14 x mooiste bezienswaardigheden in Cannes: wat moet je zeker zien tijdens je bezoek? + foto's

Koop de volledige reisgids voor € 10

14 x mooiste bezienswaardigheden in Cannes: wat moet je zeker zien tijdens je bezoek? + foto's

16 maart 2022 in Côte d'Azur2 reacties

Mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Cannes + verblijftips

Het is misschien niet de eerste bestemming waaraan je denkt voor een stedentrip in Frankrijk maar Cannes, aan de Côte d'Azur is zeker een bezoekje waard Het is dan ook niet voor niets dat wereldberoemde filmsterren hier jaarlijks naar het filmfestival komen: het is namelijk uitstekend vertoeven aan de Franse Riviera. Wat ooit een klein stadje was, is nu een luxe stad met jachthavens en schitterende zandstranden.

Wij hebben alvast de mooiste bezienswaardigheden van Cannes voor jou op een rij gezet.

Tours en excursies boeken in Cannes

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Cannes bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Oudste gedeelte van Cannes: Le Suquet

Le Suquet is het oudste gedeelte van Cannes, van origine is het een middeleeuws vissersdorpje. De binnenstad is rijk aan romantische kronkelende steegjes en straten waarin je kan verdwalen. Ook voor leuke restaurants hoef je hier niet lang te zoeken. In Rue Saint Antoine vind je namelijk enkele gezellige restaurants en terrasjes waar je uren kan vertoeven. In de avond kan het hier best druk zijn, maar het is dan ook een prachtige plaats om te eten. Liever goedkoop lunchen? Dan kan je best even naar markthal Marche Forville.

Daarnaast vind je in dit oude gedeelte ook een oude kerk, de Notre-Dame de l’Esperenance. Deze kerk dateert uit de 16e eeuw en heeft een prachtige gotische bouwstijl.

Graag Le Suquet verkennen met een georganiseerde tour of gids? Ontdek de tours en excursies van en naar Le Suquet.
  1. Place de la Castre en het middeleeuws kasteel

Wanneer je in het oude gedeelte bent, raden we je aan ook even een bezoekje te brengen aan het prachtige Place de la Castre en het Middeleeuwse kasteel van het oude centrum. In het kasteel bevindt zich de dag van vandaag Musée de la Castre (lees hieronder meer over het museum).

  1. Musée de la Castre

Musée de la Castre, voluit het Musée des explorations du monde à Cannes genoemd, is een ander museum dat je kan bezoeken in Cannes. Het museum is gehuisvest in de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel en herbergt diverse landschapsschilderkunsten, prestigieuze collecties van de stad Cannes en collecties kunst van over de hele wereld zoals maskers uit Himalaya-Tibet. Je kan na je bezoek ook nog even de 12e-eeuwse toren beklimmen om te genieten van een prachtig 360°-panoramisch zicht over de baai van Cannes.

VERBLIJFTIP: We raden je een overnachting aan in de authentieke Villa Riviera uit 1954! Deze gezellige accommodatie is een ware oase van rust in het hart van een mediterrane tuin. De kamers zijn ruim, modern en voorzien van alle luxe dat je maar kan wensen. Verder biedt de villa een buitenzwembad, een bar en een barbecue. Zo kan je bij mooi weer genieten van een heerlijk glaasje wijn en een vleesje op de barbecue. Meer info en boeken.

  1. Slenter over Boulevard de la Croisette

De 2 km lange Boulevard de la Croissette van Cannes is een prachtige boulevard die langs de kust van Cannes loopt. De boulevard begint bij het Palais du Festivals en loopt langs de zandstranden door de jachthaven van de stad. Palais du Festivals is slechts één van de indrukwekkende gebouwen op Boulevard de la Croisette.

Een wandeling over Boulevard de la Croisette laat je zien wat de stad écht te bieden heeft. Je loopt langs verschillende exclusieve kledingwinkels, dure restaurants, heel veel palmbomen, en beroemde hotels met prachtige gevels waar je niet kan naast kijken. We raden je ook aan om de boulevard in de avond te bewandelen wanneer er een gezellige sfeer hangt.

Weetje: InterContinental Carlton Cannes is een van de meest prestigieuze hotels van de Côte d'Azur en is gelegen op Boulevard de La Croisette. Dit is dé place to be tijdens het jaarlijkse Filmfestival van Cannes. Hier komen de belangrijkste producenten, regisseurs en acteurs bij elkaar voor interviews.

Wil je ook graag verblijven in dit luxe hotel? Dat kan! Op de zevende verdieping zijn de negen meest luxueuze suites te vinden. Deze zijn allemaal vernoemd naar beroemde gasten die in het hotel geslapen hebben. De duurste suite, vernoemd naar Sean Connery, kost zo'n 31.500 euro per nacht.

  1. Poseren aan Palais du Festivals

Het Palais du Festivals is een erg bekende bezienswaardigheid gelegen aan Boulevard de la Croisette. Ieder jaar in mei wordt in dit congresgebouw van Cannes het wereldberoemde Film Festival van Cannes gehouden. Het is dé plek waar de Gouden Palm uitgereikt wordt, een filmprijs die wordt toegekend aan de beste film van het jaar. Tijdens dit festival staat heel Cannes in het teken van sterren, films en acteurs.

Het Palais du Festivals is erg modern en straalt een en al luxe uit. Maar uiteraard worden er ook naast het filmfestival andere congressen en beurzen gehouden in dit gebouw. Ga ook zeker eens een kijkje nemen voor het gebouw, daar bevindt zich namelijk het beroemde plein wat betegeld is met handafdrukken van verschillende beroemde sterren. Van Julie Andrews tot Whoopi Goldberg en van Paul McCartney tot Leonardo DiCaprio. En vergeet ook zeker niet als een echte ster, te poseren op de trappen van het Palais du Festival!

REISGIDS: Wil je graag nog meer pareltjes aan de Côte d'Azur ontdekken? Download dan nu onze gratis preview reisgids Côte d'Azur en kom langs de mooiste plekjes!

  1. Jachthavens van Cannes

Cannes kent twee jachthavens, Port Pierre Canto en Vieux-Port. Beide jachthavens liggen aan de boulevard en zijn makkelijk te bereiken. Je kan je ogen hier uitkijken! Er liggen prachtige zeilschepen en plezierboten maar ook een paar indrukwekkende, luxueuze jachten. Wandel over de verschillende aanlegsteigers en bewonder de omgeving.

Vanaf het einde van de steiger word je ook nog eens beloond met een schitterend uitzicht over de stad. Wil je graag even pauzeren en genieten van het uitzicht? De havens zijn een ideale bestemming om een terrasje te pakken. Hier kan je genieten van een hapje en een drankje met de prachtige haven op de achtergrond. Wist je dat Cannes een stop is op de Route Napoléon richting Grenoble en Parijs?

  1. Namiddagje shoppen in Cannes

Een namiddagje shoppen? Ook dat kan bijzonder goed in Cannes!

  • Er zijn verschillende winkelstraten waar je terecht kan voor bekende kledingmerken en kleine boetiekjes. De meest bekende winkelstraten zijn Rue d’Antibes en Rue Meynadier.
  • Wil je je even laten gaan en zoek je liever de luxe winkels op? Hiervoor ga je best naar Boulevard de la Croisette waar je grote exclusieve merken zoals Louis Vuitton, Chanel en Dolce & Gabbana.
  • Daarnaast zijn er in Cannes verschillende gezellige markten die een bezoekje waard zijn. Zo is er iedere ochtend een markt in de markthal Forville waar je verse groenten en fruit, vlees en vis kan kopen.
  • Snuffel je graag eens op een antiekmarkt rond? Elke zaterdag is er bij de oude haven van de stad een rommelmarkt. Hier struin je langs de verschillende standjes en kleedjes en kan je genieten van het prachtige uitzicht op de haven.

RONDREIS: Wil je graag nog meer ontdekken van de Côte d'Azur? Met onze rondreis van 8-dagen Côte d'Azur kom je langs de mooiste plekjes! Denk maar aan pareltjes als Marseille, Les Calanques, Saint-Tropez, Cannes en Nice!

  1. Ontspannen op de stranden van Cannes

Tijdens de zomermaanden prijken kleurrijke parasols op de zandstranden van Cannes. Zonnekloppers genieten er van de warmte en het strand in klassieke Franse Rivièra-stijl. De meeste populaire stranden in Cannes liggen vlak bij La Croisette Boulevard. Hoewel Cannes wordt geprezen om zijn exclusiviteit en luxueuze privéstranden, zijn er ook openbare stranden waar voor een klein bedrag een hele namiddag kan zonnebaden.

Daarnaast vind je bij Cannes ook heel wat gratis stranden

  • Gazagnaire Beach is ideaal als je even een frisse duik wilt nemen en enkele baantjes wilt zwemmen.
  • Het lange gouden zandstrand van La Casino leent zich uitstekend tot mooie wandelingen.
  • Wil je liever een rustiger strand bezoeken? Dan ga je best naar La Bocca.
  • De favoriet van de Fransen is het strand van Mouré Rouge.
  • Geen parasol bij je? Op de meeste stranden kan je parasols en ligstoelen huren en tijdens de zomers worden ook de snackbars neergepoot.
Tip: Onze favorieten zijn de stranden Macé en Zamenhof.
  1. Uitstap naar de Lérins eilanden

Ook in de omgeving van Cannes, liggen enkele pareltjes verborgen. Neem de veerboot naar de Lérins eilanden, een perfecte daguitstap. Op een klein kwartiertje varen kom je bij deze eilandengroep dat bestaat uit 4 eilanden. De eilanden zijn rijk aan ongerepte natuur met prachtige bossen en verschillende historische gebouwen. De natuur, de uitzichten, de stilte.. het is hier adembenemend.

Île Sainte-Marguerite en Île Saint-Honorat

Twee van de vier eilanden zijn te bezoeken. Eentje daarvan is Île Sainte-Marguerite waar je vooral naartoe gaat om het oude Fort Royal te bezichtigen met daarin het Musee de la Mer. Ooit was dit een gevangenis, maar vandaag de dag is het open voor publiek en kan je het historische gebouw bewonderen.

Daarna kan je verder varen naar Île Saint-Honorat, 'het eiland van de monniken'. Hier voelt het alsof je je ver van de bewoonde wereld bevindt. Alles behalve huisjes, vind je hier alleen nog de Lérins-abdij, een historisch klooster waar je vandaag de dag nog steeds op retraite kan gaan.

EXCURSIE: Wil je graag de Lérins eilanden bezoeken? Boek je boottocht of dagexcursie naar Lérins-eilanden vooraf. Zo vermijd je lange wachtrijen.

  1. Bewonder de kunst op de bodem Île Sainte Marguerite

Ben je een kunstliefhebber? Dan is dit onderwater museum echt iets voor jou!

Je leest het goed, dit museum ligt op de bodem van de Middellandse Zee. Het museum is ontworpen door kunstenaar Jason deCaires Taylor. De oceanen worden continu bedreigd door menselijke activiteiten. Met een bezoekje aan het onderwatermuseum wilt hij dat de bezoekers het zeldzame zeeleven gaan koesteren en de waarde ervan waarderen.

Hij liet een advertentie in de lokale krant plaatsen, waarin hij aangaf op zoek te zijn naar de 'gezichten van Cannes'. De uiteindelijke kandidaten, waaronder schoolkinderen en een oude visser, werden willekeurig gekozen. Na vier jaar hard werken werden de beelden onder water geplaatst met behulp van duikers en kranen aan de kust van Île Sainte-Marguerite. Hiermee is het eerste onderwatermuseum van Frankrijk geboren. De zes sculpturen zijn elk meer dan 1,80 meter lang en bevinden zicht op diepte van maximaal 3 meter en wegen elk ongeveer 12 ton.

Zes grote sculpturen van gebroken menselijke gezichten

  1. Centre d’art la Malmaison

Le centre d’art la malmaison is een museum waar elk jaar 2 tot 3 exposities van hedendaagse en moderne kunst worden tentoongesteld. Kunstenaars die in het verleden aan bod zijn gekomen zijn onder andere Picasso, Salvador Dali en Max Ernst. Ben jij een kunstliefhebber? Dan kunnen we een bezoekje aan dit museum alleen maar aanraden. Een toegangsticket kost €6 voor volwassenen en €3 voor kinderen en jongeren.

  1. Maak een daguitstap naar Nice vanuit Cannes

Slechts op 45 min rijden van Cannes ligt de bekendste kuststad van de Côte d’Azur, Nice. Wellicht dé kuststad bij uitstek aan de Franse Azurenkust en ideaal voor een daguitstap vanuit Cannes. De prachtige stranden, de azuurblauwe zee en de prachtige stad maken deze bestemming absoluut de moeite waard. Als je geïnteresseerd bent in cultuur dan is Nice zeker een aanrader. Bovendien is Nice een walhalla voor de barokstijl.

Er is natuurlijk heel wat te bezichtigen in Nice, de kans is groot dat je met één dag niet toekomt. Naast het strand heb je namelijk ook een overvloed aan boeiende musea, kathedralen en andere bezienswaardigheden. Daarom raden we je aan om hier toch zeker een nachtje te verblijven. Bekijk onze selectie van de leukste hotels in Nice.

Ontdek ook onze uitgestippelde wandelroute door Nice. Deze stadswandeling is enorm veelzijdig en laat je alle aspecten van Nice proeven. Nice liever bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de aanbiedingen voor daguitstappen en tours in Nice.
  1. Maak een daguitstap naar Monaco vanuit Cannes

Ten oosten van Cannes ligt Monaco, de thuishaven van de jetset van Europa. Het is vooral gekend voor zijn casino, luxueuze hotels, de grand prix van Formule 1, chique winkels waar je uren kan winkelen (als je portemonnee dat toelaat) en peperdure woningen die uitkijken op de Middellandse Zee. Monaco straalt een sfeer van extravagante rijkdom uit. Een uitstapje naar Monaco is zowel met de auto als met de trein ongeveer een uur rijden.

Let wel op dat bellen, sms’en en mobiele data duurder is omdat het geen lidstaat van de Europese Unie is.
  1. Of een daguitstap naar Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is een grote kloof in de Provence en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het heldere groenblauwe water en de steile kalkrotsen is wat deze plek zo uniek maakt. Je kan er wandelen, kajakken, bungeejumpen, rotsklimmen, mountainbiken en nog veel meer. Het natuurgebied is met de auto twee rijden uur van Cannes maar het uitzicht loont zeker de moeite.

  1. FAQ - Veelgestelde vragen over Cannes

Hoe reis ik het best naar Cannes?

  • Cannes heeft geen luchthaven. Ben je van plan Cannes te bezoeken met het vliegtuig? Dan boek je best een ticket naar Nice (op 25 km van Cannes).
  • Bezoek je Cannes met de auto? Cannes ligt op ruim 1100 kilometer van Brussel en 1300 kilometer rijden vanaf Utrecht. Ruim 12 uur onderweg zijn voor een weekendje Cannes is natuurlijk niet echt aantrekkelijk. Maar je kan eventueel een bezoekje aan de beroemde badplaats aan de Côte d’Azur ook meenemen in je route.
  • Houd er rekening mee dat je voor alle autosnelwegen in Frankrijk tol moet betalen.
  • Liever met het openbaar vervoer? Je kan ook naar Cannes met de trein. Ook dan ben je ongeveer 8 à 10 uur onderweg (afhankelijk van je beginbestemming), terwijl vliegen zo’n anderhalf uur duurt. Treintickets naar Cannes kan je online kopen via NS International of SNCF.

Hoe verplaats ik mij in Cannes?

Eenmaal in Cannes, kan je best alles te voet bezoeken. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich namelijk in het centrum en liggen op loopafstand van elkaar. Het is dan ook aangeraden om je een hotel te boeken in het centrum van Cannes. Ligt het niet in het centrum? Dan kan je je best verplaatsen met de bus of taxi.

  1. Waar overnachten in Cannes?

Tijdens je bezoek aan Cannes, heb je natuurlijk een aangenaam verblijf nodig! Wij hebben onze 3 favoriete verblijven alvast geselecteerd. Of bekijk het volledige aanbod hotels Cannes online!

Hotel Croisette Beach Cannes Mgallery

Hotel Croisette Beach Cannes Mgallery is een 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van Cannes, op slechts 150 meter van de stranden van La Croisette. Een boutique hotel met uniek karakter voor een onvergetelijk verblijf. Je verblijft in een van de modern ingerichte kamers met balkon en uitzicht op de tuin en omgeving. Verder heb je toegang tot het privéstrand en kan je gebruikmaken van het verwarmde buitenzwembad en sauna. Meer info en boeken.

OKKO Hotel Cannes Centre

Overnacht in het mooie OKKO Hotel Cannes Centre. Een budgetvriendelijk hotel in het centrum van Cannes met zonneterras met uitzicht, sauna en moderne kamers. Dankzij de ideale ligging naast het treinstation kan je de omgeving makkelijk verkennen. Bovendien ben je op 5 minuutjes wandelen al in het centrum. Elke ochtend geniet je van een heerlijk verzorg ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

Villa Riviera

Of verblijf in deze authentieke Villa Riviera uit 1954! Deze gezellige accommodatie is een ware oase van rust in het hart van een mediterrane tuin. De kamers zijn ruim, modern en voorzien van alle luxe dat je maar kan wensen. Verder biedt de villa een buitenzwembad, een bar, gratis WiFi en een barbecue. Zo kan je bij mooi weer genieten van een heerlijk glaasje wijn en een vleesje op de barbecue. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis rondreis langs de Côte d'Azur

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur. Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Côte d'Azur en Marseille met + 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Côte d'Azur.

Côte d'Azur en Marseille

Gratis reisgids Côte d'Azur downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 26 augustus 2023 - Annette

Een zeer compacte doch complete gids die een prachtig overzicht geeft van de mogelijkheden van de mooie Côte d'Azur.

- 27 juli 2023 - Dirk De Schrijver

prima complete reisgids om te gebruiken tijdens een verblijf aan de Côte d'Azur, completer kan bijna niet !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?