Dé beste voetbalreizen en voetbal steden in Europa

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Dé beste voetbalreizen en voetbal steden in Europa

21 april 2023 in Reisinfo0 reacties

Alle info voor je voetbalreis naar de top voetbalclubs van Europa

Voetbal is een van de populairste sporten ter wereld en veel voetballiefhebbers dromen ervan om de sfeer en het spektakel van een live voetbalwedstrijd te ervaren. Voor de echte fanaten is het bezoeken van een stad met meerdere voetbalclubs een unieke kans om meerdere wedstrijden in één weekend bij te wonen.

Steden zoals Londen, Madrid, Manchester en Liverpool staan bekend om hun voetbalcultuur en hebben meerdere clubs op topniveau. Van de fanatieke supporters en het historische stadion tot de intense rivaliteit tussen de clubs, deze steden bieden alles wat een voetballiefhebber zich kan wensen. In dit artikel zullen we kijken naar waarom deze voetbalsteden met meerdere clubs zo bijzonder zijn en waarom ze ideaal zijn voor het bijwonen van meerdere voetbalwedstrijden in één weekend. Bekijk het aanbod hier

Inhoud artikel

  1. Londen

Londen is zonder twijfel een van de meest iconische en bruisende steden ter wereld, en het is ook een van de beste steden voor voetballiefhebbers. Of je nu een fan bent van de Premier League, de Champions League, of gewoon van voetbal in het algemeen, Londen biedt genoeg mogelijkheden om je voetbalhart te laten kloppen. Er zijn veel verschillende redenen waarom Londen een van de populairste voetbal steden van Europa is.

Meerdere clubs op korte afstand van elkaar

Londen heeft maar liefst 6 voetbalclubs in de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Dit betekent dat er elk weekend wel een voetbalwedstrijd te zien is in de stad. De grootste clubs in Londen zijn Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, West Ham United, Crystal Palace en Fulham.

De meeste stadions bevinden zich in de noordelijke of westelijke delen van Londen en zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Zo kan je bijvoorbeeld op een zaterdagmiddag een wedstrijd van Arsenal bijwonen in het Emirates Stadium en vervolgens naar Stamford Bridge gaan voor een wedstrijd van Chelsea diezelfde avond.

Goede bereikbaarheid

  • Een van de grootste voordelen van Londen is de uitstekende bereikbaarheid. Londen is een van de belangrijkste knooppunten van Europa en heeft 5 grote luchthavens. Dit betekent dat er voldoende mogelijkheden zijn om vanuit andere delen van Europa of zelfs vanuit de rest van de wereld naar Londen te reizen.
  • Bovendien is de stad goed verbonden met de rest van het Verenigd Koninkrijk, met een groot aantal treinstations en busstations die verbindingen bieden naar verschillende delen van het land.

Cultuur en bezienswaardigheden

De stad heeft ook een rijke culturele geschiedenis en een breed scala aan toeristische bezienswaardigheden in Londen die de moeite waard zijn om te verkennen. Van het iconische British Museum tot de beroemde Tower Bridge en het adembenemende uitzicht vanuit de London Eye, er zijn genoeg bezienswaardigheden in Londen om je bezig te houden tijdens de tijd tussen de voetbalwedstrijden door. Ook voor eten en drinken ben je in Londen op de juiste plek, er zijn tal van goede restaurants, bars en pubs te vinden in de stad.

De sfeer in Londen

De voetbalsfeer in Londen is legendarisch. Of het nu gaat om het gezang en het gejuich van de supporters in het stadion of de sfeer in de pubs en bars voor en na de wedstrijd, er is altijd een gevoel van opwinding en energie in de lucht. De rivaliteit tussen de verschillende clubs in de stad zorgt voor extra spanning en opwinding, waardoor de wedstrijden nog intenser worden.

Kortom, Londen is de ideale stad voor voetballiefhebbers die graag meerdere wedstrijden willen bijwonen tijdens een weekendje weg. Met zijn diverse voetbalclubs, goede bereikbaarheid, korte afstanden tussen de verschillende stadions en tal van culturele en toeristische bezienswaardigheden, is Londen een must-visit bestemming voor elke voetbalfan.

Klik hier om je voetbalreis te reserveren

  1. Madrid

Madrid is een stad met een rijke voetbalgeschiedenis en beschikt over twee van de grootste stadions van Europa. Dit is een van de redenen die de stad een echte must-visit-bestemming maken voor elke voetballiefhebber, maar de stad heeft nog meer te bieden.

Twee topclubs in dezelfde stad

Madrid is de thuisbasis van twee van de grootste voetbalclubs ter wereld, Real Madrid en Atlético Madrid. Beide clubs spelen in de Primera División, de hoogste voetbalcompetitie van Spanje.

Iconische stadions

Real Madrid speelt in het legendarische Santiago Bernabeu-stadion, dat plaats biedt aan meer dan 80.000 toeschouwers en een van de grootste stadions ter wereld is. Het stadion is ook de locatie van verschillende UEFA Champions League-finales en wordt beschouwd als een van de meest iconische stadions ter wereld.

Het stadion van Atlético Madrid, het Wanda Metropolitano-stadion, is in 2017 geopend en heeft een capaciteit van meer dan 68.000 toeschouwers. Het stadion heeft een moderne uitstraling en is het toneel geweest van verschillende grote evenementen, waaronder de finale van de UEFA Champions League in 2019.

Een bruisende stad

Madrid is niet alleen een stad van voetbal, maar heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur, eten en drinken. Het Prado Museum is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld, terwijl het Koninklijk Paleis van Madrid een belangrijke toeristische attractie is. De stad heeft ook een bruisend nachtleven en veel restaurants en bars waar je kunt genieten van de Spaanse keuken en tapas.

Gemakkelijke toegang

  • Madrid is een belangrijk knooppunt voor vliegverkeer en heeft een aantal luchthavens, waaronder Madrid-Barajas Adolfo Suárez Airport, dat gemakkelijk te bereiken is vanuit verschillende delen van Europa en de rest van de wereld.
  • Het openbaar vervoerssysteem in Madrid is uitstekend, waardoor het gemakkelijk is om van het ene naar het andere stadion te reizen. De stad heeft ook een groot aantal hotels en accommodaties in verschillende prijsklassen.
  1. Manchester en Liverpool

Als voetbalfan zijn er weinig steden die zo veel te bieden hebben als Manchester en Liverpool. Deze twee Engelse steden, die slechts 50 km van elkaar verwijderd zijn, zijn de thuisbasis van enkele van de meest succesvolle en historische voetbalclubs in Engeland. Als je van plan bent om meerdere voetbalwedstrijden in een weekend bij te wonen, dan is een combinatie van deze twee steden absoluut ideaal.

Manchester United

Het eerste team dat we moeten noemen is Manchester United. Deze club heeft een rijke geschiedenis en is een van de grootste en succesvolste voetbalclubs in de wereld. Het beroemde Old Trafford stadion biedt plaats aan meer dan 76.000 supporters en is een must-see voor iedere voetbalfan. Een wedstrijd van Manchester United is altijd een spektakel, en de sfeer in het stadion is uniek. Boek je trip naar Manchester United

Manchester City

Manchester City is de aartsrivaal van Manchester United en speelt zijn wedstrijden in het Etihad Stadium. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 55.000 supporters en is een van de modernste stadions in Engeland. Een wedstrijd van Manchester City is een absolute must-see, vooral als de club speelt tegen Manchester United in de zogenaamde "Manchester Derby". Boek hier je trip naar Manchester City

Liverpool FC

Op ongeveer 50 km van Manchester ligt Liverpool, de thuisbasis van Liverpool FC. Deze club heeft een ongelooflijke geschiedenis en is een van de succesvolste clubs in Engeland en Europa. Het beroemde Anfield stadion heeft een capaciteit van meer dan 53.000 supporters en staat bekend om zijn unieke sfeer. Een wedstrijd bijwonen van Liverpool FC is een must-do voor iedere voetbalfan.

Everton FC

De stad Liverpool heeft nog een andere grote club: Everton FC. Hoewel deze club niet zo succesvol is als Liverpool FC, is het Goodison Park stadion zeker een bezoek waard. Het stadion biedt plaats aan meer dan 39.000 supporters en staat bekend om zijn unieke architectuur en historische betekenis. Boek je ticket voor een wedstrijd Everton hier.

De combinatie van deze 4 clubs en stadions in één weekend biedt een onvergetelijke ervaring voor elke voetbalfan.

Een ideaal schema zou kunnen zijn om op zaterdagmiddag een wedstrijd bij te wonen van Manchester United of Manchester City, en vervolgens op zondagmiddag een wedstrijd van Liverpool of Everton. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, en je kunt altijd een keuze maken die past bij jouw voorkeuren.

Buiten het voetbal heeft zowel Manchester als Liverpool veel te bieden. Beide steden hebben een rijke cultuur en geschiedenis, evenals uitstekende restaurants en pubs. Een combinatie van beide steden biedt dan ook de mogelijkheid om niet alleen van voetbal te genieten, maar ook om de steden te verkennen en te genieten van hun unieke sfeer.

Kortom, een combinatie van Manchester en Liverpool is ideaal voor voetbalfans die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring. Met vier grote voetbalclubs en stadions, en veel andere activiteiten buiten het voetbal zijn deze steden zeker het bezoeken waard. Bekijk hier alle voetbalreizen en aanbiedingen

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?