De 12 x mooiste bezienswaardigheden in en rond Bonifacio

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 12 x mooiste bezienswaardigheden in en rond Bonifacio

26 november 2021 in Corsica2 reacties

Bonifacio is een indrukwekkende stad die uitkijkt op de azuurblauwe Middellandse Zee

De stad werd opgetrokken op een rotsige klif en ziet er daardoor meteen heel wat indrukwekkender uit dan de naburige stadjes. Voor Bonifacio ligt een haven vol kleurrijke boten en de zongebleekte huizen en smalle pittoreske steegjes nodigen je uit voor een wandeling. Bonifacio klinkt en voelt heel Italiaans aan en ligt ook slechts op een boogscheut van Sardinië.

Benieuwd? Hieronder hebben we de niet-te-missen bezienswaardigheden in Bonifacio op een rijtje gezet en we geven je een overzicht van de mooiste plekjes in de buurt.

Tours en uitstappen met gids op Corsica

Zelf op uitstap op Corsica of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en mogelijkheden online. Nog meer tours kijk hieronder:

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Inhoud artikel

Wil je ook niets missen op Corsica? Download onze reisgids Corsica, wij deden al het opzoekingswerk voor jou.
 1. Porte de Gênes

De Porte de Gênes is de toegangspoort tot de centrale citadel van de stad. Je kan de stadspoort enkel te voet bereiken via de Montée Saint-Roch. De poort en de zestiende-eeuwse ophaalbruggen getuigen van de lange geschiedenis van de stad. Tot in de 19e eeuw was de Porte de Gênes zelfs de enige ingang naar de bovenstad.

 1. Bastion de l’Etendard

De vesting Bastion de l’Etendard dateert uit de 13e eeuw. In dit oude fort bevindt zich nu een klein historisch museum waar je wat meer kan leren over het verleden van Bonifacio. De citadel en de bijhorende stadswallen werden al in 1929 tot nationaal monument uitgeroepen.

 1. Église Ste-Marie-Majeure

Église Ste-Marie-Majeure, een officieel monument sinds 1982, werd in de 12e en 13e eeuw gebouwd en is één van de bekendste gebouwen in de citadel van Bonifacio. Het zou oorspronkelijk door uitwijkelingen van Pisa gebouwd zijn, hoewel het schild van de Genuese Republiek doet vermoeden dat het waarschijnlijk gedeeltelijk door de Genuezen werd herbouwd. Er wordt algemeen aangenomen dat dit het oudste gebouw van Bonifacio is.

Ga je zelf op rondreis door Corsica? Ga op ontdekking met onze uitgewerkte rondreis Corsica of ga download onze reisgids Corsica.

 1. Escalier du Roi d’Aragon

De trappen van de Escalier du Roi d’Aragon vormen één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Bonifacio. De 187 treden werden rechtstreeks uit de kalkstenen klif gehouwen en zien er bijzonder romantisch uit.

Volgens de legende werden ze in slechts één nacht uitgehouwen door de troepen van de koning van Aragon tijdens het beleg van Bonifacio in 1420. In werkelijkheid waren het waarschijnlijk Franciscaanse monniken die de trappen gemaakt hebben als een toegangsweg naar drinkwater en naar een lagergelegen grot.

 1. Église Saint-Dominique

Een andere bekende kerk in Bonifacio, en zelfs de grootste kerk van Corsica, is de Église Saint-Dominique. Dit gebouw werd opgenomen in de lijst van historische monumenten in 1862 en vormt vandaag nog steeds het middelpunt van Bonifacio.

Vooral de unieke beltoren is een bezoekje waard
. Onderaan is de toren vierkant, daarna wordt het bouwwerk octagonaal en helemaal bovenaan wordt de toren gekroond door middeleeuwse kantelen.

 1. Le Gouvernail

Le Gouvernail is een bijzondere militaire tunnel die uitgegraven werd in een klif bij Bonifacio. Vandaag is het vooral een populair uitkijkpunt om over de zee en Sardinië uit te kijken. Le Gouvernail werd in 1880 gebouwd door Franse ingenieurs om te waken over de Straat van Bonifacio. In de Tweede Wereldoorlog werden er versterkingen aangebracht door de bezetters.

 1. In de buurt van Bonifacio: archeologische site van Cauria

De archeologische site van Cauria is een historische plek op Corsica in de regio van Sartène die bestaat uit 3 sites waar je prehistorische resten kan zien. De Dolmen van Fontanaccia zijn de bekendste Corsicaanse dolmen.

Daarnaast kan je op de site van de Stantari Menhirs ook 22 rechtopstaande figuren bewonderen waarvan er op 2 prehistorische beelden duidelijk een hoofd en wapens te onderscheiden zijn. Op de site Renaggiu Menhirs kan je nog eens meer dan 40 menhirs bekijken.

 1. In de buurt van Bonifacio: Sartène

Sartène wordt vaak “het meest Corsicaanse van de Corsicaanse dorpen” genoemd. Het ligt hoog op een heuvel en de oude stad is heel goed bewaard gebleven. Je wandelt er op steile trappen door smalle steegjes en langs hoge granieten herenhuizen.

Het dorpje heeft een woelige geschiedenis doorgemaakt en niet alleen door conflicten met buitenlandse bezetters. Rond 1830 was er een bloederige vete tussen twee families die leidde tot het toemetselen van ramen en het inlassen van straatpatrouilles! Vandaar de fortachtige huizen die je vandaag in Sartène kan zien.

 1. In de buurt van Bonifacio: Piantarella

De romeinse ruïnes van Piantarella zijn de overblijfselen van een groot romeins villacomplex dat bestond uit stallen, thermen, werkplaatsen, zoutopslagplaatsen, kantoren, appartementen, een eigen haven en een dokplaats waar men ook boten repareerde. De grond waarop de site zich bevindt is privé-domein, maar je kan de overblijfselen perfect vanop afstand bewonderen.

 1. In de buurt van Bonifacio: Porto Vecchio

Ook de toeristische stad Porto Vecchio een bezoekje waard. Je kan in het stadje zelf ook een goed bewaard fort of de moderne haven bezoeken, maar ook rondwandelen in het levendige stadscentrum. Toch zal je de meeste toeristen op de beroemde stranden in de buurt vinden.

 1. In de buurt van Bonifacio: Plage de Palombaggia

Plage de Palombaggia werd door UNESCO uitgeroepen tot één van de mooiste stranden, niet alleen van Corsica, maar van de hele wereld. Vanop dit zuiver witte zandstrand kijk je uit over het sprankelende water van de zee en een onbewoonde eilandengroep. Zoals te verwachten kan het hier in het hoogseizoen druk zijn, maar zelfs dat doet niets af aan de natuurlijke schoonheid van deze plek.

 1. In de buurt van Bonifacio: Plage de Santa Giulia

Nog zo’n adembenemend strand, een beetje verder langs de kust, is de Plage de Santa Giulia. Ook op dit strand kan je uitrusten op een hagelwit zandstrand en zwemmen in helderblauw water. Langs het strand zal je ook enkele gezellige restaurantjes vinden.

 1. Filmpje: het mooiste van Bonifacio

Benieuwd naar hoe het pittoreske Bonifacio eruitziet? In deze prachtige video vlieg je over de stad en de omgeving. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Corsica moeten reizen!

 1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Bonifacio downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 2 juni 2022 - Tina Ulenaers

Handige stadsplan tijdens verkenning steden

- 22 augustus 2021 - van dijck paul

een aanrader AAA plus

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?