, hoef je zelden in de rij te staan voordat je aan boord gaat van de snelste liften van Europa. Vooral als je weinig tijd hebt in Parijs, is dit een zegen. Terwijl je misschien een uur of twee in de Tour Montparnasse verblijft, moet je minstens een halve dag vrijmaken voor een bezoek aan de Iron Lady (Eiffeltoren).

Evenementen op 200 meter hoogte

Kijk zeker op de evenementenpagina op de website van de toren voor speciale activiteiten op het dakterras. Kan je je een spannendere plek voorstellen om trampoline te springen, yoga te doen, te schaatsen of dansen op een 210 meter hoog dakterras? Vaak is er een vergoeding te betalen voor deze activiteiten, maar geloof ons, het is een ervaring van je leven, een zeker YOLO-moment. Stel je voor dat je terloops aan je vrienden en familie vertelt dat je in de lucht boven Parijs hebt geschaatst. Boek deze ervaring hier.

 1. Leuke feiten en weetjes

Je vindt de Tour Montparnasse oftewel fantastisch of vreselijk, maar je moet toegeven dat de Tour Montparnasse een aantal indrukwekkende statistieken heeft:

 • 2 miljoen bezoekers per jaar
 • Meer dan 13.000 kantoren
 • 6 ondergrondse niveaus
 • 1.306 stappen
 • 7.200 ramen
 • 40.000 m² gevel
 • 120.000 m² totale oppervlakte
 • Was het hoogste gebouw in Frankrijk tot 2011, tot Tour First (231 meter) gebouwd werd
 • De snelste lift in Europa, die de gasten in 38 seconden naar de 56ste verdieping brengt en een snelheid van 22 km/u bereikt.
 1. Praktische informatie Tour Montparnasse

Openingsuren Tour Montparnasse

 • De observatievloeren zijn 7 dagen per week geopend,
 • Open van 9u30 tot 22u30 op zondag tot donderdag en van 9u30 tot 23u00 op vrijdag en zaterdag.
 • Hou tot 2 uur vrij voor een bezoek (of langer als je wilt blijven hangen in het restaurant, natuurlijk).
 • De toren is door de World Travels Tourism Council gecertificeerd voor "Safe Travels".

Preventierichtlijnen in het kader van COVID-19

 • Gelaatsmaskers zijn verplicht voor bezoekers in openbare ruimtes; als je er geen hebt, wordt er een extra masker voor je voorzien.
 • Gelaatsmaskers zijn verplicht voor gidsen in openbare ruimtes.
 • Handdesinfectiemiddel is beschikbaar voor alle bezoekers en personeel.
 • Sociale afstand van één meter wordt tijdens het bezoek afgedwongen, met trappen en liften die duidelijk gemarkeerd zijn voor eenrichtingsverkeer.
 • De zones met veel verkeer worden regelmatig gesaneerd met een medisch bacteriedodend midddel
 • Je kan contactloze betalingen doen voor fooien en aanvullingen.
 • Er is een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd op het terrein aanwezig mag zijn, waardoor het personeel de doorstroming van bezoekers kan regelen.
 • Liften zijn beperkt tot vier passagiers per stuk (met uitzondering van familiegroepen).
 • Seniorenbezoekers krijgen voorrang tijdens het eerste openingsuur. (10:00 tot 11:00 uur)

Let op: de 59ste verdieping, het dak, is alleen toegankelijk via een trap; helaas is er geen ander toegangsmiddel voor mensen met een beperkte mobiliteit. Het goede nieuws is echter dat mensen met een beperkte mobiliteit ter plaatse een kaartje kunnen kopen voor 8,50 €, waardoor ze kunnen genieten van het panoramische uitzicht vanaf de 56e verdieping.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Hoe tickets kopen voor Tour Montparnasse?

Bestel je tickets snel en veilig online bij Get Your Guide. Alle tickets voor het 360-graden Rooftop Terras van de Tour Montparnasse (dat ook toegang geeft tot de 56ste verdieping) zijn op elke dag geldig, op elk moment, binnen 6 maanden na aankoop. Wil je graag meerdere monumenten bezoeken? Koop een Paris Pass® met gratis toegang tot 60+ attracties + gratis openbaar vervoer (een bezoek kost je dan ongeveer € 2).

 • Ticket voor één volwassene: 18 €
 • Ticket voor jongeren (12-18 jaar) 15 €
 • Ticket voor kinderen (4-11 jaar) 9,50 €
 1. Wat is de ligging van Tour Montparnasse?

Adres van Tour Montparnasse

De Tour Montparnasse ligt op 33 Avenue du Maine in het 15de Arrondissement. De ingang bevindt zich aan de voet van de toren aan de kant van de Rue de l'Arrivée. Telefoon: 33 (0)1 45 38 52 56.

Met de metro

Met de metro: neem lijn 4, 6, 12 of 13 naar het station Montparnasse-Bienvenüe. Je kan ook stoppen bij deze stations in de buurt en genieten van een korte wandeling door Montparnasse: Vavin of Saint Placide (op lijn 4), Edgard Quinet (op lijn 6), Falguière of Notre-Dame-des-Champs (op lijn 12), of Gaîté (op lijn 13).

Per Bus

Met de bus: De buslijnen 28, 58, 82, 88, 89, 91, 92, 94, 95 en 96 brengen je allemaal naar de toren.

Met de trein

Met de SNCF-trein: Aanstappen bij de Gare Montparnasse.

Met de auto

Met de auto: Zoek Interparking Montparnasse, de ingang van de 4e straat, en parkeer in zone C op de kelderverdieping.

 1. Beste hotels in de buurt: waar overnachten in Parijs?

Zoals we al zeiden, is Montparnasse, lang het trefpunt van intellectuelen en kunstenaars, een prachtig gebied om zich te vestigen tijdens uw bezoek aan Parijs, met een breed scala aan restaurants en accommodaties. Deze hotels zijn bijzonder geschikt voor de Montparnasse Toren:

 • Timhotel Paris Gare Montparnasse: Dit 77- kamer tellende hotel is gevestigd in een klassiek gebouw direct tegenover de toren en beschikt over geluiddichte kamers, comfortabel beddengoed en een ontbijtbuffet. De prijzen beginnen bij ongeveer 61 € per nacht.
 • Central Hotel Parijs: Gelegen aan een rustige straat aan een charmant plein, beginnen de kamers van dit hotel aan ongeveer 75 € per nacht.
 • Accor's ibis Paris Tour Montparnasse: Het ibis Hotel is volledig gerenoveerd in 2019 en biedt een 24-uurs snackbar. De ligging naast Gare Montparnasse maakt reizen gemakkelijk. De kamers beginnen bij 89 € per nacht.
 • Hôtel Waldorf Montparnasse: Dit boetiekhotel met 30 kamers ligt op slechts 100 meter van de toren van Montparnasse en biedt een kunstzinnig decor, gastvrij personeel en een ontbijtbuffet. De kamers beginnen bij ongeveer 75 € per nacht.
 • Le Nouvel Hôtel du Théâtre: De kamers zijn voorzien van een kluisje, een minibar en gratis WiFi; het ontbijt kan zonder extra kosten op de kamer worden geserveerd van 7.00 tot 10.30 uur. De kamerprijzen beginnen bij ongeveer 77 € per nacht.
 1. Bezienswaardigheden in de buurt

Een leven lang is niet genoeg om Parijs volledig te verkennen, maar zolang je in Montparnasse bent, neem je de tijd om deze culturele juweeltjes te zien, allemaal op loopafstand van de toren. Het beste van alles is dat je er met hetzelfde gemak kaartjes voor kunt kopen. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden in Parijs.

De Parijse Catacomben

De Parijse Catacomben (17 minuten wandelen): Neem deel aan een kleine, exclusieve rondleiding door de beroemde ondergrondse begraafplaatsen van de stad.

Musée Rodin

Musée Rodin (27 minuten wandelen): Het enorme bronzen beeld van Auguste Rodin, De Denker, zal je begroeten in de tuin van het museum. Er zijn onder andere schilderijen, keramiek, foto's en andere beeldhouwwerken van de kunstenaar te zien.

Het Panthéon

Het Panthéon (30 minuten wandelen): Het Pantheon, een groot monument in de Latijnse wijk, is de laatste rustplaats van de grootste schrijvers, wetenschappers, generaals, kerklieden en politici van Frankrijk en fungeert als een tempel voor de natie.

Musee d'Orsay

Musée d'Orsay (31 minuten wandelen): Bekijk een reeks kaartjes voor deze collectie 19de- en 20ste eeuwse Franse kunst, schitterend gehuisvest in een voormalig station.

Les Invalides

Les Invalides (32 minuten wandelen): Het indrukwekkende koepelvormige museum herbergt de mooiste collectie Franse militaire geschiedenis en kunst, evenals het graf van Napoleon.

Sainte Chapelle

Sainte-Chapelle (35 minuten wandelen): Deze koninklijke kapel in gotische stijl schittert door het licht van de 1.113 gebrandschilderde ramen.

 1. Filmpje: hoe is het zicht vanop Tour Montparnasse?

Wil je graag weten hoe het zicht is vanop een van de hoogste torens van Parijs, Tour Montparnasse? In dit filmpje kom je het te weten, een voorproefje !

 1. Gratis stadswandeling Parijs downloaden

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?