Waar overnachten in Hasselt? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Download fietsgids Limburg

Waar overnachten in Hasselt? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

13 april 2021 in Hasselt2 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Hasselt heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Hasselt!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

 1. Holiday Inn Express Hasselt

Holiday Inn Express Hasselt ligt net langs de kleine ring op 10 minuten wandelen van het station. Gasten kunnen er overnachten in een gezellige, moderne kamer met badkamer. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om te vergaderen met 25 personen in een ruime vergaderzaal. Hier kost een kamer met ontbijt €104/nacht. Meer info en boeken.

 1. BareFood GIULIA in Hasselt

BareFood GIULIA is een boetiekhotel in een gerenoveerd herenhuis, gelegen in het centrum van Hasselt. Je kunt er overnachten in een van zeven unieke luxekamers vol kunst en design, na een dagje stappen in het levendige Hasselt. Meer info en boeken.

 1. Hostel H

Wie op zoek is naar een iets budgetvriendelijkere slaapplek, kan in Hostel H zeker z'n zin vinden. Er zijn kamers voor twee, vier en zes personen, elk met een eigen badkamer. Het hostel ligt aan het station van Hasselt en is modern ingericht. Een bed boek je er vanaf €30/nacht, een kamer vanaf €67/nacht. Meer info en boeken.

 1. YUP Hotel

Het YUP Hotel in Hasselt staat als afkorting voor Young Urban Professional Hotel en ligt naast de kleine ring. Voorbijgangers kunnen het immense en prachtige hotel al van ver opmerken. YUP heeft de stijl en comfort van een boetiekhotel, maar stelt haar kamers ter beschikking aan verrassend vriendelijke prijzen.

Je boekt er een kamer vanaf €76/nacht. Meer info en boeken.

 1. B&B Amuse-Couche

B&B Amuse-Couche ligt op 10 minuten rijden van het stadscentrum van Hasselt. Hier kun je overnachten in een rustige omgeving in de natuur na een dagje in de stad. Het oude gebouw was ooit een jenerverstokerij maar werd omgetoverd tot een prachtige B&B met 4 moderne kamers. Je boekt er een kamer vanaf €135/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hotel Het Menneke

Hotel Het Menneke ligt in het hartje van Hasselt, op 2 minuten wandelen van de Sint-Quintinuskathedraal en de Grote Markt. Het gerenoveerde herenhuis uit 1900 heeft 5 kamers met prijzen vanaf €125/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. B&B le Petit Vélo

Le Petit Vélo is een charmante, authentieke bed and breakfast in het centrum van Hasselt. Het herenhuis uit de 19e eeuw werd in 2010 gerenoveerd en heeft vier gezellige kamers. De B&B is de ideale uitvalsbasis om de ‘stad van de smaak’ te ontdekken.

De Grote Markt, de Japanse tuin, het Modemuseum en Plopsa Indoor Hasselt zijn allemaal te voet bereikbaar. Een kamer boek je er vanaf €120/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Bo-Ness

Heb je altijd al eens willen overnachten in een boot op het water? In Hasselt kan het! Gasten van Bo-Ness kunnen slapen en relaxen in een ruime suite of chique wellness loft. In de wellness loft staan een sauna en houtgestookte Dutchtub ter beschikking. Prijzen starten vanaf €95/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hotel ‘t Hemelhuys

Hotel ’t Hemelhuys is een boetiekhotel in het historisch centrum van Hasselt. Gasten kunnen er overnachten in een van de acht charmante kamers. De Sint-Quintinuskathedraal, het Modemuseum en de Grote Markt liggen op wandelafstand. Hier betaal je €115/nacht voor een kamer met ontbijt. Meer info en boeken.

 1. B&B Maris Logies

B&B MarisLogies ligt op 2,5 kilometer van het centrum van Hasselt in de deelgemeente Kuringen. In de omgeving van de bed and breakfast vind je veel wandel-en fietspaden door de natuur. De vijf ruime slaapkamers en aangelegde tuin met zwembad zijn de het decor voor een aangenaam verblijf. Een kamer boek je hier vanaf €108/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Hasselt

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Hasselt? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete stadswandeling door Hasselt uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je stadswandeling Hasselt hier.

Hasselt stadswandeling

Gratis reisgids Hasselt downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 augustus 2021 - pascale

zeer mooie interessante stadswandeling

- 3 maart 2020 - Isabelle

Hartelijk dank voor de tips :)

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?