Parijs met kinderen? Ontdek de 15 leukste daguitstappen (oudersproof)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Parijs met kinderen? Ontdek de 15 leukste daguitstappen (oudersproof)

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Overzicht met de leukste kindvriendelijke activiteiten in Parijs + waar verblijven?

Wie Parijs zegt, zegt musea, architectuur en romantiek. Maar je kan ook een leuke vakantie beleven in Parijs met kinderen. Meer zelfs, er zijn heel wat bezienswaardigheden die jouw kleine pagadders zeker zullen weten te smaken.

Ben je van plan om met kinderen naar Parijs te gaan? We zetten de beste bezienswaardigheden in Parijs voor kinderen op een rijtje en geven je praktische tips.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

  1. Picknicken in de Jardin du Luxembourg

Een must in Parijs, met of zonder kinderen, is even gezellig rondhangen in de Jardin du Luxembourg. Dit prachtige park was ooit de tuin van het Palais du Luxembourg. Vandaag is het een favoriete spot van veel Parijzenaren om even uit te rusten, een korte wandeling in het groen te maken of een boek te lezen.

Bij kinderen zal dit park zeker in de smaak vallen. Centraal staat een grote vijver waarop bestuurbare bootjes rondvaren. Er staat ook een draaimolen en er zijn enkele speeltoestellen. We raden je aan om een picknick mee te brengen, een bankje uit te kiezen (of plof neer onder een boom) en van het park te genieten.

  1. Disneyland Parijs natuurlijk!

Wie met kinderen naar Parijs gaat, moet natuurlijk naar Disneyland. Kinderen van welke leeftijd dan ook kunnen zich hier helemaal uitleven. Disneyland Parijs is een magische plek en dat staat garant voor mooie herinneringen die je nog lang kan koesteren. Een bezoek aan Disneyland bezorgt je een buitengewone ervaring en is leuk voor het hele gezin.

Disneyland Parijs ligt op zo'n 30 kilometer verwijderd van de Franse hoofdstad. Je bereikt Disneyland Parijs makkelijk met het openbaar vervoer vanuit het centrum van de stad. Neem daarvoor de RER-lijn A vanuit het station Nation (het snelst) of via Gare de Lyon of Châteles-les-Halles.

TICKETS: Koop absoluut vooraf je tickets online. Je kan zo de lange wachtrijen overslaan (wachten moet je al genoeg doen in het park zelf voor de attracties) en dat bespaart je weer wat tijd. Koop hier je tickets voor Disneyland Parijs.

  1. Ga op zoek naar de klokkenluider van de Notre Dame

Een van de meest iconische gebouwen in Parijs is natuurlijk de Notre Dame. Heb je je kinderen met Disneyfilms opgevoed? Dan zullen ze het bouwwerk herkennen als de thuis van de klokkenluider van de Notre Dame.

Combineer een bezoekje aan de Notre Dame met een ontspannende wandeling langs de Seine. Ook daar kan je picknicken en er staan her en der speeltuigen die je kinderen kunnen gebruiken. Reis je met oudere kinderen die al Franse les hebben? Dan kan je ze misschien een kinderboek in het Frans laten uitkiezen bij een van de vele boekenverkopers langs de Seine. Een leuk én nuttig souvenir!

  1. De catacomben: voor avontuurlijke kinderen

Reis je met tieners naar Parijs die wel van griezelverhalen houden? Dan kan je ze meenemen naar de catacomben van Parijs. Dat is een ondergronds gangenstelsel vol menselijke botten en skeletten. Ooit was het een steengroeve van de Romeinen, maar in de 18e eeuw werden de gangen gevuld met menselijke resten. De stad Parijs kampte met een gebrek aan begraafplaatsen en de catacomben dienden als noodoplossing.

TICKETS: We raden je aan om de catacomben van Parijs te verkennen met een gids. Zo ga je niet alleen op griezeltocht, maar leer je ook nog iets bij. Tickets voor een tour door de catacomben van Parijs boek je eenvoudig online. Zo kan je lange wachtrijen aan de kassa vermijden.

  1. Beklim de Eiffeltoren

Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, ze zullen ongetwijfeld de Eiffeltoren in Parijs kennen. Een bezoek aan de Eiffeltoren mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je reisje naar de Franse hoofdstad. Wedden dat je kinderen hun vriendjes zullen overladen met verhalen over de Eiffeltoren wanneer ze terug op school zijn?

Parijs is een drukbezochte stad en iedereen wil natuurlijk het uitzicht vanop de Eiffeltoren zien. Dat betekent lange wachtrijen. Wil je niet met zeurende kinderen de Eiffeltoren op, dan raden we je aan om vooraf je tickets te kopen. Zo kan je de wachtrij overslaan en meteen aan het avontuur beginnen. Boek je skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren hier online.

Bekijk het volledige aanbod tickets voor de Eiffeltoren

  1. Maak een tochtje op de Ballon Generali

Krijg je maar niet genoeg van die mooie uitzichten op de stad? Dan moet je een ritje maken op de Ballon Generali. Al sinds 1991 staat de Ballon Generali in het Parc André-Citroën, niet ver van de Eiffeltoren. Elke dag wordt de luchtballon verschillende keren opgelaten tot een hoogte van maar liefst 150 meter.

Op de ballon adverteren bedrijven, maar je kan er ook de luchtkwaliteit op aflezen. Wanneer de onderkant van de ballon groen kleurt, is de luchtkwaliteit goed. Zie je de ballon rood kleuren, dan is de luchtkwaliteit slecht. Het is een bijzonder leuke activiteit om met kinderen te doen. Boek je ballonvaart hier.

  1. Wandel door kunstenaarswijk Montmartre

Geen bezoek aan Parijs compleet zonder Montmartre, de kunstenaarswijk van de stad. Montmartre ligt op een heuvel en je hebt er mooie uitzichten op de Franse hoofdstad. Bezoek je Parijs met kinderen die veel energie hebben? Dan kan je ze wat temmen door ze de trappen van de Sacré-Coeur te laten oplopen. Eenmaal boven kan je nog de Sacré-Coeur zelf bezoeken, een van de beroemdste basilieken van Europa.

TIP: Zijn de kinderen al moe? Dan kan je ze plezieren met een ritje op het treintje dat bezoekers naar de Sacré-Coeur brengt.

Daarnaast moet je zeker door de kronkelige straatjes van Montmartre wandelen. Overal zie je kunstenaars op straat die portretten maken en de Parijse skyline vastleggen op doek. Misschien kan je hier een portret van je geliefde spruiten laten maken?

  1. Maak van de metro een activiteit op zich

Om Parijs te bezoeken, moet je wel de metro gebruiken. Het is met voorsprong de efficiëntste manier om je door Parijs te verplaatsen. Bovendien is de metro gratis voor kinderen jonger dan vier jaar en kinderen jonger dan tien jaar genieten van een verlaagd tarief.

De metro nemen in Parijs is een ervaring op zich. Moet je overstappen? Laat de kinderen dan zoeken naar hoe ze dat precies moeten doen. Enkele metrohaltes zijn ook echte architecturale pareltjes. En wist je dat de grootste metrohalte ter wereld zich in Parijs bevindt? Dat is Les Halles, eigenlijk eerder een ondergronds verlengsel van het winkelcentrum dat zich boven de grond bevindt.

  1. Het aquarium van Parijs

Ook leuk met kinderen is het aquarium van Parijs. Het ligt in hartje van de stad, vlakbij de Eiffeltoren, en bevindt zich helemaal ondergronds. Het aquarium van Parijs spitst zich toe op kinderen. Er is een open aquarium waarin kinderen verschillende vissen kunnen aaien. En het leukst van al: de zeemeerminnenshow. Je ziet er dan zeemeerminnen door het water en langs de vissen glijden.

Bestel je tickets voor het Aquarium de Paris

  1. Ga naar het Louvre

Ben je zelf een kunstliefhebber en wil je de kinderen graag meesleuren naar het Louvre? Dan kan je dat zeker doen. Het Louvre is gigantisch groot en je kan er dus makkelijk uren (en zelfs dagen) doorbrengen. Kinderen zullen al die ‘saaie kunst’ niet zo lang kunnen bewonderen en dus heb je een goed plan van aanpak nodig.

We raden je aan om vooraf op te zoeken welke kunstwerken je echt wil zien. Je kan zo makkelijk een route door het museum plannen of er eentje volgen die je langs jouw favoriete werken brengt. De kinderen zullen ongetwijfeld de Mona Lisa herkennen en ook de Egyptische afdeling (met mummies!) en het Romeinse gedeelte zullen in de smaak vallen. Motiveer de kinderen vooraf voor de kunst en je zal ongetwijfeld een leuke en vooral educatieve dag beleven.

TICKETS: Boek absoluut je tickets voor het Louvre vooraf online (Europeanen jonger dan 26 mogen gratis binnen). Zo niet, moet je heel lang in de wachtrij aanschuiven en dat is geen aanrader met jonge kinderen.

  1. Een boottocht op de Seine

Wat zou Parijs zonder de Seine zijn? De rivier kronkelt zich een weg door hartje Parijs en geeft de stad haar romantische uitstraling. Je moet dan ook absoluut een boottochtje op de Seine maken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kan je bijvoorbeeld lunchen of dineren op een boot, maar we raden je aan om met kinderen gewoon voor het standaard boottochtje overdag te kiezen.

Samen met je kroost zie je dan de beroemde bezienswaardigheden van Parijs voorbijglijden. Het is een rustgevend moment en écht quality time met het hele gezin. Stap in de boot, kruip gezellig dicht tegen elkaar aan en geniet van al het moois rondom.

Tickets voor een boottochtje op de Seine reserveer je het beste hier vooraf online. Zo ben je zeker van je plekje.
  1. Jardin d’Acclimatation

Wie met jonge kinderen naar Parijs reist, kan nog een bezoekje brengen aan de Jardin d’Acclimatation. Dat is een oud pretpark gelegen in het 16e arrondissement van Parijs. De kinderen kunnen er zich uitleven op 42 attracties en er hoort ook een kleine dierentuin bij. Je kan er voor een prikje naar binnen en moet dan per attractie betalen. Zo ging dat nu eenmaal vroeger.

Kunst- en architectuurliefhebbende ouders kunnen een bezoek aan de Jardin d’Acclimatation combineren met een bezoek aan de Fondation Louis Vuitton. Dat is een indrukwekkend architecturaal meesterwerk waarin de persoonlijke kunstcollectie van Bernard Arnaultwerd ondergebracht. Ook de kinderen zullen zich hier zonder twijfel kunnen vermaken.

DAGPASS: Wil je onbeperkte toegang tot alle attracties? Dan kan je online een dagpas voor de Jardin d’Acclimatation kopen.

  1. Bezoek het stadion van PSG

Ga je naar Parijs met voetbalfans? Dan is een bezoek aan het stadion van PSG, het Parc des Princes, natuurlijk onmisbaar. Het is de thuis van niemand minder dan Lionel Messi en je kleine voetballiefhebber (of jezelf) wil natuurlijk absoluut op de spelersstoel van die voetbalster hebben kunnen zitten. Dat is pas iets om mee op te scheppen!

Het stadion dateert al uit 1972, maar werd grondig gerenoveerd in 2016 speciaal voor het EK. Er kunnen maar liefst 50 000 toeschouwers plaatsnemen. Je kan het stadion van PSG bezoeken met een gids. Je krijgt toegang tot de kleedkamers, de persruimte, de spelerstunnel, de tribune, de spelersstoelen en het kleine museum dat bij het stadion hoort.

TICKETS: Boek je tickets voor een tour door het PSG stadion hier vooraf online.

  1. Een ritje op de hop-on-hop-off-bus van Parijs

Reis je met jongere kinderen die geen uren door Parijs kunnen wandelen? Dan is een ritje op de hop-on-hop-off bus een goed idee. Je kan met z’n allen plaatsnemen op de bovenste verdieping van de dubbeldekker en in open lucht langs de beroemdste trekpleisters rijden. Je stapt af en op waar je wil. De hop-on-hop-off-bussen zijn ideaal wanneer je van plan bent om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken en het niet ziet zitten om telkens met de hele kroost via de metro te reizen.

Tickets koop je makkelijk online. Er zijn verschillende aanbieders en meerdere ticketformules:

  1. Onze grootste tip: vermijd wachtrijen en zeurende kinderen

Wil je liever nog wat extra musea met de kinderen bezoeken? Of zijn er nog andere activiteiten of tours die je graag wil doen? Dan raden we je aan om vooraf online tickets te reserveren. Parijs trekt miljoenen toeristen en de wachtrijen kunnen vervelend lang zijn.

Meestal mogen jongeren onder de 26 gratis naar binnen in musea, maar voor jezelf als ouder zal je wel een ticket nodig hebben. Sommige musea vereisen ook dat je een gratis jongerenticketje ‘koopt’. Doe dat vooraf online om geen tijd (en goed humeur) te verliezen in die wachtrijen. Je zal jezelf dankbaar zijn! Bekijk het volledige aanbod tickets en tours in Parijs en bestel je tickets op voorhand.

  1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?