21 x mooiste bezienswaardigheden in Den Haag: wat zien en doen tijdens je bezoek?

Volledige reisgids kopen voor € 10

21 x mooiste bezienswaardigheden in Den Haag: wat zien en doen tijdens je bezoek?

13 december 2023 in Den Haag23 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Den Haag + waar verblijven?

Den Haag is ongetwijfeld een stad die je moet bezocht hebben in Nederland. Alles wat je van een leuke weekend- of vakantiebestemming verwacht is hier te vinden. Je vindt er cultuur, geschiedenis, natuur en natuurlijke de politiek en het Koninklijk Huis. En doordat Den Haag aan zee ligt, kan je je citytrip perfect uitbreiden tot een volwaardige vakantie in Nederland!

We maakten alvast een lijstje van de must-see bezienswaardigheden en activiteiten in Den Haag die je zeker niet mag overslaan!

Tours en dagexcursies boeken in Den Haag

Den Haag bezoeken tijdens een weekendje weg of stedentrip? Ontdek welke leuke activiteiten je er allemaal kan doen of bekijk meteen het volledige aanbod tours en excursies in Den Haag online.

De leukste attracties en tours in Den Haag

Inhoud artikel

 1. Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van de Nederlandse koning en ligt in het centrum van Den Haag. Vanaf het station, het Malieveld, de winkelstraten en Het Binnenhof wandel je er in een paar minuutjes naartoe. Hier hebben verschillende Koninklijke huwelijken plaatsgevonden. Paleis Noordeinde is helaas niet vanbinnen te bezichtigen, maar de buitenkant is zeker ook al de moeite waard! Wandel hier dus zeker even langs en stop eens in de Paleistuin om te genieten van de rust.

VERBLIJFTIP: Hotel Indigo The Hague - Palace Noordeinde ligt tegenover Koninklijk Paleis Noordeinde. Het boetiekhotel is gevestigd in een voormalig bankgebouw, zoals je kan opmerken uit de unieke decorelementen. Alle designkamers hebben een op een spa geïnspireerde badkamer met een inloopdouche. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een ontbijtje in Brasserie Stocks and Bonds. Meer info en boeken.

 1. Nieuwe Stadhuis van Den Haag

Den Haag heeft in de loop der jaren maar liefst 4 stadhuizen gekend. Het huidige stadhuis kreeg een zeer opvallende look dankzij de Amerikaanse architect Richard Meyer. Het moderne stadhuis is gelegen aan het Spui en valt op door zijn felle witte kleuren, vandaar wordt het stadhuis ook wel eens ‘het Ijspaleis’ genoemd. Bovendien kenmerkt het gebouw zich ook door tentoonstellingsruimtes, galerijen én het grootste atrium van Nederland!

STADSWANDELING: Wil jij ook graag Den Haag verkennen? Download onze gratis stadswandeling in Den Haag en ontdek de mooiste plekjes van de stad !

 1. Museum De Gevangenpoort

Deze middeleeuwse gevangenis ligt vlakbij de Hofvijver en was vanaf de 13e eeuw de hoofdpoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw waar verdachte misdadigers op hun proces zaten te wachten. Ruim 400 jaar hebben hier gevangen vastgezeten waaronder enkele beroemde regenten.

Spannende verhalen en politieke samenzweringen

Breng een bezoekje aan het museum en luister naar de spannende verhalen over politieke samenzweringen, de straffen die gevangen opgelegd kregen en het leven in de cellen. Je ziet het niet alleen, je beleeft het ook echt. Zo kregen de veroordeelden een bordje rond de nek met daarop de reden van hun terechtstelling. Enkele van deze bordjes kan je nog bezichtigen in het museum.

Wees je er wel bewust van dat het verhaal achter deze voormalige gevangenis vrij gevoelig ligt en dus niet voor iedereen geschikt is. Maar vraag jij je ook af in welk soort cellen zij vastzaten? Welke soort straffen ze kregen en of er een verschil was tussen rijke en arme misdadigers? Neem dan zeker een gids mee tijdens je rondleiding! Meer info op de website

 1. Het Mauritshuis

Grenzend aan Het Binnenhof ligt een van de bekendste en belangrijkste musea van Nederland. Het Mauritshuis is voor veel mensen dé reden om Den Haag te bezoeken en de overheidscollectie van meer dan 800 schilderijen van de Nederlandse schilderkunst te bewonderen. Deze collectie bevat ondermeer werken van Rembrandt en Vermeer. Ook op Tripadvisor is het Mauritshuis de nummer 1 attractie in Den Haag.

Je vindt er bekende en minder bekende schilderijen, maar het topstuk is ongetwijfeld toch wel ‘Het meisje met de Parel’ van Vermeer.

Openingsuren en prijzen

 • Sla dit museum zeker niet over. Het is elke dag geopend en voor €19 kan je de hele collectie al bezichtigen.
 • Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen. Indien je over een museumkaart in Nederlands beschikt, heb je gratis toegang.

TICKETS: Koop je tickets voor Het Mauritshuis online, zo sla je eventuele wachtrijen aan de kassa over.

 1. Lange Voorhout

Het Lange Voorhout is misschien wel een van de mooiste lanen in Nederland. Het staat bekend om zijn historische waarde en bijzondere architectuur. Enkele bekende gebouwen aan Lange Voorhout die je tijdens een rustgevende wandeling kan bewonderen zijn onder meer het Pagehuis, Hotel Des Indes en het Paleis Lange Voorhout.

Zo'n mooie plek als de Lange Voorhout is natuurlijk ook een populaire locatie voor diverse evenementen gedurende het hele jaar. Zo wordt er jaarlijks de Haagse Antiek- en Boekenmarkt georganiseerd, waar je antiek, boeken en kunst kan vinden. In de winterperiode tijdens de "De Royal Christmas Fair" wordt de laan omgetoverd tot een magisch kerstfeest met sfeervolle kerstkraampjes, verlichting en leuke activiteiten.

 1. Bezoek nog meer musea in Den Haag

Naast het Mauritshuis zijn er nog meer populaire musea in Den Haag. Op een regenachtige dag is het ideaal om een van de vele boeiende musea in Den Haag te bezoeken. Hieronder vind je alvast een overzicht van enkele leuke musea in Den Haag:

Escher in het Paleis

Escher in het Paleis is een permanente tentoonstelling van de zeer bijzondere kunstenaar Escher in het voormalige winterpaleis van koningin Emma. Escher staat bekend om zijn schilderijen met een effect van ‘gezichtsbedrog’.

Zijn twee bekendste kunstwerken laten een oneindige lus trappen zien en vogels die zowel naar boven als beneden vliegen. Het museum is interactief en er is een etage die je optische illusies laat ontdekken. Het museum is elke dag geopend, behalve op maandag en vraagt een toegangsprijs van €10. Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen. Meer info op de website.

TICKETS: Je kan je tickets voor het Escher in Het Paleis ook online boeken. Zo vermijd je eventuele wachtrijen aan de kassa.

Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is met een afmeting van 120 x 14 meter het grootste schilderij van Nederland. Het is een echte panorama van de zee en duinen rondom Den Haag. Je kunt het 360 graden bekijken wat het een uniek kunstwerk maakt en het dus ook populair maakt. Panorama Mesdag is iedere dag geopend. Bestel je tickets hier.

Het Kunstmuseum

Het Kunstmuseum ligt tussen het centrum van Den Haag en het strand in Scheveningen. Het museum lijkt langs de buitenkant niet spectaculair, maar het heeft werken van Picasso en Mondriaan met als absoluut hoogtepunt de wereldberoemde ‘Victory Boogie Woogie’.

TICKETS: Het Kunstmuseum is iedere dag open, behalve op maandagen. Een ticket kost €16. Voor kinderen, scholieren en groepen gelden kortingsprijzen en met een museumkaart heb je gratis toegang. Koop je ticket voor het Kunstmuseum online, zo sla je alvast de wachtrij over en kan je direct naar binnen.

 1. Het Vredespaleis

Dit paleis is het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag. Niet zo gek, het is namelijk een heel belangrijk en iconisch gebouw. Hier zit het Internationaal Gerechtshof. Daarnaast zit hier ook de Academie voor Internationaal Recht, waar rechtenstudenten over de hele wereld studeren. De bibliotheek alleen al is heel prestigieus en de studenten mogen hiervan gebruik maken.

Openingsuren en tickets

 • Het Vredespaleis is niet toegankelijk voor publiek, behalve op een aantal weekenden per jaar na.
 • Wil je absoluut weten hoe het erbinnen uitziet? Dan moet je tickets vooraf kopen. Een rondleiding duurt 45 minuten en kost €11.
 • Tickets kun je alleen via hun eigen website kopen.
 • Het bezoekerscentrum is wel vrij toegankelijk en elke dag geopend behalve op maandagen en feestdagen.
 • Hier kun je meer te weten komen over het gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn.
 • Ook kan je de vredesvlam zien en het Wereldvredespad met 196 steentjes die de 196 landen van de wereld vertegenwoordigen.
 1. Chinatown

Ook in Den Haag kan je de Chinese buurt ontdekken. Maar vergis je niet! Oorspronkelijk stond deze buurt bekend als de Haagse Jodenbuurt maar na de Tweede Wereldoorlog kwam de wijk weer leeg te staan.

Vanaf de jaren 70 werd de buurt terug wat opgeknapt en trokken heel wat Chinezen hierheen. Zij hebben letterlijk en figuurlijk terug leven de buurt ingeblazen. Wanneer je door deze wijk wandelt, vind je uiteraard heel wat Chinese restaurants en winkeltjes. Maar ook de Chinese poorten – die gebouwd zijn met originele bouwmaterialen, trekken heel wat bezoekers, en terecht!

 1. Grote Kerk

De ‘Grote Kerk’ van Den Haag, ook wel bekend als de ‘Sint Jacobskerk’. De kerk werd voltooid halfweg de 15e eeuw als typische hallenkerk in de stijl van Brabantse gotiek, en is daarmee één van de oudste gebouwen van Nederland. Wanneer je voor de kerk staat, zal de zeshoekige toren met beiaard (51 klokken) je onmiddellijk opvallen. Binnenin heb je een fraai houten gewelf, een preekstoel uit 1550 en een praalgraf van admiraal Wassenaer Obdam.

Ooit werd Willem-Alexander hier gedoopt en vonden er enkele huwelijken plaats maar sinds de laatste restauratie in 1987 werd de kerk in gebruik genomen voor tal van culturele evenementen.

De skyline van Den Haag vanaf de Haagse Toren

Wil je graag genieten van het uitzicht op Den Haag? Dan kan je altijd deelnemen aan een begeleide beklimming van de Haagse Toren, een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Na het betreden van 288 treden kom je op een platform op zo'n 92,5 meter hoogte. Hier wacht je een prachtig uitzicht over de stad en de regio. Tijdens de beklimming is er ook een deskundige gids aanwezig die met volle enthousiasme meer vertelt over de klokken, de speeltrommel en de geschiedenis van de Haagse Toren.

TICKETS: Boek je begeleide torenbeklimming van de Haagse Toren online op voorhand.

 1. Nieuwe Kerk

Omdat de Grote Kerk te klein werd, besloot men een tweede kerk te bouwen. Zo werd de eerste steen van de Nieuwe Kerk gelegd in 1649. De kerk werd in Hollands-Classicistische-Barok-stijl gebouwd en werd voltooid in 1656.

De Nieuwe Kerk bezit een rijkdom aan 17e-eeuws houtsnijwerk, een eikenhouten kapconstructie en hoge glas-in-lood ramen. Er is al lang geen sprake meer van een kerkelijke functie. In tegendeel, tegenwoordig kan je in de prachtig gerestaureerde kerk concerten, galadiners, voorstellingen, meetings en congressen bijwonen.

 1. Een grachtenrondvaart door Den Haag

Op zoek naar een leuke manier om Den Haag te leren kennen? Wat dacht je van een gezellige rondvaart door de grachten van Den Haag? Je verkent de schoonheid van de stad als het ware vanaf het water. Onderweg kom je langs enkele topbezienswaardigheden van de stad zoals en vaar je onder de romantische bruggen door. Ondertussen geniet je van een enthousiaste gids die je leuke en boeiende verhalen weet te vertellen over de bezienswaardigheden waar je langs vaart.

RONDVAART: Wil jij ook graag een rondvaart maken door de stad? Boek je grachtenrondvaart door Den Haag op voorhand online!

 1. Het Binnenhof en Ridderzaal

In het centrum van Den Haag vind je Het Binnenhof, het politieke hart van Nederland. Je kunt Het Binnenhof vrij betreden vanuit het prachtige ‘Buitenhof’ en via ‘Plein’. Zo wandel je tussen de bekende plekken door waaronder het Torentje, de Ridderzaal en de Tweede Kamer de belangrijkste en bekendste zijn.

 • Het Torentje ligt prachtig aan Het Binnenhof en is de werkplek van de minister president van Nederland.
 • In de Ridderzaal wordt elk jaar op Prinsjesdag de troonrede voorgelezen door de Koning van Nederland.
 • In de Tweede kamer worden de belangrijkste politieke besluiten genomen en debatten gevoerd. Het geheel ligt aan de prachtige Hofvijver dat ook goed te zien is vanuit Het Binnenhof.

Tijdens een rondleiding kan je zowel de Ridderzaal als de Tweede Kamer bezoeken. Helaas is het Torentje niet van binnen te bekijken. Deze rondleiding kan je boeken via ProDemos. Het kost 11 euro en duurt anderhalf uur. Je moet vooraf reserveren en je moet ter plekke een geldig ID bewijs kunnen tonen.

UPDATE: Er zijn momenteel renovatiewerken deze zullen duren tot 2026. Openingsuren / sluiting van het gebouw en andere actuele info kan je vinden op deze site.

TIP: Ontdek de hotspots van Den Haag op een unieke manier dankzij de historische hop-on hop-off toeristentram van 65-jaar oud. Boek je tramtickets hier.
 1. Shoppen in Den Haag

Naast de talrijke musea en wereldbekende politieke instellingen is Den Haag tevens een perfecte stad om te shoppen. De Spuistraat en de Vlamingenstraat zijn dé autovrije winkelstraten van Den Haag. Hierdoor kan je ongestoord genieten van de prachtige gevels die de straten karakter geven. De oude uitstraling, de bekende winkelmerken en de fijne sfeer vormt de ideale combinatie voor een namiddagje shoppen.

Het Hofkwartier

Naast de grote merken biedt deze shoppingswijk ook talrijke boetiekjes en vintagezaken in alle prijsklassen. Dit gedeelte van de stad wordt het Hofkwartier genoemd. In het Hofkwartier vind je De Denneweg terug. Vroeger een straatje voor antiekzaken maar vandaag de dag uitgegroeid tot een volledige "lifestyle area". Dat hier veel antiekzaken te vinden zijn, is niet zomaar, het is namelijk een van de oudste straten van Den Haag. Ben je geen shopaholic? Wandel dan gewoon eens doordeze straat om de adembenemende 18de eeuwse panden te bewonderen.

En of het nu om de openingsuren van je favoriete boetiek op te zoeken of om de tijd te doden tijdens het wachten: de Denneweg biedt gratis wifi aan!

 1. Foodhallen Den Haag

Na je stadswandeling door Den Haag, kan je altijd lekker gaan lunchen in de Foodhallen van Scheveningen. Eens je de foodhallen binnenwandelt, zal je versteld staan van de gezelligheid. Overal bevinden zich verschillende kraampjes met lekkere Street food van over de hele wereld. Zin in sushi of och eerder Mexicaans? Geen probleem, je vindt het hier! Bestel je eten aan één of meerdere kraampjes en neem plaats in het gezellige interieur. Obers zullen je voorzien van een lekkere cocktail of ander drankje. Een absolute aanrader. Meer info op de website.

 1. Haagse Passage

De Haagse Passage is het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland en behoort met de passages van Brussel en Milaan tot de mooiste, winkelgalerijen van Europa. De passage bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Beide hebben hun eigen unieke en sfeervolle charme met een royaal aanbod aan topwinkels.

De Nieuws Passage heeft de uitstraling van een licht, open en transparant gebouw met een glazen dak. De gevel bestaat uit de traditionele Nederlandse keramische tegels in het wit en Delfts blauw en is voorzien van een ledscherm wat zorgt voor een extra dimensie aan de winkelbeleving.

 1. Het Nationaal Monument Oranjehotel

Tijdens je bezoek aan Den Haag kan je een bezoekje brengen aan de belangrijkste nazi-gevangenis van Nederland! Het Nationaal Monument Oranjehotel werd gebouwd tussen 1883 en 1886 en was voor heel wat gevangenen (denk maar aan verzetsmensen, Joden, communisten, Jehova's getuigen en zwarthandelaren, de eindbestemming. De gevangenen werden hier ter dood veroordeeld en geëxecuteerd door een vuurpeloton.

Aan de hand van een audiogids kan je naar indrukwekkende verhalen van gevangenen luisteren, geïllustreerd met documenten, foto's en audiofragmenten. Tijdens je rondleiding kan je ook een van de dodencellen binnen en ontdek je wat het betekende om hier gevangen te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer info op de website.

Boek je tickets voor het Oranjehotel hier

 1. Spot de street-art in Den Haag

Fan van street-art? Dan is de street art fietstour door Den Haag zeker iets voor jou. Met je fiets rijd je door het centrum van de stad, langs verschillende muurschilderingen gemaakt door lokale kunstenaars. Rijd van de ene bijzondere muurschildering naar de andere tijdens deze 2 uur durende fietstocht en verken Den Haag op een kleurrijke manier. Boek je street-art fietstocht door Den Haag.

 1. Madurodam

Na een cultureel rondje Den Haag is het tijd voor ontspanning. Madurodam is Nederland in het klein. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen zijn hier moeilijk buiten te krijgen. Wie van de hele familie kan zijn eigen gewicht in kaas optillen, het havenverkeer regelen of windenergie opwekken? De nieuwste attractie is ‘The Flying Dutchman’ waarbij je alles ontdekt over de pioniers van Nederland.

Madurodam is de perfecte combinatie van een pretpark, historisch erfgoed en prachtige natuur. Er zijn wel meer dan 5.500 miniatuurbomen en 55.000 bloemen die het hele seizoen bloeien. Sinds de opening in 1952 is het een van de meest bezochte pretparken in Nederland. Een ideale uitstap voor jong en oud!

TICKETS: Koop je tickets voor Madurodam online, en sla de wachtrijen over.

 1. Breng een bezoekje aan Scheveningen

Scheveningen maakt deel uit van Den Haag en ligt aan zee. Het is een heerlijke plek om uit te waaien in de herfst, te wandelen in de winter, de eerste zonnestralen op te pikken in de lente of te genieten op het strand en de vele terrasjes in de zomer. Een prachtige plek in Nederland die tijdens ieder seizoen een topbestemming is voor een vakantie in Nederland!

Leuke tip: Den Haag is een echte fietsstad. Laat je auto achter in de stad, huur een fiets en maak een mooie fietstocht naar Scheveningen. Op zo'n 20 minuutjes fietsen bereik je het strand van Scheveningen al. Bovendien is het erg leuk om de stad zo beter te leren kennen. Huur je fiets hier.

Wandel over de Pier van Scheveningen

De pier is het herkenningspunt en het hart van Scheveningen. Hier kan je van alles doen zoals winkelen en eten maar ook iets actiefs en spannends ondernemen zoals ziplinen, bungeejumpen van 60 meter hoogte of surflessen nemen. Een rondje in het reuzenrad dat je een schitterend uitzicht aanbiedt, hoort er natuurlijk ook bij.

TIP: Boek je ticket voor de SkyView reuzenrad hier online, je kan dan binnen zonder in de wachtrij te staan.

Food & drinks

Ook rondom de Pier is het heerlijk genieten van het strand en de zee, zeker als het zonnetje schijnt. Vanaf de Pier wandel je zo binnen in een beachbar of terras op de Boulevard. Bijna elk restaurant heeft een dagmenu voor een vaste prijs. Als de menu je aanstaat, zoek niet verder want de restaurants bieden zo goed als allemaal hetzelfde aan voor ook dezelfde prijs.

Of je kan ook de foodhallen van Scheveningen binnenwandelen. Wandel langs de vele kraampjes waar je kan proeven van verschillende wereldkeukens. Ook het interieur is erg gezellig!

Ben je graag vroeg uit de veren en wil je wakker worden met een heerlijk briesje? Deze hippe bars bieden ook een uitgebreid ontbijt aan, zowel op een goed gevulde bourgondische manier als op de trendy healthy way. Check het zeker eens uit!

Het Zuiderstrand - de haven

Het strand en de boulevard van Scheveningen zijn erg populair en druk in de zomer. Zit je liever wat meer op je gemak? Ga dan naar het Zuiderstrand. Dit strand ligt tussen Scheveningen en Kijkduin. De haven van Scheveningen is een leuke plek om te bezoeken, zeker op zondag.

In de ochtend varen de vissers uit om de zee op te gaan. Op vrijdag is de terugkomst en dan wordt hun vangst gelost en verkocht. Ook liggen hier vele restaurantjes en terrasjes en is het de plek om een rondvaart te boeken op de Noordzee of een korte rondvaart door de haven zelf.

 1. Beelden aan Zee

"Beelden aan Zee" ligt in Scheveningen en is het enige museum in Nederland dat gaat over beeldhouwkunst. De beelden zijn zowel binnen als buiten op de Boulevard te zien. Het is de “Traveller Choice van 2020” op Tripadvisor. Een entreeticket kost €16 en geeft je toegang tot de maandelijks wisselende tentoonstellingen.

Al genoeg geld opgedaan tijdens je tripje? Wandel dan langs de beelden op de Boulevard. Deze kan je gratis bewonderen en zijn minstens even mooi als datgene het museum tentoonstelt. Meer info op de website.

 1. Uitstap naar SEA Life Scheveningen

Direct aan het strand gelegen, vind je het Sea Life Scheveningen. Een groot zeeaquarium in Scheveningen (Den Haag). Sea Life Scheveningen is een onderdeel van de internationale keten Sea Life, dé grootste aquarium-uitbater in de wereld met verdere vestigingen. Zie schildpadden, roggen, haaien en andere prachtige oceaanbewoners in Den Haag en ontdek en leer meer over wonderlijke onderwaterwereld.

TICKETS: Boek je tickets voor Sea Life Scheveningen online op voorhand en vermijd eventuele wachtrijen aan de kassa.

 1. Waar uitgaan in Scheveningen?

Waar bevinden zich nu de leuke plekjes om de avond in Scheveningen en Den Haag door te brengen? Natuurlijk kan je lekker gaan eten op de Boulevard van Scheveningen voor de vaste lage prijs van een dagmenu, maar je kan ook iets bijzonders doen. Hieronder geven we alvast enkele tips:

 • Brasserie The Beachroom. Dit restaurant staat op nummer 2 van de 137 restaurants in Scheveningen. Wat is hier bijzonder? Hun website zegt het al; het proeverijmenu. Hier kan je meer dan 35 verschillende gerechtjes samen kiezen, delen en proeven. De gerechtjes worden deelbaar op tafel geserveerd Je kunt onbeperkt genieten inclusief dessert voor €29,90 p.p.
 • Big Bell. Bij dit restaurant aan de boulevard kun je prima eten. Na etenstijd wordt hier live muziek gespeeld. Je kan aan je tafeltje blijven zitten, of de dansvloer op gaan. Helemaal geschikt voor een leuk avondje uit.
 • Crazy Pianos. Dit is de meest bekende en populaire bar in Scheveningen. Wil je hier een avond doorbrengen? Dan zal je best reserveren. Je kan er lekker eten en na 19:00 mogen gasten hun favoriete nummers aanvragen die live worden gespeeld op de piano. Zie het als een jukebox maar dan live en op de piano.
 1. Parkeren en vervoer in Den Haag

Wanneer je Den Haag met de trein bezoekt, stap dan uit bij Den Haag Centraal Station. Vanaf hier wandel je in 10 minuutjes naar het centrum van de stad. Je vindt hier bijvoorbeeld Escher in het Paleis, het Binnenhof, Het Mauritshuis, Paleis Noordeinde en de winkelstraten. Wil je het Kunstmuseum, Madurodam of Scheveningen bezoeken? Neem dan de tram. Binnen een kwartiertje sta je op het strand met tram 9.

Kom je met de auto?

Bij Parkeergarage Helicon kun je al parkeren vanaf €10 per dag. Dit moet je wel vooraf reserveren. De garage ligt vlakbij het centraal station. Wil je echt in het centrum van de stad parkeren? Dan kun je terecht bij de veel Q-parks zoals City Parking en Grote Markt. Hier ben je wel veel duurder uit.

Hoe verplaatsen binnenin de stad? Neem de Tourist Tram!

In de stad zelf of als vervoer tussen Den Haag en Scheveningen kan je de Tourist Tram nemen. Deze kan je vergelijken met de Hop-on Hop-off bussen, alleen dan veel leuker. Er worden namelijk historische trams ingezet hiervoor. De route komt langs vele bezienswaardigheden en rijdt in zowel Den Haag centrum als Scheveningen.

Onderweg kom je via een audiotour van alles te weten over de stad. Met een kaartje kan je onbeperkt in- en uitstappen tijdens de route. Een kaartje voor volwassenen kost €15 en voor kinderen €5. Boek je ticket zeker online, zo ben je zeker dat je erop kan.

Klik hier om je tickets te reserveren

 1. Waar overnachten in Den Haag?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en B&B's in Den Haag.

 • La Paulowna is een gezellig en fraai boetiekhotel in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, dichtbij het levendige deel van de stad. Het hotel beschikt over ruime suites met elk hun eigen kleurthema en zijn uitgerust met veel speelse details. 's Morgens kan je genieten van een heerlijk ontbijt in het Hortus restaurant. Meer info en boeken.
 • Hotel Sebel is een charmant stadshotel en wordt omgeven door allerlei authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige Jugendstilpanden. De ruime, moderne kamers zijn verdeeld onder drie herenhuizen waarvan een mooi Art Nouveau gebouw dat dateert uit 1882. Meer info en boeken.
 • ’t Goude Hooft was ooit de oudste herberg van Den Haag, nu is het een hip hotel. Het hotel is gevestigd in een prachtig, historische en karakteristiek pand dat alleen maar warmte, gezelligheid en klasse uitstraalt. 't Goude Hooft biedt stijlvolle kamers waar je kan genieten van een breed scala aan luxe faciliteiten en services. Meer info en boeken.
 1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Den Haag?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip of stedentrip Den Haag? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. We stelden een complete stadswandeling samen langs alle highlights van de stad. Download je gratis wandeling Den Haag. Wil je graag nog meer zien van Zuid-Holland, koop dan onze reisgids Zuid-Holland met een complete rondreis.

Zuid-Holland

Gratis wandeling Den Haag downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 13 maart 2024 - Johan De Munck

Een heel interessante gids!! Komt heel goed van pas! Top!!

- 25 februari 2024 - Mieke Geurden

Zoals bij al onze reizen van de laatste jaren gebruikten we ook nu weer de reisgids van Geerts reisroutes voor onze trip naar Den Haag. Zeer uitgebreide gids met duidelijke uitleg over de bezienswaardigheden en hoe er te geraken.

- 24 juli 2023 - Christine de brabandere

Deze gids is uiterst nuttig en praktisch, we waren in Den Haag goede uitleg, wel boeiend en in Wassenaar het museum Voorlinden: een aanrader, in Wassenaar wonen ook de rijkste lui uit Nederland😇in Wassenaar kan je ook mooie wandelingen maken. Wat tegenviel is Scheveningen, op de pier en het Kurhuis na : ronduit lelijk, de “promenade” is niets de flatgebouwen die op de “promenade “ uitgeven zijn banaal

- 19 juli 2023 - Potoms

fantastische gids, veel info, heeft ons zeker geholpen om de streek te ontdekken

- 4 mei 2023 - De Donder Jan

Heel bruikbare informatie Mooie uitgestippelde wandeling

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?