Top 10 x bezienswaardigheden op Key Largo: duiken & snorkelen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Top 10 x bezienswaardigheden op Key Largo: duiken & snorkelen

1 juli 2019 in Florida0 reacties

Van alle Florida Keys ligt Key Largo het noordelijkst. Het is een populaire vakantiebestemming. Wanneer je hier aankomt, zal je snel de reden ontdekken waarom dat zo is! Key Largo komt voor in heel wat films en siert regelmatig de voorpagina van reisgidsen en magazines. In werkelijkheid is het net zo pittoresk, met de zon die weerkaatst op het kristalheldere water dat krioelt van het onderwaterleven. Doe je hier ook zeker tegoed aan het uitstekende lokale eten en ontdek vooral de prachtige natuur en het wildlife.

Meer te wetenkomen over Key Largo in Florida? Lees dan snel mijn tips + niet te missen bezienswaardigheden!

Onze tip: daguitstappen & excursies Key Largo

Op rondreis door Florida? Dan is een bezoekje aan Key Largo en het nationale park een must-do stop tijdens je roadtrip. Ontdek alle mogelijkheden.

Onze tip: boek je tours vooraf online, dit is altijd genieten van kortingen + minder stress, gemakkelijker alles op te lijsten + je kan alles tot 24u voor aanvang annuleren met geld-terug-garantie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Key Largo bij GetYourGuide. Er zijn ook full-options tours beschikbaar waarbij ze je komen ophalen aan je hotel of verblijf.

Inhoud artikel

  1. Key Largo & omgeving: wat is er te beleven?

The Florida Keys strekken zich onafgebroken uit van Key Largo in het noordoosten tot Key West, 193 km naar het zuidoosten. Langs dit volledige gebied ben je getuige van adembenemende uitzichten en een fantastische natuur. Neem tijdens de rit regelmatig de tijd om te stoppen en te genieten van dit natuurwonder, en om de mensen en dieren die hier wonen te leren kennen.

De Florida Keys zijn een populaire toeristische bestemming. Het spreekt dan ook voor zich dat je hier alle bijhorende toeristische infrastructuur kan vinden – hotels, resorts, lekkere restaurants en veel meer. Ondanks dat alles staan de Florida Keys nog steeds bekend om hun natuurpracht en het grote aantal toeristen kan niet afdoen aan de schoonheid van de natuur, de wilde dieren en het uitzicht, zowel boven als onder water. Ik deel je graag enkele unieke plekjes langs de Keys die je absoluut niet mag missen!

  1. Coral Reef State Park: koraalformaties, mangrovemoerassen & meer

John Pennekamp Coral Reef State Park is een beschermd gebied, als dusdanig benoemd in 1963, en was het eerste onderwaterpark van de Verenigde Staten. Het park en het aansluitende Florida Keys National Marine Sanctuary beslaan zo’n 610 km² aan koraalriffen, zeegrasvelden en mangrovemoerassen.

Deze beschermde gebieden werden in de eerste plaats vastgelegd om een deel van het koraalrif te beschermen – het is immers het enige koraalrif in de continentale Verenigde Staten. Hoewel de mangrovemoerassen en de tropische bebossing erg mooi zijn, komen de meeste toeristen hier toch voor de koraalformaties en voor het leven onderwater. Vertrek niet uit Key Largo vooraleer je dit park van je lijstje kan vinken! Maak er een tocht met een glazenbodem boot, of ga snorkelen in het turquoise water. Boven water kan je dan weer kajakken of peddelsurfen.

  1. Zwemmen met dolfijnen in Theater of the Sea

Theater of the Sea is een populair marinepark in Islamorada dat werd opgericht in 1946. Je kan hier zwemmen met dolfijnen en genieten van heel wat andere marineshows en -activiteiten. Dit is één van de oudste parken voor zeezoogdieren ter wereld en is al sinds zijn oprichting een familiebedrijf.


  1. History of Diving Museum: onderdompelen in de duikgeschiedenis

In het kleine maar unieke en interessante History of Diving Museum, kan je jezelf onderdompelen in de duikgeschiedenis. Je ziet er een aantal interessante duikrelieken en -artefacten en je leert er meer over de evolutie van het duiken met behulp van collecties van oude duikuitrustingen en informatieve tentoonstellingen.

  1. Informatieve tentoonstellingen in het Keys History & Discovery Center

Vlakbij kan je meer te weten komen over de Keys en hun geschiedenis in het Keys History & Discovery Center. In een strakke, moderne ruimte wordt de oude cultuur en geschiedenis van de Keys voorgesteld via informatieve tentoonstellingen. Stop hier zeker even vooraleer je verder zuidwaarts rijdt. Hoewel de grote troef van de Keys natuurlijk buiten ligt, kan je de natuurpracht die je hier ziet beter begrijpen en appreciëren als je een aantal indoor bezienswaardigheden meepikt.

  1. Long Key State Park: snorkelen, kajakken, wandelen...

Zwemmen, snorkelen, kajakken, wandelen en picknicken zijn allemaal populaire activiteiten in Long Key State Park en State Recreation Area, waar je tevens 2 natuurpaden vindt waarlangs je de rijke fauna en flora van het gebied kan bewonderen. Het plantenleven hier stamt uit de Caraïben en bestaat onder andere uit de mangrove, de Cubaanse mahonieboom, de Jamaicaanse fishpoisontree, poisonwood, gumbo-limbo en oysterwood. Het ondiepe water van het park is ideaal voor het waterleven met zoutwatervissen. Vooral tijdens de wintermaanden kan je er verschillende waadvogels spotten.

  1. Genieten van de rust in Curry Hammock State Park

Curry Hammock State Park is nog een staatspark dat een interessante tussenstop kan zijn langs de Overseas Highway. Het is het grootste onbewoonde gebied tussen Key Largo en Big Pine Key. Het beschermd gebied omvat mangrovemoerassen, rock-land hammocks (hardhouten tropisch woud met kalkstenen ondergrond) en zeegrasbedden die essentieel zijn voor het ecosysteem in Florida Keys.

Het is een ideale plek om wat rond te peddelen in een kajak of op een peddelbord – je kan informeren naar de huur in de boswachtershut. Wanneer het waait, is deze plek ook erg populair bij windsurfers en kiteboarders. Je kan er ook een gemiddeld uitdagende wandeltocht (2,5 km) maken door de hammock.


  1. Ontdek de eyecatchers van Bahia Honda Statepark

Bahia Honda Staatspark is nog een beschermd gebied langs de Overseas Highway waar je fantastisch kan snorkelen en wandelen over het strand. Het staatspark omvat binnen zijn 202 hectare een award winnend strand en een historische brug. Je kan zowel rondritten door het park volgen, als snorkeltrips maken om het nabijgelegen Looe Key National Marine Sanctuary te ontdekken.

  1. Bezoek de reigers in Great White Heron National Wildlife Refuge

Het Great White Heron National Wildlife Refuge, iets verder afgelegen van de begane weg, is een beschermde eilandengroep en de thuishaven van de iconische, grote, witte reigers, alsook van andere trekvogels en zeeschildpadden en heel wat zeedieren.

De beste plek om hier meer over te weten te komen en om je verdere trip in het Great White Heron National Wildlife Refuge te plannen, is het bezoekerscentrum net voorbij Coupon Bight op Big Pine Key (179 Key Deer Blvd., Big Pine Key). Hier krijg je informatie over de tours, excursies en de mogelijkheid om boten te huren waarmee je naar het ‘binnenland’ van de Keys kan trekken en de ongerepte eilanden in het noordwesten kan bezoeken.

  1. Ontsnap aan de toeristen in Sugarloaf & Saddlebunch Keys

Een andere plek waar je, mits een korte omweg, aan de hordes toeristen kan ontsnappen is Sugarloaf en Saddlebunch Keys. Op Sugarloaf Key kan je van een brug in een uitgebaggerd kanaal springen – de perfecte activiteit voor adrenalinejunkies. Voorts kan je de mangrove-eilanden van de Saddlebunch Keys verkennen. Hier lopen fiets- en wandelpaden door de bossen tussen de moerassen.

  1. Filmpje: ontdek het onderwaterleven van Key Largo

Het John Pennekamp Coral Reef State Park is zonder twijfel de kroon op Key Largo! Benieuwd wat je hiervan mag verwachten? Neem dan zeker al een kijkje naar het prachtige onderwaterleven dat hier te vinden is.

  1. Waar overnachten in Key Largo? Welk hotel kiezen?

Er zijn heel wat mooie, ontspannende plaatsen op Key Largo waar je de nacht kan doorbrengen, van luxehotels tot rustieke campingplaatsen. Geniet van je avond op het eiland en zoek een goed plekje uit om van de spectaculaire zonsondergang te genieten alvorens je onder de wol kruipt.

Bekijk vooraleer je iets boekt eerst en vooral eens een overzicht alle accommodaties + prijzen in Key Largoen bepaal je budget.

  • Als je graag in het centrum van Key Largo verblijft, dan is mijn tip Key's Villa. Deze accommodatie krijgt een uitstekende beoordeling en is bovendien een heel gezellige plek.
  • Heb je liever een luxeus verblijf waar je tijdens een drukke reis ook eens kan uitblazen, dan is Playa Largo Resort & Spa iets voor jou.
  • Als je tot slot een budgetvriendelijk hotel verkiest, dan kan ik je Gilbert's Resort aanraden: een mooi motel met jachthaven en privéstrandje voor een betaalbare prijs!

Verblijf je liever in de buurt van Key Largo? Zoek dan een overnachtingsplaats in bijvoorbeeld Miami of Miami Beach.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie naar Key Largo?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie naar Key Largo? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?