FB

Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

1 538 x gedownload63 ervaringen
  • Startpunt: Piazza del Duomo, Milaan
  • Eindpunt: Piazza dei Mercanti, Milaan
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Milaan

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Milaan met deze gratis wandelroute

Milaan is zowat het economische hart van Italië. Milaan is ook de modestad bij uitstek voor gans de wereld. Milaan heeft een Dom die je ogen zal verblinden. Met deze wandeling door Milaan kan je al deze aspecten zien. De wandelroute start aan de Dom van Milaan en brengt je vervolgens via talrijke paleizen en winkelstraten langs de bekendste modehuizen.

Tussendoor kan je genieten van historische gebouwen en pleinen. We wandelen in Milaan ook langs een paar mooie musea. Eentje echter ligt te ver uit de route: 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci in de Santa Maria delle Grazie. We geven je wel een aantal tips mee hoe je er kan komen. We doen dit ook voor het mooie monumentale kerkhof van Milaan.

Milaan stadswandeling

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Milaan: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

63 ervaringen

- 13 december 2018 - Danja van Gulick

Geweldige stadswandeling, we hebben heerlijk genoten van Milaan en de mooie plekjes! Ga zeker de dom op, en bekijken hem niet alleen vanaf de grond, een prachtig uitzicht over Milaan. Een hele ervaring net zoals het kerkhof wat buiten de route valt, toch naar toe gegaan, het was overweldigend. Prachtige route, en stad

- 11 oktober 2018 - peremans nadine

de stadswandeling voldoet aan de verwachtingen dankje

- 28 september 2018 - jufmon

korte , gezellige wandeling, chique winkels,natuurlijk de duomo is het prachtigste, wat een majestueus gebouw! tip: wijk Brera , die ze steeds omschrijven als gezellig met vele restaurantjes....oppassen als je niet te veel wil betalen voor ondermaats eten ( ofwel hebben wij juist pech gehad) 60 euro voor een pizza, gnocci, halve liter wijn en 2 desserts die uit een verpakking leken te komen, zodus...

- 16 augustus 2018 - Mireille

Heel goed uitgelegd hebben er goed gebruik van kunnen maken

- 22 mei 2018 - Ton

Geert, ik zou bij het bezoek aan de Domkerk (A) willen toevoegen dat het de moeite waard is om het dak van de Dom te beklimmen!! Ik koos voor de lift (iets duurdere ticket!) en je hebt een schitterend uitzicht over de gehele stad. Bij regen adviseer ik het niet, omdat dan het marmeren dak spiegelglad is. Er zijn een ontelbaar aantal diverse tickets te koop / via internet te bestellen! Rechts naast de Dom is een groot ticketoffice en Dom-shop! De Scala is zeker de moeite waard. Informeer eerst of de zaal te bezichtigen is! Zo niet, dan krijg je een tijd op waarop dat wel kan. Ik had het geluk direkt na een repetitie één van de loges binnen te kunnen en daar geruime tijd te verblijven. Ondanks dat ik niet veel verstand heb van opera was het museum zéér de moeite waard. Entree €9,=, 65+ €6,= (2018) Ook een tramritje door de drukke wijken is erg leuk, pak een oud tramstel, het piept en kraakt aan alle kanten maar is wel een belevenis. "Het mooiste plein van Milaan", Piazza Mercanti, staat nu (mei 2018) in de steigers, althans de overdekte markt. En dan blijft er maar een zielig pleintje over! Op de binnenkoer van museo Poldi-Pezzoli mag tegenwoordig geparkeerd worden en dat is niet tegen dovemansoren gezegd; helaas stond het plein vol met auto's; jammer van de sfeer! Verder wil ik je hartelijk danken voor de geweldige stadswandelingen die ik zo af en toe van je doorgezonden krijg. Ik hoop dat je iets aan mijn opmerkingen hebt; Groetend, Ton.

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?