Dé 12 beste daguitstappen & excursies vanuit Napels: tours + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 12 beste daguitstappen & excursies vanuit Napels: tours + tickets

Overzicht met de leukste daguitstappen vanuit Napels + waar tickets boeken?

Napels is een fantastische stad die ontzettend veel te bieden heeft. Er hangt een unieke, losse sfeer die je in de noordelijke Italiaanse steden niet vindt. Maar misschien wil je na enkele dagen toch even aan de drukte van de stad ontsnappen en meer van de regio ontdekken.

Wij hebben alvast de leukste en mooiste daguitstappen vanuit Napels voor jou op een rijtje gezet.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Napels

Duur2 - 5 dagen ()
Vliegtickets2,5 uur vliegen op Napels (Capodichino) - richtprijs € 99. Vergelijk bij TuiFly en Cheaptickets
Shuttle transferVan de luchthaven naar het centrum van Napels, boek je luchthaven transfer hier
VerblijvenAan te raden verblijven in Napels zijn:
HuurautoWil je ook de Amalfikust verkennen, boek je huurauto bij Sunnycars of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
PakketreizenOp een Vespa langs de Amalfi (va. € 630)? Of rondreizen bij Euroreizen (va. € 599), Eliza was Here (va. € 800) of bij TUI (va. € 608)
Napels City PassMet deze Pass bespaar je geld als je de top bezienswaardigheden van Napels wil bezoeken
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Vesuvius

De Vesuvius is één van ’s wereld bekendste vulkanen. De beroemde uitbarsting in het jaar 79 zorgde ervoor dat Pompeii en Herculaneum de tand des tijds doorstaan hebben. Niet alleen die Romeinse steden, maar ook de vulkaan zelf is absoluut een bezoekje waard.

De Vesuvius wordt sinds 1995 beschermd door een nationaal park. Zin om je wandelschoenen aan te trekken? Maak dan de vier kilometer lange wandeling (heen en terug) naar de top van de vulkaan, op 1281 meter boven de zeespiegel. Die wandeling is behoorlijk eenvoudig en uitstekend met kinderen te doen. Je wordt beloond met onklopbare uitzichten op de Golf van Napels.

Praktische info + welke tickets kopen?

  1. Pompeii

Pompeii: een van de beroemdste archeologische sites ter wereld. Jaarlijks bezoeken bijna 4 miljoen toeristen deze bijzondere plek, waar je door de 2000 jaar oude straten kan wandelen. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of niet, een bezoekje aan Pompeii mag niet ontbreken. Boek hier je toegangsticket voor Pompeii en sla de lange wachtrijen over.

De stad werd in het jaar 79 getroffen door de uitbarsting van de Vesuvius. Pompeii werd bedekt door een laag puimstenen en assen. Veel inwoners konden niet ontsnappen en stierven in hun huizen of op de straten. De Romeinse stad bleef zo bewaard tot in 1748, wanneer de opgravingen begonnen. Wist je dat vandaag nog steeds 40% van Pompeii ontdekt moet worden?

In Pompeii zie je hoe de rijke en minder rijke burgers leefden, je wandelt langs restaurants en cafés uit die tijd en je kan je levendig voorstellen hoe de mensen hier 2000 jaar geleden leefden. Heel erg bijzonder.

TIP: Door de straten van Pompeii wandelen is erg leerrijk, maar je zal veel meer bijleren wanneer je de verlaten stad met een gids bezoekt. Boek daarom best een georganiseerde tour naar Pompeii vanuit Napels. Zo hoef je je bovendien geen zorgen te maken over vervoer en parking.

  1. Herculaneum

Herculaneum, of Ercolano in het Italiaans, is het kleine broertje van Pompeii. De stad is kleiner dan Pompeii, maar sommige gebouwen zijn zo goed bewaard gebleven dat het lijkt alsof hier enkele decennia geleden nog mensen gewoond hebben. Herculaneum werd namelijk niet getroffen door as en puimsteem zoals Pompeii, maar overspoeld door modder en lava.

Door de plotse hitte verkoolden de houten structuren van de woningen ook en zo zijn hier gebouwen met twee verdiepingen bewaard gebleven. Ook meubilair en muurschilderingen staan er in sommige huizen nog steeds. Er werden bijvoorbeeld beelden van brons teruggevonden en de kleuren in de fresco’s zijn erg levendig.

Net als Pompeii kan je Herculaneum makkelijk vanuit Napels bereiken. Wil je Pompeii en Herculaneum in één dag combineren, dan boek je ook beter een gegidste tour naar Herculaneum en Pompeii vanuit Napels € 46.

  1. Procida

Procida is een van onze favoriete plekjes in dit deel van Italië. Het is een klein eilandje van amper drie kilometer lang, maar waar wel heel wat te beleven valt. Je wandelt hier tussen pastelkleurige huisjes die kleine straatjes omzomen en uitkijken op de zee. Procida werd bovendien uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2022. Het kleine eilandje barst dan ook van de geschiedenis.

  • Wandel zeker naar het havendorpje Marina Corricella, waar je de mooiste huisjes langs het water ziet staan.
  • Nog populair om te doen is naar de top van het eilandje wandelen om de hele omgeving in je op te kunnen nemen.
  • Zin in een beetje geschiedenis? Dan moet je in de oude versterkte stad Terra Murata zijn.
  • Vanop het strand Spiaggia libera della Chiaiolella kan je het Isola di Vivara zien, een eilandje dat met een stenen brug met Procida is verbonden. Het is een beschermd natuurgebied. In dit gebied kan je erg goed snorkelen.

Je bereikt Procida met een veerboot vanuit Napels of Pozzuoli die er ongeveer 40 minuten over doet om de afstand te overbruggen. Geen zin om zelf alles uit te zoeken? Maak het jezelf gemakkelijk en bezoek Procida met een gids € 60.

  1. Amalfikust

De Amalfikust is ongetwijfeld dé mooiste kustlijn van Italië. Op de romantische kliffen rond het stadje Amalfi liggen kleine, kleurrijke dorpjes verstopt die uitkijken op idyllische baaien, gouden stranden en de azuurblauwe Tyrreense Zee. Elk stadje langs de Amalfikust heeft zijn eigen karakter.

  • Amalfi is de grootste stad en ook de populairste badplaats aan de Amalfikust. Het is de perfecte uitvalsbasis om de stadjes en stranden rondom te verkennen.
  • Je zal de Amalfikust binnenrijden na het kleurrijke Sorrento. Sorrento is een leuke badplaats die onder meer bekend staat voor de uitgestrekte citroenboomgaarden.
  • Het zuidelijkste stadje is het gezellige havenstadje Salerno, waar je heel wat bars en restaurants vindt.
  • Positano is dan weer het populairste stadje. Je kan hier niet alleen van het uitzicht genieten, maar ook door de wirwar van kleine straatjes wandelen. Positano staat vol pittoreske huizen en loopt over van de gezellige restaurantjes. ’s Avonds ontwaakt het slaperige Positano helemaal en kan je hier van het bruisende nachtleven genieten. Eenmaal je naar de voet van het stadje gewandeld hebt, kom je aan op een prachtig zandstrand.

TIP: De Amalfikust is natuurlijk erg groot om in één dag te bezoeken. Wil je toch zoveel mogelijk zien in één dag? Kies dan voor een gegidste tour van Napels naar de Amalfikust € 85. Je krijgt een uitgebreide uitleg van een ervaren gids, hoeft niet aan vervoer en parking te denken en kan zorgeloos genieten van al dat moois.

  1. Pozzuoli

De perfecte uitstap dus voor wie iets anders dan Napels wil zien, maar niet lang wil reizen. Een stadje bezoeken dat nog niet platgelopen wordt door toeristen? Bezoek dan zeker eens Pozzuoli. Pozzuoli ligt ten noorden van Napels in de zogenaamde Campi Flegrei, een regio die bekend staat om de vulkanische activiteit. Pozzuoli is een typisch vissersstadje waar je heerlijk kan dineren in een van de gezellige visrestaurantjes. Nadien kan je nog even over de boulevard wandelen en genieten van het levendige karakter van de stad.

Door een reeks aardbevingen in de jaren ’80 werd het historische centrum Rione Terra verlaten. Je kan het vandaag wel nog steeds bezoeken. De beroemdste bezienswaardigheden van Pozzuoli zijn het amfitheater, het derde grootste van het Romeinse rijk en het Macellum di Pozzuoli, een oude Romeinse marktplaats.

De sfeervolle havenstad Pozzuoli ligt op een steenworp van Napels en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Wil je graag zoveel mogelijk zien van Napels en omgeving? Download dan zeker onze reisgids Napels.
  1. Capri

Capri is een klein eilandje net voor de kust van Napels en is al sinds de Romeinse tijd een populaire vakantiebestemming. Het is een prachtig eiland vol steile kliffen en er is ook veel groen. Op die kliffen staan luxueuze villa’s neergepoot die door de Italiaanse jetset gebouwd werden.

  • Wandel door de straten van het stadje Capri en geniet van het uitzicht in de jachthaven.
  • Geschiedenisliefhebbers kunnen de enorme villa van keizer Tiberius hier bewonderen.
  • We raden je aan om ook naar het kleine dorpje Anacapri af te zakken. Je wandelt er tussen witte huisjes die versierd zijn met bloemen.
  • Vanuit Anacapri kan je de populaire uitstap naar de Blauwe Grot maken, een onderwatergrot waar het azuurblauwe water van de zee door de hele grot weerspiegelt. Boek je boottocht naar de Blauwe Grot € 20.
  • Ook de rotsformaties van Faraglioni mag je niet missen.

Je bereikt Capri na een korte boottocht van 50 minuten vanuit Napels. Wil je Capri op één dag bezoeken, kies dan voor een georganiseerde tour naar Capri vanuit Napels € 75. Je hoeft zo geen boottickets te kopen, je vermijdt wachtrijen en je ziet alle hoogtepunten van het eiland.

  1. Ischia

Ischia is het grootste eiland voor de kust van Napels. Je vindt hier verschillende stadjes en dorpjes en er komen voorlopig nog weinig toeristen. Je kan er helemaal ontspannen in helende modderbaden en thermale baden. Ischia is het grootste stadje op het gelijknamige eiland. Je kan er proeven van het echte Italiaanse eilandleven.

De beroemdste bezienswaardigheid is het Castello Aragonese, een middeleeuws kasteel op een rots die via een landbrug verbonden is met het eiland Ischia. Het kasteel werd mooi gerenoveerd en is vandaag een interessante plek om te bezoeken.

Je bereikt Ischia met een veerboot vanuit Napels die er een uur over doet om het eiland te bereiken. Ook hier raden we je aan om een georganiseerde dagtour naar Ischia € 60 vanuit Napels te boeken.

  1. Monte Faito

Op zoek naar hét beste uitzicht? Dan moet je op de berg Monte Faito zijn. Je kan de top van de berg bereiken met een ontspannend ritje op de kabelbaan die vertrekt vanuit Castellammare di Stabia. Boven kan je dan van het vergezicht genieten en je kan er iets drinken in de leuke bar. Je ziet de Golf van Napels, de stad Napels en de Vesuvius voor je opduiken. Ook de eilanden voor de kust kan je allemaal zien liggen. Aan de andere kant zie je het mooie Capri boven de oceaan uitsteken.

Heb je zin om de beentjes te strekken? Dan kan je een stevige wandeling maken vanop de top van de Monte Faito. De wandeling Il sentiero dell’Angelo, via de route 350, brengt je naar de Monte Molare, met een top op 1444 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier heb je een nog straffer uitzicht over de omgeving. Je ziet er de beroemde Amalfikust en de kleine eilandjes ervoor liggen. De klim is stevig, maar je wordt er wel voor beloond.

Wil je graag nog meer ontdekken van Napels en Amalfikust? Met onze mooie rondreis Napels en Amalfikust kom je langs alle top bezienswaardigheden, zo ben je zeker dat je niets mist.
  1. Caserta

Caserta ligt 30 km ten noorden van Napels en is vooral beroemd omwille van het koninklijk paleis. Het was het grootste bouwwerk dat in de 18e eeuw gebouwd werd in Europa. Dit koninklijke paleis telt maar liefst 2000 kamers en wordt omgeven door een gigantische tuin waar je prachtig kan wandelen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het complex gebruikt als een lokaal hoofdkwartier van de geallieerden. De dag van vandaag kan je het paleis en de aangename tuinen die geïnspireerd zijn op de tuinen van Versailles bezoeken.

TIP: Wil je een begeleid bezoek aan het paleis van Caserta brengen vanuit Napels? Boek dan je dagexcursie naar het paleis van Caserta vanuit Napels € 70. Je hoeft zelf geen vervoer of tickets te regelen en je leert veel bij van de gids.

  1. Sorrento

Sorrento is voor velen vooral de toegangspoort tot de Amalfikust, maar ook de stad zelf heeft wat te bieden. Je vindt hier niet alleen veel hotels en gerenommeerde restaurants, maar ook veel geschiedenis en monumenten. In het Museo Correale di Terranova kan je schilderijen, porseleinen voorwerpen en een verzameling archeologische vondsten bewonderen. Bezoek ook de Chiesa di San Francesco en de aanpalende 13e-eeuwse kloostergang. Verder zijn ook de kathedraal en het centrale plein Tasso een bezoekje waard.

Wil je graag een bezoekje brengen aan Sorrento? Je kan de stad vanuit Napels bereiken met de treinlijn Circumvesuviana (de treinrit duurt 1u10). Of je kan ook zelf rijden met een huurauto naar deze bestemming rijden. Lees meer over een auto huren in Napels.

  1. Paestum

De tempels van Paestum zijn de best bewaarde Griekse tempels in Italië. Je bevindt je in de omgeving van Napels in een van de archeologische centra van de Romeinen, maar deze tempels werden gebouwd door de Grieken. De grootste en oudste tempel was gewijd aan de Griekse godin Hera en dateert uit 550 voor Christus. Het hele gebouw werd uitzonderlijk goed bewaard en staat nog helemaal recht. Daarnaast zie je ook nog tempels gewijd aan Poseidon en Athena.

Nog meer archeologische sites in Napels bezoeken? Lees onze uitgebreide blogpost met archeologische sites nabij Napels.

Wat de tempels extra bijzonder maakt, is dat ze omgeven worden door een groen terrein vol gras, rozenstruiken en cipressen. Daarnaast is er ook een klein museum waar je de belangrijkste archeologische ontdekkingen in dit gebied kan bewonderen. Opnieuw een uitzonderlijk interessante plek waar je heel wat kan bijleren over de oudheid.

Paestum ligt een 90-tal kilometer ten zuiden van Napels. Je bereikt de archeologische site makkelijk met een huurauto en ook met de trein. In beide gevallen doe je er 1 uur en 20 minuten over om Paestum te bereiken.

  1. Auto huren voor je vakantie in Napels en de Amalfikust

Verblijf je voor enkele dagen in Napels of ben je van plan een rondreis te maken langs de Amalfikust? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Verschillende autohuurbedrijven zijn gevestigd op de luchthaven bij de aankomsthal. Je vindt er een uitgebreid aanbod van autoverhuurders zoals Avis, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips bij het huren van een auto op vakantie.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Napels?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Napels? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Napels met 49 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Napels-Amalfi-Pompeii.

Napels en Amalfikust

Gratis reisgids Napels en Amalfikust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Premium

Napels en Sorrento rondreis

Baai van Napels en Amalfi kust

Napels stadswandeling

Baai van Napels en Amalfi kust
- 1 juli 2022 - Emmely Wildemeersch

De gids helpt ons zeker op weg om de mooiste plekjes te bezoeken en onze reis ten volle voor te bereiden. Geeft een duidelijk overzicht. Bedankt.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?