Dit zijn dé 13 x mooiste stranden in Sicilië + kaartje met ligging

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dit zijn dé 13 x mooiste stranden in Sicilië + kaartje met ligging

18 maart 2024 in Sicilië0 reacties

Dit zijn dé 13 mooiste stranden in Sicilië + kaartje met ligging

Wie op zoek is naar een heerlijke zon- zee- strandvakantie, zit op Sicilië meer dan goed! Deze prachtige vakantiebestemming is niet alleen geliefd om zijn beroemde UNESCO-sites, maar ook om de adembenemende stranden en baaien waar je kan genieten in een idyllische omgeving van het zonnetje en een verfrissende duik in het helderblauwe water.

Ontdek in deze blogpost alvast dé mooiste stranden in Sicilië.

Praktische info & tickets voor je rondreis Sicilië

Duur7 - 14 dagen (download hier je gratis reisgids Sicilië)
Vliegtickets2u30 vliegen naar Palermo of Catania, richtprijs € 99 vergelijk prijzen bij TUIFly of Cheaptickets
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis Sicilië:
Camper hurenZelf geen camper? Huur een camper bij Goboony
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Kijk bij TUI (va. € 265), Eliza was here (va.€ 475) of Euroreizen (va. € 705)
HuurautoOp Sicilië is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste stranden in Sicilië

  1. Isola Bella strand

Het Isola Bella strand bevindt zich in Taormina een staat bekend om zijn kristalheldere water en adembenemende uitzichten op de kustlijn. Isola Bella is eigenlijk een klein eilandje in Taormina, verbonden met het vasteland door een smalle strook land. Je kan het enkel en alleen te voet bereiken (bekijk de ligging hier).

Het Spiaggia di Isola Bella is best klein maar erg populair en wordt omgeven door rotsachtige kliffen. Het water is kristalhelder en perfect om te zwemmen en snorkelen. Daarnaast is het ook de thuisbasis van een klein natuurreservaat, waar je zeldzame en beschermde soorten planten en dieren kan spotten.

TIP: Je kan eventueel een boottocht rond het Isola Bella boeken om de prachtige kustlijn te zien en te genieten van de zon en de zee.

  1. Spiaggia dei Conigli

Spiaggia dei Conigli ligt op het eiland Lampedusa (dat deel uitmaakt van de Pelagische Eilanden) en staat bekend om zijn witte zandstranden en turquoise wateren. Spiaggia dei Conigli, ook wel bekend als "Rabbit Beach", is een plek waar je kan genieten van een verscheidenheid aan watersporten, zoals zwemmen, snorkelen en duiken. De zee is zeer helder en het strand wordt omgeven door een prachtig natuurlijk landschap, een ideale plek voor natuurliefhebbers.

Het strand is goed uitgerust met faciliteiten zoals ligstoelen en parasols, evenals restaurants en bars waar je kan genieten van een hapje of een drankje met schitterend uitzicht. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar per veerboot of boot en is goed verbonden met het vasteland van Sicilië.

  1. Cala Rossa strand

Cala Rossa is een pittoresk strand gelegen op het eiland Favignana, in de provincie Trapani. Het strand is relatief klein en afgelegen, waardoor het een perfecte plek is voor mensen die op zoek zijn naar een vredige en rustige plek om te ontspannen. Neem een duikje in het helderblauwe water of geniet vanop je handdoek van het zicht op het natuurlijke landschap met hoge rode rotswanden. Vanaf het strand kan je tevens het eiland Levanzo zien liggen.

Je kan het eiland Favignana makkelijk bereiken met de veerboot vanuit de haven van Trapani (bekijk ligging), en het is een geweldige bestemming voor wie even wilt ontvluchten van de stadsdrukte en willen genieten van de prachtige natuurlijke omgeving.

Leuke tip: verken het eiland per fiets, het is een geweldige manier om alle verborgen pareltjes van het eiland te ontdekken.

TOUR: Of maak het jezelf gemakkelijk en boek je een georganiseerde boottocht naar het eiland Favignana.

  1. San Vito Lo Capo

Het brede kilometerslange witte zandstrand, hoge palmbomen en het helder blauwgroen water, maakt het strand van het charmante kustplaatsje San Vito Lo Capo een absolute trekpleister. De stad ligt tegen de achtergrond van het dramatische Monte Cofano-gebergte, dat een prachtig uitzicht over de stad en de zee biedt.

Wandel even door de smalle straatjes langs de kleurrijke gebouwen en ga nadien naar het fijne witte zandstrand, omgeven door een prachtig landschap. Leg je handdoek uit en geniet van een goed boek onder de zon of duik meteen de zee in voor wat verkoeling. Of je kan ook altijd een namiddagje windsurfen, kiteboarden of kajakken. Geen wonder dat het een van de beste strandbestemmingen in Italië is. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is het er in de zomer minder druk is dan vele andere stranden.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Sicilië.
  1. Scala dei Turchi

Scala dei Turchi is een prachtige rotsformatie aan de zuidkust van Sicilië, nabij de stad Realmonte in de provincie Agrigento. Het is een van de beroemdste natuurlijke bezienswaardigheden van Sicilië en een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn unieke witte kalkstenen rotsformaties en kristalheldere turquoise wateren.

De naam "Scala dei Turchi" betekent letterlijk "Trap van de Turken" in het Italiaans, en de formatie is zo genoemd omdat er wordt gezegd dat Turkse piraten op het strand landden en de klif beklommen om de nabijgelegen steden te overvallen. De kalkstenen kliffen van Scala dei Turchi zijn geërodeerd tot een reeks gladde, golvende trappen, die lijken op een gigantische trap die naar de zee leidt. Wandel via de "natuurlijke trappen" naar beneden en ga lekker zonnebaden op de rotsachtige richels.

Wandel ook even naar het uitzichtpunt (bekijk ligging) vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over bizarre rotsformaties.
  1. Spiaggia Torre Salsa

Spiaggia Torre Salsa is een prachtig en ongerept strand gelegen aan de zuidwestelijke kust van Sicilië, nabij de stad Siculiana in de provincie Agrigento. Het maakt deel uit van de Riserva Naturale Orientata Foce del Fiume Platani, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om zijn schilderachtige kustlandschappen en dieren in het wild. Spiaggia Torre Salsa wordt gekenmerkt door zijn lange strook goudkleurig zand, ondersteund door glooiende heuvels bedekt met mediterrane vegetatie.

Het strand is omgeven door kliffen en rotsformaties, die een natuurlijke beschutting vormen tegen wind en golven. Daarnaast is het ook een populaire broedplaats voor zeeschildpadden die jij ook in hun natuurlijke habitat kan zien. Al met al is Spiaggia Torre Salsa een verborgen juweeltje aan de Siciliaanse kust.

OVERNACHTEN: Op een kleine 10 minuten rijden van het Spiaggia Torre Salsa kan je overnachten in het moderne Baglio Caruana. Meer info en boeken.

  1. Mondello Beach

Op een kwartiertje à halfuurtje van Palermo vind je de stad Mondello: de perfecte plek om te ontspannen en even iets anders te doen dan historische en culturele bezoeken. Mondello is vooral bekend om het leuke strand met fijn zand, helder water, ligstoeltjes, restaurants en nog veel meer. Het kan er met momenten erg druk worden, maar je zal sowieso wel een plaatsje vinden om je handdoek te leggen of misschien zelfs een zandkasteel te bouwen. In het midden van het strand ligt de Art Nouveau pier waar je enkele gezellige restaurants en bars vindt.

  1. Lascari

Lascari Beach is een prachtig en relatief ongerept strand gelegen aan de noordkust van Sicilië, nabij de stad Lascari in de provincie Palermo. Het strand staat bekend om zijn heldere water, zachte zand en natuurlijke schoonheid, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Er zijn verschillende strandclubs en restaurants langs het strand, gevestigd waar je kan genieten van lekkere en cocktails.

Het water is helder en warm, waardoor het ideaal is om te zwemmen, snorkelen en andere watersporten te beoefenen. Het nabijgelegen Madonie-gebergte vormt ook een prachtige achtergrond voor het strand en bied je de mogelijkheid om een mooie wandel- of fietstocht te maken.

Boek je een georganiseerde boottocht of dagtour in Sicilië

  1. Cala Junco

Cala Junco is een populair strand op het eiland Lipari, een van de Eolische eilanden voor de noordoostkust van Sicilië. Het eiland wordt gekenmerkt door zijn adembenemende landschappen en kristalheldere wateren. Wat het strand extra bijzonder maakt is het fijne zwarte zand, dat het resultaat is van vulkanische activiteit in het gebied. Het strand is omgeven door kliffen en een ruige kustlijn, wat zorgt voor een schilderachtige en natuurlijke omgeving.

Als je hier dan toch bent, neem dan ook even de tijd om historische centrum van het eiland te verkennen, met het middeleeuwse kasteel en de kathedraal van San Bartolomeo. Of maak een wandeling maken naar de nabijgelegen vulkaan Stromboli, een van de meest actieve vulkanen van Europa.

DAGTOUR: Wil jij ook graag het eiland Lipari verkennen? Boek je dan een boottocht maken naar de Eolische eilanden en ontdek andere nabijgelegen stranden en baaien. Sommige dagtochten zijn inclusief een bezoek aan de Stromboli vulkaan.

  1. Cefalù

Cefalù heeft één van de mooiste stranden van heel Sicilië en één van belangrijkste historische monumenten, waardoor het een heel populaire vakantiebestemming is. Je kan je er verwachten aan grote drukte tijdens de zomermaanden, maar dat zou je er niet van mogen weerhouden deze prachtige plek te bezoeken.

Neem ook zeker de tijd om in het stadje zelf wat rond te kijken. Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste bezienswaardigheden niet mist, kan je onze stadswandeling door Cefalù volgen.
  1. Laghetti di Marinello

Als je vanaf het heiligdom op de bergtop van Tindari (bekijk ligging) naar beneden kijkt, zie je een lange zandtong die zich uitstrekt in de Tyrreense Zee. Ondiepe poelen en het grotere Marinello-meer liggen verspreid over het gouden zand van de Riserva Naturale Orientata Laghetti di Marinello. Het reservaat staat bekend om zijn prachtige strand en unieke kustlagunesysteem, dat wordt gevormd door een reeks kleine zoutwatermeren die door zandduinen van de zee worden gescheiden.

Wandelliefhebbers kunnen nadien nog even een van de verschillende wandelpaden die door het reservaat slingeren volgen. Vanaf de wandelpaden heb je prachtig uitzicht op de lagunes en het omliggende platteland. Na een dagje zonnebaden aan het strand kan je de nabijgelegen stad Tindari verkennen, met een prachtig oud Grieks theater en verschillende historische kerken en monumenten.

  1. Calamosche Beach

Calamosche Beach is een prachtig natuurlijk strand gelegen in het natuurreservaat Vendicari, nabij de stad Noto in de provincie Syracuse. Het wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het eiland Sicilië, bekend om zijn kristalheldere water, ongerepte witte zand en ongerepte natuurlijke schoonheid. Het strand is relatief klein en verborgen, genesteld tussen twee rotsachtige kliffen, waardoor het een afgelegen en rustige plek is, weg van de drukte.

Het ondiepe en kalme water maakt het een ideale bestemming om een namiddagje te zwemmen, snorkelen of andere watersporten te beoefenen. Daarnaast is het ook een populaire plek voor wandel- en natuurwandelingen.

LET OP: De toegang tot Calamosche Beach is beperkt, aangezien het deel uitmaakt van een beschermd natuurreservaat. Als bezoeker dien je jouw auto op een aangewezen plek te parkeren (op ongeveer 1 kilometer van het strand). De wandeling ernaartoe is echter ook de moeite waard.

  1. Download je gratis reisgids Sicilië en mis niets!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Sicilië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Sicilië met een kant-en-klare rondreis langs 93 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Sicilië met een gratis stadswandeling Palermo.

Sicilië

Gratis reisgids Sicilië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?