Waar overnachten in Gent? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

Waar overnachten in Gent? 15 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

9 november 2022 in Gent3 reacties

15 x tips voor beste hotels in Gent, waar overnachten in Gent?

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Gent heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Gent!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B Quartier Leonard

Al eens gehoord van een luxurious Bed and Breakfast? Quartier Leonard is er zo een!

De B&B heeft 5 twee persoonskamers, elk in een ander thema. Zo heb je: The Green room, The Andy Warhol Suite, The Golden Suite, The World of Dali en The Chanel Room. In samenwerking met kunstenaars en creatieve jongeren decoreerden ze de kamers met kunst en unieke meubelen. Hier slaap je al vanaf € 86 per nacht. Meer info en boeken.

  1. Yalo Urban Boutique Hotel Gent

Geniet in de design kamers van het Yalo Boutique hotel aan de Brabantdam in Gent. Of je bij Yalo slaapt of niet, het restaurant en de bar zijn voor iedereen een must-visit, alleen al om het spectaculaire interieur in de lichtrijke serre in hartje Gent.

Iedere kamer in Yalo is een knap staaltje design. Ook al verschillen ze onderling (diverse groottes; met of zonder terras; standaard, suite of penthouse), elk kamertype baadt in een hippe designsfeer met telkens een vleugje rock-‘n-roll. Meer info en boeken

  1. B&B B³ Boat

Al ooit geslapen in een Bed and Breakfast op het water? In Gent kan het! Gasten van B³ Boat krijgen elk hun eigen kajuit met een douche, toilet en privé terras.

Wandelaars kunnen prachtige wandelingen maken langs het water en de natuur opzoeken in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. Te voet of met het openbaar vervoer geraak je heel gemakkelijk tot in het stadscentrum. Je kan hier al overnachten vanaf € 119/nacht. Meer info en boeken

  1. Treck Hostel

Het Treck Hostel in Gent kwam enkele jaren geleden met een uniek concept. Het is de eerste indoorcamping in België waar je kunt overnachten in een tent, caravan of slaapzaal. Van slecht weer heb je geen last, het hele jaar door slaap je warm en droog!

De caravans hebben elk hun eigen thema en gaan van een strandvakantie in Hawaii tot een nostalgisch retro thema. Een unieke ervaring voor jong en oud! Meer info en boeken.

  1. Studiomie One Room Hotel

Tijdens je bezoek aan Gent, hoef je niet per se een klassiek hotel te boeken. Als je hier origineel wilt overnachten, raden we je Bed & Breakfast Studiomie One Room aan. Studiomie One Room is een unieke bed and breakfast in centrum Gent waar je verblijf in een verfijnd ingerichte zeecontainer hoog boven de grond. Design, cultuur, sfeer en vormgeving staan hier centraal. De accommodatie is voor jou alleen en is voorzien van een compacte maar stijlvolle badkamer, een kingsize bed om in weg te dromen, televisie en een Nespresso machine om de dag goed te beginnen (op het terras).

Ontbijt is er niet voorzien, maar in de buurt zijn talloze heerlijke ontbijtplekken te vinden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Monasterium PoortAckere

Overnachten in een middeleeuws klooster? Het kan, in Gent! Het neogotische Hotel Monasterium PoortAckere heeft zijn oorspronkelijke charme weten te bewaren maar zit wel in een moderner jasje, voor uitstekend comfort. Bovendien bevindt het zich midden in het historische centrum van Gent, de perfecte uitvalsbasis voor je bezoek dus! Je verblijft in klassiek ingerichte kamers en het ontbijt wordt geserveerd in de voormalige Kappitelzaal. Meer info en boeken.

  1. The Boatel

In The Boatel kan je gezellig overnachten op het water in Portus Ganda, de jachthaven van Gent. Dit botel biedt je dan ook een unieke ervaring met uitzicht op de Leie! Het botel ligt op wandelafstand van de Sint-Baafskathedraal en de Vrijdagsmarkt en is dus een geschikt hotel om te genieten van zowel de Gentse binnenstad als de Gentse waterwegen. Meer info en boeken

  1. The House of Edward

The House of Edward is een vakantiehuis met vier zelfstandige kamers met badkamer. Het gerenoveerde 18e-eeuwse gebouw bevindt zich in het centrum van Gent op 5 minuten wandelen van de Vrijdagsmarkt en 10 minuten van de bekende winkelstraat, de Veldstraat.

De kamers zijn modern ingericht en hebben elk een flat-screen TV, koffie/thee faciliteiten en een afgelegen terras of kitchenette. Hier betaal je € 77 per nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Carlton Gent

Hotel Carlton biedt ruime kamers voorzien van alle luxe en comfort. Na een heerlijke nachtrust geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet. Verder heeft het hotel een gunstige ligging op wandelafstand van het treinstation Gent-Sint-Pieters, ideaal voor wanneer je eens een daguitstap wilt maken naar Brussel. Het hotel biedt ook fiets- en autoverhuur zodat je de omgeving makkelijk kan verkennen. Meer info en boeken.

  1. Appartement Chocolou

Liever een appartement dan een hotel? Chocolou Gent, dat ook een chocoladewinkel is, ontvangt je in centrum Gent in een rustige kamer met uitzicht op de Sint-Baafskathedraal. Hier kan je tot 4 personen overnachten. Het appartement is centraal gelegen en is daarom ook op wandelafstand van 'Sint-Baafs', de Vrijdagsmarkt en de Graslei waar je 's avonds gezellig iets kan gaan eten of drinken met uitzicht op het water. Meer info en boeken.

Ga je in Gent overnachten? Vergeet dan zeker onze gratis stadswandeling Gent niet te downloaden. Zo ontdek je alle leuke plekjes van de de stad.

  1. 1898 The Post

Het schitterende boetiekhotel 1898 The Post biedt accommodatie in een iconisch gebouw in het hart van Gent. Ontdek deze parel in het voormalige postkantoor en geniet er van een lekkere zelfgemaakte cocktail.

Door het gastvrije personeel, de stijlvolle details van de kamers en de geweldige ligging van het hotel droom jij helemaal weg. Hier verblijf je vanaf € 159/nacht. Meer info en boeken via deze link.

  1. Pillows Grand Hotel Reylof

Het onlangs gerenoveerde Pillows Grand Hotel Reylof ligt op slechts 500 meter van het historische stadscentrum.
Het is 5 minuten wandelen naar de halte Korenmarkt van het openbaar vervoer. Vanaf het Grand Hotel Reylof wandel je in 10 minuten naar het Huis van Alijn en de Sint-Baafskathedraal.

Elisabethbegijnhof-Papegaai is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in restaurants, geschiedenis en eten. Hier verblijf je vanaf € 164/nacht. Meer info en boeken via deze link.

  1. Ghent Marriott Hotel

Het elegante Ghent Marriott Hotel combineert historische charme met een modern design en kijkt uit op de beroemde Korenlei aan de oever van de rivier de Leie. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het kasteel Gravensteen, het Belfort or het Design Museum.

Na een lange maar deugdzame dag in de stad doorgebracht te hebben, kan je in de Midtown Grill je energie hernieuwen. Midtown Grill bereidt de beste, door de USDA gecertificeerde steaks. Mmm, heerlijk! Hier slaap je vanaf € 195/nacht. Meer info en boeken via deze link.

  1. NH Gent Belfort

Het NH Gent Belfort ligt naast het historische stadhuis van Gent. Vanaf deze uitstekende locatie kan je gemakkelijk naar alle belangrijke bezienswaardigheden stappen, zoals de St. Nicolaaskerk of winkelcentrum Post Plaza.

Binnenstad is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in winkelen, bier en eten.
Overnachten kan vanaf € 129. Meer info en boeken via deze link.

  1. Hotel Harmony

In het nostalgische Patershol vind je Hotel Harmony, een prachtig hotel met luxueuze kamers, een goed ontbijt en een toplocatie.

Je kunt zelf kiezen wat voor kamer je het liefst hebt, zo zijn er bijvoorbeeld de cosy kamers, maar ook de luxury of de exceptional kamers met uitzicht. Heb je liever nog wat romantische extraatjes, dan kan je ook nog een doos pralines of een boeket bloemen boeken!

Het Patershol is een erg gezellige buurt met pittoreske straatjes en culinaire ontdekkingen waar je kan proeven van de oude, middeleeuwse sfeer. In de buurt vind je het Gravensteen en het Huis van Alijn, maar ook de Sint-Baafskathedraal ligt op wandelafstand. Hier betaal je € 175/nacht, incl. ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Veelgestelde vragen (FAQ)

Welk hotel in Gent kan ik het best boeken?

Persoonlijk boek ik steeds hotels in de middenklasse qua prijs. Hotels in Gent zijn doorgaans iets duurder dan gemiddeld in België. Prijs kwaliteit verhouding + de ideale centrale ligging maakt dat het Novotel Gent Centrum zeker als een topper kan bestempeld worden in zijn prijscategorie.

Je kan op deze pagina een overzichtje vinden van nog meer hotels in Gent met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, die altijd een bijzondere sfeer en centrale ligging hebben.Je kan kiezen uit zowel budget opties in een hostel, een persoonlijke aanpak in een B&B of eerder naar een luxe hotel boeken.

Hoeveel kost een hotelovernachting in Gent?

Een hotelovernachting in Gent kost gemiddeld tussen de €50 en €195. Hierbij kan je kiezen om de leuke Treck Hostel te overnachten of kiezen voor de leuke overnachting in het luxe hotel op de graslei, Ghent Marriott Hotel. Wie bijzonder wil overnachten kan altijd terecht in The Boatel in Gent.

Wat is de beste ligging voor een hotelkeuze in Gent?

Als je een hotel kiest in Gent kan je er best voor opteren om binnen de "kleine ring" van Gent te blijven. Vanuit alle hotels, B&B's en hostels die hier gelegen zijn, kan je perfect te voet het centrum van Gent verkennen. De "kleine ring" heeft de naam R40. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste hotels in Gent.

Wel opletten als je met de wagen naar het centrum van Gent komt want sinds 1 februari 2020 is hier de LEZ (Lage EmissieZone) van kracht. Alle wagens die te vervuilend zijn mogen de zone binnen de kleine ring niet meer in.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Gent met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Gent? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Gent met 5 uitgestippelde stadswandeling door Gent, en meer dan 113 beschreven bezienswaardigheden. Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Gent.

Gent

Gratis stadsgids Gent downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 januari 2023 - Jean Pierre De Smet

Een bruisende studenten stad waar zoveel te beleven is en zelf de Gentenaars vaal nog vreemden zijn in hun stad. Een fijne opfrissing ervan met deze gids. Beslist een aanrader.

- 16 augustus 2021 - Guido Philips

hotel ibis opera , goede prijs-kwaliteit

- 5 april 2021 - Greet Van de Peer

Mooie route waarbij je het mooiste van Gent kunt bezien. Tip. De route van station naar centrum per tram wordt meegedeeld. Wij hebben die te voet gedaan en dit is best te doen. Het zou handig zijn dat de routebeschrijving ook opgegeven wordt.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?