Premium

Stadswandeling in Novara: verken het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in Novara: verken het historische centrum

 • Startpunt: Basilica di San Gaudenzio
 • Eindpunt: Parco dei Bambini
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 1,5 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Novara is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Piëmont en de tweede grootste stad van Piëmont, na Turijn. Het ligt tussen de rivieren Agogna en Terdoppio en werd gesticht door de Romeinen rond 89 v.Chr. De meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden liggen in het historische centrum, het gebied dat ooit werd omsloten door de stadsmuren.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling in Novara langs de highlights

Hoewel er ook verschillende interessante locaties buiten deze voormalige vestingwerken liggen, zou de wandeling door het historische centrum je alvast een goed overzicht moeten geven van deze prachtige stad. De wandeling is ongeveer 2 uur lang en begint bij het hoogste punt van de stad, bij de Basilica di San Gaudenzio.

Enkele hoogtepunten op je stadswandeling door Novara:

 • Je wandelt langs het Piazza delle Erbe, één van de belangrijkste pleinen van Novara. Hier vind je de driehoekige sampietrino die het exacte centrum van de stad symboliseert. Dit charmante plein is omgeven door historische gebouwen, met arcades om naar beneden te lopen. Je vindt er tevens enkele cafeetjes waar je meteen kan pauzeren en de sfeer in je kan opnemen.
 • Piazza della Repubblica, is een ander historisch plein waar je halt houdt om de Kathedraal van Santa Maria Assunta, met het doopkapelcomplex en nog andere kathedraalgebouwen en musea te bezichtigen.
 • De Broletto di Novara, een middeleeuws architectonisch complex dat uit vier historische gebouwen bestaat, gebouwd in verschillende tijdperken en met verschillende, inconsistente artistieke stijlen.
 • Bezoek boeiende musea als het Museo di Storia Naturale Faraggiana Ferrandi, een interessant natuurhistorisch museum.
 • Visconteo - Sforzesco-kasteel van Novara, het belangrijkste militaire gebouw in de stad.
 • Je wandelt ook even door de aantrekkelijke tuinen rond het kasteel, inclusief het grote openbare park dat zich uitstrekt naar het westen: Parco dei Bambini (kinderpark).

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Ligurië & Piëmont, inclusief tips, weetjes en mooiste bezienswaardigheden.

Ligurië & Piëmonte

Gratis preview reisgids Piëmont-Ligurië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ligurië

Ontdek Piëmonte en Ligurië via 9 uitgewerkte wandelingen met zijn badplaatsen en sfeervolle vissersdorpjes, zijn bloemenpracht, tuinen en parken. Verken de Riviera di Levante, wandelen langs de Cinque Terre. Ontdek nog meer bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 9 juli 2024 - linda

zal zeer nuttig zijn bij onze volgende reis naar piemonte

- 19 maart 2024 - linda

zal zeer nuttig zijn

Gratis preview reisgids Piëmont-Ligurië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?