Reizen met gezin - Tips voor een familievakantie in Italië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Reizen met gezin - Tips voor een familievakantie in Italië

23 juni 2023 in Italië0 reacties

Italië is een heel lang schiereiland en er valt meer dan genoeg te ontdekken. Reizen met je gezin in Italië is niet hetzelfde als alleen reizen. Gelukkig is Italië niet alleen een gezinsvriendelijke plek om te bezoeken, er zijn talloze mogelijkheden om in Italië de ideale familievakantie te beleven. In dit artikel delen we enkele tips, zodat je je Italiaanse gezinsvakantie kunt plannen, en er de perfecte reis naar Italië met je kinderen van kunt maken!

Inhoud artikel

  1. Steden om met kinderen te bezoeken in Italië

Begin jouw Italiaanse gezinsvakantie in Rome, de hoofdstad van Italië, die precies in het midden van het land ligt. Reis je met het vliegtuig, dan is de kans groot dat familiereis in Rome begint. Gelukkig is Rome een van de must-see plaatsen in Italië voor elke leeftijdsgroep, en er is dan ook genoeg te doen in Rome met de kids.

Verken het beroemde Colosseum, ga picknicken in een van de beroemde stadparken en maak een ritje met een riksja rond de prachtige Villa Borghese. En als er genoeg tijd is, kun je een dagtocht maken naar Orvieto of het pretpark in Bomarzo. Kortom, er is echt zoveel te doen in Rome, dus zorg er zeker voor om op de hoogte te zijn van de leukste gezinsactiviteiten in de hoofdstad.

  • Neem je het gezin mee naar Florence, dan is dit de ideale stad om met de kinderen op stap te gaan. Florence is niet alleen een droom voor kunstliefhebbers, maar omdat de stad vrij klein is in vergelijking met Rome of Milaan, kunnen de meeste dingen die te zien zijn te voet worden gedaan.
  • Beklim de beroemde Duomo, bezoek musea, neem een cursus pizza maken of laat de kinderen rondrennen op een van de wereldberoemde pleinen.
  • Bovendien is Florence een prima uitvalsbasis voor het verkennen van andere nabijgelegen steden en de beste plekjes aan de kust, bijvoorbeeld om met het hele gezin te genieten in een vakantiehuis aan zee 10 personen!
  • Een leuke tip is Napels, naast het bijzondere centrum kan je er ook de Vesuvius beklimmen, Pompeii bezoeken, lees al onze tips over Napels met kinderen bezoeken.
  1. Maak er een leerervaring van

Maak er een leerervaring van Italië is een geweldige bestemming om de vakantie te gebruiken als een leerervaring, voor jezelf en je gezin. Begin met de kinderen te interesseren voor de bezienswaardigheden. De kas is groot dat ze de voorkeur zullen geven aan stranden en pretparken, maar zorg er ook voor dat ze in aanraking komen met de geschiedenis van het land. Voordat je van huis vertrekt, praat met hen over enkele hoogtepunten, zoals het Colosseum in Rome of de Scheve Toren van Pisa.

Deze dingen kunnen helpen om de interesse in geschiedenis te stimuleren. Reizen door Italië met kinderen is vrij eenvoudig en als je eenmaal dit prachtige land hebt bezocht, zal je hele gezin op slag verliefd worden. Alvast op zoek naar de beste vakantieplekjes in Italië? Bezoek www.groepen.nl/groepsaccommodaties/italie voor de leukste thema’s en vakantiehuisjes. Dus nu je al deze informatie hebt om je te helpen met je familievakantie in Italië, waar wacht je nog op? Geniet van jouw gezinsvakantie in Italië.

  1. Download onze gratis reisgidsen Italië

Wil jij ook graag Italië zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

ToscaneEmilia-Romagna & GardameerLiguriëNapels-AmalfikustPugliaRomeLe Marche & AbruzzoDolomieten & Zuid-TirolSardiniëSiciliëMilaan
Reisgids ToscaneReisgids Emilia-Romagna & GardameerReisgids LiguriëReisgids Napels-AmalfikustReisgids PugliaReisgids RomeReisgids Le Marche & AbruzzoReisgids Dolomieten en Zuid-TirolReisgids SardiniëReisgids SiciliëReisgids Milaan

Op reis naar Italië? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Italië.

Toscane

Gratis reisgids Toscane downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?