Trampolineparken in België: Waar kan je gaan jumpen en springen?

Trampolineparken in België: Waar kan je gaan jumpen en springen?

17 december 2021 in België0 reacties

Nog geen plannen voor het komende weekend? Breng je springskills naar een hoger niveau in een van de indoor trampolineparken in België! De dag van vandaag openen er steeds meer trampolineparken met verschillende trampolinesoorten in een bijzonder decor. Of je het nu doet voor de fun of voor de sport: plezier gegarandeerd.

Trampolinespringen is nu eenmaal één van de gezondste (en leukste) manieren om in beweging te blijven. Wij hebben alvast de leukste trampolineparken voor jong en oud uitgekozen per provincie.

Inhoud artikel

 1. Oost-Vlaanderen

JumpSky in Gent

Het JumpSky trampolinepark in Gent brengt je naar onbekende hoogtes. Met hun 2000m² inflatable park biedt het een onvergetelijke ervaring van uitdaging, avontuur en entertainment! Het is het grootste springkasteel van Europa met meerdere zones en maar liefst 40 verschillende attracties waaronder een obstakel-run van 150m! Of laat je helemaal gaan op de enorme variaties van glijbanen, airbags, pillow bashes, climbing walls enzoverder..

Daarna kan je gerust even bekomen in het JumpSky café. Je kan zowel beneden plaatsnemen als op de bovenverdieping. Vanop de bovenverdieping heb je natuurlijk wel een mooi uitzicht over het park. Ideaal om je vrienden of familie te spotten.

Graag een weekendje weg plannen? Bekijk alvast onze selectie favoriete hotels en B&B's in Gent.

JumpSky in Aalst

Ga springen op de gigantisch grote springkastelen, met meer dan 40 attracties! Het Big Bounce trampolineparcours en het Ninja Warrior obstakelparcours met 2 verdiepingen zijn uniek in België. Probeer de vele obstakels te overwinnen en een recordtijd te vestigen.

Daarna kan je gerust even bekomen in het JumpSky café. Je kan zowel beneden plaatsnemen als op de bovenverdieping. Vanop de bovenverdieping heb je natuurlijk wel een mooi uitzicht over het park. Ideaal om je vrienden of familie te spotten.

Nadien nog even Aalst verkennen? Dat kan! Met onze stadswandeling door het centrum van Aalst kom je alvast langs de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van de stad!

The Jump Factory in Lebbeke

Een oude loods dat jarenlang diende als opslagplaats voor meubels, is omgetoverd tot een hip trampolinepark. The Jump Factory biedt naast een resem trampolines, ook lange versies voor flikflak of schroeven. Er is zelfs een heuse ‘ninja-track’ voorzien en een obstakelparcours.

Ook een foam pit, die boordevol schuimblokken ligt om tussen te bewegen, is er aanwezig. Net zoals een airbag met springtoren, schuine trampolines en exemplaren om trefbal en basket op te spelen. Urenlang springplezier verzekerd! De minimale toegangsleeftijd is 6 jaar maar voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar worden er speciale momenten georganiseerd.

 1. Antwerpen

SuperJump in Geel

SuperJump bevindt zich in Geel en wil zich onderscheiden van alle andere trampolineparken in België. Ze hebben een ruim gevarieerd aanbod met een sterke focus op kwaliteit, beleving en een hoge(!) fun-factor.

Je kan kiezen voor het klassieke trampolinespringen en daarnaast is er ook de mogelijkheid om trefbal te spelen tijdens het springen of gymnastiek en tumbling te beoefenen. Maar dé blikvanger is ongetwijfeld de Ninja Track, een spectaculaire hindernissenzone die overgewaaid is uit de Verenigde Staten. Nadien kan je even bekomen met een drankje en een hapje in de lounge.

Univerz Jump in Schelle

Univerz Jump biedt maar liefst 72 verschillende trampolines waar je compleet kan losgaan. De uitbaters van het trampolinepark, verhuurde eerst springkastelen maar kregen de trampoline-hype snel te pakken.

Wat dit park zo uniek maakt, is de ‘kids zone’ speciaal aangemaakt voor kinderen onder de zes jaar. Maar ook de ‘foam pit’ is een échte blikvanger. Hier land je in een bad vol zachte blokken uit schuimrubber, dus je kan zonder enig risico allerlei stunts en tricks uithalen! Verder vind je er nog het avonturenparcours, de wall jump, de dodgeball arena en de basketball court. Heb je even nood aan een pauze? De ruime, gezellige cafetaria biedt zicht op het park en is de perfecte plek om even uit te rusten. De cafetaria is direct toegankelijk vanuit het park zodat je gemakkelijk heen en terug kan gaan.

Level Up in Edegem

Bij Level Up brengen de trampolines je naar een hoger niveau! En dit op allerlei vlakken. Je zal namelijk niet alleen fysieke hoogtes bereiken, maar ook met je vrienden zal je momenten beleven die je nooit zal vergeten. Het trampoline park is verdeeld over negen verschillende zones en beschikt over een splinternieuw inflatable park. Hier kan je jezelf uitdagen op een parcours van 100 meter lang met tal van (bewegende) obstakels.

B-Bounce in Bornem

De oude bedrijfsloodsen in Klein-Mechelen (Bornem) kregen een grote opknapbeurt en vestigde er een trampolinepark in. B-Bounce heeft maar liefst 1.500 m² aan springplezier voor zowel jong als oud. Het park is onderverdeeld in negen verschillende zones. Van een spannende springtoren tot het hindernissenparcours ‘Ninja track’. Geniet je liever van wat rust? Of even uitblazen en genieten van een lekkere hapje of drankje? Bounce dan even richting de B-Lounge. Hier kan je terecht voor lekkere gerechten en kan je je dorst lessen.

Mega Bounce in Hoboken

Mega Bounce is een trampolinepark in de vroegere Extra Time (oude sporthal) in Hoboken met een totale oppervlakte van 2000 m2 onderverdeeld in verschillende zones met uiteenlopende attracties en uitdagingen die zorgen voor adrenaline kicks!

Je springt van de ene zone naar de andere en geniet van hallucinerende hoogtes. Daarnaast biedt het park ook duizelingwekkende avonturen in een VR-simulator en op de Augmented Reality klimwand. Verbluf je vrienden met je tricks, daag elkaar uit voor een spelletje dodgeball en babbel daarna rustig bij in de cafetaria.

Liever zelf een trampoline in je tuin? Bekijk dan zeker ons overzicht met de beste trampolines.

 1. Limburg

JumpSquare in Hasselt

In Hasselt vind je het Jumpsquare trampolinepark met maar liefst een oppervlakte van 3000m² aan springplezier! Jumpsquare biedt verschillende zones als de Fun Area, High Performance Area, Big Airbag, Tref Area, Basketbal Area en Foampit met Slackline. Daarnaast kan je ook een potje trefbal spelen of basketballen terwijl je aan het springen bent. Een ideale combinatie van sport, fun en gezelligheid!

Vanaf 10 jaar is iedereen welkom voor het trampolinespringen bij Jumpsquare. Maar er zijn nu ook Mini-jump sessies voorzien, speciaal voor kinderen van 2 t/m 9 jaar. Verwacht je ook aangepaste activiteiten op maat, bijvoorbeeld voor kleuters maar ook voor jongeren met een dj en lasershow op zaterdagavond. Ook hier kan je na het springen, even bijtanken in het cafeetje.

 • Adres: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt
 • Prijs: 13€/u (online), 10€ Mini-jump
 • Leeftijd: Vanaf 10 jaar (uitzondering van Mini-Jump sessies)
 • Meer informatie vind je op de site.

Trek er meteen een weekendje op uit en verken dé jeneverstad, Hasselt! Nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze favoriete hotels in Hasselt.

 1. West-Vlaanderen

Jumplay in Gistel

Jumplay is een nieuw trampolinepark in Gistel en brengt je naar ongekende hoogtes. De verschillende Jump Areas zorgen voor een perfecte belevenis voor jong en oud. Het indoor trampolinepark biedt met zijn 1000m² urenlang springplezier en heeft voor ieder wat wils. Zo is er ook een kleuterdorp waar kinderen tot en met 5 jaar zich volledig kunnen uitleven. Maar ook voor jongeren en ouderen zijn er genoeg obstakels voorzien.

Hangtime in Oostende

1.000 m² trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar; dat is Hangtime. Naast de gewone trampolines zijn er heel wat extra's: basketkorven, trampolines voor dodgeball, foampits,... Voor de allerkleinsten is er een uitdagende speelruimte, gebouwd door De Van Hut. Deze zone is geen voorgekauwde hap in felle kleuren, maar een plaats voor ontdekking.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan Oostende? Bekijk onze favoriete hotels in Oostende.

Jump Pottelberg in Kortrijk

Jump Pottelberg is een indoor-trampolinepark van 1500m2 in Kortrijk. Uniek in de Zuid-West-Vlaamse regio. Er is voor ieder wel wat wils dankzij de 20 verschillende trampolines. Van een JUMP-lane tot een JUMP-wall en van een JUMP-bag tot een JUMP-pit. Ontelbaar veel springplezier in dit trampolinepark. Nadien kan je in het Jumpcafé terecht voor een verfrissende drank en een snack.

Nadien nog even de stad intrekken? Met onze stadswandeling door het centrum van Kortrijk ontdek je de mooiste bezienswaardigheden.
 1. Brussel

Jump XL in Laken

De Jump XL In Laken is verdeeld over 6 verschillende zones met een 1500m². Je kan je hier uitleven op allerhande trampolines en andere attracties. Zo is er onder andere een stuntzone, een kinderzone, een airbagzone, een gymnastiekzone en zelfs een klimmuur. Er zijn zelfs enkele extra verende trampolines waardoor je op hogere muren kan springen. Er is dus voor ieder wat wils! De minimumleeftijd is 7 jaar maar op speciale monumenten (Puppy jump) zijn ook jongere kinderen welkom.

Get Air Belgium in Evere

Get Air Brussels heeft zoveel mogelijkheden voor urenlang speelplezier. 1000 m² aan muur-tot-muur trampolines om te springen! In de Open Court heb je side-by-side trampolines, een enorme ruimte waar iedereen kan rondspringen. In het Main Court vind je verticale trampolines, een trampoline-trefbalgebied en individuele trampolines. Plus, trampoline-banen om je wat serieuze lucht te geven om een slamball te dompelen of in een schuimput te lanceren. Daarnaast kan je ook nog als een echte ninja de spannende hindernissen afleggen.

KOJUMP in Elsene

KOJUMP is een overdekt park voor jong en oud, sportief en minder sportief! Ontdek de verschillende attracties dat dit amusement park te bieden heeft: trampolines (vierkante, rechthoekige, zeshoekige en zelfs schuine), battle beam, klim-en krab muren, jump tower, foam pit, airbag, dodge-ball en basketball arena's, wipeout, air track, cage ball en nog veel meer. Nadien kan je nog even ontspannen in de bar met panoramisch zicht over het park en gratis wifi.

 1. Overige trampolineparken (Wallonië)

New Jump Trampoline Park in Mons (Henegouwen)

Het trampolinepark New Jump in Mons biedt een overdekte en beveiligde ruimte van maar liefst 2.000 m² met verschillende originele en exclusieve activiteiten voor zowel jong als oud. Of je nu een beginner bent of een ervaren springer, je zal je hier zeker weten te amuseren. Verder beschikt dit trampolinepark ook over een ruimte voor kinderen van 1 tot 6 jaar. Springplezier gegarandeerd.

Jump XL Sambreville (Namen)

Jump XL Sambreville in Sambreville biedt vier zones waar je je volledig kan uitleven. Le main court is het grootste springgebied van het trampolinepark dat bestaat uit een veld van verbonden trampolines dat je eindeloze springmogelijkheden biedt. In de EXTREME ZONE kan je even je grenzen verleggen. Spring hoger, sneller en verbeter je vaardigheden. Verder heb je ook nog de Sport Zone en de Challenge Zone.

Maxi Jump in Waver (Waals-Brabant)

Als laatste kan je ook nog naar Maxi-Jump, het Ninja Warrior en trampolinepark van Waver. Je hebt de keuze tussen tal van activiteiten zoals een uitdagend ninjaparcours, dodgeball, een lange trampoline en een vrije trampoline maar ook een olympische trampoline.

 • Adres: Leuvensesteenweg 473, 1300 Waver (voor de Mitsubishi-garage en voor de Peugeot Citroën-garage)
 • Prijs: €12/u
 • Leeftijd: Geen maximale leeftijdsgrens maar de #Maxi-Jump is vrij toegankelijk vanaf 7 jaar.
 • Bekijk actuele prijzen en informatie op de website.
 1. Praktische Tips

 • Bezoek met kinderen wordt aangeraden in de voormiddag. Overdag zijn er voornamelijk jongeren en in de avond eerder studenten en volwassenen.
 • Reserveer op voorhand. Bij de meeste parken staat er een limiet op het aantal mensen per sessie. Als je op voorhand reserveert ben je zeker dat je genoeg ruimte hebt om je uit te leven!
 • Zoals je wel kan raden, gaat het er soms ruig aan toe in trampolineparken. Maar laat je daarom niet afschrikken. Kies een goed moment (de voormiddagen zijn meestal rustiger).
 • Wanneer je anti-slipkousen hebt aangekocht, gooi deze niet weg. Je kan deze opnieuw gebruiken bij een volgend bezoek.
 1. Kaartje: overzicht van trampolineparken in België

 1. Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Spelletjesboek voor in de auto

Gratis reisgids Spelletjesgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?