Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

2 363 x gedownload66 ervaringen
  • Startpunt: Piazza del Duomo, Milaan
  • Eindpunt: Piazza dei Mercanti, Milaan
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Milaan

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Milaan met deze gratis wandelroute

Milaan is zowat het economische hart van Italië. Milaan is ook de modestad bij uitstek voor gans de wereld. Milaan heeft een Dom die je ogen zal verblinden. Met deze wandeling door Milaan kan je al deze aspecten zien.

De wandelroute start aan de Dom van Milaan en brengt je vervolgens via talrijke paleizen en winkelstraten langs de bekendste modehuizen. Tussendoor kan je genieten van historische gebouwen en pleinen. We wandelen in Milaan ook langs een paar mooie musea.

Eentje echter ligt te ver uit de route: 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci in de Santa Maria delle Grazie. We geven je wel een aantal tips mee hoe je er kan komen. We doen dit ook voor het mooie monumentale kerkhof van Milaan. Lees ook onze blogpost met alle bezienswaardigheden in Milaan.

Wil je graag het Het Laatste Avondmaal van Da Vinci gaan bewonderen? Koop dan zeker je tickets online, deze kosten € 18 inclusief audiogids, de kans is zo goed als onbestaande dat je ter plaatse nog tickets kan kopen.

Er bestaat ook een stadspas + Laatste avond, klik hier voor alle info. Wist je dat je ook begeleide wandelingen kan doen + toegang tot het Laatste avondmaal, zo zie je nog meer van Milaan.

Wil je graag de Dom van Milaan bezoeken? Koop dan zeker je tickets online, je kan kiezen om enkel het dakterras te bezoeken € 12 of een ticket met rondleiding in de kathedraal te boeken € 27. Bekijk hier het aanbod.
Zo ben je zeker dat je naar boven kan + moet je niet in de wachtrij aanschuiven. Bestel veilig via GetYourGuide of bij Ticketbar.

Nog meer zien in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 69 en geniet van korting bij tal van musea + gratis openbaar vervoer + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en tal van kortingsbons.

Milaan stadswandeling

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Milaan: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

66 ervaringen

- 7 mei 2019 - Gisela

De stadswandeling was een handig gegeven bij de verkenning van de stad.

- 11 maart 2019 - Wim van der Wielen

Steeds als wij ergens naar toe gaan, gebruiken we jullie gids voor een goede voorbereiding, steeds tot ons groot plezier, bedankt

- 29 januari 2019 - Freddy van oosterwijck

Ideale stadswandeling om het oude centrum te verkennen en de belangrijke gebouwen te bezoeken (Duomo, la Scala, gallerij V.Emanuelle). Ga zeker ook buiten deze stadswandeling op verkenning buiten deze zone en bezoek park Sempione, Navigli buurt, kerkhof.

- 13 december 2018 - Danja van Gulick

Geweldige stadswandeling, we hebben heerlijk genoten van Milaan en de mooie plekjes! Ga zeker de dom op, en bekijken hem niet alleen vanaf de grond, een prachtig uitzicht over Milaan. Een hele ervaring net zoals het kerkhof wat buiten de route valt, toch naar toe gegaan, het was overweldigend. Prachtige route, en stad

- 11 oktober 2018 - peremans nadine

de stadswandeling voldoet aan de verwachtingen dankje

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?