Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

  • Startpunt: Statieplein, Aalst
  • Eindpunt: Statieplein, Aalst
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Aalst

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling verrassend Aalst - Meer dan alleen Carnaval

Vier bekende figuren, heel wat mooie gebouwen, onverwachte plekjes, een leuk museum en een gezellige winkelstad. Dat is in grote lijnen wat je te zien krijgt tijdens deze vier kilometer lange wandeling door Aalst. Het is een stad met een rijke geschiedenis en dat zal je met deze wandelroute op een leuke manier ontdekken.

Opnieuw brengen we heel wat afwisseling in de wandelroute opdat zowel de culturele of culinaire toerist als de levensgenieter aan zijn trekken komt.

De shopper geniet van een unieke autovrije winkelstratenstructuur: 5 winkelstraten die uitgeven op de Grote Markt vormen het shoppinghart van de stad. De route kan je zowel starten aan het station, vanop de autoparking of camperplaats. In onze blogpost vind je nog meer bezienswaardigheden in Aalst.

TIP: Nog op zoek naar een leuk hotel of B&B om te overnachten? Ontdek hier onze favoriete hotels en B&B's in Aalst.

Aalst stadswandeling

Gratis stadswandeling Aalst downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Aalst: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

313 ervaringen

- 21 februari 2024 - Joseph Goetschalckx

een van de volgende maanden gaan we de wandeling doen, het ziet er zoals gewoonlijk goed uit.

- 13 februari 2024 - Freddy

Prima stadswandeling! Op deze manier kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen...Er is in Aalst meer te zien dan alleen maar de markt!

- 23 november 2023 - Ton Scheepers

Een prima wandeling, duidelijk aangegeven met goede interessante informatie in een stad vol met lekkere horeca en een leuke weekmarkt, wij waren er op 11 november en troffen er ook de Sint Maarten jaarmarkt :groot en gezellig !!. Voor herhaling vatbaar.!!!

- 6 november 2023 - Ivan Gardedieu

prima document - omvat de belangrijkste bezienswaardigheden en dat alles op een vrij beperkte afstand. Gemakkelijk te doen voor iedereen. Ook heel goed ontvangen in de toeristische dienst; waar je een leuke introductiefilm over de stad gratis kunt bekijken. Een aanrader !

- 12 oktober 2023 - vdbgerda

Aalst is echt de moeite om te ontdekken en met de reisgids van Geert lukte dit prima. We wandelden ook in het stadspark en via de Erembodigemstraat naar de site Schotte. Een industrieel terrein waar een fabrieksschouw is omgetoverd in een klimmuur. Het was aangenaam om de stadswandeling te combineren met het mooie groen zo dicht bij het centrum.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?