Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

Stadswandeling Milaan: Van de Dom tot modehuizen

  • Startpunt: Piazza del Duomo, Milaan
  • Eindpunt: Piazza dei Mercanti, Milaan
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Milaan

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandel langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Milaan met deze gratis wandelroute

Milaan is zowat het economische hart van Italië. Milaan is ook de modestad bij uitstek voor gans de wereld. Milaan heeft een Dom die je ogen zal verblinden. Met deze wandeling door Milaan kan je al deze aspecten zien.

De wandelroute start aan de Dom van Milaan en brengt je vervolgens via talrijke paleizen en winkelstraten langs de bekendste modehuizen. Tussendoor kan je genieten van historische gebouwen en pleinen. We wandelen in Milaan ook langs een paar mooie musea.

Eentje echter ligt te ver uit de route: 'Het Laatste Avondmaal' van Leonardo da Vinci in de Santa Maria delle Grazie. We geven je wel een aantal tips mee hoe je er kan komen. We doen dit ook voor het mooie monumentale kerkhof van Milaan. Lees ook onze blogpost met alle bezienswaardigheden in Milaan.

Wil je graag het Het Laatste Avondmaal van Da Vinci gaan bewonderen? Koop dan zeker je tickets online, deze kosten € 18 inclusief audiogids, de kans is zo goed als onbestaande dat je ter plaatse nog tickets kan kopen.

Er bestaat ook een stadspas + Laatste avond, klik hier voor alle info. Wist je dat je ook begeleide wandelingen kan doen + toegang tot het Laatste avondmaal, zo zie je nog meer van Milaan.

Wil je graag de Dom van Milaan bezoeken? Koop dan zeker je tickets online, je kan kiezen om enkel het dakterras te bezoeken € 12 of een ticket met rondleiding in de kathedraal te boeken € 27. Bekijk hier het aanbod.
Zo ben je zeker dat je naar boven kan + moet je niet in de wachtrij aanschuiven. Bestel veilig via GetYourGuide of bij Ticketbar.

Nog meer zien in Milaan? Koop je Milaan Pass online voor € 89 en geniet van korting bij tal van musea + gratis openbaar vervoer + rondleidingen en kortingen bij veel restaurants en tal van kortingsbons.

Milaan

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Milaan: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

104 ervaringen

- 16 augustus 2023 - Sammy De Groote

Beste Ik heb heel handig gebruikt gemaakt van alle tips, lijstjes, beschrijvingen, ... en heb zo nog verder gezocht uit eigen beweging: jullie gaven me prima inspiratie en hielpen me op weg om heel veel in 1 week Milaan te zien. Doe zo verder ... Erkentelijke dank! Sammy

- 1 augustus 2023 - Renate

Fijne duidelijk omschreven route.We hebben genoten van het begin tot het einde ! Ook de bezichtiging van de dom was geweldig en erg fijn om niet in de lange wachtrij te hoeven staan. Al waren we maar een dag in Milaan toch hebben we veel gezien en ook nog tijd gehad om te shoppen. Echte aanrader

- 17 juli 2023 - Mieke Naessens

De stadswandeling zoals beschreven door jullie, brengt je naar alle highlights van de stad. De afwisseling is aangenaam. Ze is klaar en duidelijk. Ook gemakkelijk te splitsen in twee delen als je meer tijd wil spenderen in één of ander gedeelte van de stad. Bedankt!

- 10 juli 2023 - Eline Peters

Ik vind het een prettige reisgids waar ik veel tips uit heb gehaald. Het is fijn omdat er plekken in staan die ik zelf nog niet wist.

- 26 juni 2023 - Mieke Naessens

We zijn onze reis naar het Lago Maggiore aan het voorbereiden. Eén dag Milaan zit daar zeer bij. Ik ben ontzettend blij met de voorgestelde stadswandeling. Mijn partner is geen 'city-tripper'. Maar met deze mooi beschreven stadswandeling kon ik hem vlug overtuigen van de kwaliteit van een dagtrip. Dankjewel voor de uitvoerige en toch haalbare beschrijvingen. Ik verheug mij op onze trip Milaan in de tweede week van juli.

Gratis stadswandeling Milaan downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?