5 x beste trampolines 2023 vergelijken: Welke tuin trampoline kopen?

Volledige gids kopen voor € 10

5 x beste trampolines 2023 vergelijken: Welke tuin trampoline kopen?

1 januari 2022 in Reisinfo0 reacties

Op zoek naar een leuke ontspanning voor buiten in de tuin? Je wil graag een een trampoline kopen voor je kinderen of jezelf? Top idee! Maar vergis je niet, het kan lastiger zijn dan je denkt. Er zijn de dag van vandaag verschillende trampolines op de markt en je wilt natuurlijk dat je (kind) op een veilige manier in de buitenlucht kan spelen.

In dit blogartikel lees je alles over de beste trampolines en enkele aandachtspuntjes voor bij je volgende aankoop.

Inhoud artikel

Onze favorieten geselecteerd

Door het grote aanbod ben je al snel de klus kwijt en weet je niet meteen wat een goede trampoline is voor je kind en jouw tuin. Ga je voor een ronde of rechthoekige trampoline? Koop je toch niet beter een trampoline op de groei? Om je op weg te helpen in deze zoektocht hebben wij alvast de beste trampoline voor jou geselecteerd. Bekijk het volledige aanbod trampolines online!

 1. BERG Champion safety deluxe

 • De BERG Champion is een trampoline met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Deze BERG trampoline met 430cm diameter is één van de grootste dat je kan kopen.
 • Daarnaast moet je ook opteren voor een veiligheidsnet.
 • Aangezien de trampoline op 1 meter hoogte staat, raden we je toch aan ook een laddertje bij te kopen.
 • Mits een goed onderhoud, kan deze trampoline enkele jaren meegaan.
 • Door het frame te bedekken met zink is deze ook goed bestemd tegen regenachtige weersomstandigheden en hoef je deze niet weg te halen voor de winterperiode.

Bestel je BERG Safety Deluxe trampoline nu online!

 1. Salta Comfort Edition

 • De Salta Comfort Edition is een buitengewone trampoline en onovertroffen in zijn aantrekkelijke prijssegment.
 • Het prachtige design van deze trampoline past in iedere omgeving en is ontwikkeld volgens de strenge veiligheidsnormen.
 • De constructie van de stalen topring houdt het veiligheidsnet in zijn elegante vorm waardoor het zacht fijnmazige net extra mooi gespannen blijft.
 • Daarnaast heeft de trampoline een 20mm dikke en 29cm brede beschermrand.
 • Dankzij de dubbelzijdige rits kan je de trampoline eenvoudig betreden en sluiten.
 • Dit model is te verkrijgen in verschillende afmetingen.

De Salta Comfort Edition biedt een unieke spring ervaring en jaren springplezier. Bestel deze trampoline van Salta nu bij bol.com!

 1. Tunturi Opvouwbare Fitness Trampoline

 • Zoals eerder ook vermeld, zijn er ook sporttrampolines op de markt.
 • Pak met je handen de hendel van deze Tunturi trampoline vast en bounce of spring op het ritme van de muziek.
 • Daarbij is deze trampoline opvouwbaar en makkelijk op te bergen.
 • Gebruik je hem niet voor je sport dan kunnen jouw kinderen het nog steeds gebruiken als kleine trampoline.
 • Daarbij komt het geleverd met 4 extra poten om de trampoline in een schuine positie te zetten.
 • Het maximaal belastbare gewicht gaat tot 135 kg.

Wil je graag trampolinespringen om sportief te zijn? Deze opvouwbare Tunturi sporttrampoline is zeker de moeite waard.

 1. Salta Excellent Ground

 • Wil je graag niet al te veel plaats verliezen in je tuin? Dan raden we je de Salta Excellent Ground Trampoline aan.
 • Deze trampoline is gemaakt van uitstekende hoge kwaliteitsmaterialen zodat je trampoline lang kan meegaan.
 • De Salta Excellent Ground Trampolines zijn ontworpen om de werklast van het ingraven te verminderen.
 • Voor een uitstekende springervaring is de Salta Excellent Ground Trampoline uitgerust met een geïntegreerd ventilatiesysteem die zorgt voor voldoende luchtstroom.
 • De extra sterke beschermrand is met ankers aan de grond bevestigd.
 • Het maximaal belastbare gewicht gaat tot 150kg en is hiermee dus geschikt voor iedereen.

Liever een trampoline zonder poten? Bestel deze Salta Excellent Ground trampoline nu online!

 1. EXIT Silhouette trampoline

 • De EXIT Silhouette trampoline op poten is een rechthoekige trampoline.
 • Het veiligheidsnet, dat standaard wordt meegeleverd met de trampoline, is voorzien van gebogen staanders zodat het net strak gespannen staat.
 • De hoogwaardige beschermrand dekt de gegalvaniseerde veren volledig af en is voorzien van een speciaal ontwikkeld voetbeschermingssysteem, zodat je voet niet tussen de veren kan komen.
 • De stevige veren staan garant voor een uitstekende sprongkracht.
 • Het frame van de Silhouette trampoline is gegalvaniseerd en gepoedercoat zodat je niet snel last hebt van roest.
 • Dit model is verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen: 214 cm, 305 cm en 366 cm.

Op de rechthoekige EXIT Silhouette trampolines beleef je eindeloos veel springplezier! Ben jij ook benieuwd naar deze trampoline? Bestel de EXIT Silhouette trampoline online bij bol.com!

 1. FAQ - Veelgestelde vragen bij trampolines

Wat zijn trampolines?

Een trampoline, je kent het wel. Dat instrument in je tuin waarop je kinderen of jijzelf kunnen springen. Een strakgespannen doek waar men hoog op kan springen. Een zeer amusant speeltuig voor zowel jong als oud. Zo wordt door de elastische onderdelen de kracht van je sprong alleen maar versterkt en kan je allerlei trucjes uithalen.

Naast de gewone trampolines heb je ook nog fitnesstrampolines, ideaal voor als aan thuis sport wil doen. Deze soort trampolines worden vooral gebruikt voor workouts. Ze veren niet zo hard en hebben een hendel zodat je je kan vasthouden tijdens het sporten. Bekijk het volledige aanbod sporttrampolines online.
 1. Waarop moet je letten bij het kopen van een trampoline?

Een trampoline kopen is een investering. Je hebt er jarenlang geniet van en je zal het meestal ook intensief gebruiken. Op trampolinespringen staat ook geen leeftijd, iedereen kan zich hierop amuseren. Zijn je kinderen nog jong? Dan is de beste kwaliteit dus zeker een aanrader, zo blijven ze langer mee. En zo zijn er nog enkele aandachtspuntjes waarmee je rekening kan houden als je een trampoline gaat kopen. Wij sommen ze alvast even voor je op:

Grootte van de trampoline

 • Bij de aankoop moet je natuurlijk letten op het formaat. Hiermee bedoelen we niet alleen de grootte van je trampoline maar ook de beschikbare ruimte.
 • Hoe groter de trampoline, hoe hoger je kan springen maar hoe meer deze ook plaats in beslag zal nemen, uiteraard.
 • Hou er rekening mee dat je best aan elke kant 1 meter vrije ruimte rekent. Je moet er natuurlijk ook nog langs kunnen zonder dat je moet wringen.
 • Daarnaast is het ook altijd handig als je ongeveer weet hoeveel mensen er tegelijkertijd op de trampoline zullen springen. Koop je trampoline dus zeker niet te klein!

Draagvermogen van je trampoline

Naast de grootte kan je ook nog eens kijken naar het maximale draagvermogen van een trampoline. Deze gaan van ongeveer 50 kg – 180 kg. Misschien willen mama of papa zich ook eens uitleven op de trampoline? Dan is het best belangrijk dat je trampoline zoveel gewicht kan dragen.

Aantal veren en de lengte ervan

Ook goede veren zijn natuurlijk belangrijk. Veren zorgen ervoor dat je hoger, gecontroleerder en comfortabeler kan springen. Onthoud dat hoe langer de veren zijn en hoe meer veren de trampoline heeft, hoe meer springkracht je ontwikkelt. Langere veren zullen ook een langere levensduur hebben en zal je er meer geniet van kunnen hebben. Te weinig veren zorgen voor een te grote belasting van het polypropyleen springdoek.

Wat is je budget?

Trampolines komen in verschillende prijsklasse. Zo zijn er al trampolines verkrijgbaar vanaf 100€ maar ze kunnen evengoed snel oplopen tot zo’n 1000€. Het prijskaartje van je trampoline is onder meer afhankelijk van de grootte en kwaliteit van je trampoline. Belangrijk is wel dat je niet zomaar gaat voor de goedkoopste trampoline. Denk ook aan je veiligheid, dan mag het al eens wat duurder zijn.

Nog enkele puntjes waarop je kan letten

 • Binnendiameter: Dit is het vlak dat effectief gebruikt wordt om te springen. Over het algemeen kan je stellen dat qua vierkante meters, ronde trampolines veel meer springruimte hebben dan rechthoekige trampolines.
 • Randkussen: Het randkussen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de trampoline. Je wilt natuurlijk een veilige trampoline die de veren voldoende bedekt om de veiligheid te garanderen.
 • Gewicht van je trampoline: Het gewicht van de trampoline geeft een indicatie over de degelijkheid van het frame. Hoe zwaarder de trampoline, hoe stabieler, steviger duurzamer én veiliger.
 • Poten: Ook de vorm van de poten is belangrijk voor de stabiliteit van de trampoline. Zo zullen gebogen poten met 2 steunpunten voorkomen dat de trampoline gaat schuiven tijdens het springen en de gebruiker naast de trampoline kan springen. Bekijk het volledige aanbod trampolines op poten.
 1. Kies je voor een trampoline met of zonder veiligheidsnet?

Hoog springen en slecht neerkomen? Dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom hebben de meeste trampolines een veiligheidsnet. Heeft jouw trampoline dit niet? Dan kan je deze best bijkopen. Het veiligheidsnet span je eenvoudig om de trampoline zodat je een stuk veiliger kan springen.

Houd hierbij wel rekening met het feit dat het veiligheidsnet nog een halve meter mee veert. Je kan zo’n veiligheidsnet enkele jaren gebruiken vooraleer ze aan vervanging toe zijn, kies dus hierbij voor de juiste maat. Vaak wordt de maat aangegeven door de diameter van het net. Dit is de afstand van paal tot paal en moet overeenkomen met de maat van je trampoline. Het is ook belangrijk dat het aantal poten van de trampoline overeenkomt met het aantal palen bij het veiligheidsnet.

Let op: Zo’n veiligheidsnet is natuurlijk niet bedoeld om bewust tegen te springen. Het vangt een eventuele misstap op, waardoor je jezelf beter kan coördineren tijdens het springen. Bekijk hier het volledige aanbod trampolines met veiligheidsnet.

 1. Trampoline ingraven of niet?

Of je de trampoline wilt ingraven of niet is natuurlijk jouw keuze. Er zit behoorlijk wat verschil tussen deze 2 soorten trampolines. We sommen enkele voor- en nadelen voor je op om je keuze wat te vergemakkelijken.

Inground trampoline

 • Wil je niet dat het springtoestel veel zicht van je mooie tuin wegneemt? Ga dan voor een ingegraven exemplaar.
 • Dit soort trampoline nodigt dan ook meteen uit om op te springen wanneer je de tuin in wandelt.
 • Je kan met een kleine aanloop enkele kunstjes maken.
 • Buren hebben ook minder tot geen last van springende kinderen.
 • Doordat de rand van de trampoline laag is, kunnen je kinderen eenvoudig en veilig op- en afstappen en zullen ze zich minder snel bezeren.
 • Voor extra veiligheid zijn er ook ingraaf trampolines inclusief veiligheidsnet verkrijgbaar.
 • Vraagt toch wel wat werk om je trampoline in te graven.
 • Achteraf moeilijk of zelfs niet meer verplaatsbaar.
 • Minder springcomfort doordat de lucht minder goed weg kan.

Ben jij helemaal overtuigd van deze soort trampoline? Bestel je inground trampoline dan online!

Losstaande trampoline op poten

 • Het grote voordeel van een trampoline die op het gras staat, is dat het springen veel makkelijker is omdat de lucht goed weg kan.
 • Door het grotere frame ben je een grotere draagkracht en kan je hoger springen.
 • Liever trampolinespringen in het zonnetje? Dan kan je altijd de trampoline verplaatsen.
 • Een losstaande trampoline is relatief snel op te zetten en kan je ook weer eenvoudig afbreken tijdens koude wintermaanden.
 • Voor extra stevigheid van je trampoline kan je een verankeringsset aankopen. Zo kan je met haringen de trampoline vastzetten in de grond zodat ze tijdens een storm niet in de tuin van de buren belandt.
 • Losstaande trampolines pakken dan weer meer ruimte in beslag.
 • Deze trampolines hebben een hogere opstap, maar zijn in combinatie met een trapje prima te gebruiken.

Toch liever een losstaande trampoline? Bestel je trampoline op poten online!

 1. Welke vorm trampoline kies je het best?

De dag van vandaag zijn er trampoline in verschillende maten en vormen. De eerste stap bij het kopen van een trampoline is dan ook het maken van een keuze uit de drie soorten. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin en je voorkeur zal je kiezen voor een van de onderstaande trampolines:

Ronde trampoline

 • Rondvormige trampolines zijn over het algemeen het meest gebruiksvriendelijk.
 • Een ronde trampoline neemt natuurlijk wel wat plaats in beslag.
 • Een grotere trampoline biedt meer springruimte en kan bovendien meer gewicht dragen.
 • Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de ronde springmat.
 • Bij een ronde trampoline zijn de veren allemaal even strak gespannen, waardoor je als springer naar het midden getrokken wordt.
 • Hierdoor kan je de trampoline veilig gebruiken, ook als meerdere kinderen zich tegelijkertijd uitleven!
 • Bekijk het aanbod ronde trampolines.

Rechthoekige trampoline

 • Wil je optimaal gebruik maken van de ruimte van je tuin? Ga dan voor een rechthoekige trampoline.
 • Deze nemen relatief minder ruimte in beslag en zijn ideaal voor een wat kleinere tuin.
 • Rechthoekige trampolines kan je in een hoek van je tuin plaatsen, in tegenstelling tot een ronde trampoline.
 • In tegenstelling tot een ronde trampoline, waar je vaak naar het midden ‘getrokken wordt’, is dit bij een rechthoekige trampoline niet het geval.

Ovale trampoline

 • Graag een combinatie van bovenstaande soorten? Een ovale trampoline is net zo praktisch te plaatsen als een rechthoekhoekige.
 • Deze soort trampoline is ook voorzien van een springmat waarbij het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld en waardoor de kinderen eenvoudig in balans blijven.
 • Bekijk het volledige aanbod ovale trampolines.
 1. Enkele tips om je trampoline te onderhouden

Uiteraard wil je dat je trampoline zo lang mogelijk meegaat. Maar hoe intensiever de trampoline gebruikt wordt, hoe eerder de trampoline of de onderdelen ervan aan vervanging toe zijn. We geven je alvast enkele tips om ervoor te zorgen dat je zolang mogelijk geniet kan hebben van je trampoline.

 • Spring liefst zonder schoenen. Schoenen laten strepen na op je trampoline.
 • Neem geen huisdieren, speelgoed of andere voorwerpen mee op de trampoline. Deze kunnen eventueel schade aan de springmat veroorzaken.
 • Zorg voor het onderhoud van je trampoline. Dit kan je makkelijk met een propere handdoek en een beetje water. Zo voorkom je dat er vuil blijft steken tussen de onderdelen van het frame.
 • Gebruik bij voorkeur geen (agressieve) schoonmaakmiddelen.
 • Ben je er zo goed als zeker van dat je (kinderen) niet gaan trampolinespringen in de winter? Dan kan je deze het beste afbreken of bedekken met een trampolinebeschermhoes.
 • Mocht je opmerken dat de veren aan het roesten zijn, vervang deze dan op tijd.
 1. Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids. 75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, het achteraf bewerken en back-ups maken,... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis Smartphone gids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?