Premium

Stadswandeling Gouda: dé kaasstad van Nederland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Gouda: dé kaasstad van Nederland

  • Startpunt: Verzetsmuseum van Gouda, Klein Amerika 20
  • Eindpunt: Stadhuis van Gouda, Markt 1
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,0 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Gouda langs de topbezienswaardigheden

Gouda is een kleine stad, zeker in vergelijking met de steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht die er omheen liggen, maar toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die de stad de moeite maken om een middag door te brengen. In het centrum van Gouda zijn er heel wat mooie historische gebouwen te vinden. Daarnaast staat Gouda natuurlijk ook bekend om haar kaas. Deze is dan ook overal terug te vinden. Maar de stad bezit nog veel meer schatten die je zeker en vast nog niet kent.

Veel van de huizen hebben hun oude voorgevels behouden, waardoor je kan zien wie er vroeger gewoond of gewerkt heeft. In Gouda kom je vele hofjes tegen die soms vallen te bezichtigen door hun poort. Veel van de hofjes worden in enige vorm als tuin gebruikt, dus wanneer je naar binnen kijkt zal je veel flora vinden. Verder kom je op deze wandelroute ook nog langs de sfeervolle grachten, het stadhuis met een bijzonder carillon met mechanische poppen, de Goudse Waag, boeiende musea zoals Museum Gouda (tickets bestel je hier) en uiteraard ook de Goudse Kaasmarkt. Ontdek nog meer van de mooiste bezienswaardigheden in Gouda.

VERBLIJFTIP: Op zoek naar een aangenaam, familievriendelijk verblijf? Bij Landal aan de Reeuwijkse Plassen stap je vanuit je huisje zo op je sloep om rond te varen. De ideale uitvalbasis om Gouda en omgeving te verkennen.

Zuid-Holland

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zuid-Holland

Ontdek de provincie Zuid-Holland via een complete reisgids en 8 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Zuid-Holland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?