Rondreis Florida (10-14 dagen): Route met reisschema, tips + reisgids

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Rondreis Florida (10-14 dagen): Route met reisschema, tips + reisgids

27 december 2022 in Florida2 reacties

Op roadtrip door Florida, the Sunshine State Ontdek onze route voor deze rondreis Florida + tips!

Florida, dat ook wel de Sunshine State wordt genoemd, is vooral bekend voor de themaparken die jaarlijks heel wat bezoekers lokken, maar je vindt er ook een heleboel natuurwonderen – en niet alleen in de beroemde Everglades, maar ook in andere reservaten en parken in de streek. Florida is een levendige staat waar culturen samenkomen en waar er voor elk wat wils is. Leef je uit op de rollercoasters of ga zonnen op de mooie stranden, je krijgt eveneens de kans om van het pad af te dwalen en een andere kant te zien van de Sunshine State.

Laat je alvast inspireren door onze routeplanning voor een 14-daagse rondreis die je zelf uiteraard kan bijsturen!

Inspiratie: Tickets, daguitstappen & excursies in Florida

Op rondreis door Florida? Dan zal je zeker alle highlights willen zien, van de pretparken tot de leukste activiteiten. Onze tip: boek je tours vooraf online, is minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Florida bij GetYourGuide.

Inhoud artikel

Dag 1: Pretparken Orlando & omgeving

We beginnen al vroeg aan de eerste dag van de rondreis! De themaparken van Orlando zijn niet ieders ding, maar voor velen is het net dé reden om hier naartoe te komen. Laten we beginnen met een kort overzicht van welke parken je zoal kan bezoeken:

 • Bezoek het wereldberoemde Walt Disney World & combineer met een bezoek aan town of Celebration.
 • Ontdek het Universal Orlando Resort, het tweede grootste resort in Greater Orlando.
 • Laat je onderdompelen in hét waterpretpark van Orlando: SeaWorld, een waterpark met marineshows, aquaria, spannende attracties en ontmoetingen met dolfijnen, pinguïns en heel wat andere zeewezens.

Maar naar welk pretpark ga je nu het best? En wat is er in godsnaam te doen als je geen themapark wil bezoeken? Meer informatie over Orlando en details over de parken vind je in onze blogpost bezienswaardigheden Orlando & omgeving.

Disney World: Magic Kingdom bezoeken? Tickets van 1 tot 7 dagen kan je ook hier online boeken, voordelig en gemakkelijk, ... geen wachtrijen

Dag 2: De leukste daguitstappen vanuit Orlando

Vooraleer je verder naar het zuiden van de Sunshine State trekt, zijn er nog een paar fascinerende plekken ten noorden van Orlando. Alle plaatsen die ik je voorstel, zijn perfect haalbaar als daguitstap vertrekkend vanuit Orlando. Hoewel je hoogstwaarschijnlijk geen tijd zal hebben om ze allemaal te bezoeken, zal een woordje uitleg je wel helpen om een keuze te maken tijdens je rondreis door Florida.

 • Na een rit van zo'n twee en een half uur naar de Gulf Coast, kan je hier de mooie beschermde kustlijn te bezoeken.
 • Als je ‘s ochtends vroeg vertrekt, kan je zo goed als de hele dag genieten van de natuur van Cedar Key en het Waccasassa Bay Preserve State Park. Hier vind je ook prachtige wandelpaden en heel wat wilde dieren.
 • Vanuit Cedar Key kan je ook een boottocht maken naar de ongerepte zoutpannen van Waccasassa Bay Preserve State Park. Dit staatspark is de thuis van heel wat zoutwatervissen, alsook van een aantal bedreigde diersoorten.

Iets verder naar het zuiden vind je nog meer mooie kust bij Crystal River, een Golfkuststad. Crystal River is met zijn National Wildlife Refuge, Archeologisch Staatspark en andere beschermde gebieden ook zeker een plek die je kan opnemen in je daguitstap.

Een andere mogelijkheid voor een daguitstap vanuit Orlando is Ocala National Forest, iets ten noorden van de stad. Dit is het zuidelijkste bosreservaat van de Verenigde Staten en het beschermt ’s werelds grootste aaneengesloten dennenstruikenbos. Tot slot kan je ook nog even zonnen op Daytona Beach, als je graag een rustdagje wil inplannen.

Meer informatie over de Gulf Coast, Crystal River, Daytona Beach, Ocala National Forest en nog meer uitstappen vind je in deze blogpost over Orlando & omgeving.

Dag 3: Langs de Atlantische kust naar Port St Lucie

Afgelegde afstand: 357 km

Op dag 3 van de rondreis rijd je van Orlando naar Port St Lucie, langs de Atlantische kust, waar je nderweg heel wat culturele en natuurlijke bezienswaardigheden tegenkomt. Ik zet de hoogtepunten even op een rijtje voor je:

 • Canaveral National Seashore: de woonplaats van veel bedreigde diersoorten en vooral bekend omwille van de zeeschildpadden die hier elk jaar hun nest maken.
 • Kennedy Space Station: het lanceringscomplex van NASA en een absolute iconische plek! Een must-see voor alle bezoekers (lees hier meer over ons bezoek aan het Kennedy Space Center).
 • Orchid Island & Hutchinson Island: luxueuze eilandgemeenschappen en resorts, leuk om eens gezien te hebben.
 • Avalon State Park & Fort Pierce Inlet State Lark: op deze plaatsen kan je een mooie wandeling maken, stop ook even bij Fort Pierce als je tijd over hebt.
 • Manatee Observation and Education Center: dit is het centrum voor zeekoeien.
 • Port St Lucie: een stad met botanische tuinen en beschermde gebieden met orchideeën, bamboe en inheemse planten.
 • North Fork St. Lucie River Aquatic Preserve: hier leven heel wat zeekoeien, rivierotters, alligators en zilverreigers.
Onze tip: Wachtrijen vermijden en zeker zijn van je toegang? Koop je tickets voor Kennedy Space station en andere online.

Dag 4: Natuurgebieden onderweg naar Fort Myers

Afgelegde afstand: 246 km

De twee kusten van Florida hebben een totaal verschillend karakter en het is fascinerend om die met mekaar te vergelijken. Onderweg naar Fort Myers is het ook zeker aan te raden af en toe te stoppen voor een aantal mooie natuurgebieden.

Zo heb je bijvoorbeeld het Lake Okeechobee, het tweede grootste zoetwatermeer op Amerikaans grondgebied. Langs beide kanten van het meer lopen er rivieren en kanalen, waardoor het een verbinding van van kust tot kust vormt.

Maak vervolgens nog enkele tussenstops of rij meteen door naar Fort Myers: een stad die de laatste jaren snel gegroeid is. Hier, of in het naburige Cape Coral, zijn er genoeg hotels of andere plekken om de nacht door te brengen. Stop ook eens bij de Edison en Ford Winter Estates. Dit zijn historische huizen en tuinen. Een beetje verderop heb je ook nog de buurstad Cape Coral, bekend voor de vele kanalen waar zeekoeien in leven.

Dag 5: Ontdek de Pine, Captiva & Sanibel eilanden

Op dag 5 van de rondreis bezoek je het grootste eiland van Florida, Pine Island. Dit eiland bestaat uit dezelfde koraalrotsen als het vasteland. Op dat vlak verschilt het van de andere kusteilanden die uit zand bestaan en wat meer naar het zuiden liggen. Het eiland wordt omringd door mangrovebossen en heeft 3 aquatische reservaten in de omliggende wateren.

Sanibel Island, bereikbaar via een brug in het zuidwesten van Fort Myers, is een plek om volledig tot rust te komen in de natuur. Dit gezinsvriendelijke eiland is ideaal om te ontspannen op de mooie stranden en om de rijke ecosystemen, die vol zitten met wilde dieren, te verkennen.

Bezoekers kunnen de San-Capweg volgen, één van de belangrijkste doorgangen op het eiland, naar het kleinere zustereiland Captiva. De helft van het eiland is vandaag de dag privé-eigendom, met heel wat luxueuze huizen aan de baaien van Captiva Drive. Hoewel je niet overal op het eiland toegang hebt, is er nog steeds veel te zien en te doen.

Alles te weten komen over de eilanden: wat kan je er zien & doen, waar kan je overnachten + welk hotel kiezen? Dat vind je in onze blogpost de 3x mooiste eilanden van Florida.

Dag 6: Van Fort Myers tot Everglades City

Afgelegde afstand: 221 km

Vandaag brengt de rondreis door Florida je verder langs de Golfkust van Florida. Onderweg kom je langs mooie natuur en ontdek je meer van Florida’s diverse fauna vooraleer je de dag kan afsluiten in Everglades City: jouw toegang tot het fantastische Everglades Nationaal Park dat erachter ligt. De hoogtepunten van vandaag zijn de volgende:

 • Estero Island & Estero Bay Aquatic Preserve: dit was het eerste aquatisch reservaat in Florida. Dit natuurgebied beschermt een aantal kritieke habitats, alsook de soorten die ervan afhankelijk zijn voor hun trekpatronen en voedsel- en nestgebieden. Op Estero Island kan je genieten van verschillende restaurants en eetgelegenheden en kan je één van de jachthavens gebruiken als startpunt van een aantal boottochten
 • Corkscrew Swamp Sanctuary: een wildreservaat dat bestaat uit moerasgebieden die ontdekt kunnen worden via een wandelpad of vanuit een observatietoren.
 • Naples: een gebied vooral gekend voor zijn luxueuze winkels, golfbanen en resorts aan de Golfkust. Je vindt hier ook mooie stranden
 • Everglades City: de bestemming van de dag! Ideaal voor avonturiers & gezinnen die graag de interessantste en ongerepte kant van Florida willen zien. Van hieruit kan je naar de mangrovetunnels peddelen, een boottochtje of een visexcursie maken, of wandelen in het schitterende binnenland van het Big Cypress National Preserve.

Wil jij ook graag deze rondreis maken? Download dan nu onze gratis preview reisgids Florida en bereid je alvast voor!

Dag 7: Ontdek Everglades Nationaal Park

Afgelegde afstand: 328 km

Het Everglades National Park is een beschermd gebied dat de habitat vormt van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten, een obligate stop tijdens je rondreis door Florida. De Everglades werden niet alleen uitgeroepen tot Nationaal Park, het is ook Werelderfgoed, een Internationaal Biosfeer Reservaat, een Watergebied van Internationaal Belang en een speciaal beschermd gebied onder het Cartagenaverdrag. Ontdek het park aan boort van een Airboat!

In onze blogpost Everglades Florida bezienswaardigheden + tips vind je alle informatie over het park om je bezoek tot in de puntjes uit te stippelen. Ontdek wat je er allemaal kan zien en doen en ontdek ook onze tips voor overnachting.

Dag 8: Verder naar Key Largo

Van alle Florida Keys ligt Key Largo het noordelijkst. Het is een populaire vakantiebestemming. De Key is lang en smal en komt voor in heel wat films én siert regelmatig de voorpagina van reisgidsen en magazines. In werkelijkheid is het net zo pittoresk, met de zon die weerkaatst op het kristalheldere water dat krioelt van het onderwaterleven.

Kom even uit je auto en ontdek het Key Largo Hammock Botanical State Park te voet of per fiets, doe je zeker tegoed aan het uitstekende lokale eten om aan te sterken voor de rest van de tocht. In het Crocodile Lake National Wildlife Refuge zie je heel wat interessante fauna.

Neem gerust je tijd tijdens je rondreis voor Key Largo en ontdek nog meer pracht en praal. In de blogpost top 10 bezienswaardigheden Key Largo verzamelde ik alles wat je er kan doen & zien + tips voor je overnachting!

Dag 9: Zet je reis verder langs de Florida Keys

Afgelegde afstand: 181 km

The Florida Keys strekken zich onafgebroken uit van Key Largo in het noordoosten tot Key West, 193 km naar het zuidoosten. Langs dit volledige gebied ben je getuige van adembenemende uitzichten en een fantastische natuur. Neem tijdens de rit regelmatig de tijd om te stoppen en te genieten van dit natuurwonder, en om de mensen en dieren die hier wonen te leren kennen.

Om je een voorproefje te geven van de Florida Keys en wat je zoal mag verwachten tijdens je rondreis: begin alvast weg te dromen bij deze wondermooie beelden vanuit de lucht.

Dag 10: Relaxen in Key West

Op dag 10 van de rondreis kan je even de tijd nemen om te ontspannen en te genieten van de informele en losse sfeer op Key West. Maak er kennis met de lokale bevolking en tal van bijzondere bezienswaardigheden. Je hebt nu het meest zuidelijke punt van de continentale Verenigde Staten bereikt.

Key West is een bruisende gemeenschap die bekend staat voor haar open en tolerante levenshouding. Je zal merken dat het niet veel moeite zal kosten om je verblijf te verlengen op deze bruisende plek, overweeg daarom om eventueel een nacht (of twee) langer te blijven vooraleer je via de Keys terugkeert richting Miami (de eindbestemming van deze rondreis). Ontdek wat je er zoal te beleven valt in Key West in mijn blogpost bezienswaardigheden Key West. Hierin vind je heel wat tips en de absolute must-sees!

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijk hotel? Dan kan ik je Best Western Key Ambassador aanraden. Een resort dat iets goedkoper is dan de doorsnee en ook nog eens de nodige luxe biedt.

Dag 11: Via de Overseas Highway naar Miami

Afgelegde afstand: 264 km

Op de voorlaatste dag van de Florida rondreis, rij je terug langs de Overseas Highway, via de Florida Keys, richting Miami. Op dat 11 kan je Miami City en haar vele toeristische trekpleisters leren kennen vooraleer je nog naar Miami Beach trekt als allerlaatste stop van dit avontuur.

Miami heeft heel wat in haar mars: er zijn dierentuinen, een hoop interessante musea, gezellige straatjes in typische Amerikaanse sfeer, street art, shoppingcentra en ook enkele mooie parken. Alweer een bestemming die voor elk wat wils in petto heeft! Tips + aanraders voor je overnachting verwijs ik je door naar de blogpost met de mooiste bezienswaardigheden in Miami. Hier vind je alle info die je nodig hebt!

Als je graag wil wakker worden in pure luxe met zicht op Miami City dan is EAST Miami iets voor jou! Mag het allemaal wat eenvoudiger, maar ervaar je toch graag de echte Miami vibes, dan raden we je de Krymwood Flats Wynwood aan: gezellige individuele appartementen die perfect in de mooie buurt passen!

Dag 12: Uitblazen op Miami Beach

De kuststad Miami Beach heeft een heel andere sfeer dan het Miami aan de andere kant van het water. De stad ligt op kusteilanden, deels natuurlijk, deels aangelegd, die tussen Biscayne Bay en de Atlantische Oceaan liggen. Al sinds de vroege 20ste eeuw is dit één van Amerika’s top beachresorts. Naast de zéér aanlokkelijke stranden waarover Miami Beach beschikt, zijn er ook nog een hoop andere bezienswaardigheden en interessante Art Déco. Om nog maar te zwijgen van het beruchte nachtleven in Miami Beach...

Meer weten over Miami Beach? Tips stranden, hotel + wat te doen? Lees alles op Miami Beach: dé bezienswaardigheden.

Welke auto huren voor je rondreis?

 • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
 • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
 • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
 • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
 • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
 • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.

Hoe een ESTA online aanvragen?

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Om toegelaten te worden op Amerikaans grondgebied dien je in het bezit te zijn van een reistoestemming of visum. Als Belg of Nederlander kan je gemakkelijk een ESTA online aanvragen als je voor toeristische doeleinden naar Amerika gaat.

Mis niets tijdens je vakantie naar Florida met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Florida? Goed nieuws: wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met een uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Verken Florida op eigen tempo. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids en ga zelf op rondreis door Florida.

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 4 februari 2020 - rene

top uitgangspunten ..en goede tips, wij hebben er veel aan gehad. Thanks, Rene.

- 2 september 2019 - JULIE DEVOS

De riesgids is praktisch, interessant en compact.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?