Daguitstap vanuit Zagreb? 9 tips voor leuke excursies

Volledige reisgids kopen voor € 10

Daguitstap vanuit Zagreb? 9 tips voor leuke excursies

9 juni 2022 in Kroatië0 reacties

Welke daguitstappen kan je maken in de ruime omgeving van Zagreb? Ontdek hier onze 9 reistips.

Vanuit Zagreb kan je de meest veelzijdige excursies maken. Zoek de natuur op in het prachtige Plitvice Lakes (Meren) Nationaal Park, of steek de grens over naar Slovenië voor een bezoek aan Ljubljana en het meer van Bled. Maar ook in Kroatië zelf zijn er vanuit Zagreb nog heel wat boeiende plekken te ontdekken.

Opgelet, 2 daguitstappen liggen buiten Kroatië. Hiervoor dien je in bezit te zijn van je paspoort/identiteitskaart.

Inhoud artikel

  1. Nationaal Park Plitvice Meren

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 130 km

De Plitvice meren is het grootste nationaal park in Kroatië en tevens één van de oudste in Zuidoost-Europa. Deze UNESCO Werelderfgoedsite bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn door watervallen.

Het nationaal park werd opgericht in 1949 en beschermt een bergachtige streek die rijk is aan rivieren en meren. De geologische eigenschappen van het gebied hebben een unieke topografie gecreëerd. De lokale fauna en flora zijn ook opmerkelijk. Dankzij verschillende ecosystemen die naast elkaar bestaan, wonen er diverse planten en dieren, waaronder zeldzame soorten zoals de bruine beer.

GEORGANISEERDE EXCURSIES: Kan je haast niet wachten om een daguitstap te maken naar dit bijzonder mooie natuurpark? Bestel je tickets voor het Nationaal Park Plitvice meren online en geniet ten volle van je bezoek!

  1. Ljubljana (Slovenië)

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 150 km

Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en wellicht de meest bekende stad van het land. Ze wordt naar onze mening echter nog veel te weinig bezocht. Bij ons bezoek aan de stad werden we aangenaam verrast door alles wat Ljubljana te bieden heeft. Eén van de leukste dingen aan Ljubljana is dat je nooit weet wat je kan verwachten. Je kan deze daguitstap combineren met een bezoek aan Meer van Bled.

De beste manier om Ljubljana te leren kennen, is te voet. Misschien word je uitgenodigd voor een avant-garde expositieopening, krijg je een politiek pamflet in je handen gedrukt, hoor je een geweldige straatmuzikant... Wil je graag deze stad zo goed mogelijk verkennen? Download dan zeker onze stadswandeling door Ljubljana.

  1. Het meer van Bled (Slovenië)

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 200 km

Ongeveer 55 km van Ljubljana ligt het wondermooie Meer van Bled, één van de meest gefotografeerde plekken van Slovenië. In de zomer kan het hier aardig druk zijn. We ondervonden tijdens de zomermaanden dagelijks een lange file richting het meer en dat vanaf de afrit van de autosnelweg E61 (6 km). Kom daarom of zeer vroeg, of in de late namiddag.

Het meer van Bled is waarschijnlijk de bekendste toeristische bestemming in Slovenië. In het midden van het meer vind je de Maria Hemelvaartskerk (Cerkev Marijinega vnebovzetja) uit de 9e eeuw. Je kan het eilandje bezoeken per roeiboot (reken een kleine 2 uur heen en weer roeien + bezoek aan het eiland), of met een overdekte gondel (Pletna).

VERBLIJFTIP: Niets leuker dan een bijzondere overnachting nabij het meer van Bled. Zo kan je kiezen om te overnachten in het gezellige Garden Village in Bled. Hier verblijf je in een boomhut, basic tentje, luxe glamping of een appartement mét eigen bubbelbad. Beleef een sprookjesachtige nacht naast het heldere meer van Bled. Een echte aanrader! Meer info en boeken.

  1. Naar de geboorteplaats van Tito in Kumrovec

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 60 km

Josip Broz Tito was jarenlang (van 1953 tot 1980 om precies te zijn) president van het toen nog eengemaakte Joegoslavië. In Kumrovec, zijn geboorteplaats, kan je zijn geboortehuis bezoeken. Er zijn in het dorp zelf een 20-tal prachtig gerestaureerde huizen te bewonderen die een historische inkijk geven in het typische leven in de streek. Je kan het wat vergelijken met Bokrijk.

  1. Naar het kasteel van Trakoscan en Varaždin

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 85 km

Het kasteel van Trakoscan staat bekend als één van de mooiste kastelen van Kroatië, hoewel het ook wel nood heeft aan een opknapbeurt. Het dateert uit de 13de eeuw, maar dankt zijn huidige uitzicht aan verbouwingen in de 19de eeuw. Er is een museum, maar je er ook wandelen in het park en de bossen.

Varaždin wordt ook wel "klein Wenen" genoemd. Deze stad heeft een erg rijke geschiedenis en cultuur en staat vol barokke paleizen, kerken en kloosters.

TIP RONDREIS: Wil jij graag een autovakantie maken? Bekijk onze rondreis door Kroatië langs alle hoogtepunten en haal het beste uit je verblijf.

  1. Daguitstap naar Rovinj

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 250 km

Rovinj wordt dikwijls beschouwd als de topattractie van Istrië. Hoewel deze plek enorm drukbezocht is (vooral in de zomermaanden), neemt de drukke menigte niets weg van de pracht van deze vissershaven en toeristisch resort. De pittoreske oude stad, met geplaveide wegen en aangename pleinen, rust op een eivormig schiereiland. Rovinj voelt vrij Italiaans aan. Kuier even door de steegjes, je zal het fantastisch vinden!

  1. Daguistap naar Poreč

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 250 km

Poreč is het meest populaire, toeristische resortgebied in Istrië, maar het is veel meer dan alleen een strandvakantiebestemming. Graaf wat dieper, en je zal achter deze façade van resorts, een oude, Romeinse stad ontdekken. De drie 15de-eeuwse torens rond de stad maakten ooit deel uit van de stedelijke versterkingen.

  1. Daguitstap naar Rastoke

Daguitstap, afstand enkele reis vanuit Zagreb: 105 km

Rastoke is een pittoresk dorpje verderop langs de Korana. Het rust aan de oevers van de rivier en je komt er zowel kleine watervallen tegen, alsook historische molens en huizen in de landelijke, architecturale stijl van de streek. Rastoke heeft niet minder dan 22 molens, de oudste dateert uit de 17de eeuw. Veel watervallen dragen de naam van de molenaars die er werkten.

  1. Georganiseerde daguitstap of zelf rijden? + Praktische info

Georganiseerde daguitstap of zelf rijden? Zelf in Kroatië rijden, is op zich zeer goed te doen. Wil je een daguitstap doen waarbij je de grens moet oversteken vergeet dan zeker je paspoort of identiteitskaart niet. Bij Sunny cars kan je voordelig en veilig een auto huren als je graag zelf wil rijden. Gebruik onze uitgestippelde route, zo rij niet verloren!

Opgelet: drinken en rijden is absoluut niet toegestaan in Kroatië. Er is een nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Wil je dus een glaasje drinken, kies voor een georganiseerde uitstap.

Bekijk hieronder alvast enkele leuke georganiseerde daguitstappen vanuit Zagreb

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Kroatië?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis van Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis preview reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?