6 x leukste activiteiten, excursies en tours in Milaan? Alle info + tickets

6 x leukste activiteiten, excursies en tours in Milaan? Alle info + tickets

21 februari 2024 in Milaan0 reacties

Overzicht met de leukste activiteiten en tours in Milaan + waar tickets boeken?

Milaan is een boeiende stad waar ontzettend veel te zien en te beleven valt. Je kan de stad natuurlijk gewoon op je eentje verkennen, maar een bezoek aan Milaan wordt extra boeiend wanneer je met een gids door de straten trekt.

In Milaan worden veel tours en activiteiten georganiseerd. We geven je een overzicht van de leukste tours in Milaan.

Wil je veel zien tijdens je citytrip in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van gratis toegang bij tal van musea + hop on/hop off bus + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en ontvang kortingsbons.

Inhoud artikel

  1. Verken Milaan met een gids

De beste manier om een stad te leren kennen, is door aan het begin van je reis een stadswandeling met gids te maken. Zo zie je niet alleen de mooiste delen van de stad, het heeft je ook een goed idee van hoe groot de stad is. Bovendien geeft de gids je allerhande tips voor de belangrijkste bezienswaardigheden en je komt leuke anekdotes te weten waar je anders nooit over gehoord zou hebben.

In Milaan raden we deze 3 uur durende stadswandeling aan. Een leuke gids neemt je mee op sleeptouw door Milaan. Je krijgt veel leuke weetjes te horen onderweg. Je passeert langs de bekendste bezienswaardigheden zoals de Duomo, het Teatro La Scala en het Castello Sforzesco.

TIP: Ontdek de leukste plekjes van Milaan met een geleide stadswandeling door Milaan met gids.

  1. Activiteiten en tours over Leonardo Da Vinci in Milaan

Leonardo Da Vinci en Milaan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beroemde kunstenaar, architect en uitvinder woonde er twintig jaar. Hij maakte er tal van meesterwerken en deed er heel wat van zijn ontdekkingen. Wie Milaan zegt, zegt dus Da Vinci en dat zal je in de hele stad merken. Verwijzingen naar Da Vinci zie je overal. Er zijn verschillende musea waar je werken van Da Vinci kan bewonderen:

Het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Dé must-see wat Da Vinci betreft is natuurlijk Het Laatste Avondmaal. Het is een fresco dat geschilderd werd in het klooster Santa Maria delle Grazie. Boek vooraf online tickets met een gids om de wachtrij over te slaan.

Het Leonardo3 Museum

Dit is hét museum over Da Vinci bij uitstek. Koop online je tickets voor het Leonardo3 Museum en duik in de geniale geest van Leonardo da Vinci en de Italiaanse renaissance tijdens deze interactieve tentoonstelling Leonardo3 - The World of Leonardo in Milaan. Het is ook een leuke uitstap met kinderen.

Het Pinacoteca Ambrosiana

Nog zo’n must-see is Milaan is de zogenaamde Da Vinci Codex, tentoongesteld in het Pinacoteca Ambrosiana. Dit is een twaalfdelig schrift vol originele Da Vinci-tekeningen. Je komt hier ontzettend veel te weten over Da Vinci in een decor vol Italiaanse schilderijen in renaissancestijl.

Klik hier om je tickets te reserveren

De wijngaard van Da Vinci

Vlakbij het klooster van Santa Maria delle Grazie, waar je het Laatste Avondmaal kan bewonderen, ligt een tuin verstopt met een kleine wijngaard die ooit eigendom was van Da Vinci. Vandaag is het een museum over de kunstenaar. Hij werkte hier aan enkele van zijn bekendste werken.

TICKETS: Bestel je tickets voor de wijngaard van Da Vinci online en dompel jezelf onder in Da Vinci's meest geliefde bezittingen.

Je kan online ook tickets boeken voor een wandeltocht door historisch Milaan met een skip-the-line ticket om Da Vinci's meesterwerk Het Laatste Avondmaal te bewonderen. Eerst bezoek je het schilderij en daarna trek je met een Engelstalige gids de stad in. Een uitstekende kennismaking met Milaan waarbij je al meteen een must-see van je lijstje kan schrappen. Boek je wandeling hier.

  1. Proef van de Italiaanse keuken tijdens de culinaire tours

De Italiaanse keuken is de beste ter wereld en iedereen die het daar niet eens mee is, heeft ongelijk. Ook Italiaanse wijnen zijn van uitmuntende kwaliteit. In Milaan vind je dan ook talloze wijnbars waar je al dat lekkers kan proeven. Die heerlijke wijn smaakt nog beter wanneer een sommelier je bijstaat bij het proeven.

Ga wijn proeven in een van de vele wijnbars

We raden deze wijntour in Milaan aan. Je gaat naar een wijnbar met een kenner en proeft drie lekkere wijnen. Je krijgt ook enkele hapjes van een chef voorgeschoteld die perfect bij de wijnen passen. Een aanrader! Boek je wijntour in Milaan hier.

Volg een kookcursus in Milaan

Heb je heerlijk gegeten in Milaan en wil je die Italiaanse recepten ook thuis reproduceren? Dan moet je op kookles bij een echte Italiaanse! We raden je deze kookworkshop in Milaan aan. Je maakt pasta, ravioli en tiramisu en mag je (hopelijk geslaagde) gerechten daarna natuurlijk opeten. Zo keer je terug naar huis met een volle maag én aanvullingen in je receptenboek. Boek je kookworkshop hier.

  1. Ontdek Milaan met de fiets

Milaan leent zich uitstekend tot een ontspannende fietstocht. Meer zelfs, het is de ideale manier om de stad te leren kennen. Niet alle bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en met de fiets kan je ook de niet-toeristische wijken verkennen. Er worden verschillende begeleide fietstochten in Milaan georganiseerd:

  1. Bezoek bekende bezienswaardigheden met een gids

Dom van Milaan

Wie naar Milaan gaat, moet natuurlijk de Duomo bezoeken. Tickets voor een bezoek aan de Duomo (incl. een bezoek aan het dak) boek je vooraf online. Zo voorkom je de lange wachtrijen en kan je meteen naar binnen.

Om het meeste uit je bezoek aan de Duomo te halen, moet je met een gids gaan. Online kan je tickets boeken voor een rondleiding van 1,5 uur door het complex van de kathedraal van Milaan. Ook het dak, het archeologische gedeelte en het bijhorende museum staan op het programma. Boek je rondleiding door de Dom van Milaan hier.

Teatro La Scala

Verder staat het Teatro La Scala ongetwijfeld op je lijstje. Dat geldt echter ook voor alle andere toeristen en dus staan er steevast wachtrijen. Met een online ticket voor Teatro La Scala krijg je toegang tot een van de beroemdste operatheaters ter wereld, het bijbehorende museum en tijdelijke exposities. En dat zonder te hoeven wachten.

Klik hier om je tickets te reserveren

Nog een bekende bezienswaardigheid is het Castello Sforzesco

Met een online ticket voor het Castello Sforzesco ontdek je het Sforza-kasteel met gereserveerde toegangskaarten en audiogids. Zo kan je alle tijd nemen om door de kasteelgangen te wandelen, de musea te bezoeken en de kunstcollecties te inspecteren.

Word je liever rondgeleid in het Sforza-kasteel? Dan raden we je deze rondleiding door het Castello Sforzesco aan. De gids vertelt je over de geschiedenis van het kasteel, de kunstwerken en je leert bij over Da Vinci en Michelangelo.

  1. Maak een mooie daguitstap vanuit Milaan

Daguitstap naar Cinque Terre vanuit Milaan

Wil je de warmte even ontsnappen? Dan moet je Cinque Terre verkennen, een van de meest schilderachtige landschappen van Italië. Het zijn vijf dorpjes die zich vastklampen aan kliffen boven de azuurblauwe zee. Je kan Cinque Terre makkelijk bezoeken vanop een begeleide dagtrip vanuit Milaan. Je reist met de bus en bewondert Cinque Terre vervolgens vanuit verschillende perspectieven vanop een boot en een trein. Boek je daguitstap naar Cinque Terre vanuit Milaan.

Dagtrip naar Venetië vanuit Milaan

Er altijd al van gedroomd om rond te varen op de Venetiaanse kanalen? Grijp je kans om Venetië te bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Milaan. Je bezoekt de bekendste bezienswaardigheden van deze prachtige stad samen met een gids. Natuurlijk is er ook tijd om op je eentje door de straatjes te dwalen. Boek je daguitstap naar Venetië vanuit Milaan.

Daguitstap naar Genua en Portofino vanuit Milaan

Even ontsnappen aan de stadsdrukte? Dan prefereer je misschien een daguitstap naar de Ligurische kust. Je verkent de historische stad Genua, waar vandaag de grootste zeehaven van Italië ligt. Vandaar vaar je naar het romantische vissersdorpje Portofino vooraleer je terugkeert naar Milaan. Boek je daguitstap naar Genua hier.

Treinrit door de Zwitserse Alpen

Heb je de stad inmiddels wel gezien en snak je naar vergezichten? Dan raden we je deze rit door de bergen naar St. Moritz in Zwitserland aan. Je beleeft de magie van de Zwitserse Alpen vanop een rode, sprookjesachtige trein die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De trein vertrekt vanuit Tirano, een stadje dat je makkelijk met de trein kan bereiken vanuit Milaan. Boek je treinrit door de Zwitserse Alpen.

  1. Waar overnachten in Milaan?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's appartementen in Milaan.

  • Liever wat minder uitgeven tijdens je verblijf in Milaan? Het Babila Hostel bevindt zich in de wijk ‘Porta Monforte’ en ligt in het centrum van de stad. Het hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw, waar gasten kunnen overnachten in een slaapzaal of privékamer. Meer info en boeken.
  • Maison Borella ligt op anderhalve kilometer van het centrum van Milaan in een hippe buurt vol bars en restaurants. Het viersterrenhotel is prachtig afgewerkt en heeft een gezellig binnenplein met terras. Sommige kamers hebben een balkon met uitzicht op het water. Meer info en boeken.
  • Hotel Magville is een 4*hotel in de ‘Zona Risorgimento’ in het centrum van Milaan. Deze accommodatie heeft een bar, een lounge en een gezellige tuin voor alle gasten. De tramhalte ‘P.za Tricolore’ ligt op 5 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.
  1. Download ook je gratis stadswandeling Milaan

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Milaan en ga op pad! Ideaal om Milaan volledig te verkennen op eigen tempo. Download onze gratis reisgids Milaan, dé ideale start voor je bezoek aan Milaan.

Milaan

Gratis reisgids Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?