Dé 10 x bezienswaardigheden van Orlando en omgeving

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Dé 10 x bezienswaardigheden van Orlando en omgeving

20 juni 2023 in Florida4 reacties

Orlando is absoluut een aanrader als je op zoek bent naar waanzinnige pretparken en een dag vol plezier. We raden dan ook zeker aan om een bezoek te brengen één van de grote pretparken waarvoor deze streek zo gekend is. Zijn themaparken niet helemaal je ding? Geen probleem, want in en rond Orlando zijn er ook nog heel wat andere dingen te beleven.

Welk pretpark kiezen en wat kan je nog allemaal beleven in Orlando? Wij vertellen je wat je kan beleven in Orlando & omgeving.


Tickets, daguitstappen & excursies in Orlando

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien in en rond Orlando, van de pretparken tot de leukste activiteiten.

Onze tip: boek je tours vooraf online, altijd genieten van kortingen + is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Orlando bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

  1. Voorproefje: wat te beleven in Orlando?

Wat mag je verwachten bij een bezoek aan Orlando? Een ding is zeker: je beleeft er ongetwijfeld een dag vol plezier. In dit filmpje kan je alvast kennismaken met Orlando en enkele van de indrukwekkende pretparken.

  1. Bezoekje aan het stadscentrum van Orlando

Het stadscentrum van Orlando ligt behoorlijk ver van de toeristische regio in het zuiden van de stad. Toch is het zeker de moeite hier wat tijd door te brengen, aangezien Orlando je het ‘echte’ Florida toont, maar ook het masker dat wordt opgezet voor de hordes toeristen die hier jaarlijks samendrommen.

Het komt misschien als een verrassing dat Orlando niet enkel en alleen draait rond hersenloos plezier. Er zijn hier ook nog andere trekpleisters, vooral die bij Loch Haven Park, dat dienst doet als het cultuurcentrum van de stad. Daar vind je het Orlando Science Center, het Shakespeare Theater, het Orlando Museum of Art, het Repertory Theater, het Museum of American Art (met een uitgebreide Tiffanycollectie en andere tentoonstellingen) en het Loch Haven Community Center. Het is ook zeker de moeite om de verschillende districten in het stadscentrum te verkennen. Het oudste gebouw in het centrale zakencentrum is de Rogers Building, dat in 1886 zijn deuren opende als een herenclub.

  1. Magie in Walt Disney World

Walt Disney World, misschien wel het bekendste park in de volledige staat, is een symbool van het Amerikaans leven en één van de populairste pretparken van het land. Het park opende zijn deuren in 1971 en betovert sindsdien verschillende generaties kinderen en families met rondritten, verklede personages en ontelbare attracties. Het hele resortcomplex heeft maar liefst 4 themaparken, 2 waterpretparken, 27 themahotels, 9 niet-Disneyhotels, golfbanen, een campingresort en nog heel wat ander entertainment & winkels.

Als je het park wil bezoeken, kan het zeker helpen van tevoren wat opzoekwerk te doen, of je nu wel of niet de nacht ter plaatse doorbrengt. Er is hier zodanig veel te zien en te doen, dat je het nooit allemaal kan bezoeken tijdens een verblijf van één of twee dagen. Beslis dus van tevoren welke delen van het resort je wil zien en overweeg of je liever een paar dagen langer blijft in dit “magic resort”.

Disney World: Magic Kingdom bezoeken? Tickets van 1 tot 7 dagen kan je ook hier online boeken, voordelig en gemakkelijk, ... geen wachtrijen
  1. Themaparken & avontuur in Universal Orlando Resort

Het Universal Orlando Resort wordt bestuurd door Universal Parks & Resorts. Dit is het tweede grootste resort in Greater Orlando, na het Walt Disney World Resort. Hoewel het niet zo uitgebreid is als Disney World, is Universal Orlando Resort ook een populair pretpark waar jaarlijks tienduizenden bezoekers op afkomen. Het resort bestaat uit 2 pretparken, een waterpark, een nachtelijk entertainmentcomplex en 6 Loews Resorthotels.

Als je in het resort overnacht, dan bieden de hotels vroege toegang tot de parken aan, en in de beste resorthotels kan je een gratis en onbeperkte Universal Express Pass verkrijgen bij elk verblijf. Als je dus graag alle Universalattracties wil doen, kan het een goed idee zijn in een van deze luxehotels te verblijven!

De 2 pretparken in het Universal Orlando Resort zijn Universal Studios Florida en Universal's Islands of Adventure. Het waterpretpark heet Volcano Bay en het nachtcomplex heet Universal CityWalk Orlando.

Koop je tickets voor Universal Orlando online. Deze zijn voordeliger in prijs. Klik hier om deze aan te kopen

Universal Studios Florida is een park in het filmthema, met restaurants, winkels en speciale evenementen doorheen het jaar. Dit themapark opende de deuren in 1990 met als doel de bezoekers doorheen de films te laten rijden, ofwel ‘ride the movies’. Er zijn 8 themagebieden: Hollywood, Production Central, New York, San Francisco, Harry Potter – Diagon Alley, World Expo, Springfield en Woody Woodpecker’s Kidzone.

Universal’s Islands of Adventure opende in 1999 en bestond uit ‘thema-eilanden’ die verschillende soorten avontuur bieden. Zo vind je er Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Lost Continent, Seuss Landing en de laatste nieuwe – The Wizarding World of Harry Potter, gebaseerd op het populaire Harry Pottermerk, geopend in 2010. Het uithangbord van dit eiland is de attractie Harry Potter and the Forbidden Journey. Deze loopt door een replica van de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Bekijk hier de leukste pretparken in Orlando.

  1. SeaWorld Park & Resortscomplex

Een ander pretpark in Orlando is SeaWorld, een waterpark met marineshows, aquaria, spannende attracties en ontmoetingen met dolfijnen, pinguïns en heel wat andere zeewezens. Dit gebied wordt gecombineerd met zijn buren, Discovery Cove en Aquatica, en samen vormen ze SeaWorld Park & Resortscomplex. Het gebied is onderverdeeld in verschillende ‘zeeën’ en elke zee heeft een uniek thema . Onder de attracties vinden we heel wat rollercoasters, een aantal tentoonstellingen en shows met de meest charismatische bewoners van de onderwaterwereld.

Let wel op: het park komt af en toe slecht in het nieuws door bezorgdheid om het dierenwelzijn en het gevangenhouden van intelligente zeedieren zoals orka’s.

Koop je tickets voor Seaworld online. Deze zijn voordeliger in prijs. Klik hier om deze aan te kopen
  1. Shoppen in gigantische winkelcentra & outlets

Orlando heeft naast een groot pretparkenaanbod ook heel wat in de aanbieding voor de shoppers. Meer zelfs: het is een een gigantische winkelbestemming met een hele reeks shoppingcentra en winkels die vlakbij de grootste pretparken liggen. Zo heb je er de Mall in Millennia, de gigantische Florida Mall en Premium Outlets bij International Drive en Vineland Avenue.

Er zijn ook heel wat andere, kleinere winkelcentra langs Route 192. Keuze te over dus, mocht je je willen onderdompelen in een uitgebreid assortiment winkels. Print ook zeker de voucher voor het bonnenboekje dat je kan krijgen bij de infopunten in de winkelcentra uit – ze kunnen je heel wat geld besparen.

  1. Bezoek de Gulf Coast: prachtige natuur & wild life

Ben je een natuurmens? Neem dan zeker de tijd om Gulf Coast te bezoeken en geniet de hele dag van de natuur van Cedar Key en het Waccasassa Bay Preserve State Park!

Cedar Key National Wildlife Refuge is een groep kleine eilanden die te verkennen zijn via prachtige wandelpaden en waar een weelde aan wilde dieren leeft. Natuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in de panoramische omgeving waar je exotische vogels en andere dieren kan spotten. Geschiedenisliefhebbers kunnen zich verdiepen in het huis uit 1920 waar artefacten te vinden zijn die de geschiedenis van Cedar Key als drukke haven onthullen. Je kan ook het Cedar Key Historisch Museum bezoeken.

Vanuit Cedar Key kan je ook een boottocht maken naar de ongerepte zoutpannen van Waccasassa Bay Preserve State Park. Dit staatspark is de thuis van heel wat zoutwatervissen, alsook van een aantal bedreigde diersoorten zoals alligators, zeekoeien, zwarte beren en de Amerikaanse zeearend. Dit behoorlijk groot gebied kan je enkel en alleen bereiken per boot.

  1. Crystal River: zeekoeien & andere zeezoogdieren spotten

Crystal River is met zijn National Wildlife Refuge, Archeologisch Staatspark en andere beschermde gebieden, ook zeker een plek die je kan opnemen als daguitstap vanuit Orlando. Crystal River National Wildlife Refuge is gekend voor z'n zeekoeien, die hier het hele jaar door rondzwemmen. Bij de Three Sisters Springs Wildlife Refuge, dat vlakbij ligt, kan je vanop de promenades de zeezoogdieren bewonderen. Het Archaeological State Park ligt in het noordwesten, hier kan je de restanten van een vroege indianenvestiging vinden, inclusief het ceremoniële heuvelcomplex, dat dateert van zo'n 2.500 jaar geleden.

Wist je dat je zelf kan zwemmen tussen de zeekoeien? Klik hier om je ticket te boeken en meer info
  1. Wandelen in het Ocala National Forest

Een andere mogelijkheid voor een daguitstap vanuit Orlando is Ocala National Forest, iets ten noorden van de stad. Dit is het zuidelijkste bosreservaat van de Verenigde Staten en het beschermt 's werelds grootste aaneengesloten dennenstruikenbos. In het nationaal park zijn er een aantal recreatiegebieden en elk van deze gebieden biedt natuurlijke zwembaden en kanotochten. Je kan dit unieke gebied dus ook al peddelend verkennen. Honderden andere meertjes en vijvers liggen verspreid doorheen het hele woud. Prachtig dus!

Er zijn heel wat manieren om van het park te genieten, waaronder ook op een panoramische weg die door het bos loopt. Je kan bijvoorbeeld de Yearling Trail wandelen. Dit pad kronkelt langs bijzondere plaatsen, waaronder ook een zinkgat en de resten van een paar boerderijen uit de 19de eeuw.

  1. Een vleugje geschiedenis in St. Augustine

St. Augustine, aan de Atlantische kust van Florida, is de oudste, permanent bewoonde, door Europeanen opgerichte vestiging van de Verenigde Staten. Het werd gesticht door Spaanse ontdekkingsreizigers in 1565 en de stad was 200 jaar lang de hoofdstad van Spaans Florida. Als geschiedenis je interesseert, moet je zeker deze fascinerende plek bezoeken. Haar bijzonder, historisch karakter zorgde ervoor dat dit al sinds de 19de eeuw een populaire toeristische bestemming is.

Veel van de charme van de stad ligt in de Spaanse, koloniale architectuur, zoals het 17de-eeuwse Castillo de San Marco, het Gonzalez-Alvarezhuis, het Oudste Houten Schoolgebouw en de Koloniale Wijk, waar de Spaanse koloniale geschiedenis tot leven wordt gewekt door verklede ambachtslui die oude vaardigheden demonstreren. Daarnaast zijn er nog een hoop andere belangrijke historische bezienswaardigheden zoals het Lightner Museum en de St Augustine Light, een historische vuurtoren gebouwd in 1875. Bezoekers met kinderen moeten ook zeker even langsgaan bij het St Augustine Piraten- en Schattenmuseum!

  1. Daytona Beach: zandstrand met unieke trekpleisters

Van alle mooie stranden langs de Atlantische kust van Florida, is Daytona Beach één van de bekendste. Je kan een kort bezoekje plannen om de hoogtepunten te zien, of ervoor kiezen om hier een hele dag te spenderen. Bezoekers drommen hier samen om van het samengeperste zandstrand te genieten, waarop je op sommige plaatsen met de auto kan rijden. Er is zelfs een unieke drive-in kerk op Daytona Beach, waar gelovigen een kerkdienst kunnen bijwonen vanuit hun wagen.

Daytona Beach heeft ook enkele unieke trekpleisters. Zo zijn er attracties en speelhallen langs de promenade, de Daytona Beach Bandshell, waar er gratis zomerconcerten gegeven worden, en het Daytona Lagoon Water Park waar je kan genieten van waterglijbanen, go-karts en laser tag. Nog een alternatieve bezienswaardigheid op Daytona Beach is de Ponce de Leon Inlet Vuurtoren dat tegenwoordig een museum is. Verder is Daytona Beach is een favoriete voorjaarsvakantiebestemming van jongeren en studenten die eens lekker uit de bol willen gaan.

  1. Waar verblijven in Orlando? Welk hotel/pretpark kiezen?

Helemaal klaar om je tripje naar Orlando te plannen? Boek dan je hotel op voorhand zodat je zonder zorgen kan vertrekken! Maak je keuze uit een ruim aanbod, gaande van luxueuze suites tot gezellige hotelletjes. Overzicht accommodaties + prijzen vind je hier.

Liever met het hele gezin overnachten in een pretpark? Kies dan alvorens je vertrek welk park je graag wil bezoeken in Orlando en ga op zoek naar jouw ideale overnachtingsplaats. Kies uit Walt Disney World (overzicht hotels & resorts hier) of Universal Orlando Resort (overzicht hotels hier).

Wil jij ook niets missen tijdens je tripje naar Orlando?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Orlando? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 februari 2024 - Ariana

Bij elke citytrip maken we gebruik van deze reisgidsen omdat ze gewoon zo goed zijn. Dus toen we beslisten om naar Florida te reizen, was de keuze voor deze gids snel gemaakt! Ze zijn zeer compleet, goede uitleg, leuke voorstellen van routes. Echt aan te raden!

- 9 mei 2022 - Kristof

Erg handige en vooral praktische gids !

- 18 juni 2021 - Natasha

De reisgids is schitterend, in 2023 plannen wij deze trip in :-)

- 16 juli 2019 - Olaf Lange

Complimenten duidelijk en overzichtelijk.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?