FB

Everglades Florida bezoeken? Bezienswaardigheden + tips + reisgids

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Everglades Florida bezoeken? Bezienswaardigheden + tips + reisgids

13 december 2018 in Florida0 reacties

Het Everglades National Park is de grootste subtropische wildernis op de continentale Verenigde Staten. Dit beschermd gebied is de habitat van verschillende zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de Amerikaanse krokodil, de zeekoe en de ongrijpbare Floridapanter.

De Everglades zijn Werelderfgoed en een speciaal beschermd gebied onder het Cartagena-verdrag. Breng dus zeker een bezoekje aan dit prachtige park waar je ongetwijfeld je ogen zal uitkijken!

Ik geef alvast mee wat er te zien is + tips voor je bezoek

Inhoud artikel

  1. Filmpje: maak kennis met de wilde dieren van Everglades National Park

Wil je de dieren die in het Everglades National Park vertoeven graag eens zien van dichtbij? Bekijk dan zeker dit filmpje en ontdek de mooie dolfijnen, zeldzame zeekoeien, schattige hertjes, de bijzondere Florida panter of krijg rillingen van de krokodillen. Buitengewone beelden die je écht even moet zien!

  1. Airboat of kano tour door de Ten Thousand Islands

Van Everglades City kan je erop uit trekken om het oostelijke deel van het park te verkennen. Dit houdt ook de Ten Thousand Islands in, een monding dicht begroeid met mangroves. De Ten Thousand Island zijn een fantastisch netwerk van eilanden en waterwegen die je werkelijk moet zien om te geloven. Ten Thousand Islandsboottochten varen het hele jaar door dagelijks uit.

Één van de beste manieren om de waterwegen en mangroves te zien is op een Everglades Airboat Tour, die je kan boeken in het bezoekerscentrum in Everglades City. Je kan ook een kano of kajak huren om de nabijgelegen eilanden op eigen tempo te verkennen. Het water is een 160 km lange doorgang waarop ware avonturiers op een week tijd van Everglades City tot Cape Sable en Flamingo kunnen varen. Let wel, dit is geen tocht om te ondernemen als je onervaren of onvoorbereid bent!

Het is belangrijk te weten dat muggen hier alomtegenwoordig zijn! Mijn tip: neem je voorzorgen met een insectenspray, draag lange mouwen, een lange broek en een stevig paar schoenen.

  1. Shark Valley Visitor Center: 360° uitzicht over Everglades

Een tweede toegangspunt tot het park is Shark Valley Visitor Center. Van hieruit kan je een aantal korte wandelpaden nemen die ideaal zijn om de reis wat te doorbreken en om een andere kant van het park te leren kennen. Je kan ook fietsen huren om langs de 15 km lange loop te fietsen – een goede optie voor zij die graag op hun eigen ritme alles verkennen.

Nog een optie is een tram (bus) nemen om de Shark River Valley te bewonderen. De experts aan boord van de tram helpen je de Everglades beter te begrijpen terwijl je aan sightseeing doet. Op de 14 meter hoge observatietoren die halverwege de route ligt, krijgen bezoekers een panoramisch uitzicht over de Everglades, je kan 360° rond je tot 30 km ver kijken.

  1. Wereldberoemde wandelingen vanaf Royal Palm

Het Royal Palm (Homestead) Visitor Center is het beginpunt van 2 paden. De eerste is Anhinga Trail, een wereldberoemde promenade waarlangs je veel fauna ziet. De tweede wandeling die vertrekt vanaf het bezoekerscentrum is de Gumbo Limbo Trail, een verhard pad dat bezoekers door een ‘hardwood hammock’ (letterlijk: hardhouten hangmat; dichte, hoge boombegroeiing). Dit zijn slechts een paar beginpunten. Er zijn nog heel wat andere paden, mocht je daar de tijd voor hebben en we verzekeren je dat ze de moeite waard zijn!

  1. Flamingo Visitor Center: ontdek mangroven, vogels & zeedieren

Verder heb je ook nog het Flamingo Visitor Center. Om hier te geraken moet je verder zuidwaarts door de Everglades rijden, op de hoofdparkweg. Aan het einde van de weg is het Flamingo Bezoekerscentrum de toegang tot Florida Bay. Deze baai, en haar aangrenzend doolhof van mangrovewaterwegen, vormen een habitat voor ontelbare vogel- en zeediersoorten. Er zijn verschillende faciliteiten waarmee je dit deel van het nationaal park in stijl kan ontdekken.

Bewandel één van de paden of huur een fiets om op je eentje het domein te verkennen. Je kan ook een kano of kajak huren, zo kan je de weelde aan peddelwegen die dit gebied aaneenrijgen, ontdekken.

  1. Unieke ervaring: kamperen in het Everglades National Park

Everglades National Park biedt prachtige kampeermogelijkheden, een unieke kans die je als avonturier zeker niet mag missen! Let wel op: ook tijdens het natte seizoen (van juni tot november) kan je er kamperen, maar dat kan de nodige ongemakken met zich meebrengen. Meer informatie over kamperen in het park kan je vinden op de website van Everglades.

  1. Waar verblijven in Everglades National Park? Welk hotel kiezen?

Zoals je hierboven al kon lezen, kan je - wanneer je in bent voor een heuse beleving - kiezen voor een kampeerervaring in Everglades National Park. Hou je het liever overdag avontuurlijk en 's avonds toch maar lekker comfortabel en droog, boek dan alvast je overnachting in één van de accomodaties rondom het park. Een overzicht van de hotels in de buurt + prijzen vind je hier.

Mijn tip: TownePlace Suites is een mooi hotel met de nodige luxe om na een intensieve dag volledig tot rust te komen. Ook Candlewood Suites - de naam verklapt het al - biedt gezellige kamers met alles wat je nodig hebt om tot rust te komen.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Everglades National Park?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je uitstap naar Everglades National Park? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?