Waar overnachten in Venetië 2024? 15 x van goedkoop tot luxe in de verschillende wijken

Volledige reisgids kopen voor € 5

Waar overnachten in Venetië 2024? 15 x van goedkoop tot luxe in de verschillende wijken

20 februari 2023 in Venetië0 reacties

Tijdens je bezichtiging van de romantische stad Venetië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels en B&B's in Venetië in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Wat is de beste buurt om te overnachten in Venetië?

Wanneer je op vakantie bent in Venetië, kan je best even nagaan in welke buurt je wilt overnachten. Venetië is geen grote stad maar bestaat wel uit een enorm doolhof van straatjes, steegjes, kanalen, bruggetjes en pleintjes. Daarom is het handig om een verblijf te kiezen in een bepaalde wijk.

Waar je ook besluit om te overnachten, elke wijk in Venetië heeft zo zijn eigen bijzondere karakter en charme. Benieuwd naar welke wijk nu het beste bij jou vakantieplannen past? Wij hebben alvast de verschillende wijken voor je opgelijst telkens met onze favoriete verblijven, hotels en appartementen.

Kaartje met de verschillende wijken in Venetië

  1. Overnachten in de San Marco wijk

Wil je graag zoveel mogelijk zien van het centrum van Venetië? Dan verblijf je best in de San Marcowijk. Het wordt ook wel eens hét toeristische hart van Venetië genoemd en daarom ook meteen een aanrader voor wie voor de eerste keer naar Venetië reist of slechts één of twee dagen in de stad wilt doorbrengen.

Wanneer je in de San Marco wijk verblijf heb je namelijk de topbezienswaardigheden, zoals het San Marco plein met de San Marco Basiliek, de Brug der Zuchten en het Dogeplaies, op wandelafstand van je hotel liggen. Ook qua winkels, restaurants en bars is dit een van de meest bruisende wijken van Venetië. Houd er dus rekening mee dat als je hier verblijft, je ook heel wat toeristen tegen het lijf zal lopen.

Onze favoriete verblijven in de San Marco wijk

  • Hotel Rialto is een viersterrenhotel tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Bovendien kan je direct in de vaporetto stappen aan de voorkant van het hotel. Meer info en boeken.
  • Hotel Dona Palace is een ander pareltje gelegen in de San Marcowijk. De kamers zijn ingericht in typische Venetiaanse stijl en het personeel is erg vriendelijk. Het hotel is de ideale uitvalbasis voor je verblijf en biedt een heerlijk ontbijtje in de ochtend. Meer info en boeken.
  • Hotel Firenze is gevestigd in een fraai pand uit de 16e eeuw en ligt pal naast het San Marco-plein. Het hotel biedt elegant ingerichte kamers voorzien van alle luxe en comfort dat je maar kan wensen. Ontbijten doe je op het dakterras met zicht op de klokkentoren. Meer info en boeken.

Uniek overnachten in de San Marcowijk?

Wil je graag je romantische weekendje Venetië compleet maken? Wat dacht je van een nachtje doorbrengen in hetzelfde hotel waar ook de beroemde schrijver Hemingway ooit verbleef? Het 15e eeuwse Gritti Palace is gevestigd in een voormalige adellijke accommodatie aan de Canal Grande en biedt uitzicht op de kerk Santa Maria delle Salute.

Als je wilt proeven van gerechten die worden bereid met lokale ingrediënten, dan moet je in het restaurant Club del Doge zijn. Alle ingrediënten komen namelijk vers van de Rialto-markt! Meer info en boeken.

  1. Overnachten in Santa Croce

Santa Croce grenst in het westen aan San Polo en is iets minder toeristisch als de rest van de stad. Santa Croce loopt over van de Venetiaanse charme en prachtige gebouwen zoals de kerk van San Giacomo dell'Orio en het Museum of Natural History. De toegang tot de stad is het plein Piazzale Roma, waar ook het centrale busstation van Venetië is gelegen. Meerdere bussen per dag rijden dan ook vanaf het Piazzale Roma naar de luchthavens van Venetië: Marco Polo Airport en Treviso Airport.

Onze favoriete verblijven in Santa Croce

  • Geniet in de B&B Riva De Biasio en maak fijne herinneringen. Je kan in de gemeenschappelijke lounge relaxen en 's ochtends wordt er een ontbijtbuffet verzorgd met zoete en hartige producten. Santa Croce is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in sfeer, bezienswaardigheden en stadswandelingen. Meer info en boeken.
  • Hotel Al Duca Di Venezia is een charmant ingericht driesterrenhotel naast de oude markt. De ruime luxe kamers zijn voorzien van antieke meubels, een tegel/parketvloer, gratis WiFi en een eigen badkamer. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in de Dorsoduro wijk

Venetië kennen we als een stad vol geschiedenis, gondels en hordes toeristen. In de wijk Dorsoduro, aan de andere kant van het Canal Grande ten opzichte van het San Marcoplein, leer je echter een nieuwe kant van Venetië kennen. In deze kunstzinnige, hippe wijk vloeien oud en nieuw samen tot een erg interessant geheel. Je kan er kunstmusea en eeuwenoude kerken bezoeken, maar je wandelt er ook tussen studenten en Venetianen die er hun dagelijkse leven leiden.

Onze favoriete verblijven in Dorsoduro

  1. Overnachten in San Paolo

San Polo is het oudste deel van Venetië en dat geeft een bepaalde charme met zich mee. Door de centrale ligging is het een populaire wijk om te verblijven. Je wandelt hier door een labyrint van eeuwenoude straatjes met tal van sfeervolle winkeltjes en komt langs must-see bezienswaardigheden als de kerk van San Rocco en de gotische kathedraal van Santa Maria dei Frari.

Onze favoriete verblijven in de San Polo wijk

  • Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij de B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek om even te ontspannen. De sympathieke eigenaars geven jou een hartelijk en warm ontvangst en zorgen ervoor dat er aan al je noden voldaan wordt. Zij geven ook maar al te graag advies over de omgeving. Meer info en boeken.
  • Verblijf je liever in een appartement? Palazzo Morosini Degli Spezieri ligt op een steenworp afstand van Ca' d'Oro en biedt modern ingerichte appartementen met een gemeenschappelijk terras. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Cannaregio

Het lijkt misschien niet zo, maar toch zijn er nog delen van Venetië waar je niet tussen horden toeristen rondslentert. Cannaregio is er zo eentje! Het is de wijk waar de meeste Venetianen wonen. Het is een gezellig en authentiek stukje Venetië vol geschiedenis en leuke restaurantjes waar je aan de toeristische drukte kan ontsnappen.

Cannaregio was trouwens ooit dé wijk waar de joden van Venetië woonden. Het is zelfs het oudste Joodse getto van Europa en het is hier waar de term getto als synoniem voor joodse wijk ontstond. In 1516 besloot men dat alle joden samen moesten wonen in de wijk Cannaregio, die toen vooral bekend was om een grote ijzergieterij (getto in het Italiaans). Je kan er het Joods Museum terug vinden, de beroemde kerken zoals de Santa Maria dei Miracoli en de Madonna dell’Orto en het indrukwekkende paleis Ca ‘Oro.

Onze favoriete verblijven in Cannaregio

  • Boek een verblijf in het Hotel Marte waarvan sommige kamers uitkijken op de romantische grachten van Venetië. Meer info en boeken.
  • Eurostars Residenza Cannaregio is gevestigd in een voormalig klooster op een rustige locatie. Je verblijft in kamers die originele kenmerken zoals houten balkenplafonds combineren met moderne faciliteiten en het ontbijt wordt geserveerd in de voormalige kloostergang dat is omgebouwd tot een gezellige binnenplaats met tuin. Meer info en boeken.
  1. Overnachten in Castello

Castello ligt net buiten het drukke centrum van Venetië en grenst aan de toeristische San Marco wijk. Maar ondanks het feit dat een van de meest bruisende wijken van Venetië op wandelafstand ligt, is het hier best rustig. Castello is de oude volksbuurt van Venetië en heeft de dag van vandaag nog steeds een eigen karakter met botanische tuinen, rustige pleintjes en grote straten (iets wat je niet meteen verwacht in Venetië).

Onze favoriete verblijven in Castello

  • Pension Liassidi Arco is een gezellig ingericht pension op wandelafstand van bekende bezienswaardigheden als de San Marco Basiliek. Meer info en boeken.
  • Het Hotel Ca' Formenta is een driesterrenhotel dat beschik over een eigen kade. De kamers zijn ingericht in een typisch Venetiaanse stijl met blauwe tapijten, geel behang en op maat gemaakte, witte meubels.
    Sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op de lagune en 's ochtends geniet je van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  1. Overnachten buiten het centrum van Venetië

Ben je van plan om een daguitstap te maken of wil je gewoon graag buiten het centrum van Venetië verblijven? Dat kan ook. Hieronder vind je alvast enkele overige plekken in Venetië waar je kan overnachten. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels, B&B's en vakantiehuizen in Venetië.

  • Overnachten in Lido di Venezia: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers van het Byron, met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Wil je graag op het eiland Burano? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  • Of ben je van plan te overnachten op Murano? Dan raden we een verblijf aan in de gezellige B&B Murano Palace. Het hotel ligt in de buurt van de ateliers en winkels van prestigieuze glasblazers en biedt stijlvolle kamers met een klassieke inrichting en kostbare stoffen in Venetiaanse stijl. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?