De 3 x mooiste eilanden van Florida: Pine, Captiva & Sanibel Island

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

De 3 x mooiste eilanden van Florida: Pine, Captiva & Sanibel Island

4 december 2018 in Florida0 reacties

Wil je graag dé 3 mooiste eilanden van Florida bezoeken? Bereid je dan voor op een aangename ontspanning met niet al te veel kilometers op de teller. Het is de perfecte manier om even op adem te komen en je te laten onderdompelen in de natuurpracht van Florida’s drie meest aanlokkelijke eilanden. Je hoort het al: deze eilanden zijn zeker een stop in je reis waardig!

Deze natuurlijke, vredevolle vakantiebestemmingen tonen een andere en rustigere kant van de Sunshine State en zijn perfect voor als je eventjes genoeg hebben van de drukte van pretparken en resorts.

Inhoud artikel

  1. Waar liggen deze eilanden?

  1. Pine Island: het eiland van visvangst & kunst

Het grootste eiland van Florida, Pine Island bestaat uit dezelfde koraalrotsen als het vasteland. Op dat vlak verschilt het van de andere kusteilanden (zoals Sanibel) die uit zand bestaan en wat meer naar het zuiden liggen. Het eiland wordt omringd door mangrovebossen en heeft niet 1, maar wel 3 aquatische reservaten in de omliggende wateren. Bezoekers kunnen het eiland bereiken vanaf het vasteland over de Matlacha Pass.

Het eiland heeft een lange geschiedenis van commerciële visvangst en een groot deel van de lokale bevolking vist ook vandaag nog commercieel. Anderen hebben hun gading gevonden in het toerisme: vissen als ontspanning is één van de populairste activiteiten op het eiland. De groene natuur op Pine Island is niet alleen geweldig voor vissers, maar ook voor mensen die graag wilde dieren bewonderen. Het is een topplaats voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Het omliggende water is ook ideaal om te kajakken en te kanoën.

In het hart van Pine Island vind je een bijzonder aanbod aan traditionele winkeltjes, galerijen, vismarkten en huizen. Kunstliefhebbers zullen opmerken dat de plaatselijke natuur een grote inspiratiebron vormt voor artiesten. Dit kunstenaarsparadijs heeft een unieke, bohemien charme – dit is het oude Florida, laat je er ook door betoveren.

Overnachten op Pine Island? Geniet er van de natuur en de lekkere vis. Hotels, B&B's en leuke gastenverblijven vind je hier.
  1. Sanibel Island: een plek vol natuurpracht & dieren

Sanibel Island, bereikbaar via een brug in het zuidwesten van Fort Myers, is nog zo’n plek om tot rust te komen in de natuur. Dit gezinsvriendelijke eiland is ideaal om te ontspannen op de mooie stranden en om de rijke ecosystemen, die vol zitten met wilde dieren, te verkennen.

Voor de meeste bezoekers zijn de stranden van het eiland de grootste troef. Verwacht je er aan uitgestrekte stranden en een indrukwekkende branding. Op Bowman’s Beach is, ondanks zijn populariteit ook de nodige plaats voor privacy. Ideaal om er te surfen en te zeilen of schelpen te verzamelen. Grote schelpen en kokkels bezaaien het strand en zijn een ideaal souvenirtje.

Als je een nog meer afgelegen plaats wil opzoeken, dan is Blind Pass Beach een goede optie. Door de getijden spoelen hier ook heel wat schelpen aan, maar de stroming is er meestal wel te sterk om veilig te zwemmen. Als je geïnteresseerd bent in schelpen, mag je ook zeker het Bailey-Mattheuws Schelpenmuseum niet missen. Hier zal je een paar van de grootste schelpen ooit gevonden kunnen bewonderen en je kan er je eigen verzamelde schelpen identificeren.

Naast schelpen rapen zijn er nog heel wat andere zaken te beleven op het eiland. Bezoek zeker het J.N. (‘Ding’) Darling National Wildlife Refuge, dat de thuis is van een aantal fascinerende dier- en vogelsoorten. De serene, met mangroves afgelijnde plassen en rivieren, kan je het best met de kajak verkennen. Sanibel biedt heel wat buitenactiviteiten voor alle leeftijden, of je nu wil wandelen, fietsen of boottochten maken.

Even weg van alle drukte en het gevoel ervaren van vrijheid. De leukste hotels op Sanibel vind je hier (Wij verbleven zelf in de Tarpon Tale Inn)

Neem ook de tijd om de Botanische Tuinen, met heel wat inheemse en uitheemse planten, in het Sanibel Moorings Resort te bewonderen. Het grootste deel van het jaar zijn er rondleidingen door de tuinen mogelijk.

  1. Geschiedenis & luxe op zustereilandje Captiva

Het kleinere zustereilandje Captiva maakte oorspronkelijk deel uit van Sanibel Island in het zuidoosten. De verbinding werd echter verbroken in 1926 door een orkaan. Lokale legendes zeggen dat Captiva die naam dankt aan het feit dat de piratenkapitein José Gaspar zijn vrouwelijke gevangenen hier vasthield, maar de bron van dat verhaal is een reclamebrochure van een 20ste-eeuwse ontwikkelaar en het kan dus compleet verzonnen zijn.

Ga zelf ook genieten van dit exclusieve stukje Florida. Klik hier voor hotels en verblijven op Captiva

De eerste bewoners van het eiland zouden de Calusa-indianen geweest zijn – een heldhaftig krijgersvolk dat elke kolonist op hun territorium aanviel. Tegen het einde van de 18de eeuw was het grootste deel van het volk uitgestorven, bezweken aan de pokken of mazelen of verkocht als slaven. Een enkele Oostenrijkse immigrant die met het US Army gevochten had, kreeg de toestemming om op Captiva te komen wonen in 1888. Tien jaar lang was hij de enige inwoner op Captiva, hij stierf in 1932. Zijn graf bevindt zich op het kleine kerkhof naast de kapel bij de zee.

De helft van het eiland is vandaag de dag privé-eigendom, met heel wat luxueuze huizen aan de baaien van Captiva Drive. De haven van South Seas Island Resort, een exclusieve vakantiebestemming van het eiland, ligt vol met jachten. Hoewel je niet overal op het eiland toegang hebt, is er nog steeds veel te zien en te doen. Bezoek zeker het Bubble Room Restaurant. Dit themarestaurant, gebouwd in 1979, heeft speelgoed uit de jaren 1930 en 1940 en speelt ook muziek uit die tijd. Dit was één van de eerste panden op het eiland die de lichte pastelkleuren gebruikte die hier nu zo alomtegenwoordig zijn.

  1. Waar verblijven? Welk eiland + hotel kiezen?

Het grootste eiland van Florida is Pine Island. Wil je graag hier overnachten? Dan heb je keuze zat! Boek alvast je hotel op voorhand en geniet in alle rust van de mooie natuur en omgeving op het eiland. Overzicht alle accomdaties + prijzen hier.

Voor een strandvakantie vol bijzondere schelpen en toffe activiteiten moet je op Sanibel Island zijn. Maak hier je keuze uit een 300-tal hotels, voor elk wat wils! Overzicht + prijzen Sanibel hier.

Captiva Island is het kleinste van de drie eilanden en heeft dus ook het minste aantal accommodaties. Droom hier weg in één van de mooie resorts of maak je keuze uit een hondertal hotels. Overzicht + prijzen Captiva hier.

  1. Niets missen tijdens je reis naar de eilanden van Florida?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Florida met uitgewerkte rondreis die je langs alle bezienswaardigheden brengt + kaart! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Klaar voor je 12-daagse rondreis? Download alvast je gratis preview reisgids en ontdek meer over Florida!

Florida

Gratis reisgids Florida downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?