Rondreis Corsica? Route voor je roadtrip langs alle highlights + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de complete reisgids Corsica

Rondreis Corsica? Route voor je roadtrip langs alle highlights + kaart

26 december 2023 in Corsica21 reacties

Alle info en tips voor je rondreis Corsica, complete route voor je roadtrip

Dan hebben wij een volledig uitgestippelde rondreis voor jou van 10 dagen langs de mooiste bezienswaardigheden op Corsica.

Corsica is een eiland dat heel wat te bieden heeft: historische monumenten, beeldige stranden en een prachtige natuur. Het is dus de ideale bestemming om tot rust te komen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Wil je graag Corsica bezoeken en wil je zoveel mogelijk zien? Dan is deze route ideaal voor jou.

Praktische info & tickets voor je rondreis Corsica

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Bastia of Ajaccio, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
FerryMet de boot vanuit Frankrijk of Italië naar Corsica? Tickets vanuit Nice, Marseille, Toulon of in Italië: Genua (IT) en Livorno (IT).
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (va. € 1025)
HuurautoIn Corsica is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaart met voorbeeldroute voor je Corsica fly & drive

Dag 1: Stadswandeling Ajaccio

Ajaccio is de ideale plaats om je rondreis op Corsica te starten. Het is de hoofdstad van Corsica en staat dan ook vol met historische gebouwen. In 1769 werd Napoleon Bonaparte geboren in deze stad en dat merk je ook wel als je Ajaccio bezoekt. Heel wat gebouwen en plaatsen in de stad verwijzen dan ook naar de voormalige Franse keizer.

Zo zal je vandaag onder andere het ouderlijk huis van Napoleon bezoeken en heel wat monumenten tegenkomen. Verder bezoek je ook nog de Ajaccio Kathedraal en kan je tot rust komen op de Sentiers des Crêtes. Wil je meer te weten komen over Ajaccio? Bekijk dan zeker ook onze blogpost over de bezienswaardigheden in Ajaccio.

Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download dan nu onze gratis preview reisgids Corsica en ontdek de mooiste plekjes van het eiland.

Dag 2: Ajaccio naar Calvi

Afgelegde afstand: 182 km

De tweede dag van de Corsica rondreis brengt je van Ajaccio naar Calvi. Langs deze route zal je heel wat mooie kustlandschappen tegenkomen en maak je kennis met de prachtige dorpen die Corsica heeft. Zo kom je vandaag onder andere de dorpjes Cargèse en Porto tegen. Dit zijn kleine gezellige dorpjes die over een fantastisch strand beschikken.

Een van de hoogtepunten van deze dag is de Calanches de Piana, een indrukwekkende inham uit rode steen die zich scherp aftekent in een spectaculaire rotsvorming met hoge spitsen langs de kust. Interesse in meer dorpjes van Corsica, we maakten een afzonderlijke blogpost met de mooiste dorpjes van Corsica!

Dag 3: Op ontdekkingstocht in Calvi

Afgelegde afstand: 8,2 km

Calvi heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die tot bijna 10.000 jaar terug gaat. De stad staat dan ook gekend om zijn historische sites en prachtige stranden. Dit zorgt er voor dat Calvi een heel populaire bestemming is voor families die Corsica bezoeken, voor elk wat wils dus!

Tijdens onze stadswandeling door Calvi, zal je merken, er is niet gekeken op een kerkje meer of minder. Zo is er bijvoorbeeld de prachtige Kathedraal van Calvi en de Église Sainte-Marie de Calvi. (deze is meer dan 1.500 jaar oud). Uitrusten van een vermoeiende dag, waar kan het beter dan aan het strand van Calvi of aan de kustgrot Grotte de Veaux Marins waar je kan genieten van de fantastische uitzichten.

Niet enkel de Grotte de Veaux Marins is een bezoekje waard, de hele kust rond Calvi is adembenemend mooi. Boek online je tickets voor een boottocht langs de kustlijn vanuit Calvi of ga paddleboarden langs de spectaculaire rotskust.

Dag 4: Calvi naar Bastia

Afgelegde afstand: 102 km

Op dag 4 van je rondreis op Corsica slinger je langs de noordelijke kust vanuit Calvi richting Bastia. Deze route heeft heel wat fantastische plaatsen in petto. Zo kom je onder andere het gehucht Occi tegen. Dit middeleeuwse dorp werd oorspronkelijk gesticht door mensen die op de vlucht waren. Hedendaags is het dorp helemaal verlaten maar zijn er nog fantastische ruïnes te bewonderen.

Niet ver van Occi is Sant Antonino gelegen. Dit schilderachtige dorp wordt gezien als één van de mooiste dorpen van Corsica en zelfs van heel Frankrijk. Lees meer over de mooiste dorpen in Corsica.

Dag 5: Stadswandeling Bastia

Bastia is misschien niet de meest gepolijste stad op Corsica maar dat maakt het wel heel authentiek en te ontdekken waard. Het zorgt er voor dat je er het hedendaagse Corsica kan terugvinden zonder dat er een toeristische filter over ligt. De stadswandeling door Bastia is dan ook de ideale manier om de hoogtepunten te ontdekken. Zo verken je onder andere de oude haven van Bastia, vol authenticiteit en charme.

Bastia is vooral beïnvloed geweest door de Genuezen en dat is overal in de stad te merken. Naast de haven die door hen gesticht werd is er ook het Palais des Gouverneurs die gebouwd werd door de Genuese edelman Leonello Lomellino en wat het begin betekende van de Genuese impact op Corsica. Lees meer over de bezienswaardigheden van Bastia.

Nog geen overnachting tijdens je rondreis door Corsica? Bekijk onze favoriete verblijven in Corsica van goedkoop tot luxe.

Dag 6: Bastia naar Corte

Afgelegde afstand: 88 km

Maak in het binnenland kennis met het wilde en bergachtige interieur van Corsica. Via enkele interessante haltes kom je uiteindelijk terecht in het dorpje Corte, wat dan weer een ideale uitvalsbasis is voor de volgende dag.

Corte ligt op een stijle rots en valt in het niets naast de majestueuze grandeur van de omliggende granietbergen. Toeristen trekken niet alleen Corte vanwege de prachtige landschappen maar ook vanwege de historiek die verbonden is aan het dorp.

In 1731 werd de eerste grondwet van Corsica hier opgesteld en wat later werd hier ook de eerste regering van Corsica gevormd door Pascal Paoli. In het dorp Corte is het vooral uitkijken naar de Citadelle de Corte en de Arche de Corte. Om te genieten van de uitzichten trek je dan weer beter richting Point Belvédère.

Dag 7: Regio Corte verkennen

Corte is een geweldige uitvalsbasis om te gaan trekken in het bergachtige binnenland van Corsica. Het is een goed idee om tijdens je rondreis op Corsica toch minstens één dag de auto achter te laten en te voet deze majestueuze wildernis te gaan ontdekken. Met Corte als uitvalsbasis zijn er ontelbare opties om de prachtige natuur te verkennen.

Wil je graag een auto huren voor je rondreis door Corsica? Wij raden je alvast aan om je auto op voorhand te reserveren. Bekijk de aanbiedingen van Tui cars autoverhuur, SunnyCars en RentalCars, hiermee hebben wij al goede ervaringen gehad.

Zo kan je bijvoorbeeld trekken naar de populaire Gorges du Tavignano of de Gorges de la Restonica. Twee idyllische plekken die op een steenworp van Corte leggen. Op zoek naar meer avontuur en heb je wat meer tijd? Overweeg dan eens een trektocht richting Lac de Nino of beklim de hoogste piek van Corsica, Monte Cinto.

Meer informatie over de beste plaatsen om te wandelen in de natuur van Corsica vind je op onze blog.

Dag 8: Corte naar Porto-Vecchio

Afgelegde afstand: 210 km

Vandaag is een van de meest pittige van je rondreis. In het eerste deel van de dag kom je vooral archeologische sites, zoals de site van Aléria en Tappa tegen, en word je getrakteerd op fantastische uitzichten langs de Route de Bavella en het mysterieuze Lac d'Ospedale.

In de namiddag kan je dan weer genieten van de prachtige stranden rondom Porto-Vecchio. Ontdek bijvoorbeeld één van de mooiste stranden van Corsica, Plage de Palombaggia, dat door UNESCO is uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Ideaal om tot rust te komen en te genieten van het kristalheldere water.

Dag 9: Porto-Vecchio naar Bonifacio

Afgelegde afstand: 42 km

De route van Porto-Vecchio naar Bonifacio staat in het teken van eilanden. Denk maar aan het Île de Piana, Cavallo of de onbewoonde Lavezzi eilanden. Na het bezoeken van deze eilanden trek je richting de citadelstad Bonifacio. Deze stad vol zongebleekte huizen en heerlijke kleine steegjes voelt heel Italiaans aan. Dit komt omdat Bonifacio maar op een boogscheut van het Italiaanse Sardinië ligt.

Ontdek in Bonifacio de toeritische trekpleisters zoals de Bastion de l'Etendard, Escalier du Roi d'Aragon of bezoek de grootste kerk van het eiland Corsica, de Église Saint-Dominique.

Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download dan nu onze gratis preview reisgids Corsica.

Dag 10: Bonifacio naar Ajaccio

Afgelegde afstand: 220 km

De laatste dag van onze rondreis op Corsica brengt je van Bonifacio terug naar de hoofdstad Ajaccio. Dit gebeurt langs nog enkele historische bezienswaardigheden van Corsica en de mooiste stranden van Corsica. Zo bezoek je onder andere de archeologische site van Cauria. Deze site bestaat uit drie delen: de Dolmen van Fontanaccia, Stanhari Menhirs en de Renaggiu Menhirs.

Als je nog meer wilt ontdekken van de fascinerende menhirs van Corsica kan je ook nog altijd de Menhirs de Palaggiu bezoeken. Uiteindelijk kom je via de prachtige Corsicaanse dorpjes van Sartène, Campomoro, Propriano, Olmeto en Filitosa aan in Ajaccio.

Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis preview reisgids Corsica downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 12 februari 2024 - Annet Bijker

Reisroutes, gebruik ik al jaren, zo fijn om weer een begin te maken met grote plannen voor een rondreis! Rondreis Corsica is dan ook zeer aan te bevelen, met geweldige tips en rondwandelingen, lieve groet Annet

- 10 februari 2024 - I.M. op de Beek

Goede site met veel tips, blij mee !

- 30 januari 2024 - Jac

Heel overzichtelijk en informatieve gids. over Corsica. Bravo !

- 30 januari 2024 - marc wouters

Weer een erg duidelijke reisgids, vol met tips! We zijn er weer klaar voor !

- 1 januari 2024 - WIMAX

Mooi document om een reis Corsica voor te bereiden. Aanrader voor ieder die de intentie heeft naar daar te reizen....

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?