FB

Wandeling door Rotterdam langs de bezienswaardigheden

Wandeling door Rotterdam langs de bezienswaardigheden

2 586 x gedownload373 ervaringen
  • Startpunt: Stationsplein, Rotterdam
  • Eindpunt: Stationsplein, Rotterdam
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,8 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (1 vermijdbare trap)
  • Toeristische dienst Rotterdam

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling langs de highlights van het Manhattan aan de Maas + kaart

Wandelen met 3 thema’s in Rotterdam: architectuur, musea en shopping. Wie Rotterdam zegt denkt meteen aan de haven, de Erasmusbrug, de skyline, Euromast, de kubuswoningen, de markthal. Inderdaad, stuk voor stuk troeven die menig bezoeker zal bekoren.
Maar deze dynamische stad biedt zoveel méér. Deze wandelroute Rotterdam brengt je o.m. langs een indrukwekkende schat aan moderne gebouwen. Echte pareltjes van architectuur waarvan je een groot deel kan bewonderen tijdens deze wandeling. Je kan binnen in talrijke musea die absoluut een bezoek waard zijn. En wie graag de shoppingtoer opgaat, komt zeker aan zijn trekken. Uitnodigende etalages, snuisteren in a-typische winkeltjes, boetiekjes, de overdekte marktplaatsen, wie wil dat nu niet? En…je kan er 7 dagen op 7 schoppen.

Rotterdam stadswandeling

Gratis stadswandeling Rotterdam downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Rotterdam: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

373 ervaringen

- 15 november 2018 - Antar Latifine

Enorm goede wandeling, zeker een aanrader, neemt je langs alle headliners van de stad!

- 14 november 2018 - Charlotte B

Op één dag heb je een prachtig beeld van de moderne, toegankelijke en natuurlijke stad Rotterdam. Heel toffe route met een mix aan verschillende soorten wijken in de stad. Een aanrader!

- 10 november 2018 - Martine

Opnieuw een veelzijdige wandeling. Aangezien het een lange wandeling was hebben we een groot deel met de fiets gedaan wat in Rotterdam absoluut geen probleem is. Met de motorhome stonden we op de stadscamping Rotterdam. Vandaar kan je gemakkelijk met de bus of met de fiets het begin van de wandeling bereiken. Bedankt voor deze volledige gids.

- 8 november 2018 - Veerle Bossuyt

De reisroutes zijn heel overzichtelijk met een duidelijke uitleg over de brzienswaardigheden. Doe zo verder zou ik zeggen!👍

- 7 november 2018 - Vanhee

De reisgids was helemaal in orde. Vanaf het centraal station mooie wandeling gemaakt doorheen Rotterdam. De route was eenvoudig uitgelegd en langs alle bezienswaardigheden zijn we langs gelopen. Een aanrader om Rotterdam eens te bezoeken met deze reisgids.

Gratis stadswandeling Rotterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?