Stadswandeling door Ajaccio, in de voetsporen van Napoleon

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling door Ajaccio, in de voetsporen van Napoleon

  • Startpunt: Musée Fesch
  • Eindpunt: Bois des Anglais
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Ajaccio

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Ajaccio, in de voetsporen van Napoleon

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica en staat vooral bekend als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Je zal bij je bezoek aan Ajaccio ook niet kunnen ontsnappen aan de beruchte figuur. Je zal er verschillende standbeelden zien die aan hem opgedragen werden en ook het ouderlijk huis van de generaal kan je in Ajaccio bezoeken. Deze wandeling gidst je langs de mooiste bezienswaardigheden in Ajaccio.

De wandeling begint bij het museum voor Schone Kunsten, Musée Fesch, één van de belangrijkste culturele centra van Corsica. Vlak ernaast kan je ook de Keizerlijke Kapel bezoeken. Even later wandel je over Place Foch, het belangrijkste plein van de stad om daarna het Maison Bonaparte te bezoeken, de belangrijkste bezienswaardigheid in Ajaccio.

Andere hoogtepunten op de wandeling zijn de kathedraal, het drukke Place de Gaulle en het Place d'Austerlitz en natuurlijk kan ook de veertiende-eeuwse citadel niet ontbreken. Lees alles over de must-see bezienswaardigheden in Ajaccio in ons blogartikel.


Corsica

Gratis stadswandeling Ajaccio downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Corsica

Ontdek Corsica via 2 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Kant-en-klare auto- en fietsrondreis. Tips voor verkenning toeristische steden als Calvi, Bonifacio. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Geschreven door

Wouter Coppens

- 2 februari 2024 - Mariska

Wat een perfecte service geeft Geert! Ik had de volledige reisgids gekocht en had om een of andere reden de mail met de PDF niet ontvangen. Nog geen 2 minuten na mijn bericht kreeg ik de link alsnog. Daarbij de gids ziet er heel mooi uit qua lay-out, duidelijke teksten en geweldige tips. Nu wordt mijn reis naar Corsica nog completer! Veel dank hiervoor.

- 18 maart 2022 - Ad de Greef

Zo mooi Corsica! Wij kijken er erg naar uit. De stadswandeling door Ajaccio beloofd wat!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?