Floriade Expo 2022 in Almere bezoeken? Tickets + info voor de wereldtuinbouw tentoonstelling

Volledige reisgids kopen voor € 10

Floriade Expo 2022 in Almere bezoeken? Tickets + info voor de wereldtuinbouw tentoonstelling

13 november 2023 in Noord-Nederland1 reactie

Praktische info voor je bezoek aan Floriade Expo 2022 in Almere + waar je tickets kopen?

Ben je dol op alles wat groeit en bloeit? Bezoek dan zeker eens de Floriade Epxo 2022 in Almere en werp een blik op onze toekomstige groene wereld. Deze kleurrijke wereldtuinbouwtentoonstelling vindt om de 10 jaar plaats en is één van de grootste ter wereld. Het is dé ideale uitstap om eens te genieten van fleurige bloemen en planten maar ook van verse groenten en fruit.

Ontdek alles wat je moet weten over je bezoek én bestel je tickets voor Floriade Expo 2022 online op voorhand.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Floriade Expo 2022 Almere

OpeningsurenDonderdag 14 april 2022 tem zondag 9 oktober 2022 geopend van 10u tot 19u
AdresArboretum West 100, 1325 WB Almere, Nederland ()
Bereikbaarheid
  • Auto: Je kan Floriade Expo 2022 bereiken met de auto, er is ruime betaalparking voorzien (€ 14,50).
    Vanaf de parking neem de gratis shuttlebus naar Floriade. Adres: Enrico Fermistraat, 1341 CB Almere
Tickets en activiteitenBoek je ticket online € 29
VerblijvenAan te raden verblijven in de omgeving Floriade zijn:

Inhoud artikel

  1. Floriade Expo 2022

Floriade Expo 2022 is een wereldtuinbouwtentoonstelling die om de tien jaar plaats vindt. Tijdens dit groene event ontdek je allerlei ideeën en oplossingen om onze steden nog mooier en leefbaarder maar vooral duurzamer te maken. Deze groene oplossingen worden gepresenteerd door experts van over de hele wereld. Bovendien geniet je van de heerlijke geur en prachtige kleuren van de bloemen, planten en groenten en fruit.

Voor de 7e editie is Almere hét podium voor de grote wereldtuinbouwtentoonstelling

Dit jaar staat de tentoonstelling volledig in teken van ‘Growing Green Cities’. Meer dan 400 nationale en internationale bedrijven komen met hun groene uitvindingen en oplossingen. Denk hierbij maar aan nieuwe technologieën en veel aandacht voor de mondiale verstedelijking, een gezonde leefomgeving, voedselvoorzieningen en energiewinning. Thema’s die de dag van vandaag meer en meer in ons dagelijks leven passen en waar we ons steeds meer mee bezighouden.

Het evenement heeft eerder al plaatsgevonden in de toeristische steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Bestel je tickets voor Floriade Expo 2022
  1. Wat mag je verwachten van je bezoek aan de expo?

Het Floriade-park is maar liefst 60 hectare groot. Je kan hier dan ook gemakkelijk één of meerdere dagen rondlopen. Je vindt er inspirerende snufjes en innovaties, prachtige in-bloei-staande tuinen, maar ook enkele leuke gezinsattracties voor wanneer je met je gezin op stap bent. Er is dus voor ieder wat wils! Hieronder geven we alvast een beeld van wat je mag verwachten van je bezoek aan deze expo.

  • Ontdek de internationale deelnemers. Op de Expo kan je landenpaviljoens bezoeken waar verschillende landen hun cultuur, planten, bloemen en lokale innovaties laten zien voor groene steden. Zo kan je in de ecologische Belgische tuin proeven van eetbare bloemen, in Italië geniet je van een eigentijdse en duurzame mediterrane tuin, vol geur, kleur én smaak. Andere landen die hier nog aan bod komen zijn onder andere India, China, Duitsland, Japan, Qatar enzoverder.
  • Laat je verrassen door de Nederlandse tuinbouw en wandel door het Arboretum (het hart van de expo met maar liefst 3.000 bomen, in alfabetische volgorde geplant) en proef van de heerlijke verse groenten en fruit.
  • The Green House is dé plek waar de glastuinbouw zich presenteert, en ook waar verschillende landen zich presenteren. In deze enorme kas van 10.000m2 en 170 meter lang valt genoeg te ontdekken!
  • Speciaal voor Floriade is ook het Dobberend Bos vanuit Rotterdam komen neerstrijken in Almere. Dit bijzondere werk is van kunstproducent Mothership en bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen.
  • Nog meer ontdekken van wat er te zien valt op de expo? Bekijk dan het volledige aanbod op de website.

Ook kunst en cultuur komt aan bod op de expo

Geniet naast al dat groen ook van gevarieerde en verrassende kunst, cultuur en events bij Floriade. Er is een uitgebreid kunstprogramma voorzien op het terrein. Zowel lokale als nationale én internationale deelnemers nemen je met plezier mee in hun (groene) visie op de ontwikkelingen in de tuinbouw, de toekomst van groene steden en de rol die natuur speelt in ons dagelijks leven met livemuziek, podiumvoorstellingen en beeldende kunst. Meer info op de website.

Maak een ritje op de kabelbaan in Floriade

Je vindt er ook een kabelbaan die loopt van de noord naar de zuidkant van het park. Vind je die 60 hectare net iets te veel voor af te wandelen? Dan kan je best een ritje maken met deze kabelbaan. Geniet van bovenaf van de kleurenpracht en ontdek allerlei feitjes en verhalen over het park met een korte video.

Info over een ritje met de kabelbaan:

  • Wanneer je tickets koopt voor Floriade in Almere, zit er een enkele rit met de kabelbaan inbegrepen. De volledige tour over het Floriade-park is inclusief in- en uitstappen 45 minuten.
  • Volwassene betalen €6,75.
  • Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €4,50.
  • Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis binnen.
Bestel je tickets voor Floriade Expo 2022
  1. Kan je Floriade bezoeken met kinderen?

Ja hoor, dat kan zeker. Een uitstap naar Floriade Expo 2020 is een aanrader voor het hele gezin. Het is de perfecte mix van ontdekken, leren en plezier hebben. Zie niet alleen wat de tuinbouw te bieden heeft, maar proef, voel, ruik het tijdens je bezoek. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten georganiseerd.

  • Ga samen op onderzoek en ontdek alles wat eetbaar is in het voedselbos of ga op zoek naar dieren sporen.
  • Geniet samen van een unieke kindervoorstelling in het Bostheater.
  • Maak een korte wereldreis in één dag langs alle nationale- en internationale deelnemers die hier gevestigd zijn.
  • Een ritje op de 850 meter lange kabelbaan zal de kinderen zeker weten te bekoren.
  • Er zijn ook maar liefst vijf bijzondere speelplekken voorzien over het terrein met elk een eigen thema.
  1. Waar je tickets voor Floriade Expo 2022 boeken?

  • Deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt maar om de 10 jaar plaats. Het zal je dan ook niet verbazen dat wanneer het event doorgaat, er enorm veel mensen op af komen.
  • Het is dan ook aan te raden om je tickets voor Floriade Expo 2022 op voorhand te bestellen.
  • Er zijn verschillende type toegangskaarten voor de expo:
  • Kies voor een standaard toegangsticket voor Floriade Expo 2022 en ga zelf op pad.
  • Je kan ook kiezen voor een toegangsticket inclusief een retour vanuit Amsterdam. Vanuit de hoofdstad neem je het busje naar de expo en geniet je van een oriënterende rondleiding door het park.
  • Wil je liever na een busrit liever zelf op verkenningstocht? Dat kan ook. Boek je excursie vanuit Amsterdam inclusief kaartjes voor de kabelbaan en geniet van een skip-the-line toegang.
  • Je kan ook een Floriade Pass aankopen waarmee je onbeperkt toegang hebt.

TIP: Een andere optie, is om er een prachtige uitstap van te maken door je bezoek aan Floriade Expo 2022 te combineren met een bezoekje aan de Zaanse Schans. Deze excursie duurt ongeveer 9 uur en beschikt over vervoer vanuit Amsterdam, toegang tot de expo met rondleiding en een bezoekje aan de Zaanse Schans. Boek je daguitstap hier.

  1. Praktische info + Openingsuren Floriade Expo 2022

  • Openingsuren: Floriade Expo 2022 vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022 en is dagelijks geopend van 10u tot 19u.
  • Je kan het best de tentoonstelling bezoeken op een doordeweekse dag en al vroeg naar binnen gaan om de drukte voor te zijn.
  • Tijdens je bezoek aan Floriade in Almere heb je ook een ruim keuze aan eten en drinken. De meeste eetgelegenheden zetten gezondheid en duurzaamheid voorop, wat perfect past bij het thema van Floriade 2022.
  • Daarnaast zijn er ook verschillende foodtrucks aanwezig waar je een lekkere snack kan halen en op eten op de voorziene picknickplaatsen.
  • Tip: het is aan te raden om je bezoek te plannen om een mooie zonnige dag. Er valt namelijk van alles te beleven buiten.
  • Meer info op de website.

REISGIDS: Wil je graag nog meer zien? Download dan zeker onze reisgids Noord-Nederland.

  1. Hoe bereik je Floriade Expo 2022?

Zoals eerder vermeld, vindt de tentoonstelling dit jaar plaats in Almere, centraal gelegen in Nederland. Het Floriade-park ligt net buiten het centrum van Almere. Floriade is te bereiken op verschillende manieren:

Met de wagen

  • Kom je met de wagen? Door beperkte beschikbaarheid is het aan te raden om je parkeerticket(s) van te voren aan te kopen. Zo ben je zeker van je parkeerplaats.
  • Houd er ook rekening mee dat de Floriade Parking zich niet op wandelafstand van de entree bevindt. Je zal aan boord moeten stappen van een shuttlebus die je vanaf Floriade Parking naar de entree van Floriade brengt. Het vervoer zit inbegrepen bij je parkeerticket.
  • Locatie Floriade Parking: Enrico Fermistraat, 1341 CB Almere (zie ligging op de kaart)

Met de fiets

  • Almere is gekend als een echte fietsstad. Je vindt er maar liefst 500 km aan fietsroutes. Bij mooi weer is het een leuk idee om je auto achterwege te laten en Floriade per fiets te bezoeken.
  • Er is een fietsenstalling voorzien waar je je fiets gratis kan parkeren
  • Locatie Fietsstalling: Sturmeyweg, 1324 KN Almere (zie ligging op de kaart).

Met het openbaar vervoer

  • Kom je liever met het openbaar vervoer? Dat kan ook. Almere heeft een uitstekende bus- en treinverbinding.
  • Er zijn directe verbindingen vanuit Amsterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag.
  • Neem de bus of trein naar het Almere station en stap over op de Floriade shuttlebus of boot.
  • Je kan ook afstappen bij de bushalte ’t Oor vanwaar het nog 15 minuten wandelen is.

Met de boot

  • Maak je bezoek aan Floriade compleet en maak een boottochtje over het Weerwater. De elektrische boten brengen je naar het Floriade-park terwijl de kapitein je al laat kennis maken met Floriade.
  • Een bootticket kost € 4,50 per persoon en duurt ongeveer 8 minuten. Meer info op de website.
Bestel je tickets voor Floriade Expo 2022
  1. Wat is de ligging van Floriade Expo 2022?

  1. Waar overnachten in Almere?

Wil je graag meerdere dagen doorbrengen op deze wereldtuinbouwtentoonstelling? Dan raden we aan om een verblijfplaats in de buurt te zoeken. Je boekt deze best op voorhand zodat je in alle rust kan genieten van je bezoek en ben je zeker van een overnachtingplaats. Bekijk hieronder onze favorieten of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Almere.

  • Op een 10 minuten rijden van Floriade ligt het stijlvolle Van Der Valk Hotel Almere. Het hotel beschikt over ruime kamers voorzien van een moderne inrichting, een binnenzwembad, een wellnesscentrum, een goed uitgeruste fitnessruimte en een gezellige restaurant waar je 's avonds lekker kan dineren. Meer info en boeken.
  • Bed & Ontbijt Haddock is gelegen aan een gracht in het centrum van Almere Haven, op 8 minuten rijden van Floriade. Deze gezellige B&B biedt eenvoudig ingerichte kamers, een gemeenschappelijke lounge en een ruime tuin. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het driesterrenhotel ibis Styles Almere met moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort, een fitnesscentrum en een restaurant waar je iedere ochtend geniet van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: Sfeerbeelden van Floriade Expo 2022

Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek aan de wereldtuinbouwtentoonstelling? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Almere!

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Nederland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Nederland? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Nederland met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Nederland.

Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 3 juni 2022 - Elisabeth Van den bossche

Heel leuk boek. Tof om plaatsen te ontdekken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?