Plopsaland & Plopsaqua Tickets De Panne + kortingscodes

Volledige reisgids kopen voor € 10

Plopsaland & Plopsaqua Tickets De Panne + kortingscodes

17 maart 2023 in Belgische kust0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Plopsaland de Panne + waar tickets kopen?

Plopsaland de Panne was het eerste attractiepark van Studio 100. Het park wordt nog steeds druk bezocht door jonge en oudere fans van Kabouter Plop, Samson en Gert, Piet Piraat, Mega Mindy en veel andere figuren. De jongste bezoekers kunnen zich uitleven in de speeltoestellen en de iets ouderen kunnen plaatsnemen in een van de spannende attracties van het park.

Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om het water in te duiken bij het aangrenzende Plopsaqua om een spetterende dag te beleven. Boek je tickets online en geniet van een dagje Plopsa De Panne.

Inhoud artikel

 1. Het verhaal van Plopsaland De Panne

1.1. Meli Park

Het attractiepark van Plopsaland bestaat al sinds 1935 toen Albéric Florizoone het toenmalige Meli Park opende. In het park werden veel educatieve voorstellingen met bijen en andere dieren gehouden en kinderen konden er spelen in de speeltuin. In 1952 opende vervolgens een sprookjesbos.

TICKETS: Het kan aardig druk worden in Plopsa en Plopsaqua. Boek je combitickets alvast online, zo ben je zeker dat je binnen kan en kan je de wachtrijen aan de kassa alvast overslaan.

2.2. Plopsaland

Nadat het park in de jaren negentig aan populariteit verloor en het bezoekersaantal jaar na jaar terugliep, koos de familie Florizoone ervoor om het park te verkopen aan Studio 100 en VTM. Zij verbouwden het park en heropenden het onder de naam Plopsaland in het jaar 2000. Het pretpark is sindsdien helemaal aangekleed volgens de programma’s van Studio 100 en bekende figuren als Kabouter Plop, Samson en Gert, Maya de Bij, Piet Piraat en Mega Mindy passeren er de revue.

2.3. Meer pretparken van Studio 100

Plopsaland de Panne was het eerste attractiepark van de Plopsa-groep. Later werden ook de andere parken Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park gebouwd. Bekijk hier alle pretparken van Plopsa.

 1. Het Dorpsplein

Plopsaland de Panne is in totaal 30 hectare groot en is verdeeld in verschillende zones die allemaal rondom een bepaald figuur of een bepaalde reeks van Studio 100 opgebouwd zijn. Wanneer je binnenkomt, kom je terecht op het Dorpsplein. Vandaar vertrekt de Plopsa Express die het hele park rondrijdt en je vindt er ook verschillende restaurants, winkels en het K3 Verkeerspark.

 1. Het Kermisplein

Op het Kermisplein, met daaraan de Bumba-speeltuin, vind je, zoals de naam al suggereert, verschillende kermisattracties. De jongste bezoekers kunnen hier op de verschillende draaimolens gaan, plaatsnemen op de zweefmolen of zich uitleven in de botsauto’s.

Ook vind je hier het Bos van Plop, een boottochtje door de wereld van Plop. Die attractie bestond al in de tijd van het Meli Park onder de naam Apirama. Toen Studio 100 het park overnam, werd de attractie in een nieuw jasje gegoten.

 1. De Ploptuin

De Ploptuin is de grote speeltuin van het park. Hier vind je ook twee draaimolens en een waterattractie. Daarnaast kan je er ook een rondritje op één van de pony’s maken.

 1. De Big & Betsy Hoeve

De Big & Betsy Hoeve is een grote kinderboerderij waar iedereen met varkens, geiten, kippen en andere dieren kan knuffelen. Het paard Amika, uit de gelijknamige serie, staat hier op stal en daarnaast kan je er een rondrit maken op de tractors.

 1. De Piratenzone

De Piratenzone is een gebied met veel avontuurlijke attracties. Zo vind je hier de Anubis achtbaan, waarbij je drie keer over de kop gaat, en de waterachtbaan SuperSplash. Je kan er ook in de piratenboot plaatsnemen, met de waterfietsen en bumperboats het meer ontdekken, over de hangbrug lopen of een storm op zee meemaken in de rupsbaan.

 1. De Mega Mindy Zone en Heidiland

In de Mega Mindy zone en Heidiland vind je nog meer avontuurlijke attracties. Zo vind je er de houten achtbaan Heidi the Ride en ook de Mega Mindy Jetski. In dit gedeelte bevinden zich ook de boomstammetjes die zeven keer gekruist worden door de achtbaan de Draak.

 1. Mayaland

Mayaland is een gebied dat in 2011 aan het park werd toegevoegd. Hier vind je een grote indoor speeltuin waar de kinderen kunnen klimmen, klauteren en van glijbanen glijden.

 1. Wickieland

Wickieland is het deel van het park waar tot 2013 het grote theater te vinden was. Dat theater werd vervangen door een nieuw lunapark met verschillende arcadekasten. Je kan er ook deelnemen aan de Wickie Splash battle of je wagen aan de Grote Golf, een ronddraaiend platform dat je heen en weer slingert.

 1. De ROX-flyer

In het laatste gebied van het park komen de karakters Wizzy en Woppy, Kaatje, Rox en de prinsessen van Prinsessia naar voren. Je vindt er onder andere de theekopjesattractie Koffiekopjes en de 70-meter hoge zweefmolen ROX-flyer. Ook vind je in dit gebied de achtbanen Rollerskater en Viktor’s Race. Die achtbanen stonden er al in het Meli Park en werden na de overname opnieuw gethematiseerd.

 1. Het Plopsa Theater

In het park vind je ook het Plopsa Theater. In deze theaterzaal worden de parkvoorstellingen van Plopsaland gehouden, maar ook andere shows vinden plaats in dit theater. De populaire jaarlijkse Samson en Gert kerstshow wordt hier bijvoorbeeld opgevoerd.

SHOW BIJNWONEN: Wil jij ook graag zo'n mooie voorstelling bijwonen? Boek je tickets dan snel online.

 1. Plopsaqua

12.1. Het discozwembad

Bij Plopsaland vind je ook het waterpark Plopsaqua. Dit waterpark werd in 2015 toegevoegd aan het park als nieuw zwembad van de gemeente de Panne in samenwerking met de Plopsa-groep. In het waterpak ligt een 25-meter lang zwembad waarvan nabijgelegen scholen regelmatig gebruik maken. Het zwembad heeft echter ook een lichtinstallatie en kan omgevormd worden tot een discozwembad.

12.2. De waterattracties

Verder vind je in Plopsaqua het golfslagbad Stormbad en de Wild River wildwaterbaan. Plopsaqua bevat ook drie grote glijbanen. De Sky Drop is de hoogste van de drie. Vanaf een hoogte van 19 meter val je loodrecht in de glijbaan nadat een luik openklapt. Bij de glijbaan Glijdende Banden ga je met een grote band naar beneden en bij de Disco Slide kan je je vrienden uitdagen voor een wedstrijdje om het snelst naar beneden glijden.

12.3. Voor de kleinsten

Er is ook een kinder- en peutergedeelte in het waterpark, Wickie’s Speeldorp. De jongste bezoekers kunnen er spelen op drie glijbanen en verschillende waterspeeltuigen. In Ylvi’s Peuterbed worden dan weer de avonturen van Wickie de Viking verteld. Het is verder ook mogelijk om Halvar’s Drakker te beklimmen, een uitkijkpost waar je twee waterkannonen kan bedienen.

12.4. Voor de volwassenen

Je kan er ook genieten van twee bubbelbaden en een sauna. Buiten staat nog een buitenbad met een bubbelbank en een ligweide.

Onze tip: Het kan aardig druk worden in Plopsaqua. Hierdoor is het mogelijk dat het zwembad afgesloten wordt. Boek je tickets vooraf, zo ben je zeker dat je binnen kan.
 1. Openingstijden van Plopsaland en Plopsaqua

13.1. Plopsaland

 • Plopsaland de Panne is vanaf 6 april tot en met 1 september dagelijks open. Het park dagelijks om 10u, maar de sluitingstijden schommelen sterk doorheen het jaar. Ze vallen tussen 17u30 en 22u30.
 • In de periode vanaf september tot en met begin april is Plopsaland alleen in het weekend, tijdens vakanties en op feestdagen open
 • In september en oktober is het park ook open op woensdag. In deze periode vallen de openingstijden tussen 10u en 11u en sluitingstijden tussen 17u en 22u.
 • De precieze openingstijden zijn te vinden op de website.

13.2. Plopsaqua

 • Plopsaqua is daarentegen het hele jaar door dagelijks open.
 • De openingstijden van Plopsaqua schommelen ook sterk.
 • Het zwembad gaat open tussen 9u en 11u en sluit tussen 17u en 0u30.
 • De precieze openingstijden zijn te vinden op de kalender op de website van Plopsaqua.
 1. Tickets om Plopsaland en Plopsaqua te bezoeken

 • Tickets voor Plopsaland zijn zowel online via de website als ter plekke bij de kassa’s te verkrijgen.
 • Kinderen tot en met 11 jaar die groter zijn dan 85 centimeter mogen op hun verjaardag ook gratis naar binnen.
 • Er zijn ook avondtickets beschikbaar die vanaf drie uur voor sluiting van het park of tijdens laatavondopeningen vanaf 17u geldig zijn.
 • Graag Plopsaqua bezoeken? Bestel je tickets voor een dagje Plopsaqua online!
 • Er bestaat ook een combinatieticket voor één dag Plopsaland en één dag Plopsaqua.
 1. Hoe vermijd ik de wachtrijen?

Bij de kassa’s van Plopsaland en Plopsaqua kunnen tijdens de drukkere dagen wachtrijen ontstaan. Die zijn makkelijk te vermijden door je tickets vooraf online via de website aan te schaffen.

 1. Hoe bereik ik Plopsaland en Plopsaqua?

16.1. Met het openbaar vervoer:

 • Je kan de kusttram tot aan de halte bij de ingang van Plopsaland en Plopsaqua de Panne nemen.
 • In de zomermaanden rijdt deze tram om de 10 minuten, in de wintermaanden elke 20 minuten en in het voor- en najaar en tijdens de schoolvakanties buiten de zomermaanden om de 15 minuten.
 • Het is ook mogelijk om de trein naar station de Panne te nemen. Dit station ligt op wandelafstand van Plopsaland en Plopsaqua. De weg staat ook duidelijk aangegeven.

16.2. Met de auto:

 • Vanuit Antwerpen volg je de E17 van Antwerpen naar Gent en sla je af bij knooppunt Zwijnaarde op de E40 richting Oostende.
 • Vanuit Brussel en Gent kom je meteen op de E40 richting Oostende terecht. Vanaf hier dien je af te slaan bij knooppunt Jabbeke. Daar houd je links aan richting Veurne Nieuwpoort tot aan afrit 1 naar Adinkerke waar je rechts afslaat.
 • Neem bij de rotonde de brug over de Duinkerkevaart. Steek vervolgens de spooroverweg over en rij door tot aan de volgende rotonde.
 • Hier vind je links de parkeerplaats van Plopsaland en Plopsaqua de Panne. Een parkeerkaart kost €10.
 1. Praktische info voor je bezoek

 • Aan de ingang van het park kan je bolderkarren huren.
 • Er zijn kluisjes beschikbaar om waardevolle spullen in op te bergen, zowel in Plopsaland als in de kleedkamers van Plopsaqua.
 • Het is niet toegestaan om selfiesticks in de attracties te gebruiken. Een GoPro-camera met een borstharnas is wel toegestaan.
 • Kinderwagens dienen bij attracties en voorstellingen bij de daarvoor voorziene plaatsen achtergelaten te worden.
 • Honden zijn niet toegestaan in Plopsaland en Plopsaqua.
 • Plopsaland de Panne heeft een app die je gratis kan downloaden. Met deze app heb je de plattegrond van het park op zak en kan je makkelijk de precieze tijdstippen van voorstellingen en meet&greets opzoeken. Je vindt er ook meer informatie over het park zelf.
 • Lange wachtrijen overslaan? Boek je tickets online, zo kan je soms korting krijgen en kan je direct naar binnen.
 1. Filmpje: Plopsaland De Panne

Benieuwd naar wat Plopsaland De Panne allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf wil zien, zal je natuurlijk naar Plopsaland moeten afzakken.

 1. Overnacht in het Plopsahotel in De Panne

Een uitstapje naar Plopsaland De Panne maken? Verblijf dan zeker in het Plopsahotel. Het zal het weekend des te leuker maken, meer nog.. onvergetelijk! In het Plopsahotel kan je kiezen uit de favoriete Studio 100 held van de kids. Na een vermoeiende dag in het park, strijk je neer in een van de betoverende kamers of suites en ervaar je de rust in een unieke theaterstijl. Slaap in de wereld van Maya de Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held!

Heerlijk dineren na een dagje Plopsaland De Panne? In het gezellige restaurant staat een uitgebreid buffet op jou te wachten! Even uitrusten met een heerlijk drankje en een snack? Daarvoor kan je dan weer terecht in de twee bars! Meer info en boeken!

Wat mag je zoals verwacten tijdens je verblijf? In onze uitgebreide blogpost kan je nog meer ontdekken over het verblijven in het Plopsa Hotel?

 1. Waar overnachten aan de Belgische Kust?

Op zoek naar een hotel, appartement of hostel, tijdens een vakantie aan de Belgische Kust? Bekijk alvast onze selectie van de mooiste hotels en B&B's aan de Kust. Of ontdek het aanbod met promoties (tijdelijk aanbod). Om je zoektocht te vergemakkelijken geven we alvast een paar van onze favoriete hotels mee:

Upstairs Hotel

Upstairs Hotel is thé place to be in Oostende. Het is een ontmoetingspunt voor zowel wereldreizigers als citytrippers als artiesten en creatievelingen. Het hotel bevindt zich in het bruisende centrum van Oostende en op een steenworp van de prachtige, uitgestrekte stranden. Het is de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. De kamers van het hotel zijn ruim en modern ingericht met een tikkeltje urban interieur. Wil je graag luxueus overnachten? Dan kan je altijd de kamer 'The Roof' boeken waarbij je geniet van een adembenemend zicht op de Oostendse skyline en de prachtige, uitgestrekte stranden. Meer info en boeken.

 1. Gratis wandelroutes en fietsroutes aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft heel veel wandel- en fietsgebieden. Zo kan je langs de hele kustlijn wandelen of fietsen, maar ook de vele natuurgebieden aan de kust bieden verschillende wandelingen en fietsroutes aan. Je kan dan ook zeer goed van de ene kant van de kust naar de andere kant wandelen of fietsen, of tijdens je vakantie een stads- of natuurwandeling maken.

Nog meer info? Download dan zeker onze wandelingen en fietsroutes langs de Belgische kust. Of bekijk meteen alle info in onze volledig reisgids Belgische Kust, inclusief de mooiste bezienswaardigheden en leuke tips.

Belgische kust

Gratis preview reisgids Belgische kust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?