De 15 x mooiste bezienswaardigheden in en rond Calvi

Volledige reisgids kopen voor € 10

De 15 x mooiste bezienswaardigheden in en rond Calvi

26 december 2023 in Corsica0 reacties

Calvi is een populaire vakantiebestemming op Corsica en dat heeft zo zijn redenen:

In Calvi kan je vertoeven op prachtige stranden, historische sites verkennen en wandelen langs eeuwenoude gebouwen. Daarnaast heeft Calvi een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het Neolithicum en die geschiedenis kan je ook echt bijna ruiken wanneer je het stadje binnenkomt. Ook in de regio rond Calvi valt er heel wat te zien en te beleven.

Benieuwd? Hieronder hebben we de niet-te-missen bezienswaardigheden in en rond Calvi op een rijtje gezet om je te helpen bij het plannen van je reis.

Tours en uitstappen met gids rond Calvi

Zelf op uitstap in en rond Calvi of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Tours komen je ophalen bij je hotel of verblijf. Bekijk alle tours en mogelijkheden online. Nog meer tours kijk hieronder:

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen door GetYourGuide, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Inhoud artikel

Wil je ook niets missen op Corsica? Download onze reisgids Corsica, wij deden al het opzoekingswerk voor jou.
  1. Citadel van Calvi

De citadel van Calvi is het symbool van de stad en één van de belangrijkste historische sites op Corsica. De ommuurde citadel is het centrale gedeelte van Calvi en werd opgetrokken tijdens de Genovese bezetting in de 15e eeuw. De hele citadel werd in 1545 verstevigd om zo de Frans-Turkse bedreiging af te kunnen slaan. De indrukwekkende verdedigingsmuren die je vandaag kan zien dateren uit de 17e eeuw.

  1. Kathedraal van Calvi

De kathedraal van Calvi werd gebouwd in 1574 op de plaats waar vroeger een dertiende-eeuwse rooms-katholieke kerk stond. De kathedraal is gewijd aan Johannes de Doper en het is ook één van de belangrijkste kerken op Corsica. Het bouwwerk werd ook uitgeroepen tot officieel nationaal monument. Je vindt de kathedraal van Calvi centraal in de citadel.

  1. Grotte de Veaux Marins

De pittoreske kustgrot Grotte de Veaux Marins is één van de must-see plekjes langs de kust in dit deel van Corsica. Om de grot te bewonderen, boek je een boottocht in Calvi die je vanop zee naar de plek brengt. Een aanrader!

Niet enkel de Grotte de Veaux Marins is een bezoekje waard, de hele kust rond Calvi is adembenemend mooi. Boek online je tickets voor een boottocht langs de kustlijn vanuit Calvi of ga paddleboarden langs de spectaculaire rotskust.
  1. Église Sainte-Marie de Calvi

Deze fraaie roze kerk werd uitgeroepen tot nationaal monument in 1988. De Église Sainte-Marie de Calvi werd gebouwd in de 17e eeuw op de plek waar een dertiende-eeuwse kerk vernietigd was door de Saracenen.

Historici vermoeden dat er daarvoor een paleo-christelijke kerk gestaan zou hebben uit de 4e eeuw, maar die werd in de middeleeuwen vernietigd. Tegenwoordig vinden er in de kerk vaak concerten plaats.

  1. Plage de Calvi

Dit populaire zandstrand is vooral in trek bij families en vakantiegangers, in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Hoewel Calvi Plage dus redelijk druk kan zijn, behoudt het toch zijn ontspannen en vriendelijke sfeer. Het is een gezellige plek om zowel van de zee als de Corsicaanse zon te genieten.

  1. Paleis van de Gouverneur

Het Paleis van de Gouverneur, of in het Frans Ancien Palais des Gouverneurs, werd gebouwd in de 13e eeuw. Hoewel het gebouw daarna nog verschillende keren gerenoveerd werd, kan je de dertiende-eeuwse delen van het paleis nog steeds duidelijk onderscheiden.

In de 16e eeuw gaven de Genuezen, die Corsica toen controleerden, de opdracht om het bouwwerk te moderniseren om te voldoen aan de extravagante smaak van de bezetters. Door de eeuwen heen diende het paleis onder andere als barak voor de officieren van het Vreemdelingenlegioen. Vandaag herbergt het paleis van de Gouverneur een museum.

Tijdens je bezoek aan Calvi, raden we je een verblijf in Le Mariana aan! Met uitzicht op de stad Calvi, gelegen op de top van een heuvel, is dit driesterrenhotel een echte aanrader. Je verblijft hier in recent gerenoveerde kamers die elk hun charme hebben. Verder kan je de ochtend beginnen met een frisse duik in het seizoensgebonden buitenzwembad met een panoramisch uitzicht op de zee en de bergen. Er zijn ook een hot tub, een sauna en een fitnessruimte aanwezig! Meer info en boeken.

  1. Notre Dame de la Serra

De kapel Notre Dame de la Serra bevindt zich op een spectaculaire locatie en biedt één van de mooiste uitzichten van heel Corsica. Vanaf het indrukwekkende standbeeld kan je de volledige Baai van Calvi en de Réginu-vallei tot bij Lumio bewonderen. Een oude legende vertelt dat als je hier komt met de liefde van je leven, je samen veel mooie jaren zal doorbrengen.

  1. Capu di à Veta

De Capu di à Veta is de hoogste heuvel in Calvi. De top ligt op een hoogte van 703 meter, maar toch is de klim naar de top haalbaar voor iedereen. Wanneer je de wandeling gemaakt hebt, word je beloond met prachtige uitzichten over Calvi en de hele regio. Op de top staat een groot kruis.

Er worden tours aangeboden op 4x4's die je meenemen door de prachtige natuur in dit deeltje van Corsica. Boek online je tickets voor een excursie naar het Corsicaanse binnenland.
  1. Phare de la Revellata

Je kan de Phare de la Revellata, ook bekend als de vuurturen van de Golf van Calvi, bezoeken aan het einde van het schiereiland Revellata. De vuurtoren werd gebouwd in 1844 op een hoogte van bijna 100 meter en is zelf 19,3 meter hoog. De Phare de la Revellata werkt nog steeds, maar wordt nu wel vanop afstand bestuurd vanuit Bastia.

De leukste manier om het schiereiland Revellata te verkennen is vanop het water. Tickets voor een boottocht bij zonsondergang naar Revellata boeken + prijzen.
  1. In de buurt van Calvi: Occi

Het hooggelegen gehucht Occi werd in de middeleeuwen gesticht door een groep mensen die op de vlucht waren voor indringers in de lagergelegen kustdorpjes. Tegen 1589 woonden er al minstens 150 mensen in dit dorpje.

Rond 1852 was de bevolking echter al gehalveerd omdat de waterbronnen uitdroogden. In 1927 overleed de laatste inwoner van Occi en sindsdien ligt het middeleeuwse dorpje er verlaten bij. De uitzichten hier zijn ronduit spectaculair.

  1. In de buurt van Calvi: Sant' Antonino

Sant' Antonino prijkt vaak in de lijstjes van mooiste dorpen van Corsica en zelfs van heel Frankrijk. Het dorpje bevindt zich op een schilderachtige locatie en biedt bezoekers onbeschrijflijke uitzichten.

Het dorpje werd in de 9e eeuw gesticht als een arendsnest op een hoge heuveltop om strategische redenen. Wandel zeker eens rond tussen de smalle steegjes van Sant’ Antonino. Achter elke hoek schuilt een nieuwe prachtige gevel en een ander idyllisch uitzicht.

  1. In de buurt van Calvi: L’Île Rousse

L’Île Rousse is een klein vissersdorp dat in de 18e eeuw gesticht werd door de Corsicaanse patriot Pasquale Paoli. Hij wilde een haven bouwen om het zeeverkeer tussen Genua en Calvi te blokkeren. Paoli kreeg van de lokale regering ook de toestemming om een fort te bouwen dat de nieuwe haven moest beschermen.

Het dorpje heet Île Rousse, Rood Eiland, omdat het deels op een smal schiereiland ligt en omdat de rode rotsen van porfier deze regio rond Calvi kenmerken. Je kan in het dorpje zelf verschillende historische gebouwen bewonderen en een leuke wandeling maken. Iets ten zuiden van l’Île Rousse ligt een prachtig wit zandstrand.

  1. In de buurt van Calvi: strand van Ostriconi

Er zijn heel wat idyllische stranden op Corsica, maar het strand van Ostriconi is één van onze favorieten. Het zandstrand van Ostriconi is een zalige plek om van de zon te genieten, af te koelen in de zee of om te picknicken. Het is een uitstekend alternatief voor het drukkere strand van Calvi.

  1. In de buurt van Calvi: Galéria

Galéria is één van de populairste toeristische dorpjes langs de Corsicaanse kust. Het heeft een kiezelstrand, wat uitzonderlijk is voor Corsica, en daardoor is het water er extra helder. Je kan er het gezellige haventje verkennen, de Genuese toren beklimmen of de oude kerk bezoeken. Er vertrekken ook heel wat wandelroutes en trektochten die je langs de spectaculaire kustlijn gidsen.

  1. In de buurt van Calvi: Osani

Het piepkleine, pittoreske dorpje Osani geeft je een indruk van hoe het echte Corsica eruitziet ver weg van de begane toeristenpaden. Het lijkt alsof de tijd in Osani is blijven stilstaan. Maak een wandeling door het centrum en geniet van de adembenemende uitzichten. In het binnenland van Corsica verloopt alles net iets trager, neem daarom ook zeker de tijd om te genieten van de rust die Osani uitstraalt.

  1. Waar overnachten op Corsica?

Voor je bezoek aan het charmante Corsica, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. In de steden zoals Ajaccio en Bastia is er geen gebrek aan hotels voor elk budget - van backpacker tot luxueus. Ga je meer naar het binnenland dan is het aanbod aanzienlijk kleiner. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Corsica online bekijken.

Mercure Ajaccio

Mercure Ajaccio ligt naast Port de Plaisance in het hart van de stad Ajaccio. Het viersterrenhotel beschikt over een groot aantal elegante kamers met uitzicht over de jachthaven en bieden alle comfort dat je maar kan wensen. Vanop het panoramisch dakterras kan je van een heerlijk ontbijt genieten met een prachtig uitzicht over de zee en de haven. Meer info en boeken.

B&B A Chjusellina in Corte

Verblijf in de gezellige B&B A Chjusellina dat gevestigd is op een sfeervolle boerderij in Corte. De Bed & Breakfast beschikt over aangename kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je vertoeven in het seizoensgebonden buitenbad met een leuk uitzicht op de bergen. Eventjes de dorst lessen? Dan kan je altijd voor een drankje terecht in de eigen bar! Meer info en boeken.

U Capu Biancu in Bonifacio

Hotel U Capu Biancu is gelegen op 15 minuten rijden van Bonifacio en ligt vlak aan de kust. Met een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en twee privéstranden is dit het ideale hotel om tot rust te komen. Verder ontspannen kan je in het zwembad van het hotel of in het wellnesscentrum. Voor lekker eten kan je altijd terecht in de restaurants. Op de privéparking van het hotel zijn er ook oplaadpunten voorzien voor elektrische wagens zodat je makkelijk jouw weg kan verder zetten vanuit het hotel. Meer info en prijzen.

  1. Filmpje: een blitzbezoek aan Calvi

Graag al een voorsmaakje van hoe Calvi eruitziet? In deze video vlieg je over het stadje en je brengt ook een blitzbezoek aan de citadel. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar Corsica moeten reizen!

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corsica downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?