10 x Unieke hotels op Corsica + appartementen (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x Unieke hotels op Corsica + appartementen (update 2024)

16 september 2021 in Corsica0 reacties

Als je op vakantie bent op Corsica wil je natuurlijk in een bijzonder en aangenaam hotel verblijven. Daarom gingen wij speciaal voor jou op zoek naar de hotels op Corsica die "net iets anders zijn". Hotels en verblijven die net dat tikkeltje extra karakter hebben of meer aanbieden. We hopen dat jij er alvast jouw volgende slaapplaats voor Corsica kan vinden.

Wij waren er alvast volledig weg van tijdens ons verblijf!

Inhoud artikel

  1. Hôtel-Demeure Les Mouettes in Ajaccio

Hôtel-Demeure Les Mouettes is gelegen in de hoofdstad van Corsica, Ajaccio. De charmante 19de eeuwse villa heeft een directe toegang tot het strand en ligt op slechts 3 minuten wandelen van het popuaire Chapelle des Grecs strand. Geen zin om naar het strand te trekken? Dan kan je ook zwemmen in het zwembad van het hotel of tot rust komen onder de palmbomen in de tuin.

De ruime kamers hebben een prachtig uitzicht over de Golf van Ajaccio. Lokale specialiteiten zijn de hele dag door beschikbaar in het hotel voor deze die de lokale keuken willen proeven. Meer info en prijzen via deze link

  1. Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

  1. Bergerie du Prunelli in Cauro

Bergerie du Prunelli is gelegen in het binnenland van Corsica, meer bepaald in Cauro. Deze bed en breakfast geeft je de mogelijkheid om in een typische Corsicaanse omgeving te overnachten. De traditionele huizen zijn binnenin helemaal gerenoveerd wat voor een prachtige combinatie zorgt tussen authentiek en modern.

Op het domein is er ook een spa en wellness centrum te vinden net zoals een fitnesszaal. Heb je 's avonds honger en geen zin meer om het domein te verlaten? Dan kan je altijd terecht in het restaurant om je honger te stillen. Meer info en prijzen via deze link

  1. U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan u doen in het zwembad van het hotel of in het eigen wellness centrum.

Voor lekker eten kan je altijd terecht in de verschillende restaurants die het hotel telt. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen via deze link

  1. Cala di Greco in Bonifacio

Hotel Cala di Greco is gelegen op 2 km van het centrum van Bonifacio. Dit prachtige hotel heeft twee zwembaden waaruit je uitzicht hebt over de stad Bonifacio. De kamers zijn ruim en modern ingericht. Sommige van deze kamers hebben hun eigen zwembad. Elke ochtend wordt er een ruim ontbijt geserveerd en 's avonds kan je tot rust komen met een cocktail aan de bar. Meer info en prijzen via deze link

  1. Hôtel Des Gouverneurs in Bastia

Hôtel Des Gouverneurs is misschien wel het beste hotel dat er is in Bastia. Het hotel is gelegen vlak aan de Middellandse Zee en op slechts 5 minuten wandelen van het gekende Plage Saint-Joseph. De ruime kamers hebben een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Tot rust komen kan je doen in het binnenzwembad of in de sauna of spa van het hotel.

's Ochtends kan je genieten van het ruime en lekkere ontbijt dat wordt aangeboden. 's Avonds kan je altijd genieten van een drankje in de bar. Meer info en prijzen via deze link

  1. Best Western Montecristo in Bastia

Deze Best Western bevindt zich in Bastia, in het noorden van Corsica. Het hotel ligt op een heuvel, op 1 km van de oude haven, de haven en het stadscentrum. De kamers van het Best Western Montecristo Bastia zijn elegant en verfijnd, zodat je optimaal kan genieten van je verblijf in Corsica. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt met Corsicaanse streekproducten voor je de stad gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. Le Mariana in Calvi

Met uitzicht op de stad Calvi, gelegen op de top van een heuvel, is dit driesterrenhotel een echte aanrader. Je verblijft hier in recent gerenoveerde kamers die elk hun charme hebben. Verder kan je de ochtend beginnen met een frisse duik in het seizoensgebonden buitenzwembad met een panoramisch uitzicht op de zee en de bergen. Er zijn ook een hot tub, een sauna en een fitnessruimte aanwezig!

Het Marina Hôtel ligt op 5 minuten lopen van het stadscentrum en op 10 minuten van het strand. De ideale ligging dus! Meer info en boeken.

  1. Dominique Colonna in Corte

Dominique Colonna is gelegen in Corte. De kamers van het charmante hotel ademen met zijn verfijnde wereld van wandtapijten, meubels, stoffen waar natuurlijke tinten overheersen een bepaalde zen-sfeer uit. Elke kamer kijkt bovendien uit op de vallei, de rivier en de omliggende natuur.

Je begint de ochtend met een uitgebreid ontbijt klaargemaakt door Marcela die je zintuigen zal verleiden, met zijn verschillende zelfgemaakte bereidingen zoals worteltaart, Corsicaanse clementinetaart of groentenquiche, klinkt alvast verrukkelijk! Meer info en boeken.

  1. B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?