19 x leukste pretparken in Orlando: welke zeker doen? + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

19 x leukste pretparken in Orlando: welke zeker doen? + tickets

20 juni 2023 in Florida0 reacties

Overzicht met de leukste pretparken in Orlando: alle info + waar tickets kopen?

Florida, de sunshine state, bekend voor z'n krokodillen en golfresorts, maar het is ook dé place to be voor pretparkliefhebbers. Hier bevinden zich enkele van de beste pretparken ter wereld. Je mag Orlando, Florida dan ook niet verlaten zonder er minstens eentje bezocht te hebben.

Heb je last van keuzestress? We geven je hieronder een lijstje van de beste pretparken in Orlando, Florida om je te helpen kiezen.

Tickets, daguitstappen & excursies in Orlando

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien in en rond Orlando, van de pretparken tot de leukste activiteiten.

Onze tip: boek je tours vooraf online, altijd genieten van kortingen + is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Orlando bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

Overzichtskaartje met de leukste pretparken in Orlando

  1. Walt Disney World Resort

Walt Disney World, een bestemming die de harten van jong en oud veroverd heeft. Dit is ongetwijfeld het meest bekende pretpark-resort in Orlando. Walt Disney World omvat een verbazingwekkend scala aan themaparken, elk met zijn eigen unieke charme.

Hieronder de pretparken van Walt Disney Word:

  • Disney Magic Kingdom (het populairste pretpark van de vier volledig in teken van Disney)
  • Disney’s Hollywood Studios (ervaar de magie van de filmwereld terwijl je meegenomen wordt in adembenemende shows en spannende attracties)
  • Disney's Animal Kingdom (natuurlijk paradijs waar je wordt ondergedompeld in de schoonheid en diversiteit van het dierenrijk)
  • EPCOT van Disney (een wereld waar innovatie, cultuur en technologie samenkomen)
  • Waterparken Typhoon Lagoon en Blizzard Beach, die voor de nodige verfrissing zorgen
  • Disney Springs (geen pretpark, maar een groot winkel- eet en uitgaansgedeelte)

Walt Disney World is echter meer dan alleen themaparken

Walt Disney World is eigenlijk een bestemming op zich. Geniet er van het bruisende uitgaansleven, winkel in boetieks vol magische souvenirs en beleef culinaire hoogstandjes in de vele restaurants. Ontspan in de luxueuze resorts (bekijk hier het aanbod) die gastvrijheid en comfort bieden, omgeven door prachtige landschappen en adembenemende thema's. Om zoveel mogelijk van Walt Disney World te bezichtigen, ben je zeker een weekje zoet. Meer info op de website.

Boek je tickets voor de 4 themaparken van Walt Disney World

  1. Disney Magic Kingdom

Magic Kingdom is ongetwijfeld het belangrijkste pretpark in de VS

Jaarlijks wordt het door meer dan 20 miljoen pretparkgasten bezocht. Dit pretpark is wat Disneyland Parijs voor Europa is. Hier wandel je rond in een gigantisch pretpark met als belangrijkste icoon het kasteel van Assepoester. Rondom het kasteel liggen verschillende delen van het pretpark die gewijd zijn aan bepaalde thema’s.

Magic Kingdom bestaat reeds meer dan 50 jaar oud en combineert intussen iconische attracties met hypermoderne nieuwigheden. Je komt hier je geliefde Disneyfiguren tegen het lijf en duikt de wereld van de beroemde verhalen in.

Of je nu kinderen hebt die fans zijn van Disney, met jongeren reist die snelle rollercoasters zoeken of zelf een vleugje nostalgie wil opsnuiven, dit is de place to be. Onze favoriete attracties zijn het interstellair ritje op de Space Mountain, de Big Thunder Mountain Railroad en de Seven Dwarfs Mine Train.

TIP: Er is een nieuwe skip-the-line systeem dat Genie+ genoemd wordt. Je koopt het op de dag zelf en kiest dan per attractie een tijdslot. Het spaart je heel wat tijd uit in de wachtrijen.

TIP: Ontrafel de geheimen van het oorspronkelijke wonderland van Walt Disney tijdens een audiotour, boek je Magic Kingdom-tour hier.

  1. Disney’s Hollywood Studios

Op zoek naar een pretpark dat je makkelijk in één dag kan bezoeken? Of ben je een echte filmfanaat? Dan moet je naar Disney’s Hollywood Studios in Orlando. Even geleden stond dit park bekend om baanbrekende attracties zoals de Twilight Zone Tower of Terror en Rock 'n' Roller Coaster, die je ook in Parijs vindt.

Vandaag is het echter vooral Star Wars: Galaxy’s Edge dat gasten trekt – en waar je de langste wachtrijen vindt. Je vliegt er mee op de Millennium Falcon, kan er gerechten uit de films proeven en je kan een ritje maken op Star Wars: Rise of the Resistance, een ware gamechanger voor pretparken.

  1. Disney’s Animal Kingdom

Hoewel Disney's Animal Kingdom veel ongelooflijke diersoorten herbergt, is dit veel meer dan de gemiddelde dierentuin. De beste attracties hier zijn Expedition Everest, Dinosaur en Kali River Rapids.

Het absolute hoogtepunt? Dat is ongetwijfeld Pandora

Deze attractie, gebaseerd op de kaskraker Avatar van James Cameron (bekijk de trailer), neemt je mee naar het land van de Na'vi, met de beste technologie ter wereld. De rijen kunnen oplopen tot twee of drie uur, maar dit mag je niet missen. Kom bij openingstijd en haast je meteen naar Pandora om het wachten tot een minimum te beperken.

Maar de dieren blijven natuurlijk wel centraal staan in dit pretpark. Kilimanjaro Safaris neemt je mee op een tocht door de savanne. Of die kan wedijveren met een echte Afrikaanse safari laten we in het midden, maar je ziet hier wel gegarandeerd dieren! Je rijdt langs olifanten, nijlpaarden, leeuwen en zelfs jachtluipaarden.

Boek je (combi)tickets voor Walt Disney World® Resort

  1. EPCOT van Disney

EPCOT is de vreemde eend in de bijt. Het lijkt wel een wereldtentoonstelling, maar dan in een pretpark

  • De bekendste attractie is bijvoorbeeld Soarin’ Around The World, waarin je een wereldreis maakt op enkele minuten tijd. Je vliegt langs de Eiffeltoren, de Chinese Muur en de Taj Mahal (op scherm).
  • Op de Test Track kan je dan weer een eigen auto in elkaar knutselen.
  • Geen Disneyfiguren of recordbrekende rollercoasters hier, maar wel heel wat cultuur.
  • Het is ook een aanrader voor gastronomen en cocktailkenners. Je kan er namelijk eten en cocktails uitproberen vanuit alle windstreken die je ongetwijfeld nog nooit eerder gedronken hebt.
  • Voor de kleinsten is er Frozen Ever After, een ritje door de wereld van Frozen op een bootje.
Houd er wel rekening mee dat je voor al die culinaire verwennerij flink wat moet bijtellen. Een bezoek aan EPCOT van Disney is niet voor wie met een strak budget reist. Ben je van plan om meerdere parken van Walt Disney World te bezoeken? Dan raden we het combiticket voor de 4 themaparken aan.
  1. Universal Studios

Universal Studios is het andere must-do pretpark in Orlando. Hier vind je vooral snelle attracties, ideaal voor wie reist met oudere kinderen, tieners of gewoon als volwassene. Je zal ontzettend veel attracties in het teken van beroemde films zien passeren, zoals E.T, Shrek, The Mummy en Despicable Me en Shrek.

Sensatiezoekers zullen dol zijn op Rip Ride Rockit, een klim van 90 graden met een soundtrack naar keuze in je oren. Revenge of the Mummy is een andere topper. Kom je rond de tijd van Halloween? Dan wordt dit pretpark in een echte griezelwereld vol spookhuizen veranderd. Meer info op de website.

TICKETS: Dit pretpark bestaat eveneens uit verschillende delen. Het is gelinkt met andere pretparken van Universal (zie hieronder) waarvoor je combitickets kan kopen. Boek hier je Universal Studios Park-to-Park ticket.

  1. Islands of Adventure van Universal

Islands of Adventure is waar de tovenaarswereld van Harry Potter voor het eerst tot leven kwam. Harry Potter-fans moeten hier dan ook absoluut naartoe. De filmdecors werden nagebouwd en je lijkt in Schotland rond te wandelen. Je kan er verschillende attracties uitproberen in het teken van Harry Potter. Mis zeker Potter en de Escape From Gringotts niet! Koop je eigen toverstokje, probeer het boterbier eens en ontdek nog veel meer.

Meer dan Harry Potter alleen

  • Ga naar het gedeelte gewijd aan Jurassic Park, waar je absoluut de nieuwe VelociCoaster moet uitproberen
  • Of wandel door de Marvel-wereld waar je attracties in het thema van de Hulk en SpiderMan kan uitproberen
  • Ook het Dr. Seuss-gedeelte is absoluut een aanrader. Hier kan je naartoe met de hele familie, je vindt er iets voor iedereen.
Goed om te weten: Universal Studios en Islands of Adventure liggen op wandelafstand van elkaar, maar je kan ook de Hogwarts Express nemen, die de twee parken van binnenuit met elkaar verbindt. Je hebt toegang tot de trein wanneer je toegangsticketjes tot beide parken kan tonen.

TICKETS: Boek je Universal Orlando Explorer Ticket online. Het ticket is 14 dagen geldig en biedt toegang tot Universal Studios Florida, Universal's Islands of Adventure én het waterpretpark Volcano Bay van Universal. Met dit ticket kan je je ook verplaatsen tussen de parken met de Hogwarts Express.

  1. Volcano Bay

Hier eveneens geen rollercoasters, maar wel waterglijbanen die tot de verbeelding spreken. Volcano Bay heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van de waterparken. In het midden staat een 200 meter hoge vulkaan die het decor vormt voor tientallen waterbanen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe vernieuwend de waterglijbanen hier zijn. Tussen al die adrenaline door kan je ook uitrusten aan een van de zwembaden, rustig eten in zwemkledij of ronddobberen op de lazy river.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over eindeloze rijen. Volcano Bay voorziet elke gast van een digitaal polsbandje waarmee je je plaats in de virtuele rijen kan bijhouden. Dat betekent dat je kan plonzen in het zwembad of een hapje kan eten voordat je teruggaat naar je gekozen attractie wanneer je aan de beurt bent. Ideaal voor een extra warme dag of een rustpauze in het midden van je reis.

  1. LEGOLAND® Florida Resort

LEGOLAND® Florida Resort, waar de creativiteit van LEGO®-stenen tot leven komt. Dit unieke resort, gelegen in Winter Haven (Florida), is een absolute must-visit voor liefhebbers van LEGO®. Betreed het betoverende park en laat je meevoeren naar een wereld van kleur en creativiteit. Bewonder de verbazingwekkende LEGO®-modellen die de parken sieren, van indrukwekkende steden tot mythische wezens.

  • Ontdek de spannende attracties, waar je kan racen in LEGO®-voertuigen, op safari kan gaan door het wilde dierenrijk en zelfs een rit kan maken in een drakenachtbaan.
  • Voor de allerkleinsten is er DUPLO® Valley, een gebied speciaal ontworpen voor peuters en kleuters.
  • Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het waterpark, waar je van de glijbanen kan glijden en ontspannen in de lazy river.
  • Honger gekregen tussendoor? Geniet van een lekkere pizza of hamburger in de LEGO®-thema restaurants.
  • Meer info op de website.
TIP: Verblijf in het LEGOLAND® Hotel bij de ingang van het pretpark en dompel jezelf onder in een wereld van prachtige kamers in LEGO-stijl.

TICKETS: Boek je tickets voor LEGOLAND® Florida Park, mogelijkheid om LEGOLAND Florida Water Park bij te boeken.

  1. Busch Gardens

Zoek je een combinatie van Disney’s Animal Kingdom en Universal Studios? Dan moet je naar Busch Gardens, in thema van Afrika. Hier vind je niet alleen heel wat dieren, maar ook attracties die de grootste adrenalinejunkies schrik zullen inboezemen. De sterspeler is de enorme vrijstaande val (voor waaghalzen) en de waanzinnig snelle achtbanen Cheetah Hunt, SheiKra, Montu en Kumba. Er zijn ook heel wat waterattracties, breng dus droge kleren mee om je te kunnen omkleden.

Maar geen nood, er zijn ook attracties voor kleinere kinderen. En tussen al die attracties door kan je meer dan 12 000 dieren en 300 verschillende diersoorten bewonderen, waaronder luiaards, olifanten en giraffen. Het grote voordeel van Busch Gardens is dat het een relatief voordelig pretpark is. Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Meer info op de website.

TICKETS: Trek voor een dag naar de Busch Gardens in Tampa Bay, geniet van de spannende attracties, achtbanen en meer dan 2000 dieren van over de hele wereld! Boek je toegangstickets hier.

  1. SeaWorld Orlando

Bij SeaWorld Orlando draait alles om het verkennen en leren over zeedieren, zoals schattige dolfijnen, orka's, zeeleeuwen en pinguïns. Het park biedt verschillende shows met de schattige dieren, leuke attracties en boeiende tentoonstellingen. Zie de schildpadden, lamantijnen (zeekoeien die veel voorkomen in Florida), flamingos en haaien van dichtbij en voeder zelf de dolfijnen. Het gebied is onderverdeeld in verschillende ‘zeeën’ en elke zee heeft een uniek thema.

Enkele hoogtepunten van SeaWorld Orlando zijn:

  • De shows met dieren zijn hoe dan ook het hoogtepunt van je bezoek. Een van de meest beroemde shows die je hier kan bijwonen is de "One Ocean," waarin majestueuze orka's indrukwekkende sprongen en acrobatiek laten zien.
  • De overweldigende shows met orka's, dolfijnen, zeehonden en andere dieren worden afgewisseld met avontuurlijke attracties zoals achtbanen, wildwaterbanen en andere spectaculaire ritten. Enkele attracties die je zeker niet mag missen: hypercoaster Mako, Kraken Unleashed met virtual reality-elementen en de Infinity Falls.
  • Bij Antarctica: Empire of the Penguin kan je een bezoekje brengen aan een nagemaakte Antarctische wereld en de leefomgeving van pinguïns ontdekken.
  • Meer info op de website.

TICKETS: Boek je tickets voor SeaWorld Orlando hier online. Bij het boeken heb je de mogelijkheid om combinatietickets te kiezen, waarmee je ook toegang hebt tot Aquatica Orlando, Busch Gardens Tampa en Adventure Island beleven.

  1. Discovery Cove

Discovery Cove is een paradijselijk toevluchtsoord en is onderdeel van SeaWorld Orlando. Dit exclusieve resort biedt een onvergetelijke ervaring waarbij je de drukte van het dagelijkse leven achter je laat. Het all-in resort laat je kennis maken met de prachtige onderwaterwereld en zorgt voor spannende ontmoetingen met dieren in een tropische sfeer.

Wat kan je allemaal doen in Discovery Cove?

  • Laat je betoveren door het kristalheldere water van het Grand Reef, waar je kan snorkelen tussen kleurrijke vissen, sierlijke roggen en zelfs tropische haaien.
  • Verlies jezelf in de serene schoonheid van de Freshwater Oasis, waar je kan wandelen door watervallen en genieten van ontmoetingen met speelse otters en maki's.
  • Een hoogtepunt van je bezoek aan Discovery Cove is ongetwijfeld de mogelijkheid om te zwemmen met prachtige dolfijnen.
  • Wandel door de Explorer's Aviary, waar kleurrijke vogels vrij rondvliegen.
  • Ontspan op de witte zandstranden en geniet van de rust in de weelderige tropische tuinen.
  • Meer info op de website.

TICKETS: Boek je tickets voor Discovery Cove online. Houd er rekening mee dat er bij Discovery Cove een beperkte toegang is. Met dit ticket heb je ook toegang tot SeaWorld Orlando.

  1. Aquatica Orlando

Aquatica Orlando is een ander park dat onderdeel is van SeaWorld Orlando. Ben je op zoek naar wat afkoeling bij die warme temperaturen? Dan is Aquatica Orlando de place to be. Aquatica Orlando is als een exotische oase, omgeven door weelderige palmbomen en azuurblauwe lagunes. Je kan hier de hele dag afkoelen met spannende en ontspannende waterattracties en bijleren over het interessante oceaanleven.

Laat de adrenaline door je aderen stromen terwijl je de glijbanen van Aquatica Orlando trotseert. Van steile afdalingen tot snelle bochten, er is voor elk wat wils. Verken de prachtige lagunes en neem een verfrissende duik in het kristalheldere water. Drijf rustig over de Lazy River, omgeven door weelderige landschappen en tropische schoonheid. Kortom, alleen maar genieten!

TICKETS: Beleef urenlang waterplezier in dit spectaculaire waterpark in openlucht. Bestel je tickets voor Aquatica Orlando online op voorhand en vermijd wachtrijen.

Wil je graag SeaWorld én Aquatica bezoeken? Dan bestel je beter de SeaWorld Florida Multi-Park Pass.

  1. Kennedy Space Center

Ten oosten van Orlando aan de kustlijn bevindt zich de thuisbasis van de NASA. Sinds 1968 wordt hier elke Amerikaanse ruimtevlucht gelanceerd. Je kan in het Kennedy Space Center een interessante rondleiding meepikken waarin je heel wat bijleert over de Amerikaanse ruimtevaart aan de hand van films, simulaties en unieke voorwerpen. Als je je bezoek goed plant, kan je misschien wel een raketlancering meemaken.

Opgelet: Tickets raken snel uitverkocht en het is daarom een goed idee om ze vooraf online te boeken. Zo ben je zeker van je plaatsje.
  1. WonderWorks Orlando

WonderWorks Orlando is een uniek en fascinerend attractiepark waar wetenschap, avontuur en verbeelding samenkomen. Je zal het attractiepark al van ver opmerken: het okergele gebouw staat namelijk op zijn kop. WonderWorks zet letterlijk je wereld op zijn kop. Het attractiepark combineert educatie en amusement met meer dan 6 verschillende themaruimtes en 100 hands-on exposities en interactieve displays die de geest uitdagen en je verbeelding prikkelen.

Wat gebeurt er als je op een bed van 3500 spijkers gaat liggen of hoe voelt het om een menselijke bliksemafleider voor 100.000 volt elektriciteit te zijn? Of ervaar zelf de wind van 119 km/u van een orkaan. Verder heb je ook nog het glow-in-the-dark touwenparcours beklimmen en kan je elkaar uitdagen voor een spelletje lasertag. Meer info op de website.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor WonderWorks Orlando online.

  1. Gatorland

Hoewel het technisch gezien geen pretpark is, verdient Gatorland toch wel een plekje op deze lijst met beste pretparken in Orlando. Het park is eerder een natuurreservaat en wordt ook wel eens de Alligator Capital of the World™ genoemd. Het is de thuisbasis van meer dan duizend alligators en krokodillen.

In het park zijn duizenden alligators en krokodillen te zien, waaronder ook vier uiterst zeldzame witte alligators. Ook heb je toegang tot de volière waar vogels vrij rondvliegen, de kinderboerderij en het kweekmoeras voor alligators. We raden je ook aan om eens een voedershow met alligators bij te wonen en een bezoekje te brengen aan het Alligator Breeding Marsh. Meer info op de website.

TICKETS: Koop je fast-track tickets voor Gatorland online, het meest opwindende alligator-themapark van Florida. Haal alles uit je bezoek met volgende extra's (deze kan je bijboeken):

- Vlieg hoog boven krokodillen en alligators met de Screamin' Gator Zip Line.
- Of boek de Gator Night Shine en baan je in het donker een weg langs de houten paden van Gatorland's alligator kweekmoeras.

  1. ICON Park

ICON Park is de thuisbasis van een scala aan boeiende attracties, entertainment en winkels. Het hoogtepunt van ICON Park is zonder twijfel The Wheel, een reuzenrad dat hoog boven de skyline van Orlando uittorent. Stap in een van de luxe cabine en geniet van panoramische vergezichten. Vanaf de top kan je de betoverende schoonheid van Orlando bewonderen, met zijn fonkelende lichten en iconische bezienswaardigheden.

Verder kan je hier ook een ritje maken op de gigantische zweefmolen StarFlyer, al je zintuigen op de proef stellen met optische illusies en interactieve tentoonstellingen in het Museum of Illusions of op de foto gaan met levensechte wassen beelden van beroemdheden en historische figuren in Madame Tussauds Orlando. Meer info op de website.

TICKETS: Bestel je tickets voor ICON Park inclusief één ritje op The Wheel of ga voor een complete ICON Park-ticket waarmee je geniet van exclusieve kortingen en toegang hebt tot alle 7 attracties in het park.

  1. Old Town Kissimmee

Stap terug in de tijd en ontdek de betoverende charme van Old Town Kissimmee, een uniek stukje geschiedenis in het hart van Orlando. Dit pittoreske en levendige openluchtpark neemt je mee op een nostalgische reis naar het verleden, waar de sfeer van vervlogen tijden tot leven komt. Maak een ontspannen wandeling door de geplaveide straten van Old Town en verken de unieke boetiekjes en ambachtelijke kraampjes waar je een scala van handgemaakte souvenirs tot lokale lekkernijen vindt.

Zweef 85 meter de lucht in in het Old Town reuzenrad en geniet van het prachtige uitzicht. Nadien kan je in één van de vele authentieke restaurants proeven van typisch Amerikaanse gerechten of wandel langs de talloze foodtrucks voor een snelle hap. Op zaterdagavond zie je hier de klassieke Amerikaanse auto's door de straten cruisen. Meer info op de website.

TICKETS: Bestel je tickets voor Old Town Kissimmee hier online, met dit ticket heb je toegang tot het openluchtpark, het reuzenrad, Mortem Manor (bij te boeken) en geniet je van een heerlijk typisch Amerikaans Diner.

  1. Bespaar tijd en geld met deze tickets & passen in Orlando

Afhankelijk van je beschikbare tijd en budget kan je bepalen hoeveel parken je kan bezoeken en hoeveel tijd je voor elk park wilt besteden. Als je niet bijzonder veel tijd hebt, kan je overwegen om te kiezen voor een combinatieticket of voordeeltickets die toegang bieden tot meerdere parken.

Verschillende parken bieden combitickets aan waarmee je meerdere parken op dezelfde dag kan bezoeken of gedurende een bepaalde periode toegang hebt tot meerdere parken. Hieronder alvast enkele interessante opties:

  1. Wat is de beste periode om de pretparken te bezoeken?

De beste periode om de pretparken in Orlando te bezoeken hangt af van verschillende factoren, waaronder het weer, de drukte en speciale evenementen. Over het algemeen zijn er twee periodes die als gunstig worden beschouwd:

  • Voor- of najaar: De maanden september tot november en februari tot april worden beschouwd als de beste periodes om de pretparken te bezoeken. Het weer is over het algemeen aangenaam, met mildere temperaturen dan tijdens de zomermaanden. Bovendien zijn de parken vaak minder druk, waardoor je minder lang hoeft aan te schuiven bij attracties.
  • Doordeweekse dagen: Als je flexibel bent in je planning, overweeg dan een bezoek in de week buiten de vakantieperiodes. Op deze dagen zijn de parken meestal minder druk dan in het weekend of tijdens schoolvakanties.
  • Vermijd ook vakantieperiodes die ter plekke populair zijn, zoals de zomermaanden, Thanksgiving, Kerstmis en Spring Break.
  1. Tips voor je bezoek aan de pretparken in Orlando

  • Bedenk vooraf welke parken je het liefst wilt bezoeken. Het is namelijk onmogelijk om ze allemaal in één keer te bezoeken. Je maakt dus best op voorhand een lijstje met jouw favoriete parken.
  • Boek je tickets voor de parken in Orlando op voorhand. Bekijk het volledige aanbod hier.
  • Probeer tijdens je verblijf in één van bovenstaande parken te overnachten. Hiermee heb je het voordeel dat je tickets vaak inbegrepen zijn en dat je als één van de eerste toegang hebt tot het park. Sommige hotels van de pretparken zijn te boeken op Booking.com.
  • Ga je naar Orlando tijdens de zomermaanden? Dan raden we aan om een pretpark te zoeken mét waterattracties. In Florida kan het tijdens de zomerperiode ontzettend warm worden, af en toe wat verfrissing zal ongetwijfeld deugd doen.
  • Wil je graag meerdere parken bezoeken? Bekijk dan zeker de combitickets, deze zijn vaak goedkoper.
  • Veel pretparken bieden een FastPass- of Express-passen aan, hiermee kan je de wachtrijen overslaan of inkorten.
  • Net zoals in België en Nederland, is het ook in Orlando beter om de parken te bezoeken buiten de vakantieperiodes.
  • Draag comfortabele schoenen en vergeet ook niet om jezelf te beschermen tegen de zon met een hoed of zonnecrème.
  • Leuke extra: boek je een helikoptervlucht boven de themaparken van Orlando.

Wil jij ook niets missen tijdens je tripje naar Orlando?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Orlando? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?