Premium

Stadswandeling Oostende: Ontdek de badstad te voet

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Oostende: Ontdek de badstad te voet

  • Startpunt: (3) Station/Iependreef/Oosteroever, Oostende
  • Eindpunt: (3) Station/Iependreef/Oosteroever, Oostende
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,7 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Oostende

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Promoties Vlaamse kust 2 tot 5 dagen

Promoties Vlaamse kust 2 tot 5 dagen

Verschillende promoties in Oostende en Nieuwpoort van 2 tot 5 dagen. Bijzondere arrangementen zoals een shopping 2-daagse met butlerservice. een 3-daagse Oostende met ontbijt en streekbierenpakket voor € 99 p.p.

Wandeling Oostende, wandelen langs bezienswaardigheden Oostende met wandelroute

Oostende, de grootste badplaats aan de Belgische Kust

Oostende is erin geslaagd om elke toerist iets te kunnen aanbieden. Musea, groene parken, erfgoed zoals de Amandine, jachthaven, gastronomie van viskraampje tot klasserestaurant, shoppingstraten en uiteraard is er zee, strand en wandeldijk.

Kortom, in Oostende is verveling uitgesloten. Met deze wandelroute door het centrum van Oostende maak je kennis met al deze aspecten. We geven je tips voor gratis parking en laten je eveneens genieten van een minder bekend stukje Oostende: de oosteroever. Je kan er heen met een gratis veerboot.

Tijdens je bezoek aan Oostende verblijven in een gezellig hotel? Bekijk alvast onze favoriete hotels en B&B's in Oostende!

Belgische kust

Download gratis preview reisgids Belgische Kust

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Kust

Ontdek de Belgische kust via 5 uitgewerkte stadswandelingen, 4 luswandelingen in de natuur die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden.  Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Oostende: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Enkele hoogtepunten tijdens je wandeling

De wandeling start aan het Maria-Hendrikapark. De officiële naam van deze groene long is het Maria-Hendrikapark maar de Oostendenaars noemen het ook wel eens ’t Bosje. Dit park werd gebouwd in opdracht van koning Leopold II en gaf het de naam van zijn echtgenote. Het is meer dan 30 hectaren groot en bezit veel waterpartijen, hier kan je dus heerlijk wandelen! Maar vergis je niet als je een wandeling door het park maakt want door het vele water moet je soms een ommetje maken.

Nadien wandel je door naar de Sint Petrus- en Pauluskerk, de hoofdkerk van OostendeElementen van andere grote kerken zoals de Dom van Keulen en de Notre-Dame van Parijs kan je aan de buitenkant terugvinden. Binnenin de neogotische kerk met prachtige glasramen kan je twee schitterende orgels bewonderen: achteraan bevindt zich het romantische Schijvenorgel, een meesterwerk van de 20-eeuwse orgelbouw. Vooraan vind je het schitterende transeptorgel in Silbermann-stijl. Maar het pronkstuk van de kerk is toch wel het praalgraf van koningin Louise-Marie. Alleen jammer dat je deze niet kan bezoeken.

De Amandine 0.129’ was de laatste IJslandvaarder en werd op het droge gelegd in 1995. Een bezoek aan dit museum brengt je terug in de meest beruchte periode uit de Vlaamse visserijgeschiedenis en vertelt je meer over de tochten naar verre visgebieden zoals IJslandSchotland of Ierland

Wacht niet langer en bestel je tickets voor een bezoekje aan het Museumschip Amandine online

Nieuwsgierig naar de wondere wereld van James Ensor? Hij verhuisde in 1917 naar Oostende en het huis waar hij woonde kan je vandaag de dag bezoeken. Het gloednieuwe museum omvat het laatste woonhuis van Ensor én vijf interactieve belevingsruimtes.

Tijdens je wandeling kom je natuurlijk ook langs de Venetiaanse Gaanderijen. Op vraag van koning Leopold II ontwierp Henri Maquet in 1900 de eerste Koninklijke gaanderij: een L-vormige, gesloten en overdekte verbinding tussen het koninklijk chalet en een groot salon in achthoekige vorm. We kennen de galerij ook wel onder de naam ‘Venetiaanse Gaanderijen’, wat verwijst naar de classicistische architectuur van Venetië.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

236 ervaringen

- 16 maart 2024 - sabbe Filip

Goede tips, mooie wandelingen

- 27 maart 2023 - Johan JACQUES

Overzichtelijk, heel duidelijk, klopt met de realiteit. Misschien letterdruk iets groter. Top.

- 6 maart 2023 - Patrick

Mooie wandeling gedaan in Oostende, Nog zoveel te ontdekken …

- 10 februari 2023 - Rita Van Asselt

Staat alvast genoteerd op mijn “to do” lijstje ! Super 🤩

- 3 januari 2022 - Martin van der Wees

Helaas is de wandeling betalend ... maar valt te volgen in Oostende zelf, via koperen markeringen op de trottoirs, met het stadswapen van Oostende ...

Download gratis preview reisgids Belgische Kust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?