Auto huren op Corsica vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Corsica vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

30 november 2022 in Corsica0 reacties

Corsica ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Zo kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Corsica zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren op Corsica.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

  1. Waarom kiezen voor een huurauto op Corsica?

Het mooie Franse eiland Corsica verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen. Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.

Daarnaast is het openbaar vervoer op Corsica ook erg beperkt. Er rijden natuurlijk wel enkele treinen en bussen, maar je ze zal lang niet alles te zien krijgen. Autorijden op Corsica is trouwens ook absoluut geen straf: de natuur is er prachtig en na iedere bocht wacht je wel een nieuwe verrassing.

Ondanks dat Corsica meer dan 200 jaar onderdeel is geweest van Frankrijk, heeft het zijn eigen unieke charme. Het is een prachtig eiland met gezellige kuststeden, adembenemende natuur met valleien, pittoreske bergen en prachtige bossen. Allemaal liggen ze te wachten om met de auto verkend te worden.

  1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

  • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
  • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
  • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
  1. Verkeersregels en autorijden op Corsica

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Corsica. Over het algemeen zijn de verkeersregels zoals je ze gewoon bent in België en Nederland.

  • Op Corsica zijn de hoofdwegen over het algemeen goed onderhouden, maar op de secundaire wegen kan je al eens voor verrassingen komen te staan.
  • Hou er daarnaast ook rekening mee dat het eiland bergachtig is en de wegen er kronkelig zijn.
  • Op de smalle bergwegen heeft het dalend verkeer altijd voorrang ten opzichte van stijgend verkeer.
  • Ook kan het al eens zijn dat je enkele geiten op de weg ziet voorbijgaan. Deze kunnen dan ook voor vertraging zorgen.
  • Verder kan het in de zomermaanden erg druk zijn op toeristische bestemmingen.

Nog op zoek naar een aangename overnachting tijdens je verblijf op Corsica? Bekijk het volledige aanbod hotels op Corsica en haal het beste uit je verblijf!

  1. Tanken op Corsica

De meeste tankstations bevinden zich in of rond de toeristische steden van het eiland. Wil je graag een rondreis maken door het binnenland? Dan zorg je best dat je met een volle tank de baan op gaat. Volgende aandachtspunten kunnen ook interessant zijn:

  • Euro 95 benzine wordt in Frankrijk steeds meer vervangen door E10.
  • Vraag misschien op voorhand aan de verhuurder of je huurauto geschikt is voor E10. Zo niet, tank dan Euro 98.
  • Diesel is eveneens overal verkrijgbaar.
  • Huur je graag een elektrische wagen? Houd er dan wel rekening mee dat de oplaadpunten niet heel talrijk zijn op Corsica. Reizen met een elektrische auto vergt dan ook de nodige planning en voorbereiding.
Graag een daguitstap maken tijdens je verblijf op Corsica? Het aanbod dagexcursies op Corsica is enorm. Boek je tickets alvast op voorhand voor een zorgeloze vakantie.
  1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Corsica?

  • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
  • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je op rondreis door Corsica bent.
  • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
  • Op warme bestemming en warme zomerdagen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
  • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn om eventuele tolwegen te vermijden.
  • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
  • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
  • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Corsica

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Corsica.

Ontdek mooie steden als Ajaccio en Bastia

Ajaccio moet je gezien hebben tijdens je rondreis op Corsica. Het is de hoofdstad van Corsica en ook de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Je kan zijn geboortehuis Casa Buonaparte bezoeken en in het stadhuis vind je verschillende schilderijen en standbeelden die getuigen over de legendarische veldslagen van de Franse generaal. In het pittoreske stadscentrum wandel je door gezellige smalle straatjes en langs leuke winkels. Verder is er ook een mooie vissershaven, de indrukwekkende kathedraal Notre Dame de L’Assomption, het Musée Fesch en de citadel.

Bastia heeft de grootste haven van het hele eiland, Vieux Port, oftewel de oude haven. Best indrukwekkend om eens te zien. Bij een bezoek aan het stadje raden we ook aan om zeker eens van de streekwijnen te proeven en om enkele culturele bezienswaardigheden mee te pikken, zoals de Citadel van Bastia. Verder kan je hier rustig rondwandelen en de schilderachtige huisjes, dunne steegjes en pittoreske pleintjes verkennen.

Nog meer pittoreske dorpjes bezoeken? Lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste verborgen dorpjes op Corsica.

Rijden langs de betoverende rotsen en kliffen, Calanches de Piana

Calanches de Piana bevindt zich tussen Porto en Ajaccio. De rotsen en kliffen van rood graniet vormen zonder twijfel het meest betoverende landschap van Corsica. De bijzondere natuur ontstond als gevolg van eeuwenlange erosie.

Vanaf de rode rotsformaties heb je een adembenemend uitzicht over de regio. Ook het authentieke dorpje Piana is een bezoek waard. Je vindt er de typische witte huisjes in mediterrane stijl. Al sinds de prehistorie wonen er mensen in die regio.

Breng een bezoekje aan de menhirs van Filitosa

Filitosa is één van de vele Corsicaanse prehistorische sites. De vele menhirs die je hier kan vinden lonen echt de moeite om een bezoekje te brengen. Naast de menhirs zijn hier ook een reeks architecturale overblijfselen en monumenten. Er is zelfs een museum dat je meer vertelt over alle vondsten die hier gedaan zijn. Filitosa is bovendien bereikbaar via een pittoreske weg door een oude olijfgaard en eenmaal op de site heb je ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Corsica is het meest bergachtige eiland van de Middellandse Zee. Wil je graag nog meer mooie natuurplekken bezichtigen? Lees onze uitgebreide blogpost met de mooiste natuurplekken en wandeltochten op Corsica!

  1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

  1. Mis niets tijdens je vakantie op Corsica met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Corsica? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Corsica met een volledige uitgestippelde rondreis van Corsica, en meer dan 65 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Corsica.

Corsica

Gratis reisgids Corisca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?