Premium

Parijs shoppingroute, van luxe tot trendy winkels + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Parijs shoppingroute, van luxe tot trendy winkels + kaart

  • Startpunt: Avenue de Champs-Elysées, Paris
  • Eindpunt: Quai Voltaire, Paris
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 15,5 km
  • Duur: 2 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Parijs

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Parijs shopping, van luxe tot trendy winkels

Deel 1

Shoppen in Parijs en je weet niet waar te beginnen? Deze wandelroute moet je een antwoord geven. Door de locaties van de metro op de kaart en de informatie over de verschillende winkelstraten kan je in één oogopslag kiezen waar je heen wilt en wat je zeker niet wilt missen. Je kan uiteraard ook de volledige route doen, reken wel op 2 dagen. Wees gerust, af en toe hebben we een pauze ingelast in een groene zone. Diversiteit troef: je start met luxe, dan grote warenhuizen, vervolgens mooie galerijen en passages, hét shoppingcenter van Les Halles en eindigen tussen de trendy winkels van de Marais. Dat alles in één route en dat is nog niet alles want we hebben ook nog een deel 2 langs de andere oever van de Seine!

Deel 2

Mag het iets anders zijn? Inderdaad, deze shoppingroute is totaal iets anders. Thema's gedurende deze route zijn antiek, kunst, interieur, niet alledaagse modewinkels en dan heel wat buitenbeentjes zoals een dierenopzetter, dé meester charcutier van parijs, de boetiek van Café Flore ... en dat allemaal in en nabij het beroemde Quartier Latin met heel wat leuke restaurantjes.

Parijs

Download gratis preview reisgids Parijs

Nog meer in de complete reisgids Parijs

Ontdek Parijs via 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Onder meer 2 shoppingroutes en een wandelroute doorheen 2000 jaar geschiedenis. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Parijs: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

88 ervaringen

- 4 juli 2024 - Nancy

Kleine paleis, gratis te bezichtigen, prachtig

- 11 mei 2024 - Jade Godderis

"Als gepassioneerde reiziger die altijd op zoek is naar nieuwe avonturen, kan ik met volle overtuiging zeggen dat de reisgids voor Parijs die ik onlangs heb gebruikt, absoluut fantastisch is! Vanaf het moment dat ik het opende, voelde ik me meegezogen in de betoverende wereld van de stad van de liefde. De gids was niet alleen informatief, maar ook buitengewoon goed samengesteld. De auteurs hebben duidelijk een diepgaande kennis van Parijs en hebben hun expertise op een boeiende en toegankelijke manier overgebracht. Of het nu gaat om de historische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de Notre-Dame, de charmante straatjes van Montmartre of de levendige markten langs de Seine, deze gids dekte alle aspecten van deze prachtige stad op een uitgebreide manier. Wat ik vooral waardeerde, was de nadruk op lokale tips en verborgen juweeltjes die je niet gemakkelijk elders zou vinden. Van gezellige cafés waar je kunt genieten van een croissant en een café au lait tot kleine boetiekjes waar je unieke souvenirs kunt vinden, deze gids leidde me naar enkele van de meest memorabele ervaringen die ik had tijdens mijn verblijf in Parijs. Bovendien was de gids mooi geïllustreerd met prachtige foto's en handige kaarten, waardoor het plannen van mijn dagen een fluitje van een cent was. Ik voelde me alsof ik een lokale expert aan mijn zijde had tijdens mijn hele reis. Al met al kan ik deze reisgids niet genoeg aanbevelen aan iedereen die van plan is om Parijs te bezoeken. Het was een onschatbare metgezel die mijn avontuur in deze betoverende stad echt verrijkte. Dank aan de auteurs voor het leveren van zo'n ongelooflijke bron van inspiratie en informatie!"

- 7 maart 2023 - Marc

Super leuke gids !!!

- 27 januari 2023 - Delphine

Super gids! Gevarieerde routes met veel uitleg over de bezienswaardigheden: top!

- 27 november 2022 - Pdeb2002

Keurige gids, een handige online versie zou ook mooi zijn - ik loop deze route en zie nu dit met aandacht voor… en geschiedenis

Download gratis preview reisgids Parijs

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?