28 x mooiste bezienswaardigheden op Corsica: wat zien en doen tijdens je verblijf?

Volledige reisgids kopen voor € 10

28 x mooiste bezienswaardigheden op Corsica: wat zien en doen tijdens je verblijf?

18 maart 2024 in Corsica22 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden op Corsica + verblijftips

Corsica is de ideale bestemming voor elk soort toerist. Strandliefhebbers kunnen er genieten van de langgerekte stranden en spectaculaire rotskusten, wandelaars kunnen zich uitleven in de prachtige natuur en ook wie geïnteresseerd is in cultuur kan hier zijn hart ophalen. Corsica koestert een eeuwenlange geschiedenis, geniet van een heerlijk mediterraan klimaat en er hangt een gezellige sfeer.

Kortom, Corsica heeft het allemaal. Ontdek hieronder alvast de mooiste bezienswaardigheden op Corsica om je te helpen bij het plannen van je reis.

Praktische info & tickets voor je rondreis Corsica

Duur7 - 14 dagen ()
Vliegtickets2u45 vliegen naar Bastia of Ajaccio, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
FerryMet de boot vanuit Frankrijk of Italië naar Corsica? Tickets vanuit Nice, Marseille, Toulon of in Italië: Genua (IT) en Livorno (IT).
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij Euroreizen (va. € 1025)
HuurautoIn Corsica is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Ajaccio

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica, tevens de grootste stad van Corsica en ook de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte.

  • Je kan zijn geboortehuis Casa Buonaparte bezoeken en in het stadhuis vind je verschillende schilderijen en standbeelden die getuigen over de legendarische veldslagen van de Franse generaal.
  • Op de Place Giraud prijkt een standbeeld opgedragen aan Napoleon.
  • In het pittoreske stadscentrum wandel je door gezellige smalle straatjes en langs leuke winkels.
  • Er is ook een mooie vissershaven, de indrukwekkende kathedraal Notre Dame de L’Assomption waar Napoleon Bonaparte werd gedoopt.
  • Het Musée Fesch met een collectie Italiaanse renaissanceschilderijen en de citadel van Ajaccio.
  • Vanaf Place Foch heb je een prachtig zicht over de Middellandse Zee, elke ochtend kan je er terecht voor de traditionele markt.
Tip: Wil je graag zoveel mogelijk zien van de Corsicaanse hoofdstad? Download je stadswandeling door het centrum van Ajaccio en kom langs dé hoogtepunten van de stad.
  1. Calanches de Piana

Calanches de Piana bevindt zich tussen Porto en Ajaccio. De rotsen en kliffen van rood graniet vormen zonder twijfel het meest betoverende landschap van Corsica. De bijzondere natuur ontstond als gevolg van eeuwenlange erosie. De Franse schrijver Guy de Maupassant, die gefascineerd was door de Calanches de Piana, omschreef het gebied als “rank, rond, verwrongen, krom, vormloos, verrassend, bizar en lijkend op planten, dieren, monumenten, mensen, gehoornde duivels, gigantische vogels die versteend zijn door een extravagante godheid”.

Vanaf de rode rotsformaties heb je een adembenemend uitzicht over de regio. Ook het authentieke dorpje Piana is een bezoek waard. Je vindt er de typische witte huisjes in mediterrane stijl. Al sinds de prehistorie wonen er mensen in die regio.

  1. Gorges de Spelunca

Gorges de Spelunca is een monumentale kloof 20 kilometer ten oosten van Piana. De kloof werd miljoenen jaren lang uitgesleten door de Spelunca-rivier die zo het landschap vorm gaf. Je verkent Gorges de Spelunca het beste te voet.

Wandelen is de beste manier om ten volle te genieten van het geweldige landschap. Volg bijvoorbeeld de wandelroute van het dorpje Evisa richting Ota. Je passeert onderweg langs steile rotswanden, natuurlijke zwempoelen en 2 gebogen stenen bruggen, de Zagliawas-brug en de Pianella-brug.

  1. Bonifacio

Het dorpje Bonifacio is uniek in zijn soort. Het staat op een 80 meter hoge klif die boven de zee uittorent. Bonifacio bestaat al sinds 828 en je kan er nog steeds de middeleeuwse sfeer van weleer opsnuiven. Slenter hier zeker rond door de kronkelende straatjes en bezoek de oude vestingmuren.

De bekendste bezienswaardigheid is de citadel die uitkijkt over de haven. Dankzij die citadel kon de volledige zuidkust van Corsica en eventuele vijandige legers in de gaten worden gehouden. In de twintigste eeuw deed de citadel dienst als hoofdkwartier van het Franse vreemdelingenlegioen. In Bonifacio kan je daarnaast ook de populaire kalkgrotten bezoeken en ook de jachthaven, die verscholen ligt tussen een inham in de rotsen, is de moeite waard.

VERBLIJFTIP: Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het eigen wellness centrum. Meer info en boeken.

  1. Cucuruzzu

Cucuruzzu is een prehistorische site op een 900 meter hoog plateau. De plek dateert uit de Bronstijd en zou hebben toebehoord aan de Torreanen, een volk dat rond 1000 voor Christus Corsica veroverde. De bewoners leefden er van landbouw, veeteelt en van de jacht. Er werden sporen gevonden van herten en wilde zwijnen, maar ook van schapens, runderen en varkens.

Vanaf de derde eeuw voor Christus werden het oude fort en de nederzetting verlaten en pas in 1956 werd Cucuruzzu herontdekt. Tussen 1963 en 1964 werden er opgravingen verricht onder leiding van archeoloog Roger Grosjean en vanaf 1975 staat dit prehistorisch erfgoed gecategoriseerd als historisch monument. Je kan er de overblijfselen van enkele stadsmuren, een houten loopbrug en een stenen trap bewonderen.

  1. Filitosa

Bovenop een rotsachtige heuvel vind je de archeologische vindplaats Filitosa. De plek kijkt uit over de Taravo-vallei en werd al bewoond sinds het Neolithicum, ongeveer 8000 jaar geleden. Er werden verschillende pijlpunten, potscherven, beelden en resten van menhirs gevonden. Filitosa is bereikbaar via een pittoreske weg door een oude olijfgaard en eenmaal op de site heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Onze tip: je bezoekt Filitosa het beste op het middaguur. Door de hoge zon zijn de bijzondere gravures in de beelden dan het beste te zien.
  1. De regio Castagniccia

De regio Castagniccia staat bekend omwille van de vele kastanjebomen en pittoreske dorpjes. Het is één van de langst bewoonde gebieden van Corsica. De lokale bevolking plantte hier lange tijd minstens 4 fruitbomen per persoon om zo zelfvoorzienend te worden. Op die manier groeide Castagniccia uit tot de welvarendste regio van Corsica.

Tegenwoordig is de streek echter maar dunbevolkt. Veel bewoners trokken naar de grotere steden op het eiland en in de dorpjes lijkt het daarom alsof de tijd er stil bleef staan. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld die je langs mooie plekjes zoals La Porta en Piedicroce gidsen.

  1. Cap Corse

Cap Corse is een schiereiland dat bekendstaat omwille van de prachtige natuur en de authentieke sfeer. Tijdens de Genuese overheersing werden op Cap Corse, net als in de rest van Corsica, verdedigingstorens gebouwd die de kustplaatsen moesten beschermen tegen piraten.

De Torregiani, de torenbewakers, moesten tijdig alarm slaan wanneer er piratenschepen in zicht waren. Door middel van lichtsignalen tussen de torens werd de hele regio zo op de hoogte gebracht. Ga hier zeker wandelen langs het Sentier des Douaniers of in Bastia, de grootste stad op Cap Corse.

  1. Calvi

Calvi is de hoofdstad van de regio Balagne, ook wel “de tuin van Corsica” genoemd. Het plaatsje bevindt zich in een idyllische baai en vanaf het pittoreske dorp heb je een indrukwekkend uitzicht over de statige bergtop van de Monte Cino die meer dan 2700 meter hoog is.

In het centrum vind je heerlijke restaurants en gezellige winkeltjes en bars. Bezoek hier zeker de charmante haven, de dertiende-eeuwse Saint-Jean Baptistekathedraal, de roze Saint-Marie-Majeurekerk en het mooie zandstrand. Dé bezienswaardigheid van Calvi is de vijftiende-eeuwse citadel die hoog boven het dorp uittorent.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan deze stad? Bekijk het volledige aanbod hotels en appartementen in Calvi online.
  1. Het natuurreservaat Scandola

Het Scandola natuurreservaat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en bevindt zich op een schilderachtig schiereiland in het zuiden van Calvi. Het park werd in 1975 opgericht om de kwetsbare natuur in de regio te beschermen. Er wonen vooral heel wat vogels zoals de visarend, de slechtvalk en de lammergier en voor de kust kan je ook dolfijnen spotten. Bijna de helft van het 1900 hectare grote park bestaat uit water.

De combinatie van de helderblauwe zee, de steile kliffen, de prachtige begroeiing en de vele grotten maken Scandola uniek. Voor de kust prijkt ook een Italiaanse toren uit lang vervlogen tijden toen de Italianen hier nog regeerden. Je kan het natuurreservaat enkel per boot bezoeken.

EXCURSIES: Er worden verschillende uitstappen naar het natuurreservaat Scandola georganiseerd. Bekijk het volledige aanbod tours en excursies naar natuurreservaat Scandola.

  1. Corte

Corte is een echte studentenstad en het is ook de enige stad op Corsica met een universiteit. Liefhebbers van cultuur en geschiedenis kunnen hier hun hart ophalen, want de stad herbergt een oud en een nieuw gedeelte vol historische bezienswaardigheden, traditionele kerken en charmante pleinen. Je vindt hier ook het standbeeld van Pasquale Paoli, een vrijheidsstrijder die vocht voor Corsica’s onafhankelijkheid. Een andere populaire trekpleister is het huis waar de ouders van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus woonden.

Bezoek ook zeker de citadel van de stad bovenop een heuvel. De citadel zou zo goed verstevigd zijn dat het vrijwel elke aanval en kanonskogel zou kunnen weerstaan. Het bouwwerk huist tegenwoordig het Musée de la Corse waar je een indrukwekkende collectie kunst kan bewonderen. Ook de mooie groene heuvels en klaterheldere rivieren in de omgeving van Corte zijn een bezoekje waard.

Benieuwd naar wat deze studentenstad allemaal voor jou in peto heeft? Bekijk ons uitgebreid artikel met de mooiste bezienswaardigheden in Corte en omgeving.
  1. Village d’Occi

Dit verlaten middeleeuwse bergdorpje bevindt zich nabij het plaatsje Lumio. Het ligt op een rots in de hoogte en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de baai van Calvi. Village d’Occi werd gesticht door Corsicanen die op de vlucht waren voor piraten die de kustdorpen teisterden. Toen het gevaar echter geweken was, trokken de inwoners terug naar de kust en er was ook een tekort aan drinkwater waardoor het dorpje verlaten werd.

Tegenwoordig is Village d’Occi bereikbaar via verschillende routes die starten in Lumio. Je kan ook in zo’n drie kwartier naar Village d’Occi wandelen. Aangezien de wandeling over een bergachtig pad met stenen loopt, zijn goede wandelschoenen aan te raden. Het uitzicht tijdens de wandeling is adembenemend.

VERBLIJFTIP: Ben je nog op zoek naar een onvergetelijk verblijf voor je vakantie op Corsica? Bekijk alvast onze selectie unieke hotels op Corsica!

  1. Gorges de la Restonica

Gorges de la Restonica is een idyllische kloof vol waterpoelen waarin je heerlijk kan afkoelen tijdens warme zomerdagen. Het gebied werd eeuwen geleden uitgesleten door de rivier Restonica. Gorges de la Restonica was vroeger de uitgelezen schuilplaats voor rovers aangezien de plek slecht toegankelijk was.

Door die ontoegankelijkheid heeft de natuur al die eeuwen vrij spel gehad. Gorges de la Restonica staat vandaag bekend als één van de meest geliefde bestemmingen voor wandelaars en natuurliefhebbers, ondanks de bosbrand die in het jaar 2000 de hellingen teisterde. In de plek Bergeries de Grottelle vind je stenen hutten waar herders in de zomer samen met hun schapen verblijven.

  1. Bastia

Bastia is de tweede grootste plaats van Corsica en heeft de grootste haven van het hele eiland. De Vieux Port, oftewel de oude haven, is best indrukwekkend om eens te zien. Daarnaast valt ook de parochiekerk met grote barokke gevel meteen op. Bij een bezoek aan het stadje raden we ook aan om zeker eens van de streekwijnen te proeven en om enkele culturele bezienswaardigheden mee te pikken, zoals de Citadel van Bastia. Verder kan je hier rustig rondwandelen en de schilderachtige huisjes, dunne steegjes en pittoreske pleintjes verkennen.

  1. Aléria

Aléria is een pittoresk dorpje langs de rivier Tavignano. Ook hier werden sporen van oude beschavingen ontdekt. In 80 voor Christus werd het welvarende Aléria uitgeroepen tot hoofdstad van het Romeinse Corsica. Na de val van het Romeinse rijk raakte Aléria echter in verval en sindsdien werd het dorp en zijn omgeving nauwelijks bewoond.

Pas vanaf 1945, toen de moerassen werden drooggelegd met behulp van het Amerikaanse leger, groeide Aléria opnieuw uit tot een geliefd vakantieoord. Je kan er de resten van de oude Romeinse stad bekijken, de Saint-Marcel kathedraal binnengaan, door het Italiaanse fort wandelen en het archeologisch museum Jérome-Carcopino bezoeken. Je vindt in de omgeving van Aléria ook enkele prachtige lagunes waar unieke vogelsoorten leven. Er is ook een zandstrand en heel wat citrusbomen en wijngaarden. Vanaf Aléria kan je de Tavignano ook per kano verkennen.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien van het eiland? Bekijk dan zeker eens onze 10-daagse rondreis Corsica en ontdek de verborgen pareltjes.

  1. Murato

Murato staat vooral bekend vanwege het kerkje San Michele de Murato, een Romaans bouwwerk uit de twaalfde eeuw en één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Corsica. De republike Pisa bezette Corsica toen en die Italiaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de kerk. Er werden donkere en lichte stenen gebruikt en in de raamlijsten werden planten- en dierenmotieven aangebracht.

De kerk werd later uitgebreid met een vierkante klokkentoren. Het bouwwerk heeft de tand des tijds perfect doorstaan en ziet er nu nog precies zo uit als 900 jaar geleden. Om het kerkje binnenin te bezichtigen, moet je de sleutel van de deur ophalen in het stadhuis van Murato.

  1. Moulin Mattei en een prachtig uitzicht

De oude ‘Moulin Mattei’ is ook een echt aan te raden bezienswaardigheid. Niet zozeer de witte molen zal je aandacht trekken, maar wel het ongelooflijk mooie uitzicht dat je er zomaar bij krijgt. Je kijkt uit over een prachtig landschap met daarnaast een helderblauwe zee. Dit panorama lijkt rechtstreeks uit de boekjes te komen! Breng dus zeker je fototoestel mee en geniet ten volle van deze bijzondere plek. Er is een grote parking dichtbij de molen waar je je wagen kan parkeren. Vanaf de parking is het ongeveer nog 15 minuten wandelen.

  1. Parc Naturel de la Corse

Het ‘Parc Naturel de la Corse’ strekt zich uit over zo’n tweederde van heel Corsica. Je vindt er talloze natuurlijke wonderen zoals verschillende bossen, ruige kloven en prachtige meren. Zoals de grootte van het park al doet vermoeden, kan je hier al wandelend makkelijk een dag spenderen.

Je vindt 1500 kilometer aan wandelpaden waaronder ook de wereldberoemde GR20-route. Onderweg kom je verschillende accommodaties tegen om te overnachten. Tijdens het hiken kan je bovendien genieten van heel wat bijzondere fauna en flora die dan ook sterk beschermd zijn. Verder vind je nog historische monumenten in het park, pittoreske dorpjes en het eeuwenoude Genuese fort.

  1. Porto Vecchio

Op zoek naar een leuke plek waar je uren kan rondwandelen en ondertussen rustig kan genieten van een lekker hapje en drankje? Neem dan zeker even de tijd om naar Porto Vecchio te gaan. In dit populaire stadje is er altijd leven dankzij de jachthaven en het gezellige centrum. Je vindt er tal van karakteristieke pleintjes, winkels en natuurlijk heel wat restaurants en barretjes.

Tijdens je wandeling kan je ook enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken zoals de Place de la République en de Porte Genoise. Daarnaast is Porto Vecchio één en al schoonheid dankzij de erg mooie omgeving, bestaande uit de massieve heuvels van Ospedale, de îles Cerbicale en niet te vergeten de dromerige stranden van Corsica.

  1. Port de Centuri

Port de Centuri lokt tijdens de zomermaanden heel wat volk en dat is niet verwonderlijk. Het is een erg pittoreske vissershaven die goed onderhouden is. Een bezoek aan dit stadje mag niet ontbreken tijdens je rondreis op Corsica! In Port de Centuri word je omringd door een pastelkleurige gevels, gezellige cafeetjes, restaurants, een mooie kustlijn... We zouden aanraden om hierheen te komen rond lunchtijd omwille van de vele leuke eetgelegenheden.

  1. L’île Rousse

L’île Rousse is een klein maar fijn dorpje in het noordwesten van Corsica. In de oude binnenstad is het gezellig wandelen door de smalle straatjes die vernoemd zijn naar historische figuren als Napoleon. Verder vind je er enkele winkels en sfeervolle cafeetjes maar het is vooral geliefde badplaats dankzij haar prachtige zandstranden.

  1. Capo Pertusato

Op een kwartiertje rijden met de auto ligt Capo Pertusato, waar je één van de mooiste uitzichten van het eiland krijgt. Je kan het uitzichtpunt bereiken met de wagen of te voet. Ga je liever te voet? Dan kan je vanaf Bonifacio (Chapelle Saint-Roch) een wandelpad volgen langs de steile kust naar de kaap. Na 20 minuten wandelen vanuit het uitzichtpunt kom je terecht op een prachtige Plage des Trois Pointes. Dit strand bestaat niet uit zand of grind, maar uit krijtrotsen. Een uitstap naar Capo Pertusato is echt zeer de moeite waard.

  1. Patrimonio wijngaarden

Patrimonio is een niet te missen dorpje als je wijnliefhebber bent. Dit pittoreske dorp is een van de bekendste wijnstreken van Corsica. Je vindt er ellenlange wijngaarden en je kijkt bovendien uit op de bergen: prachtig! Bezoek in dit dorpje zeker één of meerdere wijngaarden en proef zelf eens van de streekwijnen tijdens een wijnproeverij.

Wil je als extraatje graag nog genieten van een magisch uitzicht op de mooie omgeving en het dorpje? Rij dan vanuit Patrimonio nog wat meer naar boven en je geniet van de uitgestrekte uitzichten. Dit is zonder twijfel een prachtige natuurlijke bezienswaardigheid!

  1. Les Gorges de l’Asco

Les Gorges de l’Asco is nog een natuurgebied dat zeker niet te missen valt tijdens je verblijf in Corsica. De vallei is makkelijk te bereiken met de auto en is een ideale plek om te wandelen en te zwemmen. De meeste befaamde plaats is hoogstwaarschijnlijk de Genuese brug, neem hier dus zeker enkele foto’s! In dit gebied ligt ook de hoogste berg van Corsica, namelijk Monte Cinto. Deze wandeling is natuurlijk bestemd voor ervaren klimmers. Echte adrenalinekickers kunnen in Parc Aventure Corse rotsklimmen en op de kabelbaan.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf en download je reisgids Corsica.

  1. Sant’Antonino

Sant’Antonino heeft niet alleen een unieke locatie, namelijk op de top van een heuvel, maar is ook een van de oudste dorpen van Corsica. Dit heuveldorpje is ongetwijfeld één van de mooiste plekjes op het eiland! De weg naar Sant’Antonino is zoals de meeste bergwegen: dunnetjes en kronkelig, maar wel mooi.

Eens je de top bereikt en in Sant’Antonino aankomt, kan je meteen genieten van prachtige uitzichten over Balagne en Calvi. Neem gerust een dag vrij om rond te dwalen in de kleine straatjes en te genieten van al de bezienswaardigheden dat Sant’Antonino te bieden heeft. Bezoek zeker ook de Eglise de l'Annonciation met klokkentoren.

  1. Propriano

Propriano is een kleine havenstad in het zuiden van Corsica, tussen Ajaccio en Bonifacio. De stad is vooral bekend als populaire badplaats vanwege de mooie zandstranden en baaien. Naast de gezellige jachthaven vind je vele restaurants en de imposante Notre Dame de Miséricorde die waakt over de stad en waar er vaak Corsicaanse concerten worden georganiseerd.

  1. Capo Rosso

Capo Rosso is een zalmroze kaap in granietsteen die je alleen te voet kan bereiken. Je begint met afdalend deel door de natuur en daarna volgt een stevige klim over rotspaden tot aan de top waar de rode Genuese toren zich bevindt. Eens je de toren bereikt hebt, word je meteen beloond met ongelooflijk mooie panoramische uitzichten. Vanaf dit punt kijk je uit over Calanches de Piana, het Scandola Reservaat, de baai van Sagone en het prachtige binnenland.

  • De wandeltocht duurt zo’n 4 uur (heen en terug).
  • Vergeet ook zeker je camera niet, want je zal verschillende plekjes tegenkomen die een foto waard zijn!
  • Bij het startpunt van de wandeling is er veel parkeermogelijkheid.
  • Hou er rekening mee dat de klim naar de top redelijk stevig is en dat het wandelpad schaduwloos is.
  • Probeer de warmste momenten van de dag dus te vermijden.
  • Trek ook goede wandelschoenen aan, smeer voldoende zonnecrème en neem zeker voldoende water mee!
  1. Lac de Nino

Sportliefhebbers kunnen een daguitstap maken naar Lac de Nino, een idyllisch plekje op Corsica. Het bergmeer ligt in een groen keteldal 1780 meter hoog in de bergen en wordt omringd door de grillig gevormde rotsachtige bergtoppen van het Corsicaanse binnenland. Geniet van het weids uitzicht over het mooiste gletsjermeer van Corsica en zie de wilde paarden grazen.

De wandeling start aan Maison Forestière de Poppaghia en brengt je tot aan de top van de berg. Door de moeilijkheidsgraad en het grote hoogteverschil is het minder aangeraden voor beginners of gezinnen. Voor ervaren wandelaar is dit echter zeker de moeite waard want het landschap is werkelijk magnifiek. Trek je wandelschoenen alvast aan en vertrekken maar!

  1. De stranden van Corsica

Wie aan Corsica denkt, denkt aan langgerekte stranden, helderblauwe zee en stralend wit zand. Het eiland biedt tal van prachtige strandjes en badplaatsen, vergeet dus zeker niet om ten minste één dagje vrij te nemen waarop je languit in een strandstoel kan neerploffen en genieten van al dat pracht rondom je. De stranden van Corsica zullen je ongetwijfeld relaxt maken! Ga al wandelend op verkenning, zoek verfrissing op in het water, geniet van een cocktail of kom gewoon helemaal tot rust.

  1. Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Filmpje: het mooiste van Corsica vanuit de lucht

Benieuwd naar Corsica? In deze prachtige video vlieg je over de mooiste stukjes van Corsica. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Corsica moeten reizen!

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 15 maart 2024 - Dick Hak

Aangenaam verrast door de veelzijdigheid wat Corsica te bieden heeft. Dank voor een zeer gedetailleerde reisgids die ons zeer zeker gaat helpen bij onze trip voor komend jaar

- 17 februari 2024 - Elianne Baert

De pdf gids is voor ons een uitstekende start om een rondreis in Corsica te plannen in het voorjaar.

- 3 oktober 2023 - Van Looveren Annit

Goede info, geeft ons echt zin om dat eiland te gaan verkennen.

- 30 augustus 2023 - Jimdu

Een zeer boeiende en praktisch reisgids!

- 11 juli 2023 - Anja

Zien uit naar Corsica in september

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?