In deze vakantielanden heb je de meeste kans op een verkeersongeluk

Volledige reisgids kopen voor € 10

In deze vakantielanden heb je de meeste kans op een verkeersongeluk

29 augustus 2022 in Reisinfo0 reacties

Het is fijn om met de auto op vakantie te gaan. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en reist in je eigen tempo. Maar je moet ook oppassen. Niet in elk land wordt namelijk even veilig gereden. Maar in welke Europese landen moet je nou het meest oppassen voor verkeersongelukken? Dat lees je in dit onderzoek van Independer.

Inhoud artikel

  1. Oostenrijk heeft de meeste verkeersslachtoffers

Het is waarschijnlijk niet iets waar je aan denkt als je een autoroute door Europa uitstippelt. Toch is het handig om te kijken in welke landen de meeste ongelukken voorkomen. Zo weet je namelijk waar je extra voorzichtig moet zijn in het verkeer.

Niet Italië met de verraderlijke smalle straatjes of Spanje met het soms temperamentvolle verkeer, maar Oostenrijk is het land met de meeste verkeersslachtoffers. Met 42,8 slachtoffers per 10.000 inwoners is het aantal bijna twee keer zo hoog als het Europese gemiddelde van 21,8 slachtoffers per 10.000 inwoners. Zorg dus dat je voor de zekerheid je Europese zorgpas (EHIC) bij je hebt als je door Oostenrijk rijdt.

  1. Ook in deze landen veel slachtoffers

Ook bij onze Oosterburen moet je in het verkeer op je tellen passen. Dit land staat namelijk op de tweede plek wat betreft het aantal ongevallen. Met 39,7 slachtoffers per 10.000 inwoners is het in hier niet veel veiliger dan in Oostenrijk. Duitsland heeft ook nog eens de ‘gevaarlijkste’ hoofdstad. In Berlijn is het aantal slachtoffers met 41,9 per 10.000 inwoners zelfs bijna even hoog als in het Alpenland.

Rome, Brussel en Lissabon zijn ook niet de meest veilige hoofdsteden voor automobilisten. Waar je dan weer wel veilig de weg op kan is in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Dit is met ‘slechts 4,2 ongevallen per 10.000 inwoners zelfs de veiligste hoofdstad van Europa. Andere veilige hoofdsteden om in te rijden zijn Warschau, Helsinki en Oslo.

Na Oostenrijk en Duitsland bestaat de top vijf Europese landen met de meeste verkeersslachtoffers verder uit Portugal, België, Turkije en Slovenië. Als je naar deze landen reist, is het verstandig om je autoverzekering vergelijken om te checken of je goed verzekerd bent.

  1. Denemarken veiligste land voor automobilisten

Denemarken heeft niet alleen de veiligste hoofdstad, maar is zelf ook het ‘meest verkeersveilige land’ van Europa. Hier vielen slechts vijf slachtoffers per 10.000 inwoners. Je kunt hier dus relatief veilig de weg op. Ook Nederland is met een 23e plek op de Europese vergelijking een relatief veilig land om in te rijden. In ons land waren er 11,7 slachtoffers per 10.000 inwoners.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Oostenrijk?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Oostenrijk? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Oostenrijk met meer dan 100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en uitgewerkte stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Oostenrijk.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?