Premium

Stadswandeling Zagreb langs de highlights van de stad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Stadswandeling Zagreb langs de highlights van de stad

  • Startpunt: Ban Jelačić Plein
  • Eindpunt: Kathedraal van Zagreb
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,5 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Zagreb

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Zagreb langs de highlights van de stad

Zagreb wordt door de meeste toeristen die naar Kroatië rijden overgeslagen, maar dat is niet terecht. De hoofdstad heeft heel wat te bieden voor cultuur- en kunstliefhebbers.

Je begint de wandeling op het plein Ban Jelačić en wandelt verder langs het Archeologisch Museum. Je wandelt daarna langs de toren van Lotrščak die je kan bezoeken met 's werelds kortste (en heel steile!) kabelbaan. De wandeltocht gaat verder langs het Museum of Broken Relationships, het populairste museum van de stad, helemaal gewijd aan stukgelopen relaties en verloren liefdes.

Even later passeer je de Sint-Markuskerk, de bekendste plek van Zagreb. Kleurrijke tegeltjes sieren het dak van deze kerk. De wandeltocht gaat verder langs de Stenen Poort. Je wandelt ook door de bekendste straat van Zagreb, Tkalčića Street, een bruisende plek vol winkeltjes en restaurantjes. Eindigen doe je bij de kathedraal, het hoogste gebouw van Kroatië. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Zagreb.

VERBLIJFTIP: We raden je een overnachting in het Hotel Jägerhorn, tussen de belangrijkste voetgangersstraat en de oude binnenstad van Zagreb aan. Het ontbijt in dit hotel is van zeer hoge kwaliteit, ideaal om je dag mee te beginnen! Meer info en boeken.

Kroatië

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Kroatië

Ontdek Kroatië via een compleet uitgewerkte rondreis en 5 stadswandelingen die je langs de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië brengen. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 6 mei 2022 - Freddy Jespers

Vertrekken dinsdag 10 mei naar Zagreb. Heb de informatie reeds gelezen, is zeer waardevol en zal zeker een leidraad zijn voor ons bezoek en stadswandeling doorheen de stad. Heb intussen ook de volledige beschrijving van Kroatië aangeschaft voor onze reis.

- 10 februari 2020 - Carine Vandevoords

Het is voor de eerste keer niet wat ik verwachtte, ik vond geen stadswandeling van Zagreb....

- 6 januari 2020 - Lina De Borger

Zeer handig; een goed overzicht met voldoende info over de stad! Met deze website kan je een hele reis plannen, geweldig!

- 5 november 2019 - nana talboom

supermooi met ook veel foto's. Ik maak van de 14daagse rondreis eentje van 23 dagen maar doordat het zo duidelijk is uitgelegd weet ik waar ik langer dan 1 dag wil blijven, dus ik ben er supertevreden mee

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?